Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala

poruka: 279
|
čitano: 49.145
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računala".
15 godina
Re: Najveće zadovoljstvo kupnjom Appleovih računal
dturko kaže...

sta ce ti MacBook kad igre izlaze godinu dana nakon sto igre izadju na Windowsu.

Neigraju svi igre! Ali slazem se to je veliki minus i meni osobno! Isto tako windows 7 je stabilan OS i odkada sam ga stavio nemam problema tako da tvrdnja da je los OS nestoji! evo dolje slika

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

grimmy, jer jesi ti uopce strojar? Zavrsio, studiras, skolujes se za to? Ili sto?

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
excellent kaže...

ja imam macbook pro,iphone3G i jos neke sitnice od apple i nikad se nisam pokajao sto sam kupio njihove proizvode.Sad cekam da izadje iphon5 i njega cu da kupim jer jednostavno znam da tako kupujem kvalitetan proizvod jer nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.{#}

Potpuno potpisujem. Sve što sam do sada kupio unazad 10 godina (1xiphone,2x ipod, 1xipad) sa svime sam  prezadovoljan. No ipak moram se složiti da MacOS i OSX jednostavno nisu za ozbiljniji rad (ne uključuje obradu dokumenata i prezentacije). Znaći to su OS za surfanje, zabavu, video, glazba, pisanje, čitanje, prezentaciju...  i u tome su najbolji i daleko ispred ostalih OS.  No za svaki "napredniji" rad na računalu, tu su Windowsi. Apple osiguravši da njihov OS radi samo na njihovom hardveru je sebi donio stalni profit. Sam hardver je jako kvalitetan i u spoju sa izvrsnim "konzumacijskim, ne stvaralačkim" odličan izbor za one koji si ga mogu priuštiti. 

Win7 je moderan OS, ali nikako stabilan poput MACOSX. MACOSX radi godinama kao i prvi dan, dok se WIn7 usporava i nakuplja smeće. Inaće moje glavno računalo ima Win7.

Inaće MAC računala podržavaju dualboot sa windowsima, znaći tko je za igru slobodno instalira i igra unutar windowsa, a za sve ostalo tu je OSX

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:03 (Simbamef).
15 godina
neaktivan
dturko kaže...

sta ce ti MacBook kad igre izlaze godinu dana nakon sto igre izadju na Windowsu.

Tu se vidno popravljaju stvari, ali ima i drugih nacina. Instaliras Windowse na zasebnu particiju preko Boot Camp aplikacije (koja dolazi s Mac OS X) i pleti po igrama, ako ti je vec do toga...

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

a ti mi se pametan javio o predrasudama, a onda bubnuo sranje kako je bilo koji dizajn studio koji ne koristi mac neozbiljan... bravo pametnjakovicu

Naravno da si ti to shvatio u najužem smislu rijeći

@mighty99 no hard feelings {#} znam da to ovisi o pojedincu a ne struci ili faksu koji je završio

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
17 godina

Jupiii flejmvars ejplkontra pisi! Nije bilo već tjedan dana:)

Aj da primijenim kaladont umjesto citata:

Tvornički balansiran (PC)laptop cijene poput macbooka je jednako kvalitetan i jednako stabilan.

Jednako se dobije dodatne opreme, ali priznajem nešto sa malo manje programa koji su upotrebljivi.

Imam na poslu macbook, nešto stariji i rijetko ga palim... teško se nosi sa raznim codecima kojima

me obasipaju kad se rade probe videa za pregled.

S druge strane, moja kućna Toshiba Qosmio se nikad u životu nije zblesirala, zblokala, smrznula...

dolazi sa dva harda u raidu, daljincem za gledanje media centra, naravno media centar se pali neovisno o sistemu,

playa bluray, ima harman kardon zvuk, bolji(!) ekran, i košta i koju tisućicu manje.

PC. Imam na poslu i Powermekove naravno. Kad rendaju bome i vodeno se čuje, iako je sve to vrlo uredno posloženo.

Kućište im je apsolutno zakon, nema prigovora. Lian li napravio super posao.

No računala su stara cca 3 godine i nemaju baš prostora za dogradnju, pa su takva kakva su kupljena, poprilično

zaostala i zastarjela prema picekima kupljenima u isto vrijeme, kojima je dograđena memorija, dodani SSD, dodatni

storage backup hardovi, grafulje upgradeane dvaput, i jednom procesor.

Imac. Ih toga se imalo od prvih onih crt-ova, preko "stolnih lampi" do sad ovih "all in one" u ekranu na kojima rade

dizajneri. Sve lijepo, ali na dva je počeo zaebavat ekran, pojavile se tamne fleke. Popravak navodno neisplativ,

pa apsurdno dizajneri koji bi trebali bit najosjetljiviji na boje, šute i rade na tome.

Da ih pitate kak jena meku, prešutjeli bi to i rekli "apsolutno super".

Da na jednako skupom PC-u pitate vlasnika kako je, opsovao bi sve po spisku proizvođaču, servisu i sudbi kletoj što

radi na smeću kojem je riknuo ekran od kojeg živi, a popravak košta ko pol nbovog pc-a. I naravno, nadogradnja

grafike, procesora i sl. nula bodova. Grafičke da imate takve klase na pc-u šutili bi od srama, a na oglasniku nudili za 150kn.

Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mapir kaže...
dturko kaže...

Tu se vidno popravljaju stvari, ali ima i drugih nacina. Instaliras Windowse na zasebnu particiju preko Boot Camp aplikacije (koja dolazi s Mac OS X) i pleti po igrama, ako ti je vec do toga...

ako ti to taj skupi "superiorni" hardver dopusti :D

16 godina
protjeran

trebali bi na bug stavit gumb "Prijavi vijest" i onda bi prijavio ovu i kao razlog stavio "Poticanje na flamewar" jer drugu svrhu ove vijesti ne vidim 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovdje se (zasad) kvalitetno raspravlja. Ima nekih nebuloza sa obje strane al ok je.

Ovakve stvari dižu posjećenost...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Svaki al svaki PC koji košta jednako kao i Mac u performansama višestruko nadmašuje Mac. I to nema veze o čemu se radi da li je to grafika ili matematika ili bilo šta. Pgledajte malo recimo Konfiguracije HP Workstationa ili IBM ili DELL ili Lenovo i usporedite ih sa Macom. Ne da Mac puši nego totalno puši. A osim toga za PC postoji puno više i programa i može se jednostavno nadograđivati što je dodatni plus. Mac je stilski komad namještaja a ne ozbiljan uređaj. Isto vrijedi za sve Apple uređaje. 

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
To sam napisao reda radi, naime do sada sam imao hrpu problema sa laptopima i stolnim računalima da sam izgubio hrpu živaca! Dok sa Apple proizvodima nikada ništa?

Na windows racunalo si vjerovatno instalirao mali milijun besplatnih aplikacija, crackiranih, igara, tweakova, antivirusa, antispywarea...

Probaj ovako. Uzmi 20% jeftinije brand racunalo i na frisku instalaciju windowsa instaliraj samo one aplikacije koje imas trenutno na Macu. koristi Windows firewall i Security Essencials. Nikakve dodatne playere, quick time i slicna srnja) i slicne aplikacije nemoj koristit nego ono sto dobijes s windowsima.

E onda mi za mjesec dana reci sta ti steka i koje racunalo bolje radi.

Ima Apple neke svoje prednosti ali ovo sto si ti do sada nabrojao su gluposti.

16 godina
protjeran
overhaul kaže...

teško se nosi sa raznim codecima kojima me obasipaju kad se rade probe videa za pregled.

Kao što sam napisao OSX nije za "napredan rad" ako sam dobro razumio.

Inaće OSX bez problema reproducira bilo kakav video, npr. ja volim VLC.

16 godina
protjeran
nine kaže...
mapir kaže...
dturko kaže...

Dopusti, ne brini

16 godina
protjeran
mighty99 kaže...

grimmy, jer jesi ti uopce strojar? Zavrsio, studiras, skolujes se za to? Ili sto?

zavrsio...davno, ali skola me ne cini strojarom, mogu ja zavrsiti i ekonomiju pa biti strojar, kad zavrsis skolu dobijes bezvrjedni komad papira koji te uopce ne definira ni najmanje niti govori da ti imas imalo pojma o strojarstvu ili kojoj god struci....

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
Simbamef kaže...
overhaul kaže...

teško se nosi sa raznim codecima kojima me obasipaju kad se rade probe videa za pregled.

Covjek prica o gomili codeca koje srece u poslu a ti odgovaras da volis VLC?

Average Mac user :)

15 godina
Simbamef kaže...
overhaul kaže...

"napredan rad" :)))))  

ako smatraš igrice pod napredan rad onda definitivno nije,

14 godina
neaktivan
Imam na SSD- u na PC- u samo par programa, niti jedan krekan i opet mi se npr. Mozzila ruši i blokira računalo! No nebitno neda mi se ulaziti u raspravu jer nema smisla! Živio Apple.
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
DeeWiZarD kaže...

Svaki al svaki PC koji košta jednako kao i Mac u performansama višestruko nadmašuje Mac. I to nema veze o čemu se radi da li je to grafika ili matematika ili bilo šta. Pgledajte malo recimo Konfiguracije HP Workstationa ili IBM ili DELL ili Lenovo i usporedite ih sa Macom. Ne da Mac puši nego totalno puši. A osim toga za PC postoji puno više i programa i može se jednostavno nadograđivati što je dodatni plus. Mac je stilski komad namještaja a ne ozbiljan uređaj. Isto vrijedi za sve Apple uređaje. 

Samo Mac OS uredno radi i sa 2gb memorije, dok win7 64bita u startu koristi vec 1,4-1,5 GB-a.Trenutno mi je upaljen komp i eto vec je na 2GB-a a apsolutno nista ne radim.Dakle, vec kad kazes da po hardware brojkama sisa mac spomeni i to da mac ne zahtheva toliko procesorske snage.

A mac harwdare je ipak primarno raden za Mac OS, mada u zadnje vrijeme se brojkama priblizavaju win zahtjevima.

Isto tako, kad je pitanje laptopa isto ne mozes previse toga mjenjati, isto rame i hard tj ssd disk. Za iMac se slazem da je tu kompliciranije.Inace, minus sto mogu priznati da su graficke u zadnjem modelu jedan mid segment, no moja 256mb rama vrti sve uredno i bez greske. Stoga ne patim, na same brojke.

Za igranje ovako i onako ne preporucujem mac.

16 godina
protjeran
mighty99 kaže...
DeeWiZarD kaže...

Samo Mac OS uredno radi i sa 2gb memorije, dok win7 64bita u startu koristi vec 1,4-1,5 GB-a.Trenutno mi je upaljen komp i eto vec je na 2GB-a a apsolutno nista ne radim.Dakle, vec kad kazes da po hardware brojkama sisa mac spomeni i to da mac ne zahtheva toliko procesorske snage.

A mac harwdare je ipak primarno raden za Mac OS, mada u zadnje vrijeme se brojkama priblizavaju win zahtjevima.

Isto tako, kad je pitanje laptopa isto ne mozes previse toga mjenjati, isto rame i hard tj ssd disk. Za iMac se slazem da je tu kompliciranije.Inace, minus sto mogu priznati da su graficke u zadnjem modelu jedan mid segment, no moja 256mb rama vrti sve uredno i bez greske. Stoga ne patim, na same brojke.

ne seri, win7 koristi onolko koliko ima, uredno radi na 1gb memorije gdje zauzima manje od pola gige, al ti pametni strojar naravno nemas pojma o memory managmentu

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
nine kaže...

Na jacim MacBook Pro i iMac konfiguracijama mozes igrati stogod zelis. A Mac Pro je prica za sebe.

Ali slazem se, Mac se ne kupuje ako racunalo sluzi iskljucivo igranju.

17 godina
neaktivan
mighty99 kaže...
DeeWiZarD kaže...

no moja 256mb rama vrti sve uredno i bez greske. Stoga ne patim, na same brojke.

Najbolji su ovi što sposobnosti grafičke ravnaju prema RAMima koje ima. 'Vrti uredno i bez greške' lol?!

16 godina
protjeran
BlueMax kaže...
Simbamef kaže...
overhaul kaže...

A ti ne znaš smisleno čitati. Prvi red se odnosi na njegov posao, a drugi red na gledanje videa. 

Inace nisam Mac user već više PC jer ga koristim od 1993., a OSX i iOS unazad 5-10 godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:25 (Simbamef).
14 godina
neaktivan
Svako neka kupi sta hoce i prica gotova!
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-bluetooth/106145.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:21 (Monopol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mighty99 kaže...

Notorne gluposti i očito nepoznavanje rada windowsa i memory managmenta. Ako trkeljaš o nečem, prvo malo googlaj.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan

Firefox,da,kriv je Win7 za to.

Covjece bozji...

Apple je odlican,al covjece,skup je za poludit i nemaju niti jedan 'muski' proizvod.

Danas je kako kome,nekome je WIN prakticniji,nadogradnja,igre,zahtjevnije aplikacije,a drugima,OSX,nekoliko stvari koje ti zbilja koriste i to je to.

Ne bih se zalio da si mogu priustit veliku paletu Apple proizvoda.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

@CroVandal

@Sum_of_all_fears

Dečki, pa kaj je to, pa pwnam vas sam tak. :P

EDIT: Da se razumijemo, licenca je orginalna...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 14:26 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina

Okej, evo ovo imaju dizajneri kod nas po skupim iMacovima:

http://mac.bigresource.com/iMac-Dark-Spots-on-the-screen--J7pUhqfy0.html

http://mac.bigresource.com/iMac-Screen-Burn-in-Dark-Patches-on-Display-kpDi6FsV0.html

https://discussions.apple.com/thread/1979120?threadID=1979120

http://www.philmug.ph/forum/showthread.php?t=56677

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=585603

http://nanchatte.wordpress.com/2011/03/15/imac-27-recurring-dirty-dark-patches-screen-problem/

itditd... baš me zanima jesu li ti korisnici u skupini ovih sa "najvećim zadovoljstvom kupnjom apple računala"

Odite na mek forume, pa ćete vidjeti koliko drugih problema prijavljuju korisnici.

S time da ti problemi nisu lako rješivi kao na prosječnom PC-u, sličniji su kvaru laptopa, kada

vam valja ili u servis, ili moliti krunicu na hodoćašću u mariju bistricu/međugorje u nadi da računalo ozdravi.

Ne trolam mek, jer i radim dijelom na njima, ali tolka glorifikacija komada hardvera

od ljudi koji nemaju nit iskustva u radu s njime, niti paralelnog iskustva na radu sa

jednako skupim komadom pc-a... kažem, kod nas ljudi šute, trpe ove gore fleke i

da ih pitate kakav je mek, "super"

Ajde da vidim kaj bi rekao PC korisnik na takve fleke piceku koji ga je koštao 15tak tisuća kuna.

Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
mighty99 kaže...

Bilo prije 10 godina. danas je ovo zabluda. Maticna ima neke specificne promjene u odnosu na PC verziju koje i ne sluze stabilnosti sistema. Foxcon se s tim maticnima iz iste linije, samo za PC smjesta u donji srednji segment trzista. Memorijski cipovi standrdni i isti kao  za PC, procesori isti, graficke iste, opticki citaci isti, HDD isti kao i za PC... S tim da za PC imas alternativu a ovdje nemas.

Naravno, covjek kad sam bira za sve manjkavosti krivi sebe a kad ti je servirano onda uzmes sta je tu je. Nekako je lakse reci "zajebo sam se" nego "zajebali su me". Ispadas manje glup.

Apple je sam na trzistu, nema direktnu konkurenciju pa ima slobodu pri izboru komponenti ici na one nijansu slabije sa manjim zagrijavanjem i bukom. Kod PC-ja je guzva i svak zeli ponuditi sto jaci proizvod pa se tako za 1-2% jace racunalo zrtvuje zagrijavanje i tisina. 

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Imam na poslu i Powermekove naravno. Kad rendaju bome i vodeno se čuje, iako je sve to vrlo uredno posloženo.

Kućište im je apsolutno zakon, nema prigovora. Lian li napravio super posao.

No računala su stara cca 3 godine i nemaju baš prostora za dogradnju, pa su takva kakva su kupljena, poprilično

zaostala i zastarjela prema picekima kupljenima u isto vrijeme, kojima je dograđena memorija, dodani SSD, dodatni

storage backup hardovi, grafulje upgradeane dvaput, i jednom procesor.

Pa normalno da nema prostora za dogradnju niti komponenti kad je podrska za Power PC arhitekturu odavno istekla.

Jesi li siguran da su stari samo tri godine? Koliko se sjecam oni sa vodenim hladjenjem prestali su se proizvodit tamo negdje 2005e. Zar su kupljeni polovni?

14 godina
neaktivan
Simbamef kaže...
BlueMax kaže...
Simbamef kaže...
overhaul kaže...

A ti ne znaš smisleno čitati. Prvi red se odnosi na njegov posao, a drugi red na gledanje videa. 

Inace nisam Mac user već više PC jer ga koristim od 1993., a OSX i iOS unazad 5-10 godina.

Prvi red : Kao što sam napisao OSX nije za "napredan rad" ako sam dobro razumio.

Kakva je ovo recenica? Nisi siguran razumijes li sam sebe sto si napisao? Oprosti ali ja drugacije ne mogu protumaciti ovu recenicu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice