Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala

poruka: 279
|
čitano: 49.147
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala".
14 godina
neaktivan

Tesko. Sta god neko napravi u tvojoj glavi ce to biti ruznije od Applea i cuti ces neku buku koje nema.

Inace, moze se to sastaviti ljepse, tise i jeftinije. Ne puno jeftinije, ali puno ljepse i tise, a i kad promjenim procesor, graficku, maticnu... ostaje mi taj bolji i ljepsi monitor. Ati za 3 godine biraj oces li imati staru kantu ili ces ponovo preplacivati monitor i sve ostalo tako da na kraju ispada i visestruko jeftinije.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računal
BlueMax kaže...

Tesko. Sta god neko napravi u tvojoj glavi ce to biti ruznije od Applea i cuti ces neku buku koje nema.

Inace, moze se to sastaviti ljepse, tise i jeftinije. Ne puno jeftinije, ali puno ljepse i tise, a i kad promjenim procesor, graficku, maticnu... ostaje mi taj bolji i ljepsi monitor. Ati za 3 godine biraj oces li imati staru kantu ili ces ponovo preplacivati monitor i sve ostalo tako da na kraju ispada i visestruko jeftinije.

Ajd mi onda pokaži to ljepše, tiše, jeftinije i da na tom jednako radi OS X i da naravno nema suvišnih kablova

i petljancije i ok, uzmam to. U protivnom to baš i nema smisla što govoriš.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
protjeran

"suvišni" kablovi ne postoje 

svaki ima svoju svrhu 

izgleda da se apple korisnice vise brinu kak im stol izgleda nego o tom sta bi uopce radili na jednom iMacu :) 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 1:18 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
protjeran
apoteka kaže...
alen-c kaže...

Možeš i s Macom jer vec sad ima dosta igrica, a ako ti baš fali određena uvijek možeš stavit Windowse.

Za okorjele gejmere ionako OS X nikad nije bio 1.izbor. Sve zavisi o tome što ti je bitno kod racunala.

Nekom je to obrada videa, nekom igrice, nekom surfanje, nekom izgled, nekom sama ugodnost korištenja.

Zato fala Bogu i imamo i Mac, i Win i Linux  i štošta drugog.

nije li jeftiniji hackintosh?

koliko ja shvacan, komponente u appleovim kompjuterima su precjenjene

a sam osx je duplo jeftiniji od windowsa

sto onda placas? {#}

Instalirati OSX na pc(ali da sve savrseno funkcionira) je kao da se ides penjati na sljeme s rolama na nogama...

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
16 godina
protjeran

Instalirati OSX na pc(ali da sve savrseno funkcionira) je kao da se ides penjati na sljeme s rolama na nogama...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
BlueMax kaže...

Ajd mi onda pokaži to ljepše, tiše, jeftinije i da na tom jednako radi OS X i da naravno nema suvišnih kablova

EZY-E kaže...

evo copy paste sa jedne druge teme

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Custom build PC
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Core i7-870 / Gigabyte GA-H55M-UD2H / Radeon HD 5770 / 4GB DDR3 RAM
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Motherboard: GA-H55M-UD2H $94.99
Graphics: Gigabyte ATI Radeon HD 5770 1GB GDDR5 $139.99
CPU: Intel Core i7-870 2.93 GHz $289.99
RAM: Corsair XMS3 4 GB Dual Channel DDR3 Core i3, i5, i7 Memory Kit $79.99
Hard Drive: Samsung Spinpoint 1 TB $62.99
CD/DVD Burner: Sony Optiarc Black $36.95
CPU Cooler: Scythe Mugen 2 $47.35
Case: COOLER MASTER II ATX Mid Tower $89.99
Power Supply: Corsair 650HX Modular 650W $119.99
Operating System: Mac OS X Snow Leopard $29.00

$991.23

Mac Pro
-----------------------------------------------------
One 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon "Nehalem" processor
3GB (three 1GB) memory
1TB hard drive 1
18x double-layer SuperDrive
ATI Radeon HD 5770 with 1GB GDDR
Mac OS X Snow Leopard

$2,499.00

evo ga, uvjet da i jedan i drugi vrte OSX, usporedi cijenu

coustom PC            Mac Pro
--------------------------------------
$991.23               $2,499.00

dakle ušteda više nego 1500 $ (toliko o tvome "da je usporedivi (ne nuzno bolji ili losiji) pc 10-20% jeftiniji.")

""""""""""""""""""""""""""""""""""""

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

ako koristiš SAMO internet, webbook će ti raditi jednako stabilno i tiho i integrirano i mirno i na baterije.

Ali enigma mi je što te onda zanima na bug forumu, kaladont?

- onaj koji kodnas kupuje imac gornjih karakteristika, evo što može dobiti za identičan novac:

Svaka komponenta (izuzev kućišta i elegancije imaca=što se jednako postiže pospremanjem kućišta pod stol)

svaka je barem dvaput jača, a neke i 4 puta(memorija, grafička, procesor-dakle najbitnije)

Mogao sam biti i štedljiviji u matičnoj, periferiji, količini rama, napajanju, ili odabrati amd, pa sklepati i za ssd.

Pa evo, ako tko želi, možemo složiti anketu: da dobijate sutra poklon, što biste radije:

imac 21.5" monitor, Core i3 3.06GHz/4GBram/500GB hdd/Radeon HD 4670

picek 23" IPSmonitor, Core i7 2600k/16GB 1600 vengeance ram/1TB WDblack/Radeon HD6950

a di su ti:kamera, zvucnici, thunderbolt, oSx operativni sustav, iLife, duplo losiji ekran vjerovatno ovaj je H-IPS i kosta ohoho, ram lako ubodeš do 16giga i to je bitno, losija maticna, wireless tipkovnica, magic mouse, bluetooth, napajanje? hlađenje? kučište? ALL IN ONE alo? 1 kabel ti treba.. na tipkovnicu, ekran, miša, kučište, osx iLife itd. ti ode ta razlika od jaceg proca i grafe...... odi u iStore i vidi ga uzhivo, radi malo.......to je apple + software koji je dosta dosta jeftiniji

a ako ces raw power za igrice onda mac nema smisla....ali nemoj kruške i jabuke mišat...odi u iStore pa malo radi i vidit ces di je otisla lova..

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 1:45 (Thog).
15 godina
neaktivan
McD kaže...
alen-c kaže...
BlueMax kaže...

EZY-E kaže...

evo copy paste sa jedne druge teme

(...)

""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Aj drugi put molim te procitaj što sam napisao. Ja sam pisao za iMac. Mac Pro em je pred promjenom modela,

em je za profesionalce koji višestruko više zarade mjesecno od tih 1500$, a i kolko se sjecam te usporedbe u jednoj temi,

ta usporedba i nije najbolje štimala. Kolko se sjecam procesor nije baš usporediv. Na Mac Pro možeš stavit 64GB RAM-a,

a nekome i to može biti važno. Ovaj i7 može "samo" 16GB RAM-a. Za profesionalce ta razlika može biti bitna.

Mislim da je još u par stvari ta usporedba bila zakazala, ali neda mi se sad tocno tražit.

Tko ima i može zašto nebi kupio Mac Pro, mada kažem, trenutno nije baš zahvalno to kupovat jer je pred izlaskom novi sa još snažnijim procesorima,

više RAMa, boljom grafikom, itd...

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan

u Macprou su workstation procesori Xeon, a ne i7ce......aaa gluposti

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Aj mi ti napravi hackintosh u dimenzijama jednog iMaca i da radi tako tiho i pouzdano kao i ovaj i

da sve to skupa tako lijepo izgleda i da na kraju sve to skupa ispadne jeftinije i sve 5{#}

da ljepo izgleda? tebi je uzor modni mačak ili Jadranko iz Zadra?

koga je briga kako izgleda, glavno da na njemu mogo obaviti posao koji trebam

ako ti svršavaš na izgled računala onda je to problem druge vrste

btw, na tonymacx86 možeš izabrati hackintosh po želji, u cjenovnom rasponu od 550$ do 1250$

radit će sve isto ko i applov mac i dodatni plus što je nadogradnja piece of cake

šta ti možeš promjeniti na iMacu? skoro ništa, monitor + kućište je uvjek bolje rješenje od All in one konfiguracija

alen-c kaže...

Mislim da je još u par stvari ta usporedba bila zakazala, ali neda mi se sad tocno tražit.

neda ti se tražit? koja je onda svrha tvog postojanja na ovom forumu?

želiš diskutirati ali ti se neda tražit?

Tražio si hackintosh po snazi usporediv sa iMacom a jeftiniji, eto dobio si ga

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 2:08 (McD).
14 godina
neaktivan

Hejteri ne kužim zasto tupite jedno te isto, svima je jasno da se za isti novac može naci duplo bolje računalo!

Ali ne želimo PC želimo Apple, Apple BOG! {#}

DOSTA SPAMA. {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 2:06 (Monopol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da je netko od hatera isprobo mac na malo duži period ili mu barem pružio šansu, mislim da bi bilo puno manje nobrain postova.
http://www.speedtest.net/result/917164172.png
14 godina
neaktivan

@Monopol

Monopol respect, svaka čast, jedini si na forumu jasno si rekao zašto želiš Apple {#}

ovi drugi sve se nešto izmotavaju, te ovo te ono

14 godina
neaktivan
EVO kaže...
Da je netko od hatera isprobo mac na malo duži period ili mu barem pružio šansu, mislim da bi bilo puno manje nobrain postova.

EVO nećemo se vrijeđat, na ovom forumu ima dovoljno članova koji koriste i PC i mac

14 godina
neaktivan

Slozit cu ti tise i bolje racunalo na kojeg ce steta biti instalirati OS-X.

Tvoji uvjeti su smijesni.

Da nema kabela? Racunalo koje nema kabel od kucista do monitora? To zelis? Ili sad hoces da ti sam slazem all in one racunalo? Bezicni mis i tipkovnica su odavno tu, a ne pada mi na pamet slagati racunalo kojem cu morati kupovati monitor prilikom svake nadogradnje. to ostavljam onima tvoje pameti. Bas mi u zivotu smeta taj kabel kojeg ni ne vidim a koji spaja puno jace racunalo sa 2 puno bolja monitora. Sama mogucnost slaganja je nesto sto ja imam a ti kupuj revolucionarnu konfekciju.

Apple nekad davno - da.

Apple danas? Neka proizvode iphone, ipade, ipode i ostale igracke. I sami su svjesni da im je tu buducnost. Na trzistu racunala ih odrzava samo manjak inteligencije nekih 10% korisnika i zato ga i sami zapostavljaju i dizu ruke od njega.

Ja sam u onom dijelu Mac kupaca koji nisu zadovoljni kupnjom racunala. Nakon 4 godine imam kantu koju mogu upotrebljavati za net i glazbu iako mi je i to ugodnije na windowsima. Jedino pozitivno je to kad dodje neki klijent vase pameti pa ga impresionira beskorisna kutija koju mi je zao baciti samo zato koliko sam je platio. Nikad ne reci nikad ali slijedeci Mac cu kupiti kad bude opravdavao ulozeni novac kao prije 15 godina a ne da mi kao sad prodaju AMD 6970M na racunalu koje ni nema igara. Ako vec trebam windowse da bi igrao koji ce mi Q OS-X? Ako nije za igru onda bi trebao biti za rad? AMD 6970M za rad? Samo ti to kupi.

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
EVO kaže...

Ne znam da li spadam u skupinu hatera. Imam imac 24 sa c2d star 4 godine i smatram ga jednom od najpromasenijih investicija u zivotu. A kupovao sam ja u zivotu i carobne krpe i naocale od 500$.

17 godina

Da, zbilja, nikad nisam tako razmisljao... Kad kupis iMac moras kupit kompletno novi komp ukljucujuci monitor :) LOLz! :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne zaboravi trošak za magičnu krpu kojom ćeš ga glancati da uvjek bude sjajan i prekrasan

17 godina

Pa nije spam, sve je ontopic naslova "najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala"

Okej, većina tvrdi da nije najveće zadovoljstvo ostavljanjem puno više novca za računala

koja nije tako lako ko pc doma spojit na plazma tv, ili mu nafrljit neznam 3 monitora u eyefiniti

i igrati Grid3. Pričamo o istim budgetima.

E sad, da ja moram u i-store da bih lijepio prste po vitrinama - nemoram.

Firma mi je dovoljno velik klijent da nam dolazi svaki ozbiljniji primjerak na demo,

da ne kažem da gazda onda uvijek i obnovi neki vrag s tim nagriženim jabukama, ma koliko ga odgovarao.

Što se mene tiče, jest bahato, no fakat si bez beda mogu priuštiti bilo što od njih, ali meni npr na svakom

stroju treba autodesk 3dsmax, i tu je priči kraj (bootcamp je gore nego hackintosh na pc).

No ipad je simpa, posebno ako sad izađe sa boljim ekranom, no to nije računalo nego preglednik.

glede imacovskih pc-eva, pa ima toga svaki proizvođač:

hp All-in-One 200 , lenovo idea centre, dell vostro... dođu oko 6000-7000kn

i naravno imaju instaliran sistem i rade jednako stabilno i tiho kao i imac.

Glede ljepote, eto galerija pa prosudite sami.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja bih ovaj HP, ne izgleda li puno bolje nego iMac? {#}

14 godina
neaktivan
McD kaže...

Samo da nije nekvalitetan ko HP ljeptopi.

15 godina
protjeran
McD kaže...

bas i ne {#}

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno!
16 godina
neaktivan
Izgleda dobro, ali HP i kvaliteta ne ide zajedno.
14 godina
neaktivan

@Monopol & EZY-E

vas dva {#}, naučite čitati između redaka

14 godina
neaktivan
EVO kaže...
Izgleda dobro, ali HP i kvaliteta ne ide zajedno.

Znaci sta se HP tice Apple pobjeđuje.

14 godina
neaktivan

Pa baš i ne :D

17 godina
McD kaže...

A...  bio ti je lani na bugu, ali nije prošao toliko zapaženo (samo 7 komentara) kao najveće zadovoljstvo mac:P

Inače je na promotivnoj akciji, pa navali :P

..................

osobno nebih hp, dell više volim, a vi koji ste se našli odjednom opet busati sa mac kvalitetom i sprdati sa hp(od kojeg ste iskusili samo

entry level rebrandane generic laptope i jeftilen printer), da se ne vrtimo u feedback loop

evo link na kvalitetu maca o kojoj smo već razglabali kroz iskustva iz prve ruke.

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/najvece-zadovoljstvo-kupnjom-appleovih-racunala/2076499.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 3:02 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Ako je HP elite entry level, što je onda high end?
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
osobno nebih hp, dell više volim, a vi koji ste se našli odjednom opet busati sa mac kvalitetom i sprdati sa hp(od kojeg ste iskusili samo

entry level rebrandane generic laptope i jeftilen printer), da se ne vrtimo u feedback loop

evo link na kvalitetu maca o kojoj smo već razglabali kroz iskustva iz prve ruke.

http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/najvece-zadovoljstvo-kupnjom-appleovih-racunala/2076499.aspx

I tu si dobio famozni TD!

Na osobno iskustvo...

Steta kaj nema AiO B serije od Lenova kod nas za kupiti...

Za 1200$ Blue ray, tv tuner, i5, TS, pristojna grafika...

Za multimedija centar dušu dalo, a izgleda opako, po meni najljepši AiO.

There's no time to lose, I heard her say Catch your dreams before they slip away
14 godina
neaktivan

Ova tema nema smisla kao ni sve Apple teme. {#}

EDIT: znam budala sam! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2011 3:35 (Monopol).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice