Jednostavnija instalacija Windowsa 8

poruka: 26
|
čitano: 4.478
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jednostavnija instalacija Windowsa 8".
16 godina
neaktivan

Izgleda da se MS-ovci pokusavaju uvalit n00barama sa olaksanim instalacijama (al nece biti naj naj za {#} kad dođu {#} verzije )...

Pozdravljam ovu ideju da se Winsi automatski skidaju s neta, al ipak je bolje vec imati spreman instalacijski medij pri ruci za ne daj Boze situacije :)

http://midzan21.com ==> Visit my site and read jokes (or something about Web Design)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jednostavnije od instalacije windowsa 7 ne može biti.

Ali kako je MS krenuo s tim pojednostavljenim windowsima i user interfaceom i svačim nečim, još će se početi prodavati jednotipkasti miševi za Windowse. Otkriti će nešto revolucionarno i najaviti da je desni klik nepotreban.

Drago G. moj omiljeni člankopisac ! <br/>Z-Admin Small Business CMS - http://www.z-admin.com
Moj PC  
15 2 hvala 0
15 godina

Mislite li da će se "Metro" sučelje moći isključivati lako kao on/off? Oće li oni koji žele moći imati standardno sučelje kao npr. u win7? Što mislite?

65 Da
13 Ne
MIKROBLOG: http://www.youtube.com/watch?v=0xyxtzD54rM&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 20:45 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
14 godina

nece se moci iskljuciti, ali ces moci prebaciti se na desktop

Had a dream I was king, I woke up still king

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Jednostavnija instalacija Windowsa 8

Metro se neče moći isključit? Ma, sigurno će doć i aplikacija za isključivanje ako nebude po defaultu..

MIKROBLOG: http://www.youtube.com/watch?v=0xyxtzD54rM&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 20:53 (KIKI3ooo).
17 godina

Ja ne znam što je toliko teško bilo kod instalacije Windows 7, pa čak i Windows xp instalacija je bila lagana.

3 0 hvala 0
14 godina

bljak jos mi metro verzija cada ide na nerve

sam neznam kak oni to misle isfurat   nima koji su naviki na staro sucelje,

ovi kao da oče win power usere da idu na linux

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
samo gurnes dvd unutra 2 klika i gotovo kako jednostavnije od toga moze bit?
Ne mogu se nis sjetit!!!
17 godina

Tako će dobro radit pa im treba nešto jednostavno za reinstalaciju svako malo...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

nece se moci iskljuciti, ali ces moci prebaciti se na desktop

A to znaš otkud?! Moći će se isključivati ,personalizirati.

Na kraju ,pitanje je dali će desktop verzija uopće dolaziti s Metro Start screenom ,kao što su mnoge prethodne verzije dolazile bez nekih stvari koje su se vidjele u razvojnim verzijama.

Primjer - Vista (tada još Longhorn) i WinFS.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 21:44 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Vjerojatno je ovo u jednu ruku marketinški trik. Instalacija sedmici je bila zbilja jednostavna, sigurno neće reći "idioti ovo je zbilja jednostavno", umjesto toga objave ovakvu vijest pa ju prenesu portali i tako odvrate kojeg skeptika koji inače nebi nadogradio jer se možda boji da negdje pogriješi. S druge strane vjerojatno je pojednostavio sučelje prilikom jednog načina instalacije tako da korisnik uopće ne dobiva puno izbora već samo jedanput stisne nadogradi i čeka da sve bude gotovo. Za skeptike na ovom forumu: argument s jednom tipkom miša uopće nema smisla. A čak i da ima u članku lijepo piše da ćete moći odabrati "normalan" način instalacije. I kao zadnju stvari, metro sučelje je razvijeno zbog mobilnih uređaja. Moći ćete ga isključiti.
Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
16 godina
neaktivan

A zakaj ne dodaju i mogucnost bootanja u live session pa da si mozes spasiti podatke s palih windowsa? Zasad je jedina utjeha u raznim linuxima ili eventualno u nabavci WinPE-a ili stvaranju vlastitog liveDVD-a pomocu raznih programa.

:D Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :D

0 1 hvala 0
16 godina

i nakon sveg ovog, dalje ces instalirati funkcionalnu linux distru za 1h sa svim pripadajucim programima nego win+driveri+programi+settings svega okolo.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Funkcionalnu linux distru? {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Metro neće dolaziti u desktop verziji Windowsa 8, ne mislite valjda da će u Microsoftu uložiti mnogo truda u razvoj sučelja sa ribonima a zatim sve prekriti onim idiotskim pločicama.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da kakve smo sreće; kad budemo instalirali win 8 morali budemo jos i imati disketu kod sebe ko kad smo instalirali 98-cu

0 0 hvala 0
14 godina

nazalost, mislim da hoce, sve zbog windows phone 7

no daj Boze da nece doci, ali metro ui izgleda odlicno na tabletima

Had a dream I was king, I woke up still king

0 0 hvala 0
17 godina
Bass kaže...

i nakon sveg ovog, dalje ces instalirati funkcionalnu linux distru za 1h sa svim pripadajucim programima nego win+driveri+programi+settings svega okolo.

Ko tebi smeta da koristis windows drivere, oni sasvim lijepo rade, ali uvijek je bolje instalirat od proizvodaca da bolje radi.

A to sto linux nikako ne radi kako treba to je druga stvar. To je zato jer ga nitko ne voli.

14 godina
neaktivan

To je zato što tvrtke koje izbacuju linux distribucije izbacuju nedovršen proizvod. Dok god ima petljanja po terminalu ili išta tome slično, prosječan korisnik neće ostaviti Windows, ma kako loš bio.

Banalan primjer je novi Ubuntu kojemu ne radi software centre (ruši se, programi se ne instaliraju itd). Kako uopće očekuju da će korisnici PC-a uopće pogledati u smjeru linuxa kada prvi program koji otvore ne radi?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto osvrt i na ovo {#}

Inace ne kužim baš M$. Znaci li to da oni ovime žele reci da je instalacija Win 7 komplicirana? {#} Ili je opet marketing posrijedi {#}

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najveći problem neukim korisnicima prilikom instalacije novih windowsa, je instalacija drivera. Tek kad Microsoft natjera proizvođače HW-a da im pripreme teren prije izbacivanja novih Windoza, tek onda će pridobiti krajnje korisnike.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Eto osvrt i na ovo {#}

Inace ne kužim baš M$. Znaci li to da oni ovime žele reci da je instalacija Win 7 komplicirana? {#} Ili je opet marketing posrijedi {#}

Windows 7 se od svog izlaska (22. 10. 2009.) može kupiti i downloadati. Druga je priča kaj to ne radi u Hrvatskoj! Prema tome ,o čemu ti to?

Jel opet o kopiranju?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 1:43 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
alen-c kaže...

Eto osvrt i na ovo {#}

Windows 7 se od svog izlaska (22. 10. 2009.) može kupiti i downloadati. Druga je priča kaj to ne radi u Hrvatskoj! Prema tome ,o čemu ti to?

Jel opet o kopiranju?

ma alen po običaju trolla

sljedeće šta možemo očekivati je izjava da je Apple patentirao i popularizirao distribuciju programa downloadom

16 godina
Renesis kaže...
Bass kaže...

Ko tebi smeta da koristis windows drivere, oni sasvim lijepo rade, ali uvijek je bolje instalirat od proizvodaca da bolje radi.

A to sto linux nikako ne radi kako treba to je druga stvar. To je zato jer ga nitko ne voli.

radi linux, i te kako. prilikom instalacije linux mint 11 nije mi ni u jednom trenutku trebao terminal da ga osoposobim za rad na "moj pc" masini. radi savrseno i ni jednom nije javio nikvu gresku. imam instaliran i ubunru SW centar i do sad nisam vidio ni jednom probleme vezane za isti. izgleda da to varira od korisnika do korisnika (masine do masine).

17 godina
neaktivan

Ne kuzim fore sa kompliciranom instalacijom i jednostavnijom Linux instalacijom?

Na Win7 (XP) je to stvarno napravljeno perfektno, ako nema neki driver spoji se na web i skine ga. Naravno, ne mozemo ocekivati da je MS za svaki moguci device napisao ili stavio driver na Internet. No, na Linuxu to nije stvarno tako. Kao prvo, postoji milion distribucija, a kao drugo dosta devicea nema Linux drivere. I da ih imaju radi milion distribucija proizvodjac bi morao slati drivere na milion adresa.

Ono sto bi ja stvarno zelio je centralizirani update kao sto je to na Androidu/iOSu. MS mora napraviti servis za update koji bi svaki software mogao koristiti, a ne kao danas da svaki program ima svoj update. Ajde, InstallShield je nesto pokusao ali je propalo. Nesto stvarno jednostavno da se obicnim XMLom moze povezati verzija softwarea i info na webu.

0 0 hvala 0
16 godina

istina, ovo s updateom kao android je odlicna ideja. opet, na linuxu je to rjeseno. znam, zagovaram linux mozda previse ali kad se naviknete na os koji ne postavlja 10 pitanja za 1 usb, onda smanjite toleranciju prema ostalima. ali opet, samo sam end-user.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice