Koliko je brz mozak?

poruka: 417
|
čitano: 249.522
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko je brz mozak?".
16 godina
neaktivan
RE: Koliko je brz mozak?
boxer kaže...
Tux Slave kaže...
pusic008 kaže...

Covijek je sam sebe doveo do ovog, bolest, ratovi, glad, nista to nije bog poslo, sve je covijek...A kazes postoje razvijenija bica od nas...Ti vjerujes u to, ja ne vjerujem, mogu povjerovat da negdje u svemiru jos ima zivota, al da je taj zivot toliko razvijeniji da moze stvoritli ovako SAVRSEN svijet u kojem mi zivimo, stvarno sumljam, al evo uzmimo da je to tako, da postoje toliko razvijenija bica koja su nas stvorila, i poigravaju se s nama.......I ta bica je moralo stvorit neko vise bice, to neko vise opet neko jos vise, tako da na kraju moramo doc do onog najviseg, zvao ga neko bog ili prabice, ili ne znam kako....

Imaš li neki dokaz da AIDS, ebola, gripa i ostale bolesti nisu postojale prije nekoliko tisuća godina? Ratuje se oduvijek samo što su ratovi danas drugačiji od ratova prije nekoliko tisuća godina kad su se ratovi događali između klanova(današnje države). Gladi je uvijek bilo i uvijek će je biti.

Mene je oduvijek fasciniralo da ljudi već 2000 godina slijepo(glupo?) vjeruju u jedno te isto bez ijednog dokaza, a neće da povjeruju u znanost(neki) koja im svakodnevno daje sve više i više dokaza.

Zahvaljujući znanosti/nauci  u meni se samo učvršćuje vjerovanje u Boga.

Hoću reći da je nauka u nekim stvarima potvrdila postojanje Boga, bar za mene.

Nebi ulazio u raspravu, jer ovdje prevladava materijalistički mentalni sklop.

Jel slucajno mislis na kvantnu fiziku, zatim kolko su sanse za nastajanje bjelancevina, ako znas o cemu  pricam drago mi je, da pojedini ovde znaju o cemu je rijec drukcije bi pisali....Namigiva

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 16:21 (pusic008).
16 godina
neaktivan
Koliko je brz mozak?

Oni koji se bave proučavanjem šanse mogu posvjedočiti kakve su šanse za teoriju evolucije. Sigurno ne bih bio u krivu kada bih rekao da je to slično šansi da na Jupiteru prilikom udaranja kometa, pa trajalo to milijune, milijarde godina, nastane replika jednog od WTC nebodera sa svim stanovima, dizalima, knjigama i spisima. To ne kažem ja. Proučite literaturu koja se bavi evolucijom. Sve kreće od toga da, iako je nastanak života iz beživotne materije "nemoguć", to se nekako moralo dogoditi. I kao da se time prešlo preko ogromnog ponora, kreće se dalje sa nagađanjima.

@ alien - javno mi reci u čemu nisam u pravu, pa da možemo nastaviti sa činjenicama.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 16:23 (Random.).

0 1 hvala 0
16 godina
Random. kaže...

Oni koji se bave proučavanjem šanse mogu posvjedočiti kakve su šanse za teoriju evolucije. Sigurno ne bih bio u krivu kada bih rekao da je to slično šansi da na Jupiteru prilikom udaranja kometa, pa trajalo to milijune, milijarde godina, nastane replika jednog od WTC nebodera sa svim stanovima, dizalima, knjigama i spisima. To ne kažem ja. Proučite literaturu koja se bavi evolucijom. Sve kreće od toga da, iako je nastanak života iz beživotne materije "nemoguć", to se nekako moralo dogoditi. I kao da se time prešlo preko ogromnog ponora, kreće se dalje sa nagađanjima.

@ alien - javno mi reci u čemu nisam u pravu, pa da možemo nastaviti sa činjenicama.

daj molim te pošalji link na takvu literaturu ili slično. ok, kažeš da teorija evolucije ne valja? koja je onda po tebi prava teorija? kreacionizam? da je bog prije 5000godina došao odnikud i stvorio svijet u 6 dana, i da banana tako dobro leži u našoj ruci jer je bog to tako želio ?Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 16:35 (alien).
17 godina
neaktivan
alien kaže...
angel of fire kaže...
alien kaže...

ti si tako pametan pa dokaži da je to bog stvorio.

ajde ti dokazi da nije...

mozete se svađat koliko hocete, ni puno pametniji od vas nisu shvatili...

po tvome se može reči da je i pajo patak stvorio svijet. dokaži da nije.

ja te potpumo razumijem, al mi ne pada na pamet s tobom se argumentirati jer ne znas...pogle si samo citirani post....

citirat cu tebe...ti si tako pametan pa dokaži da je to bog stvorio....

ti nisi spreman zauzeti svoj stav...niti si za jedno niti za drugo...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran
ako se ne varam, prije nekoliko mjeseci su znanstvenici uspjeli napraviti jednostavne jednostanicne organizme iz nezivih tvari na nacinom kojim se predpostavlje da je nastao prvi zivot na zemlji, cini mi se da je vjest i u bugu bila
16 godina
neaktivan
alien kaže...
Random. kaže...

daj molim te pošalji link na takvu literaturu ili slično. ok, kažeš da teorija evolucije ne valja? koja je onda po tebi prava teorija? kreacionizam? da je bog prije 5000godina došao odnikud i stvorio svijet u 6 dana, i da banana tako dobro leži u našoj ruci jer je bog to tako želio ?Osmijeh

Prouci malo kvantnu fiziku, testove koje su radili,,,ljudi koji su bili potpuni ateisti, povjerovali su da ima boga, pogledaj malo kolke su sanse da se stvori jedna bjelancevina, mast..........Sumljsm da si ikad u zivotu procito ijedjnu knjigu o tom sto sad upravo pises...

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
17 godina
neaktivan
alien kaže...
Random. kaže...

a protiv koga se ti boriš....

meni se svidjha misljenje velikog filozofa, pametnijeg nek kaj ces ti ikad biti...

rekao je nesto ovakvo...

sve je nastalo od atoma pokrenutim nekim duhom...u tom stilu....

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
angel of fire kaže...
alien kaže...
angel of fire kaže...
alien kaže...

ti si tako pametan pa dokaži da je to bog stvorio.

ajde ti dokazi da nije...

mozete se svađat koliko hocete, ni puno pametniji od vas nisu shvatili...

po tvome se može reči da je i pajo patak stvorio svijet. dokaži da nije.

ja te potpumo razumijem, al mi ne pada na pamet s tobom se argumentirati jer ne znas...pogle si samo citirani post....

citirat cu tebe...ti si tako pametan pa dokaži da je to bog stvorio....

ti nisi spreman zauzeti svoj stav...niti si za jedno niti za drugo...Izlanuo se

bilo bi mi lakše kad bi znao o čemu pričaš. očeš reč da nemam stav? jel ti čitaš postove?

16 godina
angel of fire kaže...
alien kaže...
Random. kaže...

a protiv koga se ti boriš....

meni se svidjha misljenje velikog filozofa, pametnijeg nek kaj ces ti ikad biti...

rekao je nesto ovakvo...

sve je nastalo od atoma pokrenutim nekim duhom...u tom stilu....

protiv ljudske gluposti. znanstvenici se često kad ne mogu nešto objasniti ponašaju kao ljudi, to jest traže objašnjenje u nečem nadnaravnom. istina je da još neznamo puno o svemu ali znam/o nešto što sigurno nije, a to je bog i biblijska objašnjenja.

16 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Prouci malo kvantnu fiziku, testove koje su radili,,,ljudi koji su bili potpuni ateisti, povjerovali su da ima boga, pogledaj malo kolke su sanse da se stvori jedna bjelancevina, mast..........Sumljsm da si ikad u zivotu procito ijedjnu knjigu o tom sto sad upravo pises...

Pročitaj ponov(n)o moju poruku. Vidiš li o kakvim šansama i ponorima pričam? I da, ne bih ovdje trabunjao da nisam ništa pročitao.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 16:58 (Random.).
16 godina
Random. kaže...
pusic008 kaže...

Pročitaj ponov(n)o moju poruku. Vidiš li o kakvim šansama i ponorima pričam? I da, ne bih ovdje trabunjao da nisam ništa pročitao.

te šanse i ponori su iz tvoje glave i nisu mi baš uvjerljivi, a ja još jednom kažem DAJ LINK, barem to nije teško.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 17:03 (alien).
16 godina
neaktivan
alien kaže...
Random. kaže...
pusic008 kaže...

te šanse i ponori su iz tvoje glave i nisu mi baš uvjerljivi, a ja još jednom kažem DAJ LINK, barem to nije teško.

Sam Darwin o kompleksnosti oka: "To suppose that the eye [...] could have been formed by natural selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree." Možeš li uopće zamisliti čemu oko? Oko je nastalo slučajnim mutacijama? Zašto slučajnim mutacijama nije nastala izraslina koje nema nikakvu funkciju?

Pričamo o polimerizaciji, ocean sigurno nije pogodno mjesto za polimerizaciju. A izvan oceana molekule su pod utjecajem Sunčevog zračenja i kao takve se ne mogu razvijati.

"It is therefore hard to see how polymerization [linking together smaller molecules to form bigger ones] could
have proceeded in the aqueous environment of the primitive ocean, since the presence of water favors depolymerization [breaking up big molecules into simpler ones] rather than polymerization."
- Richard E. Dickerson

"Spontaneous dissolution is much more probable, and hence proceeds much more rapidly than spontaneous synthesis . . [This fact is] the most stubborn problem that confronts us." -  George Wald

Istina, mnogi znanstvenici i dalje stoje iza teorije evolucije. U preskakanju ponora ih vodi misao da se to MORALO DOGODITI. I tako smo osuđeni na neracionalnu znanost. Ako se nešto moralo dogoditi (kako mnogi tvrde, npr. "Krajnje je nemoguće, no to se moralo dogoditi..."), onda tu nema kritičnosti. Problemi u teoriji se krpaju drugim teorijama, jer, nekako se moralo dogoditi.

16 godina
protjeran
Random. kaže...
alien kaže...
Random. kaže...
pusic008 kaže...

Sam Darwin o kompleksnosti oka: "To suppose that the eye [...] could have been formed by natural selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree." Možeš li uopće zamisliti čemu oko? Oko je nastalo slučajnim mutacijama? Zašto slučajnim mutacijama nije nastala izraslina koje nema nikakvu funkciju?

Pričamo o polimerizaciji, ocean sigurno nije pogodno mjesto za polimerizaciju. A izvan oceana molekule su pod utjecajem Sunčevog zračenja i kao takve se ne mogu razvijati.

"It is therefore hard to see how polymerization [linking together smaller molecules to form bigger ones] could
have proceeded in the aqueous environment of the primitive ocean, since the presence of water favors depolymerization [breaking up big molecules into simpler ones] rather than polymerization."
- Richard E. Dickerson

"Spontaneous dissolution is much more probable, and hence proceeds much more rapidly than spontaneous synthesis . . [This fact is] the most stubborn problem that confronts us." -  George Wald

Istina, mnogi znanstvenici i dalje stoje iza teorije evolucije. U preskakanju ponora ih vodi misao da se to MORALO DOGODITI. I tako smo osuđeni na neracionalnu znanost. Ako se nešto moralo dogoditi (kako mnogi tvrde, npr. "Krajnje je nemoguće, no to se moralo dogoditi..."), onda tu nema kritičnosti. Problemi u teoriji se krpaju drugim teorijama, jer, nekako se moralo dogoditi.

mnogi znanstvenici?????? neracionalna znanost?????? jel ti uopce razmisljas sta pises??????

a religija je vjerovanje u boga, ne znati da bog postoji, nego samo vjerovati u to, religija je iracionalna u samoj svojoj srzi, a ne znanost, da znas da bog postoji ti nebi vise vjerovao u boga, nego bi to bila cinjenica, znanost, ali nije tako.

17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Super mi je gledati kako se ljudi koji citaju ove stranice i koji bi morali biti tehnicki potkovaniji od vecine stanovnistva divi stvarima koje su se stvorile same do te mjere da im je neshvatljivo da je to moguce. Mozete li zamisliti sta tek obican covjek misli o kompjuterima i o kreacijama koje razni programeri danas rade?

Ako mi prirodu smatramo toliko kompleksnom da je bozja ruka mora voditi, sta ce se dogoditi kad se pojave univerzalni prevodioci, medicinska racunala koja dijagnosticiraju iz sarenice oka, roboti koje ne mozemo raspoznati od ljudi niti po dodiru, niti po razgovoru vec samo na rentgenu? Ja znam da cu na to gledati sa zadovoljstvom jer sam pripadnik ljudske zajednice koja je to stvorila, ali ce ocito puno ljudi u tome vidjeti nesto vrazje jer ako nije bozje (a nije jer bog ne stvara nesto sto mu mozemo dokazati da je stvorio, samo ono sto je u bibliji, nakon toga nas je napustio i rekao sad si sami radite sta hocete), a nije ni ljudsko (prekompleksno da bi bilo ljudsko) onda je vrazje.

Svijet treba gledati tako da ga pokusamo sto je moguce vise shvatiti, bilo to munja iz neba, rad naseg mozga ili evolucija, a ne se tome diviti kao necijem tudjem radu.

16 godina
neaktivan
pusic008 kaže...

Covijek je sam sebe doveo do ovog, bolest, ratovi, glad, nista to nije bog poslo, sve je covijek...

Dobro onda mi reci što je Bog stvorio na Zemlji, to jest što je napravio nakon što ju je supposed stvorio.

pusic008 kaže...

I ta bica je moralo stvorit neko vise bice, to neko vise opet neko jos vise, tako da na kraju moramo doc do onog najviseg, zvao ga neko bog ili prabice, ili ne znam kako....

A tko je stvorio Boga?

Konstantno se na to vraćamo. Što je bilo prije vremena? Tko je napravio prvi pokret? Tko je Cartmanov tata? Nema smisla filozofirati o tome. A ako si vi to želite objasniti religijski, tako da je Bog bio prvi i prije svega i svačiji tata, ja se neću prepirati.

Excuse the phun.
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

mnogi znanstvenici?????? neracionalna znanost?????? jel ti uopce razmisljas sta pises??????

a religija je vjerovanje u boga, ne znati da bog postoji, nego samo vjerovati u to, religija je iracionalna u samoj svojoj srzi, a ne znanost, da znas da bog postoji ti nebi vise vjerovao u boga, nego bi to bila cinjenica, znanost, ali nije tako.

1. Više od jednog upitnika nema neke koristi. To bi trebao znati.
  2. Da, razmišljam o onome o čemu pišem, hvala Bogu. Namigiva
  3. Meni znanost ojačava vjeru u Boga.
  4. Ako ja kažem da gromovi nastaju zbog prezasićenosti CO2, i prije nego sam ispitao tu teoriju, ja sam se složio s njom, tada mi nikakve rupe u teoriji neće predstavljati problem. Ja znam da je bilo tako i tako i ne dajem alternativu - automatski sve rupe u teoriji postaju samo dokazi koji još nisu pronađeni.
  5. Ti znaš da ja tebe neću uvjeriti u postojanje Boga. Ja znam da ti mene nećeš uvjeriti u suprotno. Ja ti mogu pričati o magičnim "slučajnostima" u prirodi. Za tebe će slučajnosti ostati slučajnosti, dok će za mene značiti mnogo više.

Više o tome ne želim raspravljati, nema smisla. Slobodno reci - "Lud si jer vjeruješ u Boga.", neću ti zamjeriti.

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Random. kaže...

Super mi je gledati kako se ljudi koji citaju ove stranice i koji bi morali biti tehnicki potkovaniji od vecine stanovnistva divi stvarima koje su se stvorile same do te mjere da im je neshvatljivo da je to moguce. Mozete li zamisliti sta tek obican covjek misli o kompjuterima i o kreacijama koje razni programeri danas rade?

Ako mi prirodu smatramo toliko kompleksnom da je bozja ruka mora voditi, sta ce se dogoditi kad se pojave univerzalni prevodioci, medicinska racunala koja dijagnosticiraju iz sarenice oka, roboti koje ne mozemo raspoznati od ljudi niti po dodiru, niti po razgovoru vec samo na rentgenu? Ja znam da cu na to gledati sa zadovoljstvom jer sam pripadnik ljudske zajednice koja je to stvorila, ali ce ocito puno ljudi u tome vidjeti nesto vrazje jer ako nije bozje (a nije jer bog ne stvara nesto sto mu mozemo dokazati da je stvorio, samo ono sto je u bibliji, nakon toga nas je napustio i rekao sad si sami radite sta hocete), a nije ni ljudsko (prekompleksno da bi bilo ljudsko) onda je vrazje.

Svijet treba gledati tako da ga pokusamo sto je moguce vise shvatiti, bilo to munja iz neba, rad naseg mozga ili evolucija, a ne se tome diviti kao necijem tudjem radu.

dati cu si malo truda, pa cu dati svoje misljenje na tvoj post, dakako, nije to nikakav napad, samo iznosim svoje misljenje, i kao takvo je subjektivno...Namigiva

idem redom...

1. istaknuto::>dobro, ti mislis da se nisu stvorile same do sebe, nastalo je od velikog praska, ali , koliko sam ja uspio zamijetiti, mi od velikog praska nismo stigli dalje....ok, svi znanstvenici koji se time bave kazu da je nastalo od pračestice...ali, kako je nastala pračestica, od kojih masti, kiselina i svih ostalih tvari za koje tvrde da je nastao život na zemlji...iza te čestice(pračestice) ne stoji ništa, ni vrijeme, niti ikakva druga materija....

2. istaknuto::>me razumijem kaj bi se trebalo dogoditi...smak svijeta...stvarno ne znam(nije da se rugam, jednostavno je tako)...i sam si rekao da ces i ti sudjelovati su stvaranju tako nečega, dakle, to niej nista drugo nego samo napredak u svijetu računala...ti roboti, prevodioci, oni neće postati ljudi, ostat će i dalje to kaj jesu, samo računala, ma koliko ona bil akompleksna i slozena...u tome nema nikakve providnosti i neznam kaj vise...

sirova tehnologija...

3. istaknuto::>dapače, cak ni bibliju ne mozemo dokazati, tako da ni to nije ostavio kao neki dokaz Njega...netko tko ne vjeruje će reći da su , ako uopce jesu, bibliju pisalo grupa fantazista...

jer, izvorne knjige, biblija kao knjiga, ne postoji, to je skup pisama i dijela apostola i jos puno ljudi....a ako vec kazes da nas je napusti, a već prije si se uhvatio biblije kao jedinog mogućeg dokaza Boga, u bibliji Bog kaze da je s nama cijeloga zivota i da na nas pazi, kao na svoje ovce...a On je pastir....dakle, prvo kazes da je samo bibliju ostavio kao neki dokaz, a onda kazes da nas je napustio, a u samoj bibliji je kao protudokaz tome vec ovo kaj sam naveo...a da se vratim na ovo prekompleksno...u vrijeme rima su ratovali lukom i strijelom, mačem i kopljem, s njihovog gledista jedna m14 puska ili  ak-47 cisti vrag....prekompleksno da bi bilo ljudski...jer, tada je mozak funkcionirao na toj razini, a dns je na puno visoj razini, i te puske i nisu tako nadljudske, a da ne govorim dalje o nuklearnom i kemijskom oruzju....

4: istaknuto::> tu se slazem s tobom, ali činjenica je da mozak jos nije na tom stupnju, mozda ce biti jednog dna, ( slično sam opisao s slučajem rimljana)...mozemo se samo truditi....Namigiva

evo, to bi bilo moje skromno misljenje...Osmijeh

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
Sharps kaže...
pusic008 kaže...

Covijek je sam sebe doveo do ovog, bolest, ratovi, glad, nista to nije bog poslo, sve je covijek...

Dobro onda mi reci što je Bog stvorio na Zemlji, to jest što je napravio nakon što ju je supposed stvorio.

samo cu ovo odgovoriti,

Bog je dao opciju slobodnog odlučivanja, a sve kaj napravis plaćaš ili ti bude plaćeno kod Boga...

eto, to je jedno religijsko objasnjenje...Smijeh

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Sharps kaže...
pusic008 kaže...

samo cu ovo odgovoriti,

Bog je dao opciju slobodnog odlučivanja, a sve kaj napravis plaćaš ili ti bude plaćeno kod Boga...

eto, to je jedno religijsko objasnjenje...

Samo da nadodam, po Bibliji, ne plaćaš gorenjem u paklu, već smrću. A što se tiče nagrade, nagrada je vječni život u raju na Zemlji.

17 godina
neaktivan
Random. kaže...
angel of fire kaže...

Samo da nadodam, po Bibliji, ne plaćaš gorenjem u paklu, već smrću. A što se tiče nagrade, nagrada je vječni život u raju na Zemlji.

ma dobro, isti klinac, poanta je tu...:PPP

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
angel of fire kaže...
Sharps kaže...
pusic008 kaže...

samo cu ovo odgovoriti,

eto, to je jedno religijsko objasnjenje...Smijeh

slobodno razmišljanje po meni ne postoji. svaka misao je plod raznih iskustava nakupljenih kroz život, no to je malo kompleksnija priča .

klinac u africi dobije pušku i kaže mu se ubij i bit češ nagrađen mali če naravno bez imalo grižnje savjesti to napravit, zašto? zato što je tako "programiran"i vjerojatno ga do tada nitko nije učio da je to loše .  u normalnim okolnostima ljudi to ne rade zato što znaju da če biti kažnjeni a to ne žele. to ti je kao kad susjedu/prijatelju pomogneš i on če ti tako vratiti, odmogneš li mu ili mu u gorem slučaju napraviš zlo najvjerojatno češ izgubit prijatelja/e. u starim vremenima su ljudi bili ovisni o drugima i morali su se tako ponašat da bi mogli biti primljeni u čopor ili grupu jer samostalno bi teško preživjeli. primjer je u ovoj temi..random daje angelu "palac gore" angel njemu odmah vrača bez obzira koliko se nadopunjavaju s glupim postovima -(šalaOsmijeh)

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 20:03 (alien).
16 godina
neaktivan
Random. kaže...
grimyHR kaže...

4. Ako ja kažem da gromovi nastaju zbog prezasićenosti CO2, i prije nego sam ispitao tu teoriju, ja sam se složio s njom, tada mi nikakve rupe u teoriji neće predstavljati problem. Ja znam da je bilo tako i tako i ne dajem alternativu - automatski sve rupe u teoriji postaju samo dokazi koji još nisu pronađeni.
  5. Ti znaš da ja tebe neću uvjeriti u postojanje Boga. Ja znam da ti mene nećeš uvjeriti u suprotno. Ja ti mogu pričati o magičnim "slučajnostima" u prirodi. Za tebe će slučajnosti ostati slučajnosti, dok će za mene značiti mnogo više.

Više o tome ne želim raspravljati, nema smisla. Slobodno reci - "Lud si jer vjeruješ u Boga.", neću ti zamjeriti.

Slazem se, nit ce oni nas uvjeriti u NEpostojanje Boga, nit cemo mi njih uvjeriti u postojanje Boga. Subjektivno je, no stvarno bi barem meni bilo cudno da je sve ovo slucajnost, savrsen sklad, savrseno funkcioniranje organizama, izmjena dana i noci, ma jos mali milion stvari,,,,,,,A kao sto rekoh vec, mnogi znanstvenici koji su bili ateisti, nakon dubljeg proucavanja materija, elektrona, fotona, kvantna fizika,,,,zakljucili da je jednostavno nemoguce da se ovo sve stvorilo samo od sebe, slucajno, bez posredovanja nekog viseg bica-Boga. 

16 godina
protjeran
Random. kaže...
grimyHR kaže...

1. ti svi upitnici sluze da bi pokazali moj sok

2. kako onda mozes tvrditi da je religija racionalna, a znanost nije?

3. tako sto ju negiras?

4. grom je zvuk koji proizvodi munja, o kakvom co2 ti pricas :P

5. ja niti tebe niti ikog drugog ne pokusavam u nista uvjeriti, nadi jedan moj post u kojem ja tvrdim da bog ne postoji

16 godina
Random. kaže...
angel of fire kaže...
Sharps kaže...

raj?? kakav li je samo ovo raj?? ovo više lići na pakao Osmijeh, meni se ne sviđa taj biblijski "raj" raj bez kompjutera i interneta, osobno bi umro od dosade u takvom raju. Raj ovisi o perspektivi.

16 godina
protjeran
pusic008 kaže...

Slazem se, nit ce oni nas uvjeriti u NEpostojanje Boga, nit cemo mi njih uvjeriti u postojanje Boga. Subjektivno je, no stvarno bi barem meni bilo cudno da je sve ovo slucajnost, savrsen sklad, savrseno funkcioniranje organizama, izmjena dana i noci, ma jos mali milion stvari,,,,,,,A kao sto rekoh vec, mnogi znanstvenici koji su bili ateisti, nakon dubljeg proucavanja materija, elektrona, fotona, kvantna fizika,,,,zakljucili da je jednostavno nemoguce da se ovo sve stvorilo samo od sebe, slucajno, bez posredovanja nekog viseg bica-Boga. 

da, znanost stvarno nemoze objasniti izmjenu dana i noci, uskoro ces tvrditi da je zemlja ravna ploca i centar svemira...

16 godina
grimyHR kaže...
pusic008 kaže...

da, znanost stvarno nemoze objasniti izmjenu dana i noci, uskoro ces tvrditi da je zemlja ravna ploca i centar svemira...

haha Nevinašce. uostalom svijet uopče nije savršen. naprotiv, pun je nesavršenosti.

17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
...ti roboti, prevodioci, oni neće postati ljudi, ostat će i dalje to kaj jesu, samo računala, ma koliko ona bil akompleksna i slozena...u tome nema nikakve providnosti i neznam kaj vise...

sirova tehnologija...

E vidis to je vrlo podcjenjivacka recenica. Slici tome da kazes da je slika Mona Lize samo hrpa neke boje koja u slojevima prekriva platno.

Tehnologija je vec danas toliko mocna da se vecina stanovnistva ove zemaljske kugle cudi stvarima koje izvodimo putem tehnologije. A s vremenom cemo ciniti cuda koja se danas pripisuju bogu (izljeci me, daj mi novce bez rada, daj da padne kisa, daj da ne bude tuce/grada, udaj mi kcer itd.).

I sad smo se napokon vratili on topic. Tehnologija ce sigurno biti naprednija od ljudskog mozga, ruku dajem u vatru (ma da ruku, gorit cu u paklu ako grijesim). Jedino nas rat moze u tome sprijeciti, pa se nadajmo (molimo se bogu) da rata nece biti.

16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
pusic008 kaže...

Ma znanost sve moze, hahahahaahhahahah.....Daaaaaaaj molim te, uzimas sve zdravo za gotovo.....A ja se vama divim, kakav je uopce vas zivot bez boga, imate li nada, ciljeva, ili samo sjedite za compom i tipkate, tucete call of dutya dan noc, bijeli ste ko sir, niste vidili sunca pola godine, i primitivan vam je svak ziv ko spomene boga, gade mi se takvi ljudi,,,,,,,,

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 20:38 (pusic008).
16 godina
protjeran
pusic008 kaže...
grimyHR kaže...
pusic008 kaže...

Ma znanost sve moze, hahahahaahhahahah.....Daaaaaaaj molim te, uzimas sve zdravo za gotovo.....A ja se vama divim, kakav je uopce vas zivot bez boga, imate li nada, ciljeva, ili samo sjedite za compom i tipkate, tucete call of dutya dan noc, bijeli ste ko sir, niste vidili sunca pola godine, i primitivan vam je svak ziv ko spomene boga, gade mi se takvi ljudi,,,,,,,,

nitko ne tvrdi da znanost sve moze, bar ne za sada, jedino ju ti u potpunosti omalovazavas, i vjera uzima sve zdravo za gotovo, a znanost upravo suprotno, sve istrazuje, ti stvarno meljes gluposti mali.....i blago tebi zatucanom.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2009 10:51 (grimyHR).
16 godina
neaktivan
alien kaže...

haha Nevinašce. uostalom svijet uopče nije savršen. naprotiv, pun je nesavršenosti.

Naprotiv, ljudi su nesavršeni. Planet Zemlja je gotovo savršeno mjesto za čovjeka. Čovjek je sretan zbog raznolikosti hrane, boja i okusa, zar ne?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice