Samo sam htio reći da je HP Slate konkurencija netbook računalima a ne iPad-u jer svojom težinom i autonomnošću sigurno neće konkurirati iPad-u. A što se tiče toga da ima full windowse - to je prednost samo kad na njega prikopčaš miš i tipkovnicu jer trenutne aplikacije nisu prilagođene touch inputu.
iPad-u su konkurencija drugi tableti s ARM arhitekturom i Win CE ili Android operativnim sustavom. Ali kad imaš dva uređaja podjednakih fizičkih specifikacija kupit ćeš onog za kojeg ima više aplikacija, a tu će nesumnjivo pobijediti iPad. Puno ljudi će pisati aplikacije jer znaju da će se prodati puno iPad-ova pa će i uz nisku cijenu jedne aplikacije zarada biti značajna, a velik broj aplikacija povećava prodaju tako da tu imamo pozitivnu povratnu spregu koja zaradu vuče u beskonačnost.
Olovka za pisanje isto ne znači ništa ako u trenutku kad prineseš ekranu olovku onda ekran više ne prepoznaje dodir ruke pa možeš nasloniti ruku na ekran dok pišeš.
Što se mene tiče iPad je veliko razočarenej spram onoga što sam očekivao ali HP Slate ne riješava ta razočaranja već donosi nova.
Što bih ja volio vidjeti na iPad-u:
- multitasking ne treba za većinu aplikacija ali bi bilo dobro da naprave tako da OEM develoeri mogu napraviti multitaksin aplikaciju ako je to stvarno potrebno (tako je MS rekao da če biti kod Win Phone 7)
- USB bi bio dobar
- kamera naprijed
- Pixel Qi ekran - da se može i vani na suncu raditi
- pravi browser
- podrška za korisničke račune - ako ga moram s nekim dijeliti da svatko ima svoje postavke i aplikacije
- podrška za pisanje olovkom ali na gore opisani način