Nova Opera i službeno

poruka: 60
|
čitano: 8.532
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova Opera i službeno".
13 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Moze mi netko objasniti kako se promjeni home page i kako se stavi button za home page

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 15:56 (sebnov).

0 0 hvala 0
16 godina
Nova Opera i službeno

Baš sve su maknuli,imam par stotina bookmarksa i što ja sad mogu napraviti?

Na speed dialu to izgleda loše i jednostavno je neprakticno,a da ne nabrajam ostalo.Jednostavno se teško priviknuti,izgleda nista od opere 15 za mene.

Zna li netko koliko bi mogla trajati podrška za verziju 12?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 16:33 (kmz89).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Evo instalirao sam i ja..
Pozitivne stvari su te da lijepo izgleda, fora je i doima se glađe, brže nego 12.15..

Negativne stvari - već spomenuti bookmarkovi (za koje je rečeno da će bit vraćeni), mail client i živcira me X na svakom tabu.. nema postavki za mrtve tabove kojima je inače opera briljirala.. također, onaj gumbić za ponovno otvaranje zatvorenih tabova je premješten u glavni operin gumb - Recently Closed.. ctrl+broj ne otvara određenu stranicu sa speed diala u novom tabu..
Ugl, ima dosta stvari i nadam se da će to ispravit

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nova Opera i službeno
sebnov kaže...

Moze mi netko objasniti kako se promjeni home page i kako se stavi button za home page

Izgleda da je izbacen ,to jest zamjenjen je s speed dial-om.

16 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Svakako je brža i stabilnija, ali fale bookmarkovi, ne shvaćam kako to mogu maknuti iz jednog browsera...

EDIT: evo ne mogu naći mijenjanje start pagea... Da barem maknem otvaranje last viewed stranice prilikom pokretanja. Sve mi više liči na beta verziju, a manje na 1.0 verziju 15-ice.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 16:48 (TIR669).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
jumboY kaže...
uss kaže...

Onima koji govore kako će ovim potezom izgubiti dosta korisnika, mogu reći da se događa suprotno. U nekoliko navrata sam pokušavao preći na Operu, ali je uvijek nešto nedostajalo. Sada se više ne odvajam od Opere. Sve jednostavno leti, Flash se nijednom nije srušio, YouTube ne trza, AdBlock konačno radi kako treba.

Operu u ovom obliku vec imas. Chrome, Iron, Safari, itd. Jedina razlika je logou. Ovaj webkit/blink browser ima Opera ikonicu umjesto Chrome/Safari/itd.

Da je stara Opera spora naspram konkurencijom - da. Poprilicno spora. Ponekad stvarno frustrirajuce spora.

No funkcije stare Opere ne mozes imati ni na kojem browseru. Ni blizu stare Opere. Jednako tako, stara Opera uzimala je kud i kamo manje rama od svih ostalih browsera. Ja sam i dan danas spreman trpjeti manju sporost browsera, poneke probleme sa javascriptom i sl. gluparije, sve bih to vrlo lako trpio samo da imam sve one lijepe funkcije i opcije customizacije koje je JEDINO Opera pruzala.

Mislim, imam sve to sa 12 verzijom. No koliko dugo, jer ista ode u zabarov uskoro :(

Jako mi je žao zbog male ali probrane i stručne ekipe koja je koristila Operu, "uništili" su vam najbolji komad softvera. Meni nije odgovarala, i znam da sam uvijek prvo kopao po fajlovima i podešavao da mi prva opcija u padajućem meniju bude Open link in new tab. Jednostavno sam tako naučio i uvijek bi pogrešno kliknuo. Ugrađeni mail nisam koristio jer mi se sa Hotmailom najbolje konektuje MS Outlook, a slična je stvar i sa torrentima (uTorrent).

Ne mogu se složiti da je ovo klon Chromiuma, jer se i dalje primijeti da su programirali stari Operini majstori. Znam da sam još u vrijeme Internet Explorera 6 koristio alternativne preglednike sa IE6 engine-om, i vjeruj mi bili su vrlo kvalitetni.

Ovo je tek prva verzija, i nakon što implementiraju ove osnovne stvari, vjerujem da će krenuti razvijati neke jedinstvene i inovativne dodatke. Bit će ovo najbolji preglednik, zapamtite što sam vam rekao.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
17 godina
Nova Opera i službeno

ja sam isto razočaran sa O15

ovo pišem iz 12.15 i ne pada mi na pamet zamjeniti je

jedina prednost koju Opera ima pred Chromom (čija je realno kopija) je off-road koji puno znači za mobilne korisnike (mobilni stick na destopu ili laptopu)

ali se google i tu širi (novi android browser ima mogućnost kompresije, to su valjda dobili od Opere u zamjenu za savezništvo na Blinku)

Operino sučelje jeste iz nule isprogramirano, ali svejedno je šugavi chrome

te koji su odlučivali da napuse staru filozofiju treba na lomači zapaliti

a moglo se ostati na izgledu i mogućnostima iz Presto Opere i samo zamjeniti engine

kad im je mobilno tržište važno i žele stopiti jedno sa drugim.. i izgledom i mogućnostima

btw. puno ljudi spominje bookmarkse

Postoji Bookmarks manager kao extenzija... potražite ju

I'm Afraid of Americans
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 17:36 (noob007).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
uss kaže...

Jako mi je žao zbog male ali probrane i stručne ekipe koja je koristila Operu, "uništili" su vam najbolji komad softvera. Meni nije odgovarala, i znam da sam uvijek prvo kopao po fajlovima i podešavao da mi prva opcija u padajućem meniju bude Open link in new tab. Jednostavno sam tako naučio i uvijek bi pogrešno kliknuo. Ugrađeni mail nisam koristio jer mi se sa Hotmailom najbolje konektuje MS Outlook, a slična je stvar i sa torrentima (uTorrent).

Ne mogu se složiti da je ovo klon Chromiuma, jer se i dalje primijeti da su programirali stari Operini majstori. Znam da sam još u vrijeme Internet Explorera 6 koristio alternativne preglednike sa IE6 engine-om, i vjeruj mi bili su vrlo kvalitetni.

Ovo je tek prva verzija, i nakon što implementiraju ove osnovne stvari, vjerujem da će krenuti razvijati neke jedinstvene i inovativne dodatke. Bit će ovo najbolji preglednik, zapamtite što sam vam rekao.

Prvo boldano:

Nema tih starih majstora. Napustili su Operu, vecina njih.

Drugo:

Avast? Koristio sam i ja. Bili su kvalitetniji od IE-a, i to poprilicno.

16 godina
neaktivan

Kratko i jasno ,ovo je kriminal.

R.I.P. Opera ,nažalost.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Previše dramatizirate.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
9 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Previše dramatizirate.

Ovako nešto može reć samo firefox user.

R.I.P. Opera

17 godina

Razočaran sam. Dugo godina sam korisnik Opere i imao sam samo nju instaliranu. Sada kada vidim 15 gadi mi se. Izgleda kao Chrome! Da sam htio Chrome i njegovu funkcionalnost instalirao bi njega. Puno toga što sam volio kod Opere sada je izbačeno, probat ću downgrade na 12, ako ne ide ne znam onda stvarno.

Eto jedna prikladna

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 22:06 (ParaNO1d).
14 godina
Nova Opera i službeno

Kakav downgrade? Ja sam instalirao 15 i 12 mi je ostala, kao dva različita preglednika.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 22:16 (5220).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Nitko ne instalira Operu da bi imao minimalisticki UI kao Chrome

Korisnici Opere, iako malobrojni naspram drugih browsera, su pomalo razmazeni i navikli su na "raskos" kojg drugi browseri nemaju. Primjerice FF to moze postici sa mimikrijom Opere preko dodatnih plugina (bez flejmanja molim)

I sada ocito Opera cilja na market ne bi li prigrlila sto vise korisnika sa drugih browsera ali znate sta? Nitko od tih korisnika se nece prebaciti na Operu niti ce je koristiti kao drugi browser! Zasto bi korisnik FF-a prelazio na Operu ili korisnik Chromea na Chrome-like browser

Iako postoje najave da ce Opera postpuno uvoditi novotarije ne bi li zavladala trzistem browsera gdje ne zasluzeno vlada onaj sugavi Chrome ipak...fulali su sve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 22:43 (Lazarus Long).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keyser_soze kaže...
g12356 kaže...

Previše dramatizirate.

Ovako nešto može reć samo firefox user.

R.I.P. Opera

Wrooong.Koristim Operu još od v.9

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 22:52 (g12356).
13 godina
neaktivan
uss kaže...

Zasto ce ti padajuci meni kada na svakom browseru imas da otvoris link u novom tabu sa srednjim dugmetom na misu. Dobro tako ga otvara u pozadini, ali zato imas gestu misem. Samo drzis desni klik na linku i povuces dole. Ta mi gesta jedino i fali u novoj operi. Uveli su neke geste ali nisu sve.

Slazem se da nije klon Chromiuma. Izgleda kao Opera i surfa se na njoj isto kao na staroj Operi. Samo fali nekih funkcija... Cesto znam npr. na Chromeu pokusati nesto uraditi sa gestama, ali ne ide. Kao i mnoge druge stvari. Dok ovu kromiranu Operu mogu koristiti na potpuno isti nacin kao i staru. Polako se prebacuju i ekstenzije. Vecina vaznijih je tu. Juce je i za mene jedna od najvaznijih izasla za novu Operu: Imagus.

Nedostaje mi integrisani mail zbog RSS Feeda, a i zbog maila. Bookmarksi, nije losa ona ekstenzija, ali fale ikone, jer sam po njima lakse prepoznavao bookmarkse. Ali je barem lagano importovati i nije lose za sada.

Uglavnom, za sada je dobra za koristiti za neke stranice koje pisu usrani kod da nebi radile u Presto Operi, sto je i glavni razlog prelaska na novi engine. Prije sam morao koristiti Chrome. Sad Opera 12 uz Operu 15 po potrebi.

Ali vidjecemo uskoro sta nas novo ocekuje. Mislim da bi trebali vec u slijedecoj sedmici izbaciti Next i Dev verzije.

13 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Dokle god bude podrške za staru operu ja ću je koristiti a kad ne bude prebacujem se na FF. Ova nova opera je za nove generacije kilnaca koji vise na raznim servisima tipa facebook,twiter itd.

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti

1 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
draw kaže...

Dokle god bude podrške za staru operu ja ću je koristiti a kad ne bude prebacujem se na FF. Ova nova opera je za nove generacije kilnaca koji vise na raznim servisima tipa facebook,twiter itd.

Ne, to je Chrome i uvijek će biti!

A kako stvari stoje, IE će se poboljšati dosta i vjerovatno biti bolji izbor od FF-a.

Bar meni.
Kad god sam ga/ju koristio ostao sam naživciran.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
13 godina
neaktivan
chutac kaže...
draw kaže...

Ne, to je Chrome i uvijek će biti!

A kako stvari stoje, IE će se poboljšati dosta i vjerovatno biti bolji izbor od FF-a.

Bar meni.
Kad god sam ga/ju koristio ostao sam naživciran.

IE nisam nikad volio koristiti odnosno koristio sam ga prije mnogo godina kad nije bilo jos FF a i kad sam koristio IE koristio sam razne školjke tipa Avant Browser i to mi je bilo najgore doba :) i iskustvo sa IE i teško da bi me više mogli pridobiti :) sva sreća nekad je dobro poslužio netscape browser.. kako god da se ne vračam u prošlost ipak mi je bliži FF i vjerojatno ću se na njega prebaciti kad prigusti..

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
14 godina
neaktivan

Za one koji žele da promene početnu stranicu:

1. open opera, close all the tabs and get it into the state you like it to ALWAYS restart in

2. close opera (you may want to open it again to make sure it's working the way you like but then close it again)

3. Find the "session.db" file C:\Users\<your username here>\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable

4. Make it "read only" (rclick, properties, read only)

5. Now on the properties dialog choose the 'security' tab

6. now click 'edit'

7. now highlight your username and tick the deny box for 'full control' in the list (all the items then highlight deny)

This will prevent you from renaming or deleting the file. Why? Because it seems Opera occasionally renames

this file to .dbak (a backup I guess) and creates a new one - this will revert the behaviour and we don't want that.

Click Ok, and OK again. 

8. start opera - should always be as you wanted now..

smile

Now Opera can't update the session.db and thus can't remember your tabs from your last session. Huzzah!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 15:39 (krpng).
16 godina
Nova Opera i službeno

http://i.imgur.com/362Ami3.png Ovo je moja svakdonevnica u novoj Operi! Što god da pokušam otvoriti, to dobijem. Problem je dll file koji je u folderu opere i kada ga zamjenim i dalje je problem u njemu! Nova Opera je stvarno... posebna! :D

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Inače,upravo je izašla opera 12.16

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nova Opera i službeno

Mislim da je neki dan izasla vec.

Edit: vidi bitchesa :), ides na opera.com i odmah ti daju 15..bitch please..

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 9:40 (bender_007).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nova Opera i službeno

Meni je Opera 15 super. Još samo da ubace bookmarse i vrate home button i to je to...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Meni je Opera 15 super. Još samo da ubace bookmarse i vrate home button i to je to...

Probao sam ju na sedmici i moram reći da ono...dobra je ali treba privikavanja.Samo se treba potruditi da vrate stare featurese,stave neke nove i do verzije 17-20 bi to već sve trebalo biti u redu.

Nego ako na blink-u sada rade googleovi,appleovi,operini i još razni drugi open source developeri,pa moraju se onda IE i Firefox fakat pazit.

13 godina
protjeran
g12356 kaže...

Nego ako na blink-u sada rade googleovi,appleovi,operini i još razni drugi open source developeri,pa moraju se onda IE i Firefox fakat pazit.

Na blinku su (za sad) samo chrome i opera. Safari i dr. browseri nastavljaju sa webkitom (osim onih sa vlastitim engineom kao sto su ff i ie).

Inace, prezalostan screenshot:

http://i.imgur.com/vj6kmOQ.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 12:47 (jumboY).
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
g12356 kaže...

Na blinku su (za sad) samo chrome i opera. Safari i dr. browseri nastavljaju sa webkitom (osim onih sa vlastitim engineom kao sto su ff i ie).

Onda bi i Chrome trebao biti "Highly Recommended" jer je ta Opera Next bazirana na Chromiumu...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
13 godina
Nova Opera i službeno

Hahaha :) omg..

Evo upravo malo editirao tu operu, dodao druge nazive. Malo cu ubaciti druge ikonice i nazvacu ju krompera :)

Znaci ne trebaju im uopce koderi, samo ubace dizajnere za ikonice i opcenito :P

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...
g12356 kaže...

A dobro,blink uzima od webkita.

13 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
jumboY kaže...
g12356 kaže...

Onda bi i Chrome trebao biti "Highly Recommended" jer je ta Opera Next bazirana na Chromiumu...

Mozda zato sto je bazirana na Chromiumu 28, a zadnja stabilna verzija Chrome-a je 27.

Imas ovdje test browsera http://www.tomshardware.com/reviews/chrome-27-firefox-21-opera-next,3534.html

Opera Next u dosta stvari postize slicne rezultate Chrome-u, a u nekim je stvarima drasticno bolja. Ima i nekih nebitnih testova u kojima je dosta slabija. Uglavnom oko HTML5 i HWA. Jos treba napomenuti da su tu testirali prvu verziju Opere Next koja je javno izasla. Naredne su dosta toga popravile.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice