Kinezi ludi za Lumijom 920

poruka: 58
|
čitano: 10.775
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kinezi ludi za Lumijom 920".
15 godina
odjavljen

Slažem se, te ''nove a dok dođu u HR stare'' Lumie nikako dočekati, a moj stari mob mi već lagano sa svojim mušicama ide na živce, tak da već lagano razmišljam o konkurenciji.

Nemam 14 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 11:31 (Danijel14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kinezi ludi za Lumijom 920
Danijel14 kaže...

Slažem se, te ''nove a dok dođu u HR stare'' Lumie nikako dočekati, a moj stari mob mi već lagano sa svojim mušicama ide na živce, tak da već lagano razmišljam o konkurenciji.

Ako ti Android nije ogađen, uzmi Galaxy Note 2, za iste pare dobiš space shuttle naspram Limex bicikla :)

14 godina
R4sput1n kaže...

Kolega, tvoj najveći problem je što čitaš i tražiš ono što želiš čuti. Kad pročitaš hrpu gluposti i glupog teksta, koje je napisao hater (što si i ti), dođeš ovdje i svima očitavaš bukvicu. 

Uzmi WP8 i poigraj se s njim, nije to loš OS, naprotiv.

Why so serious?
14 godina
neaktivan
ma meni je bio problem se naviknut na wp .. Ali sad sam ga zavolio.. Jbg Android ne volim nikako, a ni sa samsungom nisam bas najbolji.. Prije bi uzeo nesto kinesko ako cu bas uzimat android..
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
15 godina
neaktivan
Aldo kaže...
Danijel14 kaže...

Slažem se, te  ''nove a dok dođu u HR stare''  Lumie nikako dočekati, a moj stari mob mi već lagano sa svojim mušicama ide na živce, tak da već lagano razmišljam o konkurenciji.

Ako ti Android nije ogađen, uzmi Galaxy Note 2, za iste pare dobiš space shuttle naspram Limex bicikla :)

Obrazloži zašto bi štekava ploča bila space shuttle, a Lumija Limex?

Ne možeš samo pisati zato što si hater/fanboy, obrazloži jebo ga ti!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
12 godina

Ovo je s Wikipedije. Android dominira, IOS drži skoro dobru trećinu a ostali nisu nisu vrijedni spomena. Ovo su činjenice a ne mišljenje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_operating_system

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 13:58 (KRISTIJANJE).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koliko sam primjetio on navodno ima vec lumniu 920. Pa svatko moze reci mu nesto ne lezi.. Npr. Ja osobno smatram da je iPhone daleko precjenjen dok mi samsung nije ono nesto.. Ali da sam hejter nisam, i ta su oba uredaja dobra..
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
14 godina
neaktivan
Aldo kaže...
Viggo kaže...

OFF TOPIC: Nokia je pocela zaostajati i propadati jos oko 2005-e. Elop i Microsoft su samo jedan od losih poteza iz 2010. Ako imate par minuta procitajte ovo pa komentirajte.

http://techcrunch.com/2012/12/31/nokias-long-drawn-out-decline/

ON TOPIC: Vjerujem da su guzve u Kini kao i raprodane zalihe 920 u Finskoj, Nizozemskoj, Njemackoj itd. rezultat manjih kolicina i najvece potraznje za Win phone-om do sada. Ocekujem najbolju prodaju Lumia do sada u jednom kvartalu. Inace, Nokia 920 je moj buduci telefon.

Jadna im majka ako su sve pare stavili na wp8 kartu. imam Lumiu 920 sad vec 2 mjeseca, wp8 je promašaj, pucanj u prazno. Ovo su spinovi i laži. Ma kakva mrtva prodaja. A zbilja sam se nadao da bude nešto od wp8... totalno razočaranje

Sto tocno ne valja?
15 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...

Ovo je s Wikipedije. Android dominira, IOS drži skoro dobru trećinu a ostali nisu nisu vrijedni spomena. Ovo su činjenice a ne mišljenje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_operating_system

Zivo me zaboli tko ima vise udjela. Ovdje se prica o kvaliteti i korisnickom sucelju i uzitku koristenja.

Android ima velim udio, ne zbog GSIII nego zbog samsunga od dvjesto kuna koji su zaslisni za uspjeh androida.

I WP hvata trziste skupim mobitelima, sto je daleko teze nego kilavim samsunzima od 200 kuna.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
17 godina
chutac kaže...
Aldo kaže...
Danijel14 kaže...

Slažem se, te  ''nove a dok dođu u HR stare''  Lumie nikako dočekati, a moj stari mob mi već lagano sa svojim mušicama ide na živce, tak da već lagano razmišljam o konkurenciji.

Obrazloži zašto bi štekava ploča bila space shuttle, a Lumija Limex?

Ne možeš samo pisati zato što si hater/fanboy, obrazloži jebo ga ti!

Štekava ploča? 3 dana sam je intenzivno koristio i najozbiljnije tvrdim da nema nikakvog štekanja. Note 2 je po brzini najbrži Android koji sam imao prilike do sad koristiti, a vjeruj nisam ih 2-3 koristio.

Nokia Lumia 920... nakon 2 mjeseca korištenja... otkuda da počnem... da... čak i svemoćni WP8 trzne ponekad. No ajdmo malo o hardveru prvo...

1. Kamera je za tu kategoriju uređaja je neki prosjek, ništa spektakularno, pogotovo ne kak se pokušava podvaliti kupcima. Tu nema ni P od Pure View. Skoro, pa nemoguće je uslikati nezamućenu fotku. 2. Wireless se gasi dok napraviš lock screena. wtf?

3. Ekran, makar je visoke rezolucije, uniformnost osvijetljenja mu je šit, em zbog debelog na uglovima zakrivljenog stakla, em zbog lošeg polarizacijskog filtra na samom staklu, ukratko, zamara oči

i svakako da ne zaboravim spomenuti laganu tromost ekrana i prilično loše kutove gledanja gdje se osvijetljenje znatno smanji ako nije pod 90...

4. Polikarbonatsko unibody bla bla kučište... dok lagano primiš ispod tipke za paljenje i iznad čuje se onaj debilni "skviiiik skviik" zvuk. 

5. Speakerphone je glasan no na 27/30 klipa,krči i rezonira ponekad

Softver

1. Windows store je jedno jako usamljeno i zbunjujuće mjesto, aplikacija nema ni za lijek, sve neki jadni demo drekovi

2. Svaki šit malo jači od Hello World se naplaćuje, a ni njih nema bog zna koliko. Aplikacije od WP7 izgleda da ne rade... 

3. NFC je totalno ograničen na dummy peer to peer i NDEF poruke, bluetooth izgleda da radi samo s Nokiama???? WTF????

4. "wanna be different" koncept dovodi do zbunjujućih piktograma i neprirodne pozicije pojedinih kontrola.. npr slanje poruke u aplikaciji za sms poruke

5. default tipkovnica je takav peace of shit da ne mislim tu trošiti riječi. nema čak ni haptic, joj ne... zaboravil sam... nema ni mogućnost promjene tipkovnice

(http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2036377) da ne bi bilo da serem...

6. Nemoguće je selektirati prvo slove neke riječi unutar vec napisane rečenice da se korigira iznutra. Ovo je  nevjerojatna gluposti i posebni feature koji ima jedino WP8

7. Stock browser je na razini onog defaultnog iz symbiana v40, ali ni za to nisam našao altertativu za sad.

8,9....milijun. OS ti daje osjećaj da ti ponosni korisnik možeš svašta, ali čim bilo šta probaš... BAAAAMM po tikvi! NE MOŽE!

Eto, to ti je moje argumentirano iskustvo. Jasno mi je da svaki uređaj i svaki OS ima mana, no WP8 je daleko od one zrelosti za koju se prikazuje, ispod haube ima on puno toga, na GUI je izvučeno jedno veliko NIŠTA, mozda WP9 bude do kraja potpun. Android tek sad postaje upotrebljiv, iPhone je pak od početka prilagođen prilagođenima ;)

14 godina
neaktivan

1 1 hvala 0
14 godina
Aldo kaže...

1. Kamera je za tu kategoriju uređaja je neki prosjek, ništa spektakularno, pogotovo ne kak se pokušava podvaliti kupcima. Tu nema ni P od Pure View. Skoro, pa nemoguće je uslikati nezamućenu fotku.

2. Wireless se gasi dok napraviš lock screena. wtf?

3. Ekran, makar je visoke rezolucije, uniformnost osvijetljenja mu je šit, em zbog debelog na uglovima zakrivljenog stakla, em zbog lošeg polarizacijskog filtra na samom staklu, ukratko, zamara oči

i svakako da ne zaboravim spomenuti laganu tromost ekrana i prilično loše kutove gledanja gdje se osvijetljenje znatno smanji ako nije pod 90...

4. Polikarbonatsko unibody bla bla kučište... dok lagano primiš ispod tipke za paljenje i iznad čuje se onaj debilni "skviiiik skviik" zvuk. 

5. Speakerphone je glasan no na 27/30 klipa,krči i rezonira ponekad

Softver

1. Windows store je jedno jako usamljeno i zbunjujuće mjesto, aplikacija nema ni za lijek, sve neki jadni demo drekovi

2. Svaki šit malo jači od Hello World se naplaćuje, a ni njih nema bog zna koliko. Aplikacije od WP7 izgleda da ne rade... 

3. NFC je totalno ograničen na dummy peer to peer i NDEF poruke, bluetooth izgleda da radi samo s Nokiama???? WTF????

4. "wanna be different" koncept dovodi do zbunjujućih piktograma i neprirodne pozicije pojedinih kontrola.. npr slanje poruke u aplikaciji za sms poruke

5. default tipkovnica je takav peace of shit da ne mislim tu trošiti riječi. nema čak ni haptic, joj ne... zaboravil sam... nema ni mogućnost promjene tipkovnice

(http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2036377) da ne bi bilo da serem...

6. Nemoguće je selektirati prvo slove neke riječi unutar vec napisane rečenice da se korigira iznutra. Ovo je  nevjerojatna gluposti i posebni feature koji ima jedino WP8

7. Stock browser je na razini onog defaultnog iz symbiana v40, ali ni za to nisam našao altertativu za sad.

8,9....milijun. OS ti daje osjećaj da ti ponosni korisnik možeš svašta, ali čim bilo šta probaš... BAAAAMM po tikvi! NE MOŽE!

Eto, to ti je moje argumentirano iskustvo. Jasno mi je da svaki uređaj i svaki OS ima mana, no WP8 je daleko od one zrelosti za koju se prikazuje, ispod haube ima on puno toga, na GUI je izvučeno jedno veliko NIŠTA, mozda WP9 bude do kraja potpun. Android tek sad postaje upotrebljiv, iPhone je pak od početka prilagođen prilagođenima ;)

Hardware:

1. Svi bez problema na recenzijama slikaju normalne fotografije i na usporedbi s ostalim mobitelima slike su u najmanju ruku konkurentne, često i bolje od ostalih high-end modela.

2. Ne znam zašto to treba stalno ponavljati, ali wi-fi RADI u lock screenu, samo treba otići u postavke i uključitit to (settings-wi-fi-advanced-keep wifi on when screen times out )-iako ti to ne spada pod hardware gdje si ti smjestio. 

3. nemam uređaj pa ne mogu komentirati

4.

5.

Software:

1. Ja sam za sad sve potrebne aplikacije našao na storeu, kao i ostali korisnici WP-a, ne znam što ti točno fali? Naravno da ako ti je bitna hrpa bespotrebnih aplikacija da nećeš ni uzimati WP, ali ono najbitnije-postoji.

2. Ovdje se potpuno slažem, igre su uglavnom paid, ali pod kategorijom "xbox games", dok kad pogledaš pod "free games" možeš naći zanimljivih igrica, ali za one ozbiljnije ipak moraš platiti. Doduše, isto kao i na iOS-u i androidu.

3. Za NFC ne znam, BT ne koristim kao što ga više gotovo nitko ne koristi.

4. LoL, ne znam što da ti na ovo kažem. Poruke se šalju sasvim normalno i logično je da će raspored kontrola biti nešto drugačiji nego na drugim platformama, ali kontrole su potpuno normalno i logično raspoređene.

5. Tipkovnica je jedna od najboljih i najjednostavnijih koje sam koristio. Svi imaju samo riječi hvale za tipkovnicu. Očito je da WP nije platforma jer si power user i koristiš stvari koje nitko drugi ne koristi.

6. Definitivno najveća glupost koju sam vidio kontra WP-a. Možeš selektirati svako slovo unutar riječi tako što ne samo pritisneš riječ nego malo duže zadržiš prst na riječi. Nadam se da sam ovdje nešto krivo shvatio...

7. Meni je browser solidan i nisam doživio nikakve probleme s otvaranjem bilo koje web stranice, ne znam što očekuješ od web preglednika na mobitelu. Čak postoji alternativa, mada vrlo vjerojatno IE based browser, ali svejedno-postoji.

To je sve samo ne argumentirano iskustvo, mislim da si se trebao malo više poigrati s mobitelom. Btw ja nemam Lumia-u, nego HTC 8x.

Također, NHF, ispravio sam te jer ne bih volio da ljudi koji žele kupiti WP8 mobitel ne kupe ga zbog nekakvih dezinformacija.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 18:38 (Cordas).
16 godina
odjavljen

vjerujem aldu jer sam i sam čitao o dosta problema sa nokiom ali samo vezano u nokiu.. čudno mi je to ali tako je kako je. ja na 8x nemam problema, frend je bio uzeo nokiu 920 (javio je i tu na forumu) i niti nakon 2 dana ju je odlučio prodat jer je bila "čudna i drugačija od htx 8x-a"... neki k**** je s njom. za slike i on kaže da su mutne.

@aldo - da se selektirat samo jedno slovo, samo treba duže držat prst na polju di se unosi tekst. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 6:51 (skank666).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Za Nokiju 920 postoji update PR1.1 koji ispravlja problem mutne slike.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 1
17 godina
Smooth Operator kaže...

Za Nokiju 920 postoji update PR1.1 koji ispravlja problem mutne slike.

U pravu si. http://www.engadget.com/2012/12/17/lumia-920-camera-fix/

Ali treba očito čekati na taj update jer ne nalazi update na 1232.5951.1249.0001. moj trenutni fw version je 1232.2109.1242.0001.

I onda samo Android ima probleme s fragmentacijom...

17 godina
Cordas kaže...

2. Ne znam zašto to treba stalno ponavljati, ali wi-fi RADI u lock screenu, samo treba otići u postavke i uključitit to (settings-wi-fi-advanced-keep wifi on when screen times out )

e pa vidi sad, kod mene ta opcija na nokia-i ne postoji.

17 godina
skank666 kaže...

@aldo - da se selektirat samo jedno slovo, samo treba duže držat prst na polju di se unosi tekst. 

Čovjek uči dok je živ, hvala za ovo.

14 godina
Aldo kaže...

e pa vidi sad, kod mene ta opcija na nokia-i ne postoji.

Smiješno, mislio sam da bi na svakom WP-u trebalo biti sve jednako. Možda je problem u tome što još nisi dobio update.

btw napisao sam ti i ja to za selektiranje teksta.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 12:21 (Cordas).
16 godina
neaktivan
Svatko ce dobit PortoRico update,samo se strpite,ide drzava po drzava. Amerikanci naravno prvi. Moze se i rucno staviti PR,pogledati wpcentral.
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina
odjavljen

ne, nokia je drugačija... to mi i onaj frend kaže. neke opcije koje ja imam on uopče nije imao. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
skank666 kaže...

ne, nokia je drugačija... to mi i onaj frend kaže. neke opcije koje ja imam on uopče nije imao. :/

Ima ova nokia više od jednog problema, a i MS izgleda. Cijeli dan danas mi Store na pol radi, cim hocu skinuti neki update ili aplikaciju baci mi grešku u priloženoj slici.

Događalo se i prije, ali nikad na cijeli dan. Mora da je milijarda kineza nahrlila na Store danas :)

A i nisam jedini koji ima te probleme... http://www.wpcentral.com/comment/237069

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 18:33 (Aldo).
16 godina
odjavljen

hm, meni je samo 15-ak minuta bio nedostupan market ali samo game sekcija... sad radi OK. uglavnom, nisam zaluđen MS-om i rado popljujem greške i gluposti ali što je je, telefon i OS mi rade fantastično.

edit: onaj frend paško je sad uzeo htc8x

edit2: đubre ipak ne radi :D Update mi skine ali za app javlja grešku

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.1.2013 18:47 (skank666).
14 godina
neaktivan

Ni meni ne radi Marketplace/WP Store

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skank666 kaže...

hm, meni je samo 15-ak minuta bio nedostupan market ali samo game sekcija... sad radi OK. uglavnom, nisam zaluđen MS-om i rado popljujem greške i gluposti ali što je je, telefon i OS mi rade fantastično.

edit: onaj frend paško je sad uzeo htc8x

edit2: đubre ipak ne radi :D Update mi skine ali za app javlja grešku

Izgleda da je globalno u banani. Možda fakat nisu predvidjeli toliku navalu :)

http://www.wpcentral.com/psa-windows-phone-store-down-throwing-error-805a01f7

15 godina
protjeran

Da napomenem (jer ste pričali o tome), ovaj PR 1.1 Update za Lumiu 920 će biti dostupan u veljači za cijeli svijet...

Vidim Aldo da ti Lumia 920 nikako ne leži, em ti OS ne valja, em ti konstrukcija samog uređaja ne valja...

Izbaci sav taj bijes, pokaži Microsoftu i Nokii da su sranje!  {#}

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
protjeran

Bem ti sve Aldo baš si otrovan :P A sad nastavak školice wp8 for dummies: screenshot=power+home button

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
R4sput1n kaže...
Viggo kaže...

OFF TOPIC: Nokia je pocela zaostajati i propadati jos oko 2005-e. Elop i Microsoft su samo jedan od losih poteza iz 2010. Ako imate par minuta procitajte ovo pa komentirajte.

http://techcrunch.com/2012/12/31/nokias-long-drawn-out-decline/

ON TOPIC: Vjerujem da su guzve u Kini kao i raprodane zalihe 920 u Finskoj, Nizozemskoj, Njemackoj itd. rezultat manjih kolicina i najvece potraznje za Win phone-om do sada. Ocekujem najbolju prodaju Lumia do sada u jednom kvartalu. Inace, Nokia 920 je moj buduci telefon.

Jer itko uopce procitao Kantarovo izvjesce ili svi samo kokodakate? 

Vise i nego jasno se vidi da ce Win phone skupa s Lumijiom imat zestok pad u odnosu na prosli kvartal (doduse Kantar pokriva smo EU TOP5, SAD, Brazil te Austrailu) dok ostatak trzista raste i to dosta. Cak je i mene iznenadilo da je unatoc svim najavama projekcijama i hype-u koji se "stvorio" ususret lansiranju novih WP8 modela pad tolik. Ljudi moji Nokija je prosla gore s ovim lansiranjem nego s proslogodisnjim promasenim WP7 modelima, vjerojatno je tu kod Nokije dobrim dijelom kriva i nestasica, al za to su si opet krivi sami...

Te paradoks ili slag za kraju, dok opcenito WP pada skupa s Lumijama tone (globalno ce im najvjrojatnije trzisni udio past ispod <1.5%,), HTC Samsung vec prebacuju resurse s WP modela, cak su i postojecu WP8 ponudu poceli povlacit s nekih trzista, Nokijin Symbian te Meego rastu. OS kojeg su napustili te u njegov marketing i razvoj skoro vise ni ulozili ni pisljivog boba, zadnji novi model izaso prije 9 mjeseci, ima rast - prakticki dvije trecine Nokijne Bozicne smartphone prodaje cinit ce djeda Symbian, ostalo otapada na sve WP7-8 Lumije skupa -  6.8 miliona Nokijinih smartphonova od toga 4.3 milliona Symbiana te Meego-ova.

Ja sam se upravo danas zestoko kladio protiv Microsftova, ne zato sto su mi dragi ili ne, vec zato sto tako logika nalaze, a vi radite-tvrdite sta hocete.

pozz

4.4 milijuna Lumia u jednom kvartalu. Skoro duplo vise nego u kvartalu prije. Očito je Kantar bio u krivu.

http://techcrunch.com/2013/01/10/a-bright-spot-for-nokia-as-lumia-and-other-mobile-sales-exceeded-expectations-in-q4/

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 15:25 (Viggo).
13 godina
protjeran
Viggo kaže...

4.4 milijuna Lumia u jednom kvartalu. Skoro duplo vise nego u kvartalu prije. Očito je Kantar bio u krivu.

http://techcrunch.com/2013/01/10/a-bright-spot-for-nokia-as-lumia-and-other-mobile-sales-exceeded-expectations-in-q4/

Molim te ne lupetaj, kakvih pobogu duplo vise? i daj prvo prouci ono sto ides komentirat - Kantarovo izvjesce pokriva samo najvaznije trzista - SAD, EU TOP5, Brazi, Australiju a ne citavu globalnu prodaju.

Btw u ovom kvartalu isporucili su sve skupa 6.6 milliona smartphona sto daje ukupni rast od 5% (kvartal prije toga 6.2 mil), dok je prodaje Win phone linije (kombinirano wp 7 i 8) rasla sve skupa 52% sto na prvu i ne izgleda tako lose, sve dok ne pogledas konkretne brojke i vidis kakva je to zapravo lakrdija - aka prodali su globalno zapravo samo milion i pol komada vise (4.4 sa 2.9 mil ) i to vjerojatno onih jeftinela po 99$ na trzistu Kine i Indije i sad se hvale skokom prodaje - naravno da je za to vrijeme rasla i konkurencije, i to daleko vise. Samo Samsung je prodao 63 mil komada smartphonea i to po vecoj prosjecnoj cijeni nego Nokija, aka Zmazani je okrenuo 8.3 mlijarde ciste ke$hovine - toliko o tim Android jeftikanerima.

p.s. a koliko zapravo dobar posao radi Elop i ekipa uhljebara vidjet ces na za koji dan kad se konacno skupe sve izvjesca te kad se ustanovi da je i Nokia, nakon Motorole, izletjela iz TOP10 najvecih proizvodjaca, doduse mozda ipak bude na diobi desetog mjesta s tamo nekim bezlicnim Kinezom.

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 23:29 (R4sput1n).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice