Još malo otpuštanja u Redmondu?

poruka: 16
|
čitano: 6.726
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Još malo otpuštanja u Redmondu?".
16 godina

Bit ce da posluju u minusu pa zato otpustaju.

Gamad pohlepna.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Još malo otpuštanja u Redmondu?

Ili je ona varijanta: zaradili smo 9.999.000.000 $ umesto 10.000.000.000 $ otpustaj, hitno otpistaj....

---------- markantz
17 godina

Ma nije to, problem su Indijci, Pakistanci i ostala sirotinja koja radi za 100$, dan i noc.

M$ kao i ostale velike kompanije je outsorcao veci deo svog poslovanja (tehnicku poddrsku na primer) u nerazvijene zemlje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sumnjam da ikog banaju iz razvojnih timova service packova.
teško vrijeme za matore
17 godina

nije nego režu troškove, a otpuštanje je česta praksa u Americi, vjerujem i Z.Europi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao što vidimo, zapadnjački sistem kojem težimo i u koji se pod svaku cijenu želimo integrirati je onaj u kojem se radnici otpuštaju u lotovima po par tisuća bez policije, barikada, prosvjeda i referenduma, a ne k'o kod nas - tri lijenčine koje žive od gableca do gableca dobiju otkaz i odmah su ih pune novine, narod ih sažaljeva, a grupe podrške na fejsu niču ko gljive.

BTW šteta da isti medijski prostor nemaju strane tvrtke dok zapošljavaju isto toliko ljudi, ali valjda bi to loše utjecalo na domaće VSS snage koje bi mogle pomisliti da se vani bolje od rada živi nego u Hrvatskoj.

9 3 hvala 0
15 godina

moram reći da se slažem s tobom ja kad sam dobio otkaz nikome se nisam mogao žaliti,a ovi što rade za firme koje država subvencionira odmah prijete blokadom države,ako je firma u gubitku ili loše posluje tad je treba reorganizirati i potjerati višak

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
GoGen kaže...

Kao što vidimo, zapadnjački sistem kojem težimo i u koji se pod svaku cijenu želimo integrirati je onaj u kojem se radnici otpuštaju u lotovima po par tisuća bez policije, barikada, prosvjeda i referenduma, a ne k'o kod nas - tri lijenčine koje žive od gableca do gableca dobiju otkaz i odmah su ih pune novine, narod ih sažaljeva, a grupe podrške na fejsu niču ko gljive.

BTW šteta da isti medijski prostor nemaju strane tvrtke dok zapošljavaju isto toliko ljudi, ali valjda bi to loše utjecalo na domaće VSS snage koje bi mogle pomisliti da se vani bolje od rada živi nego u Hrvatskoj.

uspoređuješ nešto što je neusporedivo. IT sektor i našu indrustriju. ti otpušteni znaju da će naći posao u roku odmah, jer su to u pravilu mlađi i školovani ljudi. ajde ti to reci jednom  55-godišnjem radniku u metalskoj industriji koji je svoje zdravlje ostavio u toj tvornici da će naći posao ubrzo. pomiješao si banane i breskve.

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 20:01 (hrvooje).
17 godina

Kod nas ne mogu otpuštati u "lotovima" jer firme nisu tolike. Nema potrebe za čuđenjem, sve je to kapitalizam koji smo i mi odabrali (doduše kod nas u mnogo sirovijem obliku). A što se tiče toga kome se buniti problem je da (kolko znam) ne postoji neki granski sindikat (ili bar nije jak). Kad bi jednom i svi informatičari stali možda bi se nekoga nešto pitalo, no po meni je to kod nas nemoguće, em smo razjedinjenjeni kao Hrvati, em smo kao informatičari posebno sj**ani profil Namigiva

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam radio jedan rad nedavno iz etike i poslovnog upravljanja gdje sam radio slučaj gdje je čovjek došao na čelo kompanije koja je imala oko 2.750 ljudi (koliko se sjećam) i veliki milijunski gubitak. Bavila se razvojem telekomunikacijskih tehnologija. Prvo što je napravio u paketu je otpustio 500-1.000 ljudi. Nakon reforme par godina poslije postala je lider u branši i imala je više od mislim 3.000 ljudi zaposlenih. Eto jedan primjer iz prakse.

Mnogo ljudi misli da iza otpuštanja nema života - ali u 90% slučajeva kompanije nakon par godina brojka se vrati i nije više na teret nikome. Likvidnost i solvetnost se isto vrati a to utječe i na poduzeća koja rade sa tim dotičnim poduzećem i njihovim radnicima. Problematika je puno dublja od debilnih odgovora tipa - tržišno natjecanje ubija radnike.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matoliki kaže...

Ja sam radio jedan rad nedavno iz etike i poslovnog upravljanja...

Mozes li staviti taj rad online ili, ako imas, ikakve linkove? Hvala

16 godina
neaktivan
Guillermo Temblalanza kaže...
matoliki kaže...

Ja sam radio jedan rad nedavno iz etike i poslovnog upravljanja...

Mozes li staviti taj rad online ili, ako imas, ikakve linkove? Hvala

Rad nema šanse da dobiješ, a ako te zanima slučaj ovdje je dosta dobro opisan: http://www.sbnonline.com/Local/Article/13803/80/0/Tough_love.aspx?Category=120

Malo sam bubao informacije - bile su netočne (jer sam pisao prije par mjeseci) - u vrjeme preuzimanja verifone je imala 1.350 radnika a nakon opuštanja 550 ljudi i transormacije, par godina poslje 2.500 radnika.

17 godina

- tu nema nista carobnjacko u kasnijem uspjehu

- to moze i simona gotovac, vratiti tvrtku na prave vode kada otpusti 50% ljudi

- ostalih 50% radi za minimalac u uvjetima koja granice sa robovlasnistvom

- nakon nekog vremena primaju se novi robovi,dok i dalje svi rade za minimalac

- predstavljaju se bankama rapidne krivulje rasta iz pepela ka nekoj pozitivnijoj nuli

- ulaze se kreda i na kraju ih ima 3000 sa minimalcem

- btw poslodavac radi vlastite hvalospjeve i provlaci tezu, budite sretni sto smo opstali...a sada je svemu kriva globalna recesija i place ostaju zabetonirane

- nema tu nista kreativno

- na takva mjesta se postavljaju nemilosrdni krvnici...svojoj staroj bi spakirali otkaz

- samo vi nastavite radit diplomske o liberalnom kapitalizmu i uspjehu istog

hah

teško vrijeme za matore
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

- tu nema nista carobnjacko u kasnijem uspjehu

- to moze i simona gotovac, vratiti tvrtku na prave vode kada otpusti 50% ljudi

- nakon nekog vremena primaju se novi robovi,dok i dalje svi rade za minimalac

- predstavljaju se bankama rapidne krivulje rasta iz pepela ka nekoj pozitivnijoj nuli

- ulaze se kreda i na kraju ih ima 3000 sa minimalcem

- btw poslodavac radi vlastite hvalospjeve i provlaci tezu, budite sretni sto smo opstali...a sada je svemu kriva globalna recesija i place ostaju zabetonirane

- na takva mjesta se postavljaju nemilosrdni krvnici...svojoj staroj bi spakirali otkaz

- samo vi nastavite radit diplomske o liberalnom kapitalizmu i uspjehu istog

hah

Dobro, razumijem, ali baš i nebi bilo pametno suditi o nekom slučaju samo na pretpostavkama. Iznad je tekst koji opisuje cijelu stvar pa bi bilo najbolje da ga pročitaš i na temelju njega radiš argumente. Inače tema je uzeta da se uzme najosjetljivija strana kapitalizma i "napadne" profesora. Pa krenimo redom:

- vratiti tvrtku na prave vode kada otpusti 50% ljudi

Među njima nisu bili samo radnici na minimalcu već i direktori, mislim da u toj kompaniji ne rade ljudi sa minimalcem i svi imaju visoke plaće - to je ipak poduzeće koje se bavi razvojem tehnologije u središtu Silicon Valley-a. Ljudi su otpušteni zbog reorganizacije tvrtke.

"In the Silicon Valley’s ultracompetitive recruiting market, Bergeron says that VeriFone hasn’t had to steal top performers from other firms. He says that top performers have been attracted to VeriFone because it’s a fun place to work. Since making his staff cuts early on, VeriFone has grown both organically and through acquisitions increasing its employees to 2,500."

Još jedna stvar kada je ultracompetitive recruiting market ljudi ne rade za minimalac, i ne trće da budu robovi.

"VeriFone had a fiscal 2001 net loss of $63.8 million..."

"Its net revenue was $581 million in 2006, and it posted a net income of $59.5 million."

Nije dignut kredit,u to vrijeme je HP financirao preuzimanje a kasnije je prodana nesjećam se kome.

- naravno da nema, nitko nije pričao o kreativnosti - već o stvarima koje su nužne napraviti. Nemojte se zavaravat - stvari se tu RADE RADI NOVACA, ALI SE TREBAJU RADITI NA ETIČAN NAČIN. On je došao da ju reorganizira i da kompaniju proda jer je vidio potencijal. GOTOVO.

Ja bi svojoj staroj spakirao otkaz. Ali definitivno ne bih ubio čovjeka (nemilosrdni krvnici). Jeb.š hvalospjeve - ako se obrće para dobro je. Kad već idemo u dialog postavi si pitanje - što ako sam ja koopernat od VeriFonea i kompanija mi je dužna 5 000 000 $, da li bi ostavio VeriFOne da ide svojim putem ili bi pozdravio davanje otkaza. Nemoraš biti CEO samo radnik a tvojoj kompaniji je dužno 5 000 000$, al čak ti i plaća dolazi redovno jer postoji još jedan koji to financira.

17 godina

..ali moras priznati da nisam los, ipak radim u komunalnom.  nemam pojma o modernoj ekonomiji, ali je ponekad pratim u onom poslovnom klubu, sto vodi onaj brko.

kod mene je "biznis ez juzul"..drek  :D

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

šteta tastature Cool

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: