Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij

poruka: 90
|
čitano: 7.902
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kompromitirana web-stranica Linux Mint distribucij".
17 godina

Evo i dedoimedo ga je zakucao.
http://www.dedoimedo.com/computers/linux-reading-comprehension.html

, da imam novaca i ja bih kupio Windowse.

But how do it know - The basic principles of computers for everyone

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudski rod jest neuspio eksperiment. Pa pogledaj koliko gresaka ceka red na cvijetnom svaki put kad izadje neka nova jabuka.

Sto se cerna tice, naravno da oni koriste linux, niso citao kad sam napisao da samo geekovi trose linux. Ti geekovi trose nase tesko zaradjene pare na neke bozone i cestice, kao da ce to izlijeciti rak ili proizvesti besplatnu energiju. 

Ljudi koji su im dali taj novac zaradili su ga pri tom radeci na windowsima. Microsoft software koriste ljudi koji zaradjuju pare, korporacije, firme itd. Linuxe koriste grebatori koji otimaju pare ljidima koji su ih zaradili na windowsima.

Hrvoje, skini piratske dok ne zaradis za licencu. Preko linuksa to nikad neces zaraditi. Cijeli taj koncept je komunisticko hipijevski. Cuj ovo: oni to dijele besplatno i jos ti daju uvid u kod. Poduzetno, nema sto.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 22:54 (tnakir).

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Kompromitirana web-stranica Linux Mint distrib
tnakir kaže...

Hrvoje, skini piratske dok ne zaradis za licencu. Preko linuksa to nikad neces zaraditi. Cijeli taj koncept je komunisticko hipijevski. Cuj ovo: oni to dijele besplatno i jos ti daju uvid u kod. Poduzetno, nema sto.

To im je Stallman rekao, jer je njemu kao malom mama rekla da u školi dijeli bombone s prijateljima. Pogledaj ga sada, zato i nema ništa i jede nešto sa stopala, jer nema što drugo

.net je jedini ispravni put. I nikad neće biti opensourcean, ne kao Swift, communist swine :)

17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

.net je jedini ispravni put. I nikad neće biti opensourcean, ne kao Swift, communist swine :)

Ja ti mogu reći da mi se plaća gotovo upetnaesterostručila otkako sam se počeo baviti .net-om

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Friday kaže...
hrvooje kaže...

Ja ti mogu reći da mi se plaća gotovo upetnaesterostručila otkako sam se počeo baviti .net-om

Oh rly,imaš 290,000 bruto. Svaka ti čast.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 23:25 (Ikarus01).
17 godina
Friday kaže...
hrvooje kaže...

Zato što si u početku imao malu plaću. Na Linuxu bi odmah startao s četrnaesterostrukom. Al tako je to, onima koji ne znaju C++ i QT ostaje samo .net :)

16 godina
mario.L_hr kaže...
Friday kaže...

Taj linuks da išta valja bilo bi za njega kijeva i krekova na torentima... Pametnome dosta!

I ti si IT-ovac? Pa najbolji Linux ti i je s Torrenta, dva puta prepržen.

u ovom slučaju činjenica..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ljudski rod jest neuspio eksperiment. Pa pogledaj koliko gresaka ceka red na cvijetnom svaki put kad izadje neka nova jabuka.

Sto se cerna tice, naravno da oni koriste linux, niso citao kad sam napisao da samo geekovi trose linux. Ti geekovi trose nase tesko zaradjene pare na neke bozone i cestice, kao da ce to izlijeciti rak ili proizvesti besplatnu energiju. 

Ljudi koji su im dali taj novac zaradili su ga pri tom radeci na windowsima. Microsoft software koriste ljudi koji zaradjuju pare, korporacije, firme itd. Linuxe koriste grebatori koji otimaju pare ljidima koji su ih zaradili na windowsima.

Da, nije da ono Mićosoftov Cloud pogoni Linux.

Trust me, I'm a Jedi!
12 godina
protjeran
Jel prati tko razvoj ove pričice... ? Jesu ih roknuli klinci zeljni dokazivanja ili konkurencija...

Mislim, izgubljeno povjerenje se tesko vraca i nebi me cudilo da mintu nakon ovoga krene nizbrdo...

0 0 hvala 0
17 godina

Pa da i propadne cijeli projekt opet nikom nista, ekipa bu otisla ili prema debianu ili prema nekim drugim distrama i nastavit ce radit tamo isto kao i do sada. Eventualno forka netko opet nesto itd..

Ako se to ne dogodi onda su naucili lekciju i pazit ce bolje na sigurnost.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
12 godina
protjeran

Finale veljače ...

http://blog.linuxmint.com/?p=3007

0 0 hvala 1
15 godina
bunkermax kaže...

Finale veljače ...

Pošteno i transparentno.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen

I pomalo patetično...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
Friday kaže...

I pomalo patetično...

A koji je drugi način da priznaš da ti se dogodilo ovakvo sranje?

17 godina
mario.L_hr kaže...
Friday kaže...

I pomalo patetično...

A koji je drugi način da priznaš da ti se dogodilo ovakvo sranje?

Ups, nismo namjerno?

Rvat katolik!
17 godina
mario.L_hr kaže...
bunkermax kaže...

Finale veljače ...

Pošteno i transparentno.

Isuse i Marijo, pa tko to čita?!

Zašto to nisu stavili u neki strip?

Gledam te!
15 godina
tnakir kaže...

Ups, nismo namjerno?

To govori plavuša iz tebe.

17 godina
neaktivan
Friday kaže...

I pomalo patetično...

U svakom slucaju, onako kao bi trebalo biti, a ne sutjeti ko pi*da i nadati se da nitko nece nista skuziti do sljedece nadogradnje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina

Teško je priznati takav propust. A sad kakva je odgovornost onoga tko je stavljao ovako lošu šifru? 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Teško je priznati takav propust. A sad kakva je odgovornost onoga tko je stavljao ovako lošu šifru? 

Osobno bih mu zabranio da se vise ikada bavi s tim ili slicnim poslom. Pa ja za nasumicne stranice (one na koje se registriras samo zbog jedne gluposti i vise nikad ne otvoris) gdje koristim email namjenjen za gluposti koristim jace sifre od te koju je taj "admin" koristio.

12 godina
protjeran
Jel to govorite o "upmint" ?

🏁

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Friday kaže...

I pomalo patetično...

U svakom slucaju, onako kao bi trebalo biti, a ne sutjeti ko pi*da i nadati se da nitko nece nista skuziti do sljedece nadogradnje.

Vidi se da jos studiras

Freak Show Inc.
12 godina
protjeran
Ma od vrtica bi trebalo razvijati informaticku pismenost. U danasnje doba kad je svako poslovanje nezamislivo bez it-a , covjek stavi banana lozinku...

Cccccccc .....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Vidi se da jos studiras

Onako kako bi trebalo biti, jel. Dugujes korisnicima bar toliko da ne sutis kao zaliven.

Od nekih primjera prvo mi pada ArenaNet na pamet, vise manje uvijek su bili transparentni i sve stavili na stol. Ne igram vec dugo Guild Wars, pa ne znam kako je sada, ali onda su bili fer i korektni.

17 godina

Mogao je na kraju zatražiti i world peace i spašavanje delfina. Ionako je hm hm kao misica.

Ovaj put je to imalo veze s lozinkom i Wordpressom, ali znamo ako netko žarko želi doći do tebe da će se to i ostvariti

http://www.zdnet.com/article/dont-let-your-openssl-secured-web-sites-drown/

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vidi, nekada jednostavno ne mozes reci istinu i to je to...

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...
Friday kaže...

Vidi se da jos studiras

Onako kako bi trebalo biti, jel. Dugujes korisnicima bar toliko da ne sutis kao zaliven.

Od nekih primjera prvo mi pada ArenaNet na pamet, vise manje uvijek su bili transparentni i sve stavili na stol. Ne igram vec dugo Guild Wars, pa ne znam kako je sada, ali onda su bili fer i korektni.

Idealno bi bilo reći istinu, ali bez obzira koliko svi pričali da je voli čuti, to jednostavno nije istina. Zbog istine se ostane bez posla ili se loš glas proširi, tako da je laganje neki puta najbolja opcija. Uostalom, ako je vuk sit, a ovce na broju nemaš se što brinuti.

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
12 godina
protjeran
I koliko dugo bi se ovakav dogadjaj mogao gurati pod tepih ? I da li bi se njihovim korisnicima vise dopala ova transparentnost ili pokusaj igranja skrivaca....

S tim bugarima uvjek nekaj, jos od cuvenog kisobrana 😃😃

0 0 hvala 0
17 godina

Ispričavam se na on-topicu, još malo detalja. Radi se o rupi u WordPress pluginu

http://www.networkworld.com/article/3040247/linux/faq-what-the-heck-happened-to-linux-mint.html

evo priče i s tamne strane od lopova osobno

http://www.zdnet.com/article/hacker-hundreds-were-tricked-into-installing-linux-mint-backdoor/

Kako su deseci tisuća računa foruma već na darknet tržištu, ovdje možete provjeriti da li je i vaša mail adresa na popisu

https://haveibeenpwned.com/

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 13:52 (hrvooje).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Vidi, nekada jednostavno ne mozes reci istinu i to je to...

fredii kaže...

Idealno bi bilo reći istinu, ali bez obzira koliko svi pričali da je voli čuti, to jednostavno nije istina. Zbog istine se ostane bez posla ili se loš glas proširi, tako da je laganje neki puta najbolja opcija. Uostalom, ako je vuk sit, a ovce na broju nemaš se što brinuti.

Ako su moji podaci ili moje racunalo na bilo koji nacin ugrozeni, to trebam odmah znati da mogu adekvatno reagirati (promijeniti sifre, blokirati karticu, sto vec). A to ne mogu ako firma ciji softver koristim mucki suti do zadnjeg casa, a svakom minutom raste opasnost da cu ostati bez tih racuna ili u najgorem slucaju novaca ili sto vec.

Npr., hipotetski neka je Steam hakiran, pa nije mi svejedno hoce li to objaviti cim skuze ili nakon 5 dana, pa imam 150 eura igara na njemu, nisam tu lovu nasao na cesti.

hrvooje kaže...

Ispričavam se na on-topicu, još malo detalja. Radi se o rupi u WordPress pluginu

http://www.networkworld.com/article/3040247/linux/faq-what-the-heck-happened-to-linux-mint.html

...

Nista cudno, jedno vrijeme su imali bug kod provjere logiranja na admin konzolu. PHP inace ima dva operatora usporedbe '==' i '==='. Razlika je u tome sto '==' provjerava da li je vrijednost varijabli jednaka i po potrebi izvrsava type cast varijabli dok '===' provjerava da li su varijable istih vrijednosti i da li su istog tipa. Naravno, u provjeri kod logiranja imali su '==' i dalo se s nekakvim stringom upasti kao admin jer je operator '==' taj string odmah pretvorio u trazeni tip i if blok se izvrsio, posljedicno davajuci admin ovlasti potencijalnom hakeru. (EDIT: ovo pisem iz sjecanja, nisam siguran da li je 100% prica isla tako)

Ah taj PHP...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 15:39 (1domagoj1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice