Microsoft – polaskani imitacijom

poruka: 48
|
čitano: 8.625
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft – polaskani imitacijom".
16 godina
neaktivan

Sutra naslov ''Microsoft tuži...''

karamba!
Moj PC  
22 0 hvala 0
17 godina

Nek se jedanput netko i u Microsoft ugleda. Mora da su ponosni!!!

Mentalist je moj idol... I torrente isto

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ocito je konkurencija dostigla Apple, iPhone i iOS...

Apple je s iOSom dugo vremena postavljao standarde, al u nadolazecoj iOS 5 verziji je ocito da im je ponestalo inspiracije i kopiraju konkurenciju ( Android u vecoj, Microsoft u manjoj mjeri )

Ponestalo im ideja izgleda...

A mogli su recimo dodati - bolji multitasking ( citaj pravi ) nekakav desktop/widgete, file manager...

Pravi file manager mi recimo najvise trenutno fali na iPhoneu, a "pravi" multitasking na iPadu.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Microsoft – polaskani imitacijom

Vi koji tako komentirate trebate jednostavno prihvatiti da iOS nije platforma za vas. Uzivajte na windowsima i androidu.

Meni iOS savrseno pase i 5-icu smatram najvecim evolucijskim pomakom do sada.

14 godina
neaktivan

sama ideja = ne vrijedi pišljiva boba, pokušajte prodati ideju pa ćete vidjeti koliko vrijedi ... ništa.

realizacija te ideje je ono što se računa.

iOS 5 je pokupio mnogo toga što već postoji u 3rd party aplikacijama i ulaštio i povezao ... to rade i drugi iako najčešće manje uspješno. 

2 3 hvala 0
15 godina
daniz kaže...

Vi koji tako komentirate trebate jednostavno prihvatiti da iOS nije platforma za vas. Uzivajte na windowsima i androidu.

Spora neka evolucija {#}

jeremija
14 godina
neaktivan
daniz kaže...

Molio bih ako ti nije problem nabrojati par konkretnih novih funkcija koji iOS cine "najvecim evolucijskim pomakom do sada".

17 godina
daniz kaže...

Koji fanboy. So sad.

15 godina

Ovi "Apple fanboyima"se sve aplleovo sviđa.Meni je osobno iOS dobar,ali ništa više.Očajnički mi fali pravi multitasking,a kao što kolega gore kaže sutra će ih Microsoft tužiti.Izlaskom prvog iphonea apple je uveo nešto revolucionarno,ali sad im fali ideja...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
civicar kaže...
daniz kaže...

Molio bih ako ti nije problem nabrojati par konkretnih novih funkcija koji iOS cine "najvecim evolucijskim pomakom do sada".

iCloud, Neovisnost o racunalima, iMessages

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
14 godina
neaktivan
bistri kaže...

iCloud - ako sam dobro razumio radi slijedece -> sinkanje kontakata, mailova, kalendara, dokumenata, slika, glazbe...

To na Androidu uredno radi vec ohoho vremena, sve uredno sinkam sa svojim Gmail accountom + tu je Amazon Cloud Player ili Google Music Beta sto se glazbe tice.

Iako sam jos uvijek vrlo oprezan po pitanju "cloud" servisa opcenito, i ne srljam bas grlom u jagode brze bolje sve svoje moguce podatke pohraniti u raznorazne cloud usluge.

Neovisnost o racunalima - ako se dobro sjecam Over the Air updatei na Androidu postoje od prvog dana. Za "aktivaciju" Android telefona je dovoljno upisati svoj gmail account i telefon bi trebao imati neki data plan.

iMessages - neznam sta bi s tim, iskreno... Naznam sta novo radi a da to vec ne rade Gtalk, Skype?!?

17 godina
civicar kaže...
bistri kaže...

iCloud - ako sam dobro razumio radi slijedece -> sinkanje kontakata, mailova, kalendara, dokumenata, slika, glazbe...

To na Androidu uredno radi vec ohoho vremena, sve uredno sinkam sa svojim Gmail accountom + tu je Amazon Cloud Player ili Google Music Beta sto se glazbe tice.

Iako sam jos uvijek vrlo oprezan po pitanju "cloud" servisa opcenito, i ne srljam bas grlom u jagode brze bolje sve svoje moguce podatke pohraniti u raznorazne cloud usluge.

Neovisnost o racunalima - ako se dobro sjecam Over the Air updatei na Androidu postoje od prvog dana. Za "aktivaciju" Android telefona je dovoljno upisati svoj gmail account i telefon bi trebao imati neki data plan.

iMessages - neznam sta bi s tim, iskreno... Naznam sta novo radi a da to vec ne rade Gtalk, Skype?!?

Ne prate ti oni nista sto nije izaslo van Stevinog vocnjaka. Zato im i je sve revolucionarno, novo i izmisljeno od strane Steve :)

17 godina
neaktivan

Istrollao je Apple ovaj iz MS-a {#}.

tnakir kaže...
civicar kaže...
bistri kaže...

Ne prate ti oni nista sto nije izaslo van Stevinog vocnjaka. Zato im i je sve revolucionarno, novo i izmisljeno od strane Steve :)

Potpis na ovo.

Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Umm momci, najveci evolucijski pomak u iOS-u, znaci razlike izmedju dvije revizije iOS-ova.
Tko je spomenuo razliku sa androidom, i zasto je uopce android spomenut?
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
civicar kaže...
daniz kaže...

Naravno, nije nikakav problem.

Smatram da tableti velikoj vecini ljudi mogu u kucnoj upotrebi zamijeniti kompjuter. Upravo zato raskidanje veze s PC-jem (ili Mac-om) i stavljanje clouda u centralnu poziciju koju je do sad drzao PC smatram jako bitnim. Osim toga rijesavamo se mukotrpne sinkronizacije. Snimim nesto s iPhoneom odmah ti imam na iPadu i uredjujem, uvrstavam u prezentaciju, radim video clip... taj kreirani dokument odmah imam na PC-u.... backupi mi se rade svakodnevno, dok spavam... kad negdje odem svi dokumenti i muzika mi je dostupna "po defaultu " preko clouda. Osim toga updatei ota su odlicna stvar, na taj nacin ce puno vise ljudi biti up to date sa svojim OS-ovima.

Meni osobno newsstrand se cini jako zgodam. Volim citat casopise na iPadu no nervira me sto svaki ima svoju aplikaciju koja se koristi na svoj nacin i sto predugo cekam dok se downloada. Unificirano sucelje i novo izdanje kad se probudim su izvrsna vijest.

iMessages nisu nimalo revolucionarni ali su itekako evolucionarni. Znam puno ljudi sa iPhoneovima ili drugim smartphoneovima, i velika vecina koristi SMS ili ako koriste messaging aplikacije svi su na razlicitim. Sada automatski svakom korisniku s iOS-om saljem besplatnu push porukicu umjesto SMS-a kojeg placam. Kad bi se postigla viseplatformnost bilo bi savrseno.

Notifikacije... jos jedan mali evolucijski korak u pravom smjeru (interesantno sto je pokupljeno iz jailbreak zajednice s kojom su u "ratu" :))

Osim toga puno malih sitnica koje su falile, npr ona razdvojena tipkovnica za iPad.

Kao sto sam rekao, nista revolucionarno, ali puno evolucijskih pomaka. Prvi iPhone je donio revoluciju, svaki sljedeci je evolucijski napredak, moje misljenje je da je ovaj put korak napred najveci do sada te da napokon sada imaju opravdanje da govore o Post PC uredjajima.

Blesava mi je ta "mrznja" prema Apple korisnicima, koja mi se cini jako izrazena bas na ovom forumu. Ja osobno i Android i webOS smatram jako dobrim sustavima i ne mislim da je moguce medju njima jednoznacno odrediti koji je bolji, a koji losiji. Jednostavno sto kome vise odgovara. Meni osobno je na iPhoneu moj vlastiti user expirience najbolji, ali potpuno razumijem ljude koji imaju drukcije preference.

14 godina
neaktivan

Apple zna upakirati mogućnosti koje već postoje i predstaviti to sve kao revoluciju... 

Npr. Ubace MMS i to je kao nešto revolucionarno... Umjesto kamere od 2 megapiksela stave od 3 i imamo revoluciju...

Naprave iPad bez kamere i onda kasnije izdaju dvojku sa kamerom... Revolucija... 

A ustvari cilj je da korisnik bude kao fanatični vjernik koji će za svaku ''revolucionarnu'' verziju izdvojiti dobar dio svoje plaće.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 19:32 (iForce).

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
daniz kaže...

Koji fanboy. So sad.

Ako trazis svadje na relaciji iOS - Android mene ti to ne zanima, a ove uvrede vise govore o tebi nego o meni.

Ovdje pricamo o iOS-u i evolucijskim (konzultiraj rjecnik - postoji razlika izmedju evolucije i revolucije) promjenama, a ne bavimo se temom cij je tata (OS) jaci.

17 godina
daniz kaže...
tnakir kaže...
daniz kaže...

Koji fanboy. So sad.

Ako trazis svadje na relaciji iOS - Android mene ti to ne zanima, a ove uvrede vise govore o tebi nego o meni.

Ovdje pricamo o iOS-u i evolucijskim (konzultiraj rjecnik - postoji razlika izmedju evolucije i revolucije) promjenama, a ne bavimo se temom cij je tata (OS) jaci.

Ne trolcino, ovdje pricamo o Microsoftu.

16 godina
neaktivan
iForce kaže...

Apple zna upakirati mogućnosti koje već postoje i predstaviti to sve kao revoluciju... 

Npr. Ubace MMS i to je kao nešto revolucionarno... Umjesto kamere od 2 megapiksela stave od 3 i imamo revoluciju...

Naprave iPad bez kamere i onda kasnije izdaju dvojku sa kamerom... Revolucija... 

A ustvari cilj je da korisnik bude kao fanatični vjernik koji će za svaku ''revolucionarnu'' verziju izdvojiti dobar dio svoje plaće.  

Naravno, touch screen postoji od 70ih godina i Apple ga je prije 5 godina upakirao u mobitel i napravio revoluciju. Sve nakon toga su evolucijski pomaci.

MMS se ne sjecam da su predstavljali kao big thing... slazem se da je to propust koji su trebali i ranije ispraviti ali mislim da MMS nikad nije bio pretjerano popularan (ne znam jesam li u zivotu poslao vise od 5 MMS poruka sa svih mobitela.

Megapixeli, nit su bitni za kvalitetu slike nit su ih oni tako predstavljali ne znam da su se ikad hvalili hardverskim specifikacijama.

Nedostatak prednje kamere na iPadu je bio za mene veliki minus, zato nisam ni uzimao jedinicu. No pretpostavljam da ima dosta ljudi koji ne koriste video pozive i kojima to nije bilo bitno. Vjerojatno su postojali tehnicki problemi oko kamere, cisto sumnjam da im je cilj bio da netko zamjeni svoj iPad s iPadom2 samo radi kamere.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa cuj i sam imam iPad, iPhone jedinicu jos cuvam doma u kutiji, ono da se nadje za 10-20 godina za pokazat. :) 

Al nikad nisam bio fanboy, tj. nikad ne drzim "ljestve" jednom brendu... :) Biram ono sto odgovara mojim potrebama...

@bistri - sto se tice evolucije izmedju verzija iOSa, to da. Na android sam se nadovezao jer... procitaj moj prvi post pa ce ti bit jasnije. A i vijest je sama po sebi o Appleu i kopiranju featurea drugih brendova u iOSu 5.

Po mom misljenju bi evolucija bila da su napravili nesto od onog sto sam vec spomenuo u prvom postu. Ovo sve sto su napravili, bez toga bih jos mogao.

@daniz - kad si se dovezao tableta, da ti napisem par stvari koje bi ja volio vidjet i koje sam ocekivao...

iPad - zelim punokrvni multitasking i zelim neku vrstu pristupa filesystemu. Bez toga mi iPad ne mijenja racunalo cak ni za "rekreaciju".

Ovako pustim npr neki download u Safariju ( preko plugina koji sam skinuo s cydije, jer nema nikakvog download managera u safariju ) i zelim npr. citat nesto dok se to skine, al ne, sta se desi...

Zatvorim Safari i download stane. Tak da moram buljit u Safari dok se ne skine do kraja, i nesmijem zatvoriti app.

Nekakav pristup filesystemu mi definitvno fali. Zelim organizirati svoje dokumente, knjige, casopise, filmove po direktorijima i onako kako ja zelim. Skakanje iz aplikacije u aplikaciju mi je dojadilo definitivno, kao i sinkanje kroz milijun appova.

Sta je slijedece, izbacivanje Findera s Maca?

Sto se tice Newsstanda - Ne svidja mi se to sto Apple radi s knjigama i casopisima, definitvno se nasilno gura na to trziste i zeli izbaciti developere, male izdavace s trzista, bar je to moj dojam.

Instapaper - Zinio - Kindle tri aplikacije koje meni definitivno odgovaraju po pitanju citanja vijesti/casopisa/knjiga i ne mislim ih skoro mijenjati, osim ako ne budem prisiljen ( citaj ako ih Apple ne izbaci iz App storea)

Redefiniranje pojma desktop i na iPadu i iPhoneu bi mi takodjer dobro doslo, ovo s hrpom appova po ekranu mi postaje sve nespretnije...

iMessages - opet kazem :) Skype, Gtalk... Posto podrzava samo Appleove proizvode je definitivno minus.

Nekako mi se podrazumijeva da alat za komunikaciju kao sto je sms podrzava vise platformi.

Uglavnom, po meni razocaranje s ovim update-ima. Ne sumnjam da ce ih hrpa ljudi znati iskoristiti, ali definitivno nista od ovog ne cini moje Apple uredjaje iskoristivijim, funkcionalnijim.

Definitivno imam dojam da se Apple lagano umorio i da se pravila igre mijenjaju.

Dosad su svi kopirali Apple, i Apple je bio taj kojeg su sustizali, ovom verzijom iOSa stvari se mijenjaju, tj. Apple po prvi put kopira rijesenja drugih mobilnih platformi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 19:49 (civicar).
14 godina
protjeran

Kod nas to nije "dio" nego 1.5 - 3 plaće.

16 godina
neaktivan
civicar kaže...

Po mom misljenju bi evolucija bila da su napravili nesto od onog sto sam vec spomenuo u prvom postu. Ovo sve sto su napravili, bez toga bih jos mogao.

@daniz - kad si se dovezao tableta, da ti napisem par stvari koje bi ja volio vidjet i koje sam ocekivao...

iPad - zelim punokrvni multitasking i zelim neku vrstu pristupa filesystemu. Bez toga mi iPad ne mijenja racunalo cak ni za "rekreaciju".

Ovako pustim npr neki download u Safariju ( preko plugina koji sam skinuo s cydije, jer nema nikakvog download managera u safariju ) i zelim npr. citat nesto dok se to skine, al ne, sta se desi...

Zatvorim Safari i download stane. Tak da moram buljit u Safari dok se ne skine do kraja, i nesmijem zatvoriti app.

Nekakav pristup filesystemu mi definitvno fali. Zelim organizirati svoje dokumente, knjige, casopise, filmove po direktorijima i onako kako ja zelim. Skakanje iz aplikacije u aplikaciju mi je dojadilo definitivno, kao i sinkanje kroz milijun appova.

Sta je slijedece, izbacivanje Findera s Maca?

Sto se tice Newsstanda - Ne svidja mi se to sto Apple radi s knjigama i casopisima, definitvno se nasilno gura na to trziste i zeli izbaciti developere, male izdavace s trzista, bar je to moj dojam.

Instapaper - Zinio - Kindle tri aplikacije koje meni definitivno odgovaraju po pitanju citanja vijesti/casopisa/knjiga i ne mislim ih skoro mijenjati, osim ako ne budem prisiljen ( citaj ako ih Apple ne izbaci iz App storea)

Redefiniranje pojma desktop i na iPadu i iPhoneu bi mi takodjer dobro doslo, ovo s hrpom appova po ekranu mi postaje sve nespretnije...

iMessages - opet kazem :) Skype, Gtalk... Posto podrzava samo Appleove proizvode je definitivno minus.

Nekako mi se podrazumijeva da alat za komunikaciju kao sto je sms podrzava vise platformi.

Uglavnom, po meni razocaranje s ovim update-ima. Ne sumnjam da ce ih hrpa ljudi znati iskoristiti, ali definitivno nista od ovog ne cini moje Apple uredjaje iskoristivijim, funkcionalnijim.

Definitivno imam dojam da se Apple lagano umorio i da se pravila igre mijenjaju.

Dosad su svi kopirali Apple, i Apple je bio taj kojeg su sustizali, ovom verzijom iOSa stvari se mijenjaju, tj. Apple po prvi put kopira rijesenja drugih mobilnih platformi.

Vidis, ja smatram da bi pristup file systemu bio korak nazad, i to veliki.

Od kad su racunala u upotrebi od korisnika se ocekuje da se bavi racunalom umjesto da ga jednostavno koristi za rad. Zasto bi korisnik vulgaris ista trebao znati o file sistemu? Otvori aplikaciju i u njoj ima sve dokumente koe moze otvorit s tom aplikaciju. Omoguci mu se koristenje foldera (albuma?) za te dokumente i amen.

Multitasking definitivno postoji, meni sasvim lijepo radi. Doduse volio bih na iPadu da mogu drzati 2 aplikacije istovremeno na ekranu, ali multitouch geasturesi za prebacivanje recent aplikacija tu potrebu poprilicno umanjuju.

Sta to skidas u safariju? Kako ti ne radi pozadinski download?

Ja osobno isto koristim Instapaper (sada ce biti integrirana ista funkcionalnost u Safari), a osim toga koristim iBooks i Safari Books za knjige, Comic Zeal za stripove, GoodReader za PDF-ove i Reeder za RSS.

Newsstand mi je super rijesenje, evo da nisu izasli na iPadu vjerojatno nikad ne bi citao PlanB i Klik (davno sam ga prestao kupovat). Dakle ne vidim sta tu Apple lose radi knjigama i casopisima.

Springboard bi u buducnosti s povecanjem broja aplikacija trebalo urediti drugacije, ali trenutno ne vidim koje je to rijesenje... Androidovo mi se osobno manje svidja (ljepse izgleda ali mi je losije za koristenje), a nesto trece treba valjda i smislit :)

Skype i google talk su mi ok za instant komunikaciju, ali ne vidim ih kao zamjenu za sms. Ako cemo tako onda mozes i mail koristit (pod uvjetom da je ukljucen push). Poanta ovog rijesenja je da je integrirano u SMS/MMS aplikaciju.

Kopiranje... Android i iOS su otprilike na istoj fazi razvoja (puno brze ide hvatanje nekoga nego stvaranje "from skratch"), tako da je normalno da se sada medjudobno kopiraju. Neke stvari se jednostavno ne mogu rijesiti drugacije a da bude jednako dobro pa bi bilo blesavo nesto ne implementirati samo zato sto je netko drugi bio brzi. Dok god oni jedni druge kopiraju i guraju napred to je dobro za nas korisnike.

16 godina
neaktivan

Neke pute dodem s namjerom da komentiram tekst ali nakon sto procitam komentare odustanem od svega. Previse fanboyeva i hatera.

Nego ontopic, Apple zaista je iskopirao dosta toga od konkurencije, opet je kvalitetno upakirano ali kao sto je netko prije mene rekao sa iOSom im nedostaje ideja.

A sto se tice ove gluposti koju je Microsoft izjavio bolje im je da sute posto koliko su oni toga iskopirali na Windowsima od Applea a i sve rade prema njima (od zunea do WP7). Apple jest kopirao ali vecinom Android, ovo je cisti marketinski trik Microsofta kojemu prodaja WP7 neide bas kao sto su ocekivali.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 23:40 (Independent).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
civicar kaže...
bistri kaže...

Vjerovao ili ne, to na ajfonu radi odavno. Cak i prije nego sto se pojavio android. I to vjerovao ti ili ne - sa google accountom. A appleov mobileme servis je radio jos prije isto to, samo se placao.

Iato tako mogli su se cuvati ostali podaci u "cloudu" pomocu drugih aplikacija i imati ih syncane na svim uređajima i kompovima. Prednost iclouda je sto ce sad to sve biti integrirano u ios-u i raditi bez da korisnik mrdne prstom.

Btw u drugom postu pises da nemas download manager i da ne mozes nesto downkoadati u pozadini dok citas neku drugu stranicu. Probaj druge browsere na app storeu. Recimo icab. Ne treba ti nikakva cydia. A sto se file sistema tice sve aplikacije koje koriste fileove imaju rijesen taj "nedostatak" ili kroz vlastita rjesenja ili kroz servise poput dropboxa. Sve se da napraviti samo treba shvatiti da je ios drukciji od ostalih operativnih sistema i upoznati mogucnosti. A kad postane aktivan icloud mislim da vise neces ni pomisljati na klasican file sistem.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2011 1:17 (Ezio).
15 godina
tnakir kaže...
civicar kaže...

Citati kad ljudi koji nemaju ajfon pisu gluposti zbog vlastitog neznanja je dosadno, ali zna ponekad biti smijesno. Ali koliko se sjecam ti tvrdis da imas i iphone i ipad. Tvoje pak gluposti je vrlo tužno čitati jer očito nemaš pojma ni šta se sve može sa ios uređajima ni na koji ih se sve nacin moze koristiti. 

Ili zapravo muljas da imas iphone i ipad kako bi kakti ucinio vjerodostojnijim svoje pljuvanje po iuređajima a to te pak čini jednim vrlo patetičnim malim čovjekom.

14 godina
neaktivan
daniz kaže...

Vidis, ja smatram da bi pristup file systemu bio korak nazad, i to veliki.

Od kad su racunala u upotrebi od korisnika se ocekuje da se bavi racunalom umjesto da ga jednostavno koristi za rad. Zasto bi korisnik vulgaris ista trebao znati o file sistemu? Otvori aplikaciju i u njoj ima sve dokumente koe moze otvorit s tom aplikaciju. Omoguci mu se koristenje foldera (albuma?) za te dokumente i amen.

Multitasking definitivno postoji, meni sasvim lijepo radi. Doduse volio bih na iPadu da mogu drzati 2 aplikacije istovremeno na ekranu, ali multitouch geasturesi za prebacivanje recent aplikacija tu potrebu poprilicno umanjuju.

Sta to skidas u safariju? Kako ti ne radi pozadinski download?

Ja osobno isto koristim Instapaper (sada ce biti integrirana ista funkcionalnost u Safari), a osim toga koristim iBooks i Safari Books za knjige, Comic Zeal za stripove, GoodReader za PDF-ove i Reeder za RSS.

Newsstand mi je super rijesenje, evo da nisu izasli na iPadu vjerojatno nikad ne bi citao PlanB i Klik (davno sam ga prestao kupovat). Dakle ne vidim sta tu Apple lose radi knjigama i casopisima.

Springboard bi u buducnosti s povecanjem broja aplikacija trebalo urediti drugacije, ali trenutno ne vidim koje je to rijesenje... Androidovo mi se osobno manje svidja (ljepse izgleda ali mi je losije za koristenje), a nesto trece treba valjda i smislit :)

Ok, meni fali pristup filesystemu, i osjecam se sretno otkad ga imam ponovno na Androidu. :) Aplikacije mogu  odraditi posao filesystema i vjerojatno ce biti prosjecnom ili ispodprosjecnom "kucnom" korisniku dovoljno.

Za poslovnu platformu, za npr. IT profesionalca je filesystem jednostavno must have. To je moje misljenje.

Sto se tice multitaskinga - mislim da je jasno da to nije pravi multitasking. Npr Zinio, pokrenem download casopisa, spustim ga i pokrenem npr. Safari, kad se vratim u aplikaciju download ponovno stoji. Za download u Safariju koristim http://cydia.saurik.com/package/net.howett.safaridownloader i iskreno svaki put stane cim "minimiziram" Safari i pokrenem nesto drugo.

Sto se tice Newsstanda. Da, ok, dobra stvar za korisnike ( iako nemora biti dugorocno dobra ukoliko "uguse" konkurenciju"), ali potencijalno losa za developere, izdavace koji koriste svoje/druge aplikacije.

Slucaj iFlowReadera ce najbolje opisati na sta mislim ovdje -> http://gigaom.com/2011/05/11/the-danger-of-playing-in-apples-walled-garden/

Springboard definitivno treba redizajn. Kakav - neznam, li ovo sto koristim na Androidu definitivno nije lose.

@Ezio - probat cu s tim iCabom, vjeroajtno ce mi odgovarat ako ne "zaboravi" sta je radio dok ga minimiziras.

Sto se Clouda tice, ja cloud uslugama jednostavno jos ne vjerujem dovoljno, sigurnost je tu jos pod velikim upitnikom.

To znaci da ne zelim trpat sve svoje dokumente i povjerljive podatke na web.

Druga problem trenutno po pitanju Clouda je po mom misljenju - brzina veze.

Ljeto ide, godisnji je tu... I uzmem svoj iPad pod ruku i odoh na odmor.

Nemoram ga pripremat i mislit sta cu stavit na njega jer su mi filmovi, glazba, casopisi u cloudu, i kolekcija mi je uvijek i svugdje dostupna. Di ces bolje.

I onda npr. odem u Lukovo kod babe na par dana i vidi vraga, tamo adsl jos nije dosao, a i 3G signala nema, samo usljivi Edge. ( nije bas neobicna situacija za HR)

A ja vec zamislio lezaljku pod maslinom, pogled na more, lagana glazba i citanje svega sto nisam stigao...

Cloud je super stvar, ali tek kad budem 100% siguran da su moji podaci sigurni "tamo negdje" i kad HR bude realno pokrivena bar 80% 3G signalom ( ne samo u propagandnim materijalima )

16 godina
neaktivan
civicar kaže...

Ok, meni fali pristup filesystemu, i osjecam se sretno otkad ga imam ponovno na Androidu. :) Aplikacije mogu  odraditi posao filesystema i vjerojatno ce biti prosjecnom ili ispodprosjecnom "kucnom" korisniku dovoljno.

Za poslovnu platformu, za npr. IT profesionalca je filesystem jednostavno must have. To je moje misljenje.

Sto se tice multitaskinga - mislim da je jasno da to nije pravi multitasking. Npr Zinio, pokrenem download casopisa, spustim ga i pokrenem npr. Safari, kad se vratim u aplikaciju download ponovno stoji. Za download u Safariju koristim http://cydia.saurik.com/package/net.howett.safaridownloader i iskreno svaki put stane cim "minimiziram" Safari i pokrenem nesto drugo.

Sto se tice Newsstanda. Da, ok, dobra stvar za korisnike ( iako nemora biti dugorocno dobra ukoliko "uguse" konkurenciju"), ali potencijalno losa za developere, izdavace koji koriste svoje/druge aplikacije.

Slucaj iFlowReadera ce najbolje opisati na sta mislim ovdje -> http://gigaom.com/2011/05/11/the-danger-of-playing-in-apples-walled-garden/

Springboard definitivno treba redizajn. Kakav - neznam, li ovo sto koristim na Androidu definitivno nije lose.

@Ezio - probat cu s tim iCabom, vjeroajtno ce mi odgovarat ako ne "zaboravi" sta je radio dok ga minimiziras.

Sto se Clouda tice, ja cloud uslugama jednostavno jos ne vjerujem dovoljno, sigurnost je tu jos pod velikim upitnikom.

To znaci da ne zelim trpat sve svoje dokumente i povjerljive podatke na web.

Druga problem trenutno po pitanju Clouda je po mom misljenju - brzina veze.

Ljeto ide, godisnji je tu... I uzmem svoj iPad pod ruku i odoh na odmor.

Nemoram ga pripremat i mislit sta cu stavit na njega jer su mi filmovi, glazba, casopisi u cloudu, i kolekcija mi je uvijek i svugdje dostupna. Di ces bolje.

I onda npr. odem u Lukovo kod babe na par dana i vidi vraga, tamo adsl jos nije dosao, a i 3G signala nema, samo usljivi Edge. ( nije bas neobicna situacija za HR)

A ja vec zamislio lezaljku pod maslinom, pogled na more, lagana glazba i citanje svega sto nisam stigao...

Cloud je super stvar, ali tek kad budem 100% siguran da su moji podaci sigurni "tamo negdje" i kad HR bude realno pokrivena bar 80% 3G signalom ( ne samo u propagandnim materijalima )

Meni je pristup file sistemu falio u slucajevima kad sam htio dokument prebacit iz jedne aplikacije u drugu. No to je nesto sto se da sretnije rijesiti... kako na nivou OS-a tako i na nivou samih aplikacija.

Ja jesam IT profesionalac, no iPhone i iPad koristim uglavnom u privatne svrhe pa mi takve stvari ne trebaju na mobitelu/tabletu niti zelim da me zamaraju s tim. Naravno sasvim mi je jasno da ljudi koji ih koriste u drugacije svrhe ili imaju drugacije preference budu nezadovoljni s time.

Meni background download radi... recimo tako bi PlanB skida nova izdanja casopisa dok ja, recimo, surfam.

Ja uvijek gledam iz pogleda korisnika, izdavaci nek se snadju i prilagode novim platformama. Npr. Kad bi Bug imao iPad izdanje ja bih od povremenog kupca opet postao pretplatnik... dakle mozda im to i ne bi bilo lose.

iFlow... platforma koja se bazira na tome da uzima 30% od autora place jer Apple zeli uzeti 30% od njih... wtf?

Cloud... naravno da necu drzat svoje osjetljive podatke u cloudu, ali za syncanje slika, muzike, dokumentata... savrseno. Cisto sumnjam da ce netko tamo gledati moje slike, uostalom na gmailu imam toliko toga da sam vec oguglao :)). Inace sam iz Hvara i uglavnom nemam problema s losim 3G signalom (T-mobile)

16 godina
neaktivan

hmmmm kaj nije tema MSFT?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
cekpi kaže...

Pocet cu bojkotirat Bug

15 godina
tnakir kaže...
cekpi kaže...

Pocet cu bojkotirat Bug

Tema je ocito i ms i apple. Izgleda da obojica niste ni procitali clanak.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice