Kad kartice postanu diskovi

poruka: 13
|
čitano: 1.416
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kad kartice postanu diskovi".
17 godina

Ajme meni je ovo totalno genijalna stvar! Ako radi priblizno kao SSD diskovi, Vista ce konacno postati upotrebljiva, bez cekanja 5min da sa boota :)

Kakve su perfomasne CF kartica uopce, u usporedbi sa HDD i SSDom?

Samo da jos malo padne cijena i bila bi to odlicna investicija za ubrzati laptop, barem dokle SSD ne dodze na neku razumnu i prihvatljivu cijenu.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kad kartice postanu diskovi

Ako se ne varam brzina im je u vecini slučajeva manja nego USB flash memorijama, pa kad se tome doda i cijena kučišta, mislim da od toga nece biti nista

Cekamo jeftini SSD :)

bilo bi zgodno kada bi se USB flashevi dali (vise njih) staviti u neku vrstu strippinga pa da se poveca brzina :) a da rade kao jedan disk

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2008 13:10 (PretaHR).
17 godina
neaktivan

Meni se ovo tocno svida... ako nista drugo, bar ce bit konkurencija...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)

0 0 hvala 0
17 godina

Gledam malo cjenike na netu, CF od 16GB je 1200-1500kn :( previse, trebalo bi imati barem dvije kartice, plus kuciste za dvije kartice (100€), i eto cijene oko 3500-4000kn. A SSD od 32GB je oko 3300kn (http://www.metadata.hr/products.php), uz to je vjerojatno i brzi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mogli su staviti SD kartice, dosta su jeftinije od CF, oko 665 kn za 16 GB.

17 godina
Sasoon kaže...

Najbrža SD kartica potegne do 20 MB/sec u citanju, dokle u pisanju ide do cca 7-8 MB/sec, sto je sporije od CF-a, ali i visestruko sporije od nove generacije SSD-a, koja cita brzinom od oko 120 MB/sec.
Znaci, nikakve koristi od toga, izgleda da ta "jeftina" rjesenja sa SD/CF karticama su jednostavno prespora.

17 godina
neaktivan

Ma totalno bezveze

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gud pojnt - mikro SD kartice su koliko ja znam najsporije od svih zbog minijaturnih dimenzija,a druge najsporije su M2

Universe and human stupidity are only things that are infinite.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gud pojnt - mikro SD kartice su koliko ja znam najsporije od svih zbog minijaturnih dimenzija,a druge najsporije su M2

Universe and human stupidity are only things that are infinite.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po meni je ovo odlična stvar, jer se nemoramo toliko brinuti za laptop da ako nam i malo padne na stol, da ce se sjebat disk, ovako ga bacimo, tko ga fućka, on i dalje radi. Samo cekam da padne cijena i da vidim prve rezultate testiranja i kupijem sigurno.... Eh, da su jos od barem 1 TB, pa gdje bi tu bio kraj....

0 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...
Sasoon kaže...

Najbrža SD kartica potegne do 20 MB/sec u citanju, dokle u pisanju ide do cca 7-8 MB/sec, sto je sporije od CF-a, ali i visestruko sporije od nove generacije SSD-a, koja cita brzinom od oko 120 MB/sec.
Znaci, nikakve koristi od toga, izgleda da ta "jeftina" rjesenja sa SD/CF karticama su jednostavno prespora.

Moglo bi se ici na isti nacin kao ovaj uredjaj sa dvije CF kartice, da se cita i pise paralelno. Npr. da se u uredjaj ubaci 4 SD kartice, pa se postigne do 4x veca brzina.
Ali ipak mislim da je veci problem limitirani broj zapisivanja u flash memoriju
17 godina
protjeran

Sto se tice brzine, najbrzi su RAM diskovi, (PCI kartica sa RAM-om kao diskovima). Za vistu podosta skupo, jer je potrebno vise od 4 GB, da se vista normalno boot-a, al za XP, nije ni lose, jos prodes s 2GB. Problem je sto RAM uslijed nestanka napajanja gubi informacije te se instalacija mora ponovno ucitati (neki od ghost programa). Vidio sam da postoje neke verzije s ugradenom bateriom, al sve skupa je podosta skupo. Za one zeljne brzine, podosta distribucija linuksa se moze ucitati u kompjuterski RAM i time se emulira kao HDD. Vrhunska stvar, bravo Linux po tko zna koji put.

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2008 7:55 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cijene ssdova

jako dobrih preformansi su znatno nize.

http://metadata.hr/products.php

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice