iOS 4.3.2 u distribuciji

poruka: 59
|
čitano: 5.862
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iOS 4.3.2 u distribuciji".
16 godina
protjeran
Re: iOS 4.3.2 u distribuciji
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

pa rekao sam ti, imas tih 7 api-a koje aplikacije mogu ostaviti da nes rade kad vise nisu u foregroundu, i u tom slucaju 1 ili vise tiha api-a trose i nesto baterije

Pa znači da sam bio u pravu jer ako imam 40+ appova pokrenutih i pola njih koristi neke API-e u pozadini više će cuclati bateriju nego ako imam svega 10-ak appova upaljenih.

A ipad troši manje bateriju jer nema GSM antenu, ipak mob prima pozive/poruke dok kod ipada toga nema što podosta utječe na autonomiju.

Ali opet evo nakon 21 sat standby-a i 4 sata rada(igre, streamanje radia, surfanje, skidanja appova i sl.) mi je baterija na 38% više nego ok, čak iako izgleda da troši neš više nego normalno{#}

Za sada mi je rekord da sam radio na njemu 7 sati a bio u standby-u 27 sati{#}

al to ti ne ovisi o zahtjevnosti aplikacije koja ga koristi, jer ona sam nis ne radi kad je u pozadini, a isto tako neznam dal kad dvije aplikacije koriste isti api, dal se taj api pokrece 2 puta ili bas isti koriste, nisam bas to istrazivao najdetaljnije

recimo kad neku ultra zahtjevnu igru stavis u pozadinu, ta vjerovatno ne trosi ama bas nista, jer sumnjam da pokrene ijedan api

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2011 21:42 (grimyHR).
16 godina
grimyHR kaže...

al to ti ne ovisi o zahtjevnosti aplikacije koja ga koristi, jer ona sam nis ne radi kad je u pozadini, a isto tako neznam dal kad dvije aplikacije koriste isti api, dal se taj api pokrece 2 puta ili bas isti koriste, nisam bas to istrazivao najdetaljnije

Da ovo o zahtjevnosti sam krivo rekao, mislio o jednom a pisao o drugom.

Zahtjevne aplikacije utječu na brzinu sistema, tojest da se zna usporiti. Nije toliko da nije responzivan, već ono animacije nisu ultra glatke, koji put zatrzne pri nekom scrollanju i sl. Ali čim se pogase te jače aplikacije odmah mob živne{#}

Stoja
16 godina
Stoja kaže...

Zahtjevne aplikacije utječu na brzinu sistema, tojest da se zna usporiti. Nije toliko da nije responzivan, već ono animacije nisu ultra glatke, koji put zatrzne pri nekom scrollanju i sl. Ali čim se pogase te jače aplikacije odmah mob živne{#}

Nije istina, ista stvar.

Aplikacija se freeza cim izadjes iz nje, i ne utjece nikako na druge aplikacije.

Pa pobogu, to i jest poanta iOSa, sve aplikacije su sandboxane i ne utjecu jedna na drugu.

Samo se sistemski appleovi procesi vrte non stop, ostale aplikacije samo jedna istovremeno.

16 godina
Bitanga kaže...
Stoja kaže...

A neznam, onda sam ja valjda toliki baksuz da me to pogađa...evo pred nekih tjedan dana kada sam stalno furao 40 appova u pozadini mob mi je bio sporiji i trzuckao je. Ono promijena orijentacije u slikama bi malo zatrznulo, otvaranje foldera na homescreenu- zartzne ili otvaranje recent app's liste isto bi zatrznulo. A kod nekih appova bi trzala i animacija za ulaz/izlaz iz appa. Kada sam onda pogasio većinu appova onda je sve bilo normalno...može onda mi neko objasniti zašto? Ista stvar i sa JB-an i normalnim iphonom{#}

Stoja
15 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji
Aplikacije u pozadini jedu bateriju i resurse, potvrdjeno.Ima zgodan tweek sa Cydie, a zove se Remove background.
I'll see you on the dark side of the moon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji

LINK

Mislim vec su u ovoj temi 300 puta rekli zasto mobitel blokira dok ima 60 otvorenih aplikacija!

To se zove multitaksing (više zadaćost) koji omogucava pokretanje aplikacije i spustanje je u pozadinu (gumb - u windowsima).

Mozda nije to "pravi" multitaksing ali dosta app-ova je omoguceno za punokrvni multitasking i naravno ako ostavite upaljeno 40 appova da ce sve pojest.

Ja nemam nista otvoreno u pozadini (gasim dok prestanem koristiti), brightness na 70%, fetch mail svaka 3 sata i mobitel komotno 2 dana izdzi (3G on, wi-fi po potrebi).

Sooner or later, though, you always have to wake up.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
no tengo dinero kaže...
Aplikacije u pozadini jedu bateriju i resurse, potvrdjeno.Ima zgodan tweek sa Cydie, a zove se Remove background.

Kak si tak ogranicen?

Jesi citao uopce sto se pise? Potvrdujes sta? Da aplikacije u pozadini jedu resurse, pa normalno da jedu!

Ali ne one koje su sfreezane! Uglavnom, samo instaliravajte sranja sa Cydie, pa se nastavite cudit performansama :-P

Kao sto rekoh, ugasi GPS, ne checkiraj mail precesto (ako nemas push - gmail ili exchange) i nema ti kaj zderati bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 8:52 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
Pa govorim da nisu sve sfrezane!
Uglavnom: gašenje aplikacija stedi bateriju :D
Sooner or later, though, you always have to wake up.
16 godina
Zuja kaže...
Pa govorim da nisu sve sfrezane!
Uglavnom: gašenje aplikacija stedi bateriju :D

Ne, gasnjenje mobitela stedi bateriju :-P

17 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji

Ja sa svojim ip4 nemam nikakvih problema jako rijetko gasim aplikacije sve mi radu u redu a moj brat koji je noob nezna ništa o mobitelima on nikad ne gasi apliakacije.Imate restore pa probate ako vam bude kaj bolje.

Ja sam primjetio da mi se baterija poboljšala prije mi je kad je baterija bila na 50% bila upotreba oko 3 i pola sata dok sad već i sa 60% imam upotrebu višu od 4 sati.Uglavnom sam na netu,youtube,kamera,aplikacije i koristim run keeper pro za biciklizam.

Sad sam prije par dana dobio eks. bateriju za iphone 4 i ocjena je na prvu ruku 4.Napuni oko 80% baterije,ima lijep dizajn,kućište koji mi štiti iphone 4 i još se može istovremeno punit i case i iphone 4.Sad mi baterija traje 3-4 dana.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji si case kupio? Ja si isto gledam te ext baterije, al nikako da odlučim koju bi.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
no tengo dinero kaže...

Kak si tak ogranicen?

Jesi citao uopce sto se pise? Potvrdujes sta? Da aplikacije u pozadini jedu resurse, pa normalno da jedu!

Ali ne one koje su sfreezane! Uglavnom, samo instaliravajte sranja sa Cydie, pa se nastavite cudit performansama :-P

Kao sto rekoh, ugasi GPS, ne checkiraj mail precesto (ako nemas push - gmail ili exchange) i nema ti kaj zderati bateriju.

Smiri se! Koga ti mislis nazivati ogranicenim? Mogli bi moderatori malo reagirati na ovakva vrijedjanja.
I'll see you on the dark side of the moon
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 10:14 (no tengo dinero).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Koji si case kupio? Ja si isto gledam te ext baterije, al nikako da odlučim koju bi.

Ovaj.Napisat ću review za par dana na iphone 4 temi.

Za te pare je odlično oko 70 kuna.

Ni deblja iphone 4 tako puno ima oko 50 grama.

Jedino mi malo smeta ovaj donji dio gdje je konektor ali treba se nekak spojit.

Imaš i eks. baterije neke koja nisu kućišta.

Daj pogledaj ovaj punjač je  dosta skup ali je original i ima ubojitu autonomiju.

17 godina
neaktivan
Baš sam taj gledao što si uzeo. Djeluje mi ok. Thx.
17 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji
Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!

0 0 hvala 1
15 godina

Ok je to ali kad skontam šta sve moram nosit po džepovima muka mi je.

Uz sve što nosim još da nosim bateriju i kabal....neda mi se.

Ako sam u autu imam uato punjač ,ako sam na poslu imam ovaj obični i sve 5

17 godina
neaktivan
Još interesantniji. Thx.
16 godina
Kill Frenzy kaže...

Da, ove battery cases mi se čine kao super stvar onima koji su puno na terenu, u prirodi i negdje gdje nema utičnica na svakom koraku. Tako metneš taj case, mob je nešto teži/deblji ali zato imaš skoro duplo bateriju koja bi bila dostojna onda za 1 dan tlačenja baterije konstatno, odnosno nekoliko dana sa laganim korištenjem, što je ipak za high end smartphonove super stvar. Praktički možeš na neko putovanje za vikend otići bez punjaća, samo sa tim case-om i ne brinuti o bateriji, a koristiti mob bez previše štednje. 

Ali furati takav case svaki dan po gradu i slično mi je bezveze, jer i bez njega baterija izdrži cijeli dan...

Stoja
14 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji

Za ove koji imaju problema baterijom, nek otvore multitasking bar i zatvore sve aplikacije al bas sve, poslije toga nema vise nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iOS 4.3.2 u distribuciji

Baterija na iPhoneu 3GS i 4 mora trajati minimalno 2 dana uz uporabu od cca 5 sati (u kojoj su uračunati pozivi, smsovi, mailovi, surfanje...) s paljenjem 3g-a po potrebi i korištenjem wi-fija neograničeno.

no postoji bug koji se pojavljuje ponekada kod nekih mobitela, a može se provjeriti ako se ode na settings/general/usage i provjeri usage i standby time. ukoliko su isti onda je riječ o bugu zbog kojeg mobitel misli da konstantno nešto troši bateriju.

riješava se vrlo jednostavno. treba isključiti wifi (ukoliko je upaljen) uključiti 3g i nešto napraviti što će ga aktivirati (npr. provjeriti mail ili upaliti browser i otvoriti jednu stranicu). nakon toga 3g se isključi i upali wifi (po želji). nemojte prtljati po mobitelu par minuta i standby time bi trebao porasti (za tih nekoliko minuta), a usage time bi trebao ostati isti. baterija će prestati rapidno padati.

bug se (ponekada) dogodi kada se mobitel stavi puniti prije nego baterija dođe ispod 20%, pa to treba izbjegavati kako se ne bi ponovilo.

0 0 hvala 0
15 godina
iOS 4.3.2 u distribuciji

Za upotrebu i pripravno stanje mi nepiše ništa.Crtice

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

To se doađa kad imaš jb onda kad se respiring da bi se npr. neka tema ili neke izmjene u sustavu napravile onda ti samo kažu crtice i ako napraviš soft restore isto tako a i nekad kad puniš i onda ga uzmeš na pola.

15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

ako nije jb a imaš crtice znači da ga kod zadnjeg punjenja nisi napunio do kraja. napuni ga pa ćeš vidjeti što se događa nakon

16 godina
protjeran
Stoja kaže...
Kill Frenzy kaže...

Da, ove battery cases mi se čine kao super stvar onima koji su puno na terenu, u prirodi i negdje gdje nema utičnica na svakom koraku. Tako metneš taj case, mob je nešto teži/deblji ali zato imaš skoro duplo bateriju koja bi bila dostojna onda za 1 dan tlačenja baterije konstatno, odnosno nekoliko dana sa laganim korištenjem, što je ipak za high end smartphonove super stvar. Praktički možeš na neko putovanje za vikend otići bez punjaća, samo sa tim case-om i ne brinuti o bateriji, a koristiti mob bez previše štednje.

Ali furati takav case svaki dan po gradu i slično mi je bezveze, jer i bez njega baterija izdrži cijeli dan...

meni je puno bolja moja eksterna baterija od 4600mAh(129g) sa prikljucima za sve moguce

16 godina
grimyHR kaže...

meni je puno bolja moja eksterna baterija od 4600mAh(129g) sa prikljucima za sve moguce

Kažem sve ovisi za kakvu namjenu. Ona je je dobra jer ima ogroman kapacitet ali nemožeš baš mob za to vrijeme koristiti, ili misliš dok pričaš držati jednom rukom mob a drugom bateriju?{#}

Ovo samo metneš u case i nastaviš koristiti mobitel, samo malo povečanih dimenzija. Ova eksterna baterija mi je više kao za putovanja ili nešto da ti treba puno struje, a nema utičnica pa preko noći mob puniš preko toga. I koliko sam po onom linku čitao, može napuniti bateriju iphona 4 za nekih 2,5 puta što je jako dobro...

Stoja
16 godina
protjeran
Stoja kaže...
grimyHR kaže...

Kažem sve ovisi za kakvu namjenu. Ona je je dobra jer ima ogroman kapacitet ali nemožeš baš mob za to vrijeme koristiti, ili misliš dok pričaš držati jednom rukom mob a drugom bateriju?{#}

Ovo samo metneš u case i nastaviš koristiti mobitel, samo malo povečanih dimenzija. Ova eksterna baterija mi je više kao za putovanja ili nešto da ti treba puno struje, a nema utičnica pa preko noći mob puniš preko toga. I koliko sam po onom linku čitao, može napuniti bateriju iphona 4 za nekih 2,5 puta što je jako dobro...

a ne nemos, spojena je sa tankim rastezljivim micro usb kablom na mob :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 14:21 (grimyHR).
15 godina
Stoja kaže...
vjeko kaže...

Bateriju troše aplikacije koje koriste neki od MT servisa tipa Skype i sl. Ostale aplikacije su zamrznute u pozadini i u principu ne bi trebale trošiti puno bateriju. 

A nebi trebale, ali ako ih imaš jako puno upaljenih, nakupi se to{#} 

Aplikacije u pozadini ne rade nista osim ako nisu tog tipa da moraju nesto raditi.

Ja nikad nista ne gasim (ni aplikacije ni wlan,3g,push,gps) a preko noci mi potrosi oko 2% baterije. Naravno , navigaciju sa pokrenutim navodjenjem ne bih nikad ostavio da radi bespotrebno. Isto vrijedi za aplikacije tipa runkeeper i sl.

16 godina
Ezio kaže...

Aplikacije u pozadini ne rade nista osim ako nisu tog tipa da moraju nesto raditi.

Ja nikad nista ne gasim (ni aplikacije ni wlan,3g,push,gps) a preko noci mi potrosi oko 2% baterije. Naravno , navigaciju sa pokrenutim navodjenjem ne bih nikad ostavio da radi bespotrebno. Isto vrijedi za aplikacije tipa runkeeper i sl.

Pa normalno!

Al sta ces, kad ljudi ne vjeruju. Bolje receno, ne znaju kako OS uopce radi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice