Informatičari lako do posla unatoč krizi

poruka: 183
|
čitano: 51.328
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Informatičari lako do posla unatoč krizi".
17 godina
neaktivan
RE: Informatičari lako do posla unatoč krizi
mfrankovic kaže...

Nisam vidio vaše slične komentare na vijest kako Intelu ide super?!

Intel ne posluje u hrvatskoj, i ne zapošljava.

A i stvarno im ide super u zadnje vrijeme.

16 godina
odjavljen
tomy kaže...

Nažalost (ili nekima na sreću) 80-90% IT-a je u Zagrebu, nisam ni mislio da je u Splitu situacija kao u Zagrebu ali ovo što sam napisao je još uvijek trenutna situacija u Zagrebu, posla za onog tko hoće raditi stvarno ima...

A ako netko stvarno ne može nać pripravnički posao u Zagrebu (IT) a trudi se - onda je stvarno nesposoban (ili nema sreće)... Treba se zapitat koliko je komunikativan, elokventan, socijalan... Ako mu na razgovoru za posao mjesto uzme manje kvalificirana osoba...

Vidi se da jos studiras - tada svi imaju svoje ideale... Sve je puklo.

Kada sve pukne onda nema posla nizakoga, a ponajmanje za pripravnike ili studose. Ima na trzistu masa ljudi sa iskustvom, znanjem, ali posla nema.

Dogodila se hiperprodukcija informaticara, a trziste je nikakvo. Konkurencija u Indiji, Kini je enormna i jako jeftina, a uz to i kvalitetna.

Ista situacija i na gradjevini. Posla nema, jer se odjednom dogodila hiperprodukcija gradjevinara, parketara... Prosvjeta, slicno.

Kod nas je problem sto kada necega nema na trzistu, onda se svi bace na to, jer misle da u tome lezi lova - svi se zele na brzinu obogatiti. Pa lezi, ali lezi i ogromna konkurencija koja da bi prezivjela spusta cijene rada. Uz, to danas niti ne moras zivjeti u gradu poslodavca da se bavis tim poslom. Mozes lijepo na selu kupiti kucicu i uzgajati hranu, pa mozes jos spustiti cijenu rada.

Cinjenica je da bolje sigurno nece biti, jer svako godine izlaze novi. No, isto tako je cinjenica da treba imati srece. Znam osobu koja je sa SSS nasla dobar posao (bez dana radnog iskustva), jer se napravila luda i javila na natjecaj koji je trazio najmanje VSS. To sto govori 3-4 jezika je u startu sve fakultetlije izbacilo iz trke. *ebiga niti informatika nije ono sto je nekada bila.

17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
mfrankovic kaže...

Ti si u potpunosti promašio poantu. Intel je samo primjer vijesti kakava se pojavljuje.

Ko ne želi radit, njemu nema pomoći.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
mfrankovic kaže...

Iako očekujem hrpu "flejma" odlučio sam se uključiti u raspravu.

Koliko ja vidim, anketu je sprovela VŠPR i Algebra, u suradnji s HUP (Hrvatska Udruga Poslodavaca) i HGK (Hrvatska Gospodarska Komora). Ne vjerujem da bi itko išao lažirati rezultate ovakve ankete u svoju korist i u to uvlačio tijela države, jer se dugoročno jednostavno ne isplati.

...

Katastrofa mi je slušat patetične priče o tome kako je neko poslao miljon molbi, kako mu se niko nije javio, kako ovo kako ono. Pa šta?! Trudite se i dalje. Kada smo već kod takvih priča, meni jedna jako, jako bliska osoba je poslala minimalno 200 molbi za staž u državnoj firmi, i na kraju je vidila da je vrag odnio šalu, i odradila je staž volonterski i položila državni ispit. Sada radi u skroz drugoj struci, jer posao u originalnoj nije mogla dobit. Stoga, manje kukanja a više truda, rada i edukacije!

Ili igrajte loto!

Ne vidim poantu posta - statistike su prvo istinite, a onda odjednom postavke svega kao da nitko nije niti spominjao lagano zapošljavanje :/

Naravno, više truda i edukacije, OK; ali čemu tolika buka oko zapošljavanja ako je tako lako biti informatičar i naći posao s tom diplomom?

Down goes the window, out goes the heat!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 13:47 (asusdvd).
16 godina

Nažalost (ili nekima na sreću) 80-90% IT-a je u Zagrebu, nisam ni mislio da je u Splitu situacija kao u Zagrebu ali ovo što sam napisao je još uvijek trenutna situacija u Zagrebu, posla za onog tko hoće raditi stvarno ima...

A ako netko stvarno ne može nać pripravnički posao u Zagrebu (IT) a trudi se - onda je stvarno nesposoban (ili nema sreće)... Treba se zapitat koliko je komunikativan, elokventan, socijalan... Ako mu na razgovoru za posao mjesto uzme manje kvalificirana osoba...

Naravno da je nazalost ...

Pazi ja konkretno trazim posao u ZG, nisam pripravnik imam 3 godine radnog iskustva (ne racunajuci radno iskustvo tijekom i prije studiranja), i ne mogu doci do pozicije u svojoj struci. Trenutno radim van struke. Da ti ilustriram. Nedavno je Agrokor dao natjecaj sa windows system admina ... Od covjeka koji radi tamo sam saznao da je doslo preko 100 molbi i CV-ova od kojih je vecina kaze bila vrlo kvalitetna. Ja niti nisam dobio poziv na razgovor, niti sam dobio mail odbijenice. Mogu ti nabrojiti jos bar 20-ak firmi koje sam dobio slicno objasnjenje da je broj prijavljenih kvalitetnih kandidata prevelik.

Sto to znaci nesposoban ? Kako netko moze biti nesposoban za poslati CV ? Moj CV je smatram sasvim solidan, kroz studij i kasnije sam stekao brojna iskustva sto sa software developmentom, sto sa system administracijom, radio sa hrpom tehnologija i svugdje sam imao odlicne rezultate. Sto bi ja to trebao napraviti da postanem "sposoban" u trazenju posla.

Lako je govoriti coviku (koji mozda jos uvik zivi sa starcima) dodji u ZG ima posla za 4500-5000 kn. Zar mislis da covjek koji dolazi prvi put u ZG, koji nema vlastiti stan, nema nista, moze zivjeti u ZG za 4500-5000 kn u ovoj zemlji izmisljenih poreza i nameta koji se povecavaju iz dana u dan.

Komunikativnost i elokventnost nabijem na onu stvar, kad kazu komunikativan ocekuju da s njima cavrljas o svom privatnom zivotu i ostalim debilanama ... To odlucno odbijam. Komunikacija je dovoljna onoliko koliko je dovoljno da se kvalitetno obavi posao. Sta ce jednom sysadminu koji je vecinu dana zabiven u logovima i protokolima komunikativnost ?

Za kraj pogledaj ostale odgovore na forumu jer mislim da je situacija ipak malo drugacija od one kako je ti vidis ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:06 (JoeFly).
17 godina
neaktivan

@asusdvd

Anketu uzimam kao istinitu. Ali ona ne znači da ćeš ušetati u firmu i dobiti posao samo tako. Poanta mog odgovora je bila da posla ima za one koji ga žele raditi. Konkurencija je veća, ali posla ima.

I da, ne mogu svi u firmi bit maheri, baje i stručnjacim. Mora neko i prljavi posao odradit, e tu dolaze u priču pripravnici.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 13:51 (mfrankovic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mfrankovic kaže...

Inače sve je to ok, ali gle siguran sam da samo ovdje na BUG forumu ima više ljudi nego što naše IT tržište može naći posla. A kamoli da se jave svi iz RH koji su bez posla u IT-u.

Mislim da ovi samo pričaju priče da im cijene ostanu visoke i da mogu svoje proizvode i usluge prodavat i dalje po istim ili višim cijenama.

Evo na posao.hr pogledah i nađe mi jedva 10-tak poslova za informatičara, gdje bi onda to moglo zadovoljit više nezaposlenih na samo toliko malo slobodnih mjesta.

17 godina

@mfrankovic: Nadam se da si u pravu i da ne muljašOsmijeh Pitam se samo što je onda sa svim ovim ljudima ovdje koji tvrde da nisu krivi, a svejedno nemaju posao... Sklon sam im vjerovati, više nego statistikama.

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
dekstroza kaže...
mfrankovic kaže...

Ti si u potpunosti promašio poantu. Intel je samo primjer vijesti kakava se pojavljuje.

Nisam promašio poantu, nego sam namjerno komentirao jedini dio tvog posta koji je ima nekog smisla.

Ako nisi primjetionaslov teme je "Informatičari lako do posla unatoč krizi".

Što je istina možda u vidu da naravno mogu preko ljeta prodavat turistima sladoled na plaži. Tehnički to je posao.

Ostatak tvog posta u kojem misliš da Algebra nema razloga lagati, da je svaka vijest koju portali prenesu odmah istinita i da ako nemožeš naći posao u struci promjeniš struku(mada ne znam koja to struka trenuto nije u krizi zapošljavanja) ne vidim smisla komentirati.

17 godina
neaktivan
makopos kaže...
mfrankovic kaže...

Inače sve je to ok, ali gle siguran sam da samo ovdje na BUG forumu ima više ljudi nego što naše IT tržište može naći posla. A kamoli da se jave svi iz RH koji su bez posla u IT-u.

Mislim da ovi samo pričaju priče da im cijene ostanu visoke i da mogu svoje proizvode i usluge prodavat i dalje po istim ili višim cijenama.

Evo na posao.hr pogledah i nađe mi jedva 10-tak poslova za informatičara, gdje bi onda to moglo zadovoljit više nezaposlenih na samo toliko malo slobodnih mjesta.

Ista stvar se može reći za proizvođače auta, uložaka, prašaka za pranje, salama... Svi se oni reklamiraju zato da bi cijene ostale visoke i da bi oni mlatili lovu. E pa sorry rođo, ali postoji razlog zašto Audi košta kolko košta i zašto Fiat košta kolko košta.

Da li je BUG forum, posao.hr ili bilo koji drugi portal mjerodavan za presjek ponude poslova ili pregled stručnosti ljudi koji sudjeluju u raspravama?

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Iako očekujem hrpu "flejma" odlučio sam se uključiti u raspravu.

Koliko ja vidim, anketu je sprovela VŠPR i Algebra, u suradnji s HUP (Hrvatska Udruga Poslodavaca) i HGK (Hrvatska Gospodarska Komora). Ne vjerujem da bi itko išao lažirati rezultate ovakve ankete u svoju korist i u to uvlačio tijela države, jer se dugoročno jednostavno ne isplati. Ako pogledamo, ova je vijest objavljena na većini portala, i hrpa ekipe je to pročitala. Pored VŠPR, postoje i drugi srodni fakulteti i visoka učilišta koja mogu imati koristi od ovakve ankete. A di je tek fama da će svak koji završi FER ilo FESB trenutno zaposlit!?!  Pa kako to niko ne komentira?!

Ako su poslodavci lagali u anketi, onda su lagali sami sebe. Nikada, pa ni sada, posao nije bilo lako naći. Pričam o normalnom zapošljavanju, a ne kad tajo ili striko ili kum dovedu nekoga za rukav ...

Na kraju krajeva, svaka vijest na bilo kojem portalu ili novini je reklama nekome. Stoga se ne pravite "toše" i ne kačite se na jednu vijest. Nisam vidio vaše slične komentare na vijest kako Intelu ide super?!

U ovom slučaju, sve se svodi na to, da netko, sam za sebe, odluči, da li mu je bolje ići na zanat, na pravo, na ekonomiju ili se bavit informatikom. Ove informacije ga samo mogu malo pogurati u nekom smijeru.

Sjećam se da dok sam ja studirao ekonomiju, svi su govorili kako su financije najbolji smjer, kako će se odma zaposlit... Ja sam otišao na Poslovnu informatiku, i šta sada... Na burzi imate miljun ekipe koja je završila financije i ne mogu se zaposlit (A neki su jamačno i u Remetincu završili). :)

Katastrofa mi je slušat patetične priče o tome kako je neko poslao miljon molbi, kako mu se niko nije javio, kako ovo kako ono. Pa šta?! Trudite se i dalje. Kada smo već kod takvih priča, meni jedna jako, jako bliska osoba je poslala minimalno 200 molbi za staž u državnoj firmi, i na kraju je vidila da je vrag odnio šalu, i odradila je staž volonterski i položila državni ispit. Sada radi u skroz drugoj struci, jer posao u originalnoj nije mogla dobit. Stoga, manje kukanja a više truda, rada i edukacije!

Ili igrajte loto!

Frankoviću, ja zaista ne vidim odakle dolazi sav taj tvoj optimizam? - "Ne vjerujem da bi itko išao lažirati rezultate ovakve ankete u svoju korist i u to uvlačio tijela države" -

A zašto onda od 15 diplomiranih inženjera računarstva rade trojica - jedan kod mame, jedan na crno preko debele veze, a drugi se uspio ugurati na faks? - Ne kužim odakle bilo kome drugačije informacije? - Od koga?

Koje to firme zapošljavaju? Dvije firme u Zagrebu su imale 4 oglasa kroz pola godine... (karikiram).

U Splitu jeda smeće firma daje oglas iz mjeseca u mjesec, a od ostalih se nađu dvije usputne, sumnjive i to su često firme s novim imenom jer su stare zatvorene s dugovanjima i neisplaćenim plaćama.

Mislim, jel' ima itko iz tih firmi dovoljno digniteta da se javi imenom ili OIB-om i ponudi taj posao? Provede javno natječaj da se vidi koliko to zaista funkcionira? - Sumnjam.

Sve je to nekako sumnjivo i mutno i ne vidim kakva je svrha ovakvih informacija? - Da se kao i 90 od 100 upisanih studenata na kraju od 20 diplomiranih zaposli 5 i da se 15 čudi što je bilo s tom "nestašicom"?

black_mamba kaže...

Lako do posla? Ma otkud im to?! Ferovci koji su diplomirali u zadnjih godinu dana jako teško nalaze posao, neki još nisu ni našli, a traže mjesecima! Ne znam kako se došlo do ovih statistika. Šutim

Točno. Ovo je medijsko izdrkavanje, kako bi rekli TBF-ovci u jednoj pjesmi. Ništa drugo nego izmišljanje, laganje i mazanje očiju naivcima i onima ostalima koji mogu popiti ovakve idiotarije.

Čisto je nevjerojatno kako imaju obraza s ovim glupostima izlaziti u javnost uopće i potpisati se pod izjave, a još čudnije kako je nestalo pravo novinarstvo koje teži istini a ne PR smeću.

Osobno imam posla i mogu ga naći, ali to je isključivo zato što iza sebe imam poprilično dobre reference, iskustvo i znanje skupljeno kroz godine i godine rada uglavnom van fakulteta.

NITKO od kolega inženjera ne može skoro nikako pronaći NIKAKAV posao, osim da čiste hotel u izgradnji, rade na recepciji hotela, prodaju u dućanu, u wellness centru, čiste ulice, noce cement i sl. sezonski i povremeni honorarni poslovi.

Ne vidim odakle te gluposti? I kakve koristi ima Algebra od ovih vijesti osim da prodaje svoje tečajeve onima željnima posla.

Da, nakon ovakvog članka mnogi će poželjeti upisati neki tečaj, dobiti još i nekakvu dodatnu diplomu, certifikat i sl. i očekivati zaposlenje. Ali, koga briga nakon toga? - Osim, naravno, Algebru i slične firme za prodane usluge.

Oni malobrojni koji rade, njih nekoliko, svi su zaposleni na volonterskom principu i to s debelim vezama (rodbinskim najčešće) na način "nek rade pa kad bude možda...", a i to je upitno jer većina firmi muku muči s naplatama i financijama općenito u toj mjeri da otpuštaju; a to uključuje i male firme i velike poput giganta Siemensa.

Iz tog razloga je, Frankoviću, zapravo tvoja posljednja rečenica uistinu jedini izlaz za mnoge: nek' igraju loto.

Ovo su najobičnije laži i gluposti za medije. Najobičniji PR stunt.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:03 (naxeem).
16 godina

Takodjer zelim napomenuti da konstantno ulazem u sebe. Apsolutno svaki svaki dan osim petka protekle dvije godine. Nakon posla, od 18-22:30 ide obavezno ucenje, jedno vrijeme sam bio u algebri a sada samostalno spremam ucim ... ali jbg za kvalitetno napredovanje treba doci i u kvalitetnu sredinu ... Gospodin Frankovic (kojeg inace vrlo cijenim kao strucnjaka), kaze pa sta ako vam ne uspiju pokusaji ... pokusavajte i dalje ... no pitam vas gdje je onda nestala ona teza o lakom zaposljavanju iz naslova ?

P.S. G. Frankovic volio bih da jednom navratite na predavnje IT Pro grupe u Splitu, da malo porazgovaramo :)

17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

@mfrankovic: Nadam se da si u pravu i da ne muljašOsmijeh Pitam se samo što je onda sa svim ovim ljudima ovdje koji tvrde da nisu krivi, a svejedno nemaju posao... Sklon sam im vjerovati, više nego statistikama.

Nemam ja razloga muljat. Svak se u životu bori za sebe. Plakanje po forumu neće pomoć nikome. Stanje u državi je kakvo je i od toga se mora pokušat izvuč najbolje. Cijela moja priča počiva na nepobitnoj činjenici da svak im izbor.

17 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
mfrankovic kaže...
dekstroza kaže...
mfrankovic kaže...

Nisam promašio poantu, nego sam namjerno komentirao jedini dio tvog posta koji je ima nekog smisla.

Ako nisi primjetionaslov teme je "Informatičari lako do posla unatoč krizi".

Što je istina možda u vidu da naravno mogu preko ljeta prodavat turistima sladoled na plaži. Tehnički to je posao.

Ostatak tvog posta u kojem misliš da Algebra nema razloga lagati, da je svaka vijest koju portali prenesu odmah istinita i da ako nemožeš naći posao u struci promjeniš struku(mada ne znam koja to struka trenuto nije u krizi zapošljavanja) ne vidim smisla komentirati.

Jesi jesi. Promašio si sve. Da li ti sada trenutni radiš? Ako si na poslu, zašto visiš na forumu? To je naš balkanski mentalitet...

17 godina
mfrankovic kaže...

Ista stvar se može reći za proizvođače auta, uložaka, prašaka za pranje, salama... Svi se oni reklamiraju zato da bi cijene ostale visoke i da bi oni mlatili lovu. E pa sorry rođo, ali postoji razlog zašto Audi košta kolko košta i zašto Fiat košta kolko košta.

Da li je BUG forum, posao.hr ili bilo koji drugi portal mjerodavan za presjek ponude poslova ili pregled stručnosti ljudi koji sudjeluju u raspravama?

hehe neznam stvarno od kuda tebi neke druge informacije ili šta daj nas prosvjetli ja ću ti dati brojeve telefona 20 IT ljudi bez posla a ti njima onda nađi IT posao koji je tako vrlo lako naći.

Očito nas većina ovdje zna da posla nema a ti uvjeren da ima, pa ako ima budi slobodan pa nam reci točno gdje ima i dobit ćeš od svakog pohvalu.

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Jesi jesi. Promašio si sve. Da li ti sada trenutni radiš? Ako si na poslu, zašto visiš na forumu? To je naš balkanski mentalitet...

Misliš onaj balkanski mentalitet kad nemaš argumenata onda napadaj osobu zbog "balkanskog mentaliteta"?

17 godina
neaktivan

@SVI

Kao što rekoh. Flejm, flejm, flejm.

//FINAL POST

Ponovit ću još jednom. Svako za sebe ima pravo i slobodan je izabrati što želi. Ko želi posla, u struci ili van nje, naći će ga. Ja vjerujem da posla u informatici u hrvatskoj ima. Iz kontakata s ljudima, takav sam dojam stekao. Bez obzira na anketu i sve. U Split ću doći ćim malo posao popusti. Sada su pripreme za Windayse u tijeku. :)

I da, za kraj, stara narodna poslovica: "Nemožete vi mene toliko malo platit, koliko ja malo mogu radit!"

//EOD

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:06 (mfrankovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da zakljucak ove teme moze biti da se do posla moze doci upornoscu i kontinuiranim upiranjem, a ne na lagan nacin kao sto je to spomenuto u naslovu, a sto je i ekipu u konacnici ovoliko raspalilo ...

15 godina
neaktivan

Ova ti je dobra, poslije te zovu cijele dane :), jos ako dobijes iphone si nadrajsao :)))))

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Ja vjeriujem da posla u informatici u hrvatskoj ima.

Naravno da ima, samo je problem što broj ljudi kvalificiranih za takav posao daleko premašuje količinu trenutno dostupnog posla.

17 godina
mfrankovic kaže...

@SVI

//FINAL POST

Ponovit ću još jednom. Svako za sebe ima pravo i slobodan je izabrati što želi. Ko želi posla, u struci ili van nje, naće će ga. Ja vjeriujem da posla u informatici u hrvatskoj ima. Iz kontakata s ljudima, takav sam dojam stekao. Bez obzira na anketu i sve. U Split ću doći ćim malo posao popusti. Sada su pripreme za Windayse u tijeku. :)

//EOD

Kao što rekoh ništa od toga, ti samo MISLIŠ da ima posla, ako ZNAŠ da negdje ima posla reci da se ljude zaposle, od same priče ja MISLIM da ga ima jer sam stekao takav dojam, to nezaposlenom IT developeru ništa, apsolutno ništa ne znači.

17 godina
dekstroza kaže...

Naravno da ima, samo je problem što broj ljudi kvalificiranih za takav posao daleko premašuje količinu trenutno dostupnog posla.

O tome i ja govorim, ali vidim da ovaj to ništa ne kuži, on je i dalje uvjeren da ima posla, ja mu kažem reci gdje ga onda ima da se ljudi zaposle, od pričanja priča neće ništa biti, ljudi će i dalje biti nezaposleni.

15 godina
neaktivan

Ovo je istina, makar sam ja kukao, ali priznam. Svi trebamo Više raditi, učiti, a manje očekivati. Cijela hrvatska očekuje europsku uniju kao da će nam biti bolje. Ljudi shvatite sve što radite radite radi sebe.p.s. danas me je spasio Vaš blog za spajanje mobilnog interneta na 64bitne windows 7. Hvala Vam! You are legend :))))

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

@SVI

//FINAL POST

Ponovit ću još jednom. Svako za sebe ima pravo i slobodan je izabrati što želi. Ko želi posla, u struci ili van nje, naće će ga. Ja vjeriujem da posla u informatici u hrvatskoj ima. Iz kontakata s ljudima, takav sam dojam stekao. Bez obzira na anketu i sve. U Split ću doći ćim malo posao popusti. Sada su pripreme za Windayse u tijeku. :)

//EOD

Ne, Frankoviću, nije "flejm", nego argumenti i to oni istiniti, za razliku od gluposti, laži i izmišljotina dostojnih Babilona 5 koje se mogu pronaći u objavljenom članku kojim Algebra i ostali zasipaju medije.

Nebi bilo čudno ni da zaista bude čisti flejm i vrijeđanje jer ljudima u ovakvoj situaciji samo skače tlak na gluposti poput ovih gore.

Posla ima u Informatici? Da, i to na način da se fino plasiraju ovakve vijesti u medije, pa pokupe novi polaznici škola i tečajeva i uzme im se novac (najčešće kreditirani). To je odlična ideja, ali ne znam koliko dugo će još paliti s obzirom da iz osobnog iskustva i iskustva desetaka kolega mogu reći da je posla u HR možda bilo prije 3 godine, ali ga sada nema i ponuda se i smanjuje. Svakome bih u ovome trenutku prije preporučio neku drugu struku, a ne IT i to čak prije bilo koji zanat, jer zavarivač lako nađe posao za više novca od IT-ovca.

Na WinDayse ne idem, ali dogodine idem na MIX jer je mom poslodavcu WD nebitan, a privatno preskup, dok im MIX nije problem. Da, stranci. Zašto? - Zato što u HR nema posla.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

Da, ja sam tu da vam svima posao nađem. Pa kad već ima toliko nezaposlenih i svi gađaju na isto radno mjesto, istaknite se među njima, bilo edukacijom, bilo praksom, bilo čime. Niko nije posao dobio jer je kukao na forumu.

A reko sam da neću više ... :)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne, Frankoviću, nije "flejm", nego argumenti i to oni istiniti, za razliku od gluposti, laži i izmišljotina dostojnih Babilona 5 koje se mogu pronaći u objavljenom članku kojim Algebra i ostali zasipaju medije.

Nebi bilo čudno ni da zaista bude čisti flejm i vrijeđanje jer ljudima u ovakvoj situaciji samo skače tlak na gluposti poput ovih gore.

Posla ima u Informatici? Da, i to na način da se fino plasiraju ovakve vijesti u medije, pa pokupe novi polaznici škola i tečajeva i uzme im se novac (najčešće kreditirani). To je odlična ideja, ali ne znam koliko dugo će još paliti s obzirom da iz osobnog iskustva i iskustva desetaka kolega mogu reći da je posla u HR možda bilo prije 3 godine, ali ga sada nema i ponuda se i smanjuje. Svakome bih u ovome trenutku prije preporučio neku drugu struku, a ne IT i to čak prije bilo koji zanat, jer zavarivač lako nađe posao za više novca od IT-ovca.

Na WinDayse ne idem, ali dogodine idem na MIX jer je mom poslodavcu WD nebitan, a privatno preskup, dok im MIX nije problem. Da, stranci. Zašto? - Zato što u HR nema posla.

Koliko neko mora biti inteligentan da shvati da ima izbor? Ići ili ne ići na edukaciju. Baš mi je drago da ideš na MIX, stvarno je.

17 godina
neaktivan

Pa evo onda da ja jedini od svih vas budem konstruktivan. Tko god hoće, slobodan mi je poslat svoj životopis na marin.frankovic@mscommunity.org i ukoliko čujem za neku poslovnu priliku, proslijedit ću mu je. Inače, ste svi koji ste zainteresirani, pozvani na sastanke IT PRO grupe. I to može biti jedan od načina kako naučiti nešto novo a besplatno te upoznati interesantne ljude, što sve skupa može dovesti do novih poslovnih prilika. Više o grupi na www.mscommunity.org.

Sve na grupi je BESPLATNO! :)

Moj PC  
4 0 hvala 5
17 godina
neaktivan

Zapošljavanje u ICT sektoru za 2010. godinu kojeg su proveli Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Algebra, u suradnji s HUP-om i HGK-om. Ono je pokazalo kako više od polovice (preciznije: 53 posto) od 450 hrvatskih vodećih ICT poslodavaca (računajući vodeće ICT tvrtke te vodeće tvrtke s ICT odjelima) i ove godine unatoč krizi planiraju zapošljavanje novih IT kadrova. Najtraženiji su softverski  inženjeri – čak 46 posto – a slijede sistemski  inženjeri (21 posto), analitičari  informacijskih sustava (10) te konzultanti (9 posto). Čak 80 posto poslodavaca spremno je zaposliti pripravnike (njih 80 posto), pri čemu najviše programere te softverske i sistemske inženjere.

To je citat iz članka koji je čista idiotarija.

Znači, ako ja dovedem 238 IT-ovaca, da će barem 190 dobiti posao ako su najmanje pripravnici? (80% od 53% od 450 poslodavaca). - 190 pripravnika od čega 87 inženjera? Ma da? - A kako ja nalazim svukud oko sebe potencijalne pripravnike inženjere, sistemaše.... i nitko od njih ne može dobiti niti 1 od tih 190 obećanih pripravničkih poslova.

Da je samo 1% od tih 190 obećanih pripravničkih poslova istina, zaposlila bi se barem 2 čovjeka (skoro dva, 1.99). Ali ne, nije istina.

mfrankovic kaže...

Pa evo onda da ja jedini od svih vas budem konstruktivan. Tko god hoće, slobodan mi je poslat svoj životopis na marin.frankovic@mscommunity.org i ukoliko čujem za neku poslovnu priliku, proslijedit ću mu je. Inače, ste svi koji ste zainteresirani, pozvani na sastanke IT PRO grupe. I to može biti jedan od načina kako naučiti nešto novo a besplatno te upoznati interesantne ljude, što sve skupa može dovesti do novih poslovnih prilika. Više o grupi na www.mscommunity.org.

Sve na grupi je BESPLATNO! :)

Ovo je dobar potez, ali jel' to istina? Jesi li zaista spreman i hoćeš li proslijediti ponudu ako sada kažem kolegama da ti pošalju? - Nebi trebao biti problem da te poslovne prilike ponudiš već danas, s obzirom da 190 radnih mjesta čeka pripravnike i još najmanje 50-tak iskusne IT-ovce.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 14:29 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Preveliki pesimizam vlada... Takvim načinom pristupa problemu se problem samo povećava...

Trenutno Konzum i Siemens primaju pripravnike - za one koji ne mogu sami tražiti pa traže ljude na forumu da im nađu posla :)

Ne znam da li su objavili oglas na posao.hr ali pokušajte shvatiti da se ne objavi tamo oglas za svaki mogući posao u RH :)

Koliko god vi kukali ja i dalje tvrdim da posla za onog tko hoće raditi ima... Ne mislim nego znam :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, da, posla kao u priči.. Čak 1% od svih poslova na posao.hr je informatika. Pa sad kad navale njih 10.000 na tih 27 radnih mjesta, svi će se zaposliti..

čak ih se 27 traži čak ih se 27 traži
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice