lte mora iznad 50Mbs u svakom slučaju a ni up od 15 me ne oduševljava baš nije to adsl
Ma ne ja sam davno profulao svoj fakultet 41. je tu, nego sam mislio na to da lte može i i 75 u uploadu ali da zavisi od širine kanala a u početku neće ići preširoko jer se i to plaća
O bože pa lte
da li ja iz zagreba toliko pišem različito od tebe iz splita?
dobro nema veze oprosti što sam te išta pitao ionako znam sve što mi treba a imam i ogromno iskustvo već na mobilnom netu
ionako ja drumom a ti šumom uživaj sada na svom adslu kada je stalo kvazi testiranje a ja nastavljam uvijek na mobilnom netu
kad krelci ne znaju uzeti u test nekoga poput mene sa višegodišnjim iskustvom na mobilnom netu nego uzimaju ljude sa adsl-a onda to ovako i ispadne ma nula bodova
Suosjećam s tvojom tugom za izgubljenom prilikom da testiraš LTE, ali tvoja teoretska očekivanja od 300/75 se odnose na 4x4 antene i korištenje 20MHz spektra.
Ono što ISP-ove interesira nije postizanje rekorda koji nikome realno ne trebaju, već naći optimalne postakve koje će značiti umjerena ulaganje, odličnu pokrivenost i zadovoljavajuće brzine. LTE je ograničen brojem korisnika po ćelijama, a najveća prednost je veliki domet i to je ono što će biti najvažnije: pristup mobilne veze i na lokacijama koje su na 3G-u tražile znatna dodatna ulaganja, a bez pravog ROI-a.
Što se samih brzina tiče, realno, većini korisnika prosječno ne treba preko 10 megabita upstreama, kao ni više od 20 megabita downstreama. Jednostavno, rijetke su situacije gdje se takve brzine mogu iskoristiti. Kome trebaju, platit će za to više. LTE za većinu korisnika donosi domet, stabilnost i pristojne brzine s malim latencijama.
Naravno, uvijek će biti leechera, ali to nije važan segment. Kod takvih je ionako najveći problem promet, koji je jedino što se u trgovini vezama zapravo plaća. Kad se makneš malo iz Hrvatske, možeš vidjeti da je promet ono što je skupo, ne brzina.