Koliko će koštati HP Slate?

poruka: 58
|
čitano: 7.070
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko će koštati HP Slate?".
16 godina
neaktivan
RE: Koliko će koštati HP Slate?

Samo sam htio reći da je HP Slate konkurencija netbook računalima a ne iPad-u jer svojom težinom i autonomnošću sigurno neće konkurirati iPad-u. A što se tiče toga da ima full windowse - to je prednost samo kad na njega prikopčaš miš i tipkovnicu jer trenutne aplikacije nisu prilagođene touch inputu.

iPad-u su konkurencija drugi tableti s ARM arhitekturom i Win CE ili Android operativnim sustavom. Ali kad imaš dva uređaja podjednakih fizičkih specifikacija kupit ćeš onog za kojeg ima više aplikacija, a tu će nesumnjivo pobijediti iPad. Puno ljudi će pisati aplikacije jer znaju da će se prodati puno iPad-ova pa će i uz nisku cijenu jedne aplikacije zarada biti značajna, a velik broj aplikacija povećava prodaju tako da tu imamo pozitivnu povratnu spregu koja zaradu vuče u beskonačnost.

Olovka za pisanje isto ne znači ništa ako u trenutku kad prineseš ekranu olovku onda ekran više ne prepoznaje dodir ruke pa možeš nasloniti ruku na ekran dok pišeš.

Što se mene tiče iPad je veliko razočarenej spram onoga što sam očekivao ali HP Slate ne riješava ta razočaranja već donosi nova.

Što bih ja volio vidjeti na iPad-u:

- multitasking ne treba za većinu aplikacija ali bi bilo dobro da naprave tako da OEM develoeri mogu napraviti multitaksin aplikaciju ako je to stvarno potrebno (tako je MS rekao da če biti kod Win Phone 7)

- USB bi bio dobar

- kamera naprijed

- Pixel Qi ekran - da se može i vani na suncu raditi

- pravi browser

- podrška za korisničke račune - ako ga moram s nekim dijeliti da svatko ima svoje postavke i aplikacije

- podrška za pisanje olovkom ali na gore opisani način

17 godina
Cile kaže...

Samo sam htio reći da je HP Slate konkurencija netbook računalima a ne iPad-u jer svojom težinom i autonomnošću sigurno neće konkurirati iPad-u. A što se tiče toga da ima full windowse - to je prednost samo kad na njega prikopčaš miš i tipkovnicu jer trenutne aplikacije nisu prilagođene touch inputu.

iPad-u su konkurencija drugi tableti s ARM arhitekturom i Win CE ili Android operativnim sustavom. Ali kad imaš dva uređaja podjednakih fizičkih specifikacija kupit ćeš onog za kojeg ima više aplikacija, a tu će nesumnjivo pobijediti iPad.

Koje to tocno aplikacije nisu prilagodene prstu?

O kakvim to aplikacijama pricas. To je glupost i mit koji dolazi iz Apple tabora i truje vam mozak.

Imas aplikaciju na mobitelu gdje trebas stisnut options, menu ili ne znam kaj. Imas aplikaciju na windows tabletu gdje isto tako moras stisnut nesto slicno.

Po cemu se razlikuju? Sto je jedna aplikacija na windowsu a druga na iPhone OSu ili Symbianu? Glupost! Nema apsolutno nikakve veze.

Jedino gdje treba prilagodba touch inputu su igrice. To samo potvrduje moje misljenje da za nista drugo iPad nije ni dobar nego za App store igrice.

Dakle, ne postoji aplikacija radena za TS. Ako nesto moras kliknut misem ili prstom - isto moras kliknuti samo na drugi nacin.

Jedino postoji problem velicine ikona jer je prst veci i neprecizniji od misa ali W7 ima to rijeseno odavno...

Evo konkretan primjer: Trebas stisnut play na nekom playeru? Zamisli si Windows media player recimo. Zar ti stvarno mislis da treba posebna prilagodba prstima da bi stisnuo gumb play ili uso u opcije playera?

Pa to je ista stvar, usao ti misem ili prstom. Ta prilagodba touch inputu je mit.

Druga stvar je, Windows ima nebrojivo puta vise aplikacija od iPhone-a...

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Sto se tice osa nema nikakve razlike izmedju tastature, misa, trackball-a, stylusa i prsta. Sve su to metode unosa. Razlika je samo u velicini ikona i nista vise.

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Cile kaže...

iPad-u su konkurencija drugi tableti s ARM arhitekturom i Win CE ili Android operativnim sustavom. Ali kad imaš dva uređaja podjednakih fizičkih specifikacija kupit ćeš onog za kojeg ima više aplikacija, a tu će nesumnjivo pobijediti iPad.

Koje to tocno aplikacije nisu prilagodene prstu?

O kakvim to aplikacijama pricas. To je glupost i mit koji dolazi iz Apple tabora i truje vam mozak.

Imas aplikaciju na mobitelu gdje trebas stisnut options, menu ili ne znam kaj. Imas aplikaciju na windows tabletu gdje isto tako moras stisnut nesto slicno.

Po cemu se razlikuju? Sto je jedna aplikacija na windowsu a druga na iPhone OSu ili Symbianu? Glupost! Nema apsolutno nikakve veze.

Jedino gdje treba prilagodba touch inputu su igrice. To samo potvrduje moje misljenje da za nista drugo iPad nije ni dobar nego za App store igrice.

Dakle, ne postoji aplikacija radena za TS. Ako nesto moras kliknut misem ili prstom - isto moras kliknuti samo na drugi nacin.

Jedino postoji problem velicine ikona jer je prst veci i neprecizniji od misa ali W7 ima to rijeseno odavno...

Evo konkretan primjer: Trebas stisnut play na nekom playeru? Zamisli si Windows media player recimo. Zar ti stvarno mislis da treba posebna prilagodba prstima da bi stisnuo gumb play ili uso u opcije playera?

Pa to je ista stvar, usao ti misem ili prstom. Ta prilagodba touch inputu je mit.

Druga stvar je, Windows ima nebrojivo puta vise aplikacija od iPhone-a...

je, naravno ... zato je isto kad staviš win 7 na mali ekran ili prilagođeni OS.

pogledaj malo prezentaciju i aplikacije tipa iPhoto, Pages i slično na iPadu ... koriste razne gesture, i čitav GUI je dizajniran sa prstima kao input metodom. Copy paste, označavanje, selektiranje, dialog boxevi i podizbori, način kako se aktiviraju ( recimo onaj difoltni padajući izbornik koji je na iPhoneu totalno različit nego na OSXu ) ... ma miljun stvari o kojima ti očigledno nemaš pojima. A igre i razne druge aplikacije su priča za sebe ...

kao što je čovjek gore napisao iPad u su konkurencija android i win7 bazirani tableti.

što se aplikacija tiče app store trenutno broji oko 200 000, a u zadnjih mjesec dana ih je maknuto sa app storea od strane applea u svrhu čišćenja i redukcije nepodobnih ili loših sadržaja više nego ih android ima.

A.
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Sto se tice osa nema nikakve razlike izmedju tastature, misa, trackball-a, stylusa i prsta. Sve su to metode unosa. Razlika je samo u velicini ikona i nista vise.

daj logic, budi razuman ... jel vi znate o čemu pričate? 

A.
17 godina
neaktivan

Ne pricam o konkretnom osu vec uopsteno. Nisam u pravu?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

razlika nije samo u veličini ikona, slajdera i slično. Osim što je OS potpuno prilagođen hardwareu, razlika je u GUI ju ogromna. 

A.
17 godina
neaktivan

da i htio sam reći o app storeu ... store za android je trenutno u fazi općeg iznereda tj sve se prihvaća samo da ih bude što više, dok je kod app storea trenutno faza čišćenaj i redukcije kvantitete. Samo u mjeseca dana pobrisano je oko 30 000 aplikacija ( toliko ih android ima ukupno ).

Mislim da će praktički nikakva moderacija aplikacija i nemanje jasne pozicije i vizije / strategije oko prihvata aplikacija i izgleda raznih add ona i skinova i slično od androida do androida dugoročno štetiti user experiencu koji će biti nedosljedan i konfuzan.

Što se HP slatea tiče, ja mu za razliku od iPada ne vidim jasnu namjenu. Osim što ima desktop OS na slabašnom hardwareu, preglomazan je i pretežak a autonomija mu je loša.

mislim, stvarno ... još jednom, hp slate i iPad nemaju skoro pa ništa zajedničko niti ih treba uspoređivati. Jednostavno to su kruške i jabuke. Kome treba desktop OS bolje će se proći sa netbookom ili laptopom, za TS expirience iPad ili neki android tablet. Problem je što android još nema sučelje prilagođeno većem ekranu.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 16:23 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

pogledaj malo prezentaciju i aplikacije tipa iPhoto, Pages i slično na iPadu ... koriste razne gesture, i čitav GUI je dizajniran sa prstima kao input metodom. Copy paste, označavanje, selektiranje, dialog boxevi i podizbori, način kako se aktiviraju ( recimo onaj difoltni padajući izbornik koji je na iPhoneu totalno različit nego na OSXu ) ... ma miljun stvari o kojima ti očigledno nemaš pojima. A igre i razne druge aplikacije su priča za sebe ...

kao što je čovjek gore napisao iPad u su konkurencija android i win7 bazirani tableti.

što se aplikacija tiče app store trenutno broji oko 200 000, a u zadnjih mjesec dana ih je maknuto sa app storea od strane applea u svrhu čišćenja i redukcije nepodobnih ili loših sadržaja više nego ih android ima.

Glupost. Vec sam ti dokazao prije par tjedana da je Windows 7 potpuno prilagoden za TS i da je zamisljen od prvog dana za upotrebu istoga. Zasto sad opet pocinjes pricu.

W7 je moguce potpuno kostumizirati i ima hrpu opcija s kojima se moze igrati. Naravno na tabletu on dodje sa vec podesenim opcijama gdje je sve spremno za TS upotrebu.

Dokaz - Microstoft surface ili kako se vec zvao projekt. Tad jos iPhone nije bio ni zamisljen...

Igre moraju biti modificirane za prst jer je input sa prstom najgori moguci nacin igranja.

To su sve debilne igrice gdje mozes stiskati samo jednu, eventualno dvije tipke od jednom. Kakvo je to igranje???

Samo za to je i iPad dobar i bolji od ostalih tableta. Za igranje glupavih igrica sa app. store-a.

Za te pare si kupis ovaj Lenovo thinkpad laptop na kojem mozes igrati kao gospodin covjek sa WASD funkcijama i misem, a kad ti treba tablet, odvojis ekran od kucista i imas ga za ono za sto tablet i treba sluzit.

Za citanje, surfanje isl.

Ponavljam, Windows 7 je potpuno podesiv svim svrhama i namjenjen je TS inputu od prvog dana. Ti pisi gluposti da nije koliko god hoces, daj mi primjer konkretan zasto nije.

Imas onu prezentaciju HP slate-a i videa gdje se prikazuje kako W7 izgleda. GUI izgleda bolje nego na iPad-u.

Mozda je sporiji (vjerojatno i je) ali je puno mocniji i podrzava multitasking i sve sta na desktop OS pruza.

iPad je bolji jedino po tim glupim igricama sa App. store-a za koje W7 nije spreman.

Kad bolje razmislim, ne bi me uopce cudilo da izade emulator za te glupave igrice koje ce se moci pokrenuti na W7, zato jer je W7 otvoren sustav za razliku od Apple-ovog software.a opcenito. ;) :P

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Glupost. Vec sam ti dokazao prije par tjedana da je Windows 7 potpuno prilagoden za TS i da je zamisljen od prvog dana za upotrebu istoga. Zasto sad opet pocinjes pricu.

W7 je moguce potpuno kostumizirati i ima hrpu opcija s kojima se moze igrati. Naravno na tabletu on dodje sa vec podesenim opcijama gdje je sve spremno za TS upotrebu.

Dokaz - Microstoft surface ili kako se vec zvao projekt. Tad jos iPhone nije bio ni zamisljen...

Igre moraju biti modificirane za prst jer je input sa prstom najgori moguci nacin igranja.

To su sve debilne igrice gdje mozes stiskati samo jednu, eventualno dvije tipke od jednom. Kakvo je to igranje???

Samo za to je i iPad dobar i bolji od ostalih tableta. Za igranje glupavih igrica sa app. store-a.

Za te pare si kupis ovaj Lenovo thinkpad laptop na kojem mozes igrati kao gospodin covjek sa WASD funkcijama i misem, a kad ti treba tablet, odvojis ekran od kucista i imas ga za ono za sto tablet i treba sluzit.

Za citanje, surfanje isl.

Ponavljam, Windows 7 je potpuno podesiv svim svrhama i namjenjen je TS inputu od prvog dana. Ti pisi gluposti da nije koliko god hoces, daj mi primjer konkretan zasto nije.

Imas onu prezentaciju HP slate-a i videa gdje se prikazuje kako W7 izgleda. GUI izgleda bolje nego na iPad-u.

Mozda je sporiji (vjerojatno i je) ali je puno mocniji i podrzava multitasking i sve sta na desktop OS pruza.

iPad je bolji jedino po tim glupim igricama sa App. store-a za koje W7 nije spreman.

Kad bolje razmislim, ne bi me uopce cudilo da izade emulator za te glupave igrice koje ce se moci pokrenuti na W7, zato jer je W7 otvoren sustav za razliku od Apple-ovog software.a opcenito. ;) :P

Neznam što bih ti rekao jer očito ne znaš o čemu pričaš.

win7 i TS je rješenje iz nužde a ne dizajn OSa za TS. Video gje netko koristi prilagođeni win7 za TS samo pokazuje koliko je neprilagođen, a hp reklama osim browsera ne prikazuje ništa.

Surface nema nikakve veze sa temom ali ako baš hoćeš, da kada bi aplikacije za HP slate bile pisane koristeći SDK za surface da bi iskoristili njegove mogućnosti i GUI - tj kada bi HP koristio tehnologiju i UI od surfacea i kada bi čitav prijekt bio postavljen kako treba da se to krene komercijalo koristiti masovno onda bi imali jabuke i jabuke i onda bi MS počeo hvatati zaostatak.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 16:34 (artfull).
17 godina
artfull kaže...

Neznam što bih ti rekao jer očito ne znaš o čemu pričaš.

win7 i TS je rješenje iz nužde a ne dizajn OSa za TS. Video gje netko koristi prilagođeni win7 za TS samo pokazuje koliko je neprilagođen, a hp reklama osim browsera ne prikazuje ništa.

Surface nema nikakve veze sa temom ali ako baš hoćeš, da kada bi aplikacije za HP slate bile pisane koristeći SDK za surface da bi iskoristili njegove mogućnosti i GUI - tj kada bi HP koristio tehnologiju i UI od surfacea i kada bi čitav prijekt bio postavljen kako treba da se to krene komercijalo koristiti masovno onda bi imali jabuke i jabuke i onda bi MS počeo hvatati zaostatak.

Ti ne razumijes i razmisljas na skroz krivi nacin i bavis se predrasudama, umjesto sa cinjenicama, dakle rasprava s tobom je besmislena...

- Psiho246
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
logic kaže...

razlika nije samo u veličini ikona, slajdera i slično. Osim što je OS potpuno prilagođen hardwareu, razlika je u GUI ju ogromna. 

Rekao sam da za sam os nacin unosa podataka je potpuno isti koristio ti prs, mis, tastatur ili bilo sta drugo. Klknuo ti n aikonu prstom ili stylusom ili misem osu je potpuno svejedno. O tome sam ja pricao.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
artfull kaže...
logic kaže...

Rekao sam da za sam os nacin unosa podataka je potpuno isti koristio ti prs, mis, tastatur ili bilo sta drugo. Klknuo ti n aikonu prstom ili stylusom ili misem osu je potpuno svejedno. O tome sam ja pricao.

naravno da je isto, al tebi kao korisniku nije isto jel tapkaš prstima po nečemu što je zamišljeno da se koristi sa mišem i tipkovnicom ili prstima. To je kao da te natjeraju da jedeš juhu sa štapićima.

@psiho ... tretiranje TS a i tableta na isti način kao i laptopa ili desktopa je za mene ultimativno prodavanje muda pod bubrege i smatranje svojih korisnika idiotima. Specifičan je i hw i sw/input i tako to treba i tretirati. MS i njegovi partneri odavno to sve trpaju u isti koš, zato tableti do sada nikada i nisu uhvatili maha, nisu imali šanse pored laptopa i netbooka.

A.
17 godina
artfull kaže...
logic kaže...

naravno da je isto, al tebi kao korisniku nije isto jel tapkaš prstima po nečemu što je zamišljeno da se koristi sa mišem i tipkovnicom ili prstima. To je kao da te natjeraju da jedeš juhu sa štapićima.

@psiho ... tretiranje TS a i tableta na isti način kao i laptopa ili desktopa je za mene ultimativno prodavanje muda pod bubrege i smatranje svojih korisnika idiotima. Specifičan je i hw i sw/input i tako to treba i tretirati. MS i njegovi partneri odavno to sve trpaju u isti koš, zato tableti do sada nikada i nisu uhvatili maha, nisu imali šanse pored laptopa i netbooka.

Logic i ja dobro govorimo. Apsolutno je svejedno da li ti u "options" udes sa misem, *urcem, nosom, jabukom, tuljanom ili prstom.

Ta ikona "options" je tu, prilagodene je velicine za dodir prstom i na tebi je samo da ju stisnes. Nema tu nikakve vece filozofije i ne treba tu biti nekakvi posebno za TS dizajnirani OS.

W7 je spreman za TS koliko god ti to nijekao. Nema tu zamisljeno za ono zamisljeno za ovo. Ima samo ikona koju ti trebas stisnut i to je sve.

Tableti nisu zamjenili netbooke niti nece. Nije to do iPad-a, slate-a ili Archosa vec je laptop/netbook puno mocniji i ima puno vise mogucnosti od tableta a pogotovo od iPad-a.

Jedina mana mu je velicina/prenosivost ali te mane kompenzira svojom funkcionalnoscu i mogucnostima. Zato tablet nikad nece zamjeniti laptop. (ne nikad, ali ne u skorije vrijeme)

Tvoj problem je sta u sve ulazis sa filozofijom - sve sto je od Apple-a je dobro a sve ostalo je lose.

I sad, ja ti izlistam argumente, cinjenice, blah blah, a ti meni samo uzvratis - to je lose i nije zamisljeno kako je Apple to zamislio.

Skroz krivo razmisljas...

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Hoćeš reći da je Win7 Start izbornik prilagođen upravljanju prstom? Ili da su tipke za spuštanje, raširavanje, gašenje prozora prilagođene dodiru? Hoćeš reći da Win7 dolaze s nativnom podrškom za skrolanje bez da prstom moraš pogoditi scroll bar? Koji je potez prstom za otvoriti novi tab u browseru? Postoji li uređaj koji vrti Win7 a težine je 600grama i baterija mu traje 6 sati? Jesi probao naći neki e-book reader za Windowse koji je prilagođen touch inputu? Jesi probao naći uopće neki e-reader koji barem pokušava dočarati čitanje prave knjige? Jel znaš koje su tipke za listanje knjige u MS Readeru - ja ih nisam uspio pronaći.

17 godina
Cile kaže...

Hoćeš reći da je Win7 Start izbornik prilagođen upravljanju prstom? Ili da su tipke za spuštanje, raširavanje, gašenje prozora prilagođene dodiru? Hoćeš reći da Win7 dolaze s nativnom podrškom za skrolanje bez da prstom moraš pogoditi scroll bar? Koji je potez prstom za otvoriti novi tab u browseru? Postoji li uređaj koji vrti Win7 a težine je 600grama i baterija mu traje 6 sati? Jesi probao naći neki e-book reader za Windowse koji je prilagođen touch inputu? Jesi probao naći uopće neki e-reader koji barem pokušava dočarati čitanje prave knjige? Jel znaš koje su tipke za listanje knjige u MS Readeru - ja ih nisam uspio pronaći.

Hah! 

Eto, izgubio si!

Win 7 start - klikom prsta ili drzanjem prsta preko izbornika dok se on ne otvori (isto kao sto sa misem to radis)

Minimiziranje i maksimiziranje - pa klikom na ikonu

Skrolanje - pogledaj kinetic skroling prezentaciju HP slate-a.

Novi tab - ikona "+" kraj vec postojeceg tab-a (to ima chrome, opera, firefox i IE a i modificirani browser koji ce biti na HP slate-u, pogledaj isti onaj video)

Postoji li blah blah - ne, vecina ih je teza i baterija traje oko 5 sati.

e book reader - Ne bavim se time i ne treba mi pa ne znam. Ako ga nema, sigurno ce ga biti. Da li iPAd docarava citanje prave knjige??? (O.O)

Sta ti nije jasno? Imas ikonu koju trebas prstom stisnuti. Stvarno tesko za shvatiti...

- Psiho246
17 godina
neaktivan
psiho odusevljavas me... pitam se zašto surface nema standardne win7 sa povecanim dugmicima a ne specijalan SDK za TS gui i aplikacije koje se specificno pišu za njega. btw Microsoft sam svrstava aplikacije za multitouch u good better i best. ovisno o tome koliko koriste mogućnosti TSa, a zasad postoji svega par aplikacija koje su bolje od better.
A.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U zadnjih par godina se toliko priča o korisničkom sučelju, user friendly pristupu itd. I to ne iz perspektive iphona, nego iz prespektive trendova koji nam slijede. Ajmo realno, u zadnjih 15ak god tehnologija je toliko napredovala, a mi imamo ISTA ili gotovo ista sučelja u većini win aplikacija kao i onda. Osobno smatram (a tvrde to i stručnjaci u onim fancy poduzećima koja se bave predviđanjem trendova) da smo upravo u tom području interfacea na pragu (r)evolucije i da nam u narednim godinama slijedi dosta novosti.

S druge strane, imamo sve više uređaja koji obnašaju neke funkcije PC-a, a form-factorom i osobinama ih ne možemo svrstat u tipična računala (smartphone, netbook, tablet...). I mislim da je očito za one koji imaju nekog feelinga za dizaj sučelja, i prate trendove na tom području da jednostavno desktop OS nije prikladan baš za svaki gadget. Al neki bi uporno u sve trpali Windowse i kunu se da se ne može napraviti ništa bolje. I don't agree.

Ajmo uzet primjer tableta. Koliko je intuitivno klikati prstom po hrpi sitnih ikona u MS Wordu, rolati po hrpi dugačkih padajućih izbornika i sl.? Na manjem ekranu i to prstom? Onaj tko kaže da je to isto kao i mišem na 14" laptopu, nek razmisli još jednom. Ok, jedan dva klika, al intenzivno korištenje - teško. Cilj je da rad na uređaju bude ugodan i da se zadatak obavlja fluidno, bez razmišljanja o interfaceu. Za neke je ovo SF,  klik je klik, jel? Ili je možda potrebno izaći iz ljušture i malo šire promatrat situaciju?

Tu sad kreće priča o iPhone OS-u, Androidu itd. Na Appleovom keynotu je prikazan iWorks na iPadu. Izbornici u Pages-u su barem 3-4 puta veći u odnosu na cijelo sučelje i veličinu ekrana nego što bi to bio u slučaj u Wordu na tabletu iste veličine. I način postavljanja cijele aplikacije je IMHO puno bolje pogođen za tablet nego neki klasični desktop word procesor. To je samo jedan mali primjer, a bit će ih jako puno. Uhvatio sam se iPada čisto ilustracije radi.

I puno je lakše pljuvati po nečemu ili slijepo kovati u zvijezde Apple, MS ili bilo koga drugoga nego pogledati širu sliku.  Mene osobno veseli razvoj situacije oko iPhona, Androida, IPada i sličnih  jer se priča pokreće u smjeru nečeg novog i intuitivnijeg, i to nikakva gunđala, fanboyi i trolovi ne mogu promijeniti.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Velik dio sučelja se može izmijenit i prilagodit temama, kao što sad imaš teme za slabovidne (high contrast i uvečano sučelje), tako se može napraviti i prilagodba za TS. Windows 7 je rađen za skalabilnost i prilagodljivost. Prilagođavanje interface-a je najmanji problem, važno je ono što je ispod haube. Kod Win 7 je to OS koji je zamišljen da bude prilagodljiv, a kod iPhone je iskorišten dio MacOS-a, a dio iznova napisan, da bi onda taj OS bio ponovno prilagođavan, ovaj put za tablet. Po čemu misliš da je to bolje od OS-a koji je zamišljen da bude prilagodljiv u startu, samo mu još treba dorada sučelja?

Ja mislim da na tom području ipak Linux ima najviše potencijala. On već godinama radi na zvijerima od servera kao i embedded uređajima minimalnih performansi, a gui mu je potpuno odvojen od jezgre.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U pravu si - sve se da prilagoditi - samo što nitko ništa ne prilagodi. Jedino naprave neku aplikaciju koja nudi osnovne funkcionalnosti prilagođene dodiru i to je to. U same windowse nitko ne dira.

16 godina
neaktivan

Bilo bi odlično da izbace neku strategiju pa da prstima prčkaš i dok ju igrašCool.

Bilo na iPadu ili na Slatu sve jedno na kraju dana važan je doživljaj i korisnost uređaja, a ne ime i marka uređaja koji se koristi.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i ipad i taj hp su poluproizvodi,što na njima možeš raditi a da to ne možeš na hardverski boljem laptopu,neki tu piše da na ipadu možeš čitati novine,a tko ti to brani na laptopu,i laptop je u pravom smislu računalo ,a što su ovo dvoje fanci igračke za jutarnju špicu u zagrebu,da svi vide kako imaš ipred veliku bijelu jabuku,ako baš želim nešto što je stvarno prijenosno kupit ću si neki smartphone od 5000kn

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 0:21 (blackalbum).
17 godina
marko_27 kaže...

Ajmo uzet primjer tableta. Koliko je intuitivno klikati prstom po hrpi sitnih ikona u MS Wordu, rolati po hrpi dugačkih padajućih izbornika i sl.? Na manjem ekranu i to prstom? Onaj tko kaže da je to isto kao i mišem na 14" laptopu, nek razmisli još jednom. Ok, jedan dva klika, al intenzivno korištenje - teško. Cilj je da rad na uređaju bude ugodan i da se zadatak obavlja fluidno, bez razmišljanja o interfaceu. Za neke je ovo SF,  klik je klik, jel? Ili je možda potrebno izaći iz ljušture i malo šire promatrat situaciju?

Tu sad kreće priča o iPhone OS-u, Androidu itd. Na Appleovom keynotu je prikazan iWorks na iPadu. Izbornici u Pages-u su barem 3-4 puta veći u odnosu na cijelo sučelje i veličinu ekrana nego što bi to bio u slučaj u Wordu na tabletu iste veličine. I način postavljanja cijele aplikacije je IMHO puno bolje pogođen za tablet nego neki klasični desktop word procesor. To je samo jedan mali primjer, a bit će ih jako puno. Uhvatio sam se iPada čisto ilustracije radi.

I puno je lakše pljuvati po nečemu ili slijepo kovati u zvijezde Apple, MS ili bilo koga drugoga nego pogledati širu sliku.  Mene osobno veseli razvoj situacije oko iPhona, Androida, IPada i sličnih  jer se priča pokreće u smjeru nečeg novog i intuitivnijeg, i to nikakva gunđala, fanboyi i trolovi ne mogu promijeniti.

U krivu si.

Windows je potpuno podesiv, ikone i font se povecaju a rezolucija se prilagodi i vidi cuda - sve je prikladno za touch input.

Virtualna tipkovnica je u Windows ugradena vec generacijama.

Sta ti vise treba?

GUI je dobar ako ne i bolji od konkurencije.

blackalbum kaže...

i ipad i taj hp su poluproizvodi,što na njima možeš raditi a da to ne možeš na hardverski boljem laptopu,neki tu piše da na ipadu možeš čitati novine,a tko ti to brani na laptopu,i laptop je u pravom smislu računalo ,a što su ovo dvoje fanci igračke za jutarnju špicu u zagrebu,da svi vide kako imaš ipred veliku bijelu jabuku,ako baš želim nešto što je stvarno prijenosno kupit ću si neki smartphone od 5000kn

Slazem se sa tobom. Po meni je svaki tablet nepotreban i uopce ne vidim svrhu bilo kakvog tableta a pogotovo iPad-a.

To je veci iPhone koji cak ima neke funkcije iPhone-a osakacene.

iPhone je laksi, lakse ga se prenosi a moze vise od iPad-a. iPad ionako ne moze sluziti kao racunalo ili nekakav storage...cemu onda to?

Ne vidim nikoga da oko ramena cijele dane nosa iPad sa sobom kad sve sto i iPad moze, moze i iPhone koji ti stoji u dzepu.

Veci ekran za citanje? Nedovoljan razlog...

- Psiho246
15 godina

ti su tableti po meni jako nepraktični dođu kao računalo a nemaju sve mogučnosti kao računalo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...
Jazzer kaže...
Barnie kaže...

cijena iPada je 499 ali dolara a ovo je u eurima,ako sve bude vako maoga bi si to uzet umisto alienwarea m11x,ali sve cu jos odlucit na lito

Eh dobro da si s nama podjelio svoju (ne)odlučnost i tako pomogao svima koji se noćima znoje u premišljanju između kupnje ta dva uređaja kojima je zajedničko jedino to što oba imaju LCD ekran za prikaz slike. Ja se premišljam između Lacoste jakete i Gucci hlača (oba predmeta imaju patent za zatvaranje i jedina svrha mi je k**** po špici).

Ja sam dva puta procitao i nikako da shvatim kakve veze imaju ta dva uredjaja izmedju kojih se on dvoumi ;)

Otvorio si mi oci ;)

Imaju par stvari,prvo i jedan i drugi su namjenjeni da se prenose a drugo alienware m11x je jaci hardverski ali iapk malo manje prijenosan dok je slate slabiji ali ipak puno bolji za prenosenje od nilo kojeg netbooka i trece i jedan i drugi uredaj su izvrsni

RazorNapster
15 godina
protjeran

HP slejt + neki linux...dobitna kombinacija...u biti kako kome paše...dobro je imati mogućnost izbora,koju če hp definitivno ponuditi...ejpl je kruto zatvoren u svom konceptu...

17 godina
neaktivan
Barnie kaže...
logic kaže...
Jazzer kaže...
Barnie kaže...

cijena iPada je 499 ali dolara a ovo je u eurima,ako sve bude vako maoga bi si to uzet umisto alienwarea m11x,ali sve cu jos odlucit na lito

Eh dobro da si s nama podjelio svoju (ne)odlučnost i tako pomogao svima koji se noćima znoje u premišljanju između kupnje ta dva uređaja kojima je zajedničko jedino to što oba imaju LCD ekran za prikaz slike. Ja se premišljam između Lacoste jakete i Gucci hlača (oba predmeta imaju patent za zatvaranje i jedina svrha mi je k**** po špici).

Ja sam dva puta procitao i nikako da shvatim kakve veze imaju ta dva uredjaja izmedju kojih se on dvoumi ;)

Otvorio si mi oci ;)

Imaju par stvari,prvo i jedan i drugi su namjenjeni da se prenose a drugo alienware m11x je jaci hardverski ali iapk malo manje prijenosan dok je slate slabiji ali ipak puno bolji za prenosenje od nilo kojeg netbooka i trece i jedan i drugi uredaj su izvrsni

tebi nema veze sto su to konceptualno poptuno dva razlicita svemira i nemaju nikakvih dodirnih tacaka u segmentu koristenja niti ciljne grupe? Tako mozes uporedjivati sve od nokie 3310 do najjaceg laptopa pedvidjenog za igranje.

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice