pa rekao sam ti, imas tih 7 api-a koje aplikacije mogu ostaviti da nes rade kad vise nisu u foregroundu, i u tom slucaju 1 ili vise tiha api-a trose i nesto baterije
Pa znači da sam bio u pravu jer ako imam 40+ appova pokrenutih i pola njih koristi neke API-e u pozadini više će cuclati bateriju nego ako imam svega 10-ak appova upaljenih.
A ipad troši manje bateriju jer nema GSM antenu, ipak mob prima pozive/poruke dok kod ipada toga nema što podosta utječe na autonomiju.
Ali opet evo nakon 21 sat standby-a i 4 sata rada(igre, streamanje radia, surfanje, skidanja appova i sl.) mi je baterija na 38% više nego ok, čak iako izgleda da troši neš više nego normalno
Za sada mi je rekord da sam radio na njemu 7 sati a bio u standby-u 27 sati
al to ti ne ovisi o zahtjevnosti aplikacije koja ga koristi, jer ona sam nis ne radi kad je u pozadini, a isto tako neznam dal kad dvije aplikacije koriste isti api, dal se taj api pokrece 2 puta ili bas isti koriste, nisam bas to istrazivao najdetaljnije
recimo kad neku ultra zahtjevnu igru stavis u pozadinu, ta vjerovatno ne trosi ama bas nista, jer sumnjam da pokrene ijedan api