Ime mu je iPad!

poruka: 438
|
čitano: 92.624
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ime mu je iPad!".
15 godina
Ime mu je iPad!

Odlicna stvar,, jos malo pa ce biti kao star trek... svi cemo to nosati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ime mu je iPad!
Paolo2612 kaže...

Ako je netko ozbiljno zagrijan za tablete evo usporedba par nadolazećih tableta

Na Archos webu piše da je OS linux i da ima 160 i 320 gigabajtne verzije.

16 godina
neaktivan

ovo

17 godina
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...

ima i usb i mogućnost zamjene baterije, pa čak i flash

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...

Ovo gore su nadolazeći tableti, dakle ne oni koji su već u prodaji.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...

U prodaji su...

Shvatio sam...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 22:57 (vjeko).
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...

U prodaji su...

Pa da - ovaj model s 320GB je u prodaji. A u 3. mjesecu dolazi još jedan model - ovaj s androidom.

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Ma sad vidim da piše Android. Nije mi bilo jasno zašto trenutno imaju "bolji" model od nadolazećeg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 23:03 (vjeko).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
s1m0n kaže...

Hmmm...

Nema multitasking i netreba Vam? Čitam knjigu (upitno ugodno s obzirom da je LCD s pozadinskim osvjetljenjem) i htio bi neku laganu muziku u pozadini kao što radim kad čitam prave knjige. Nemože!

Nema Flash i netreba Vam? Samo odvojite 10-tak minuta po webu i izdvojite gdje Vam netreba Flash. Htio bi zaigrati neku igru na webu dok čekam na aerodromu avion. Nemože!

Nema kameru i netreba Vam? Samo dvije riječi: Augmented Reality.

Nema USB, MicroSD, xD, ... i netreba Vam? A baš bi si prebacio neke slike s fotića. Ah, čekaj prvo da prebacim s fotića na stolni komp pa da iPad ubacim u dock pa ću onda prebaciti sa stolnog kompa na iPad.

Moći ću uživati u filmovima? Mkv? Kaj? Tko? Ke?

10 sati traje baterija? U laboratorijskim uvjetima...

Nemogu zamijeniti bateriju? Nakon godinu dana

korištenja...

Nemogu koristiti memorijske kartice? iPad je namijenjen za gledanje filmova. Al bi i malo muzike, i malo knjiga, malo dokumenata, malo slika... A gdje da to stavim?

multitasking - možeš ga imati tako da instaliraš "backgrounder" - znači samo je RAM ograničenje

Flash - osim sa Farmu mi stvarno ne treba (ima Youtube, a stram video se također može gledati -npr. sa megavideo)

Kamera - tu se slažemo. Ali ne kameru za slikanje već za opciju web-talk (također postoji dodatak koji možete kupiti)

USB - na svojim stranicama već nude dodatke za microSD i ostale kartice

Filmovi - nažalost se tu slažemo - ali danas postoje pretvarači koji posao prebacivanja formata obave za 1/3 trajanja videa (znači video od 180 minuta je spreman za 1 sat)

Baterija - za njih stvarno ne možeš reći da varaju oko trajanja baterije - pa da je i 8 sati (do sada su sve naveli vjerodostojno)

eBOOK knjige- ima aplikacija i to besplatnih koje omogućavaju da na njega stavite svoje doc, pdf i ostale formate - a siguran sam da gotovo svaku knjigu možete naći na internetu na našem jeziku besplatno

17 godina
Simbamef kaže...

multitasking - možeš ga imati tako da instaliraš "backgrounder" - znači samo je RAM ograničenje

Flash - osim sa Farmu mi stvarno ne treba (ima Youtube, a stram video se također može gledati -npr. sa megavideo)

Kamera - tu se slažemo. Ali ne kameru za slikanje već za opciju web-talk (također postoji dodatak koji možete kupiti)

Filmovi - nažalost se tu slažemo - ali danas postoje pretvarači koji posao prebacivanja formata obave za 1/3 trajanja videa (znači video od 180 minuta je spreman za 1 sat)

Baterija - za njih stvarno ne možeš reći da varaju oko trajanja baterije - pa da je i 8 sati (do sada su sve naveli vjerodostojno)

eBOOK knjige- ima aplikacija i to besplatnih koje omogućavaju da na njega stavite svoje doc, pdf i ostale formate - a siguran sam da gotovo svaku knjigu možete naći na internetu na našem jeziku besplatno

komedija

16 godina
protjeran
Ime mu je iPad!

A da malo to razjasniš. Nisam te baš najbolje razumio. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 1:14 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Simbamef kaže...

Stvarno si me nasmijao s ovim glupostima koje pišeš.

1. Backgrounder - zahtjeva jailbreak.

2. Odlično - potrošio 800$ na iSmeće i sada idem još toliko na dodatke. Ma daj...

3. Ja hoću prebaciti film - ja nemam par sati za čekanje

4. Još da kupujem i aplikacije da bi mogao gledati nešto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 1:20 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan

dajte ljudi. daleko od toga da Ipad nije dobra ideja. meni su sline išle sve do predstavljanja.

al kakva god ideja bila, izvedba je loša. i gotovo.

umjesto da bude korisan gadget, sad je samo fora gadget bez neke objektivne korisnosti

17 godina
neaktivan
Simbamef kaže...
s1m0n kaže...

Usao si u sustinu samo toga nisi svjestan i to je ono sto mi ostali trubimo cijelo vrijem. Svrha appleovih proizvoda ovog tipa i tipa iphonea jeste da ako zelis ista iskoristivo sve moras od njih dokupiti. Aplikacije samo od njih, dodaci samo od njih. Zasto ima dodatak za youtube? Zasto jednostavno en stave flash dam ozes sve igledati i gotovo. Zato sto te prave budalmo i kazu ti nedamo vam flash jer je to ezveze al evo za youtube. TO VAM dozvoljavamo da gledate. Odvratno.

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Video na youtube appu nije flash, već H.264 kojeg sad koristi i HTML5 video. Otkad je predstavljen prvi iPhone youtube formatira sve uploadane video clipove i na H.264 tako da ja na macu recimo gledam youtube kroz quicktime. To mi trši tri put manje resursa od flasha. Ima više načina da se to pokrene al na macu je to najlakše preko ClicktoFlasha. Na računalu na poslu sam se uključio u beta testiranje gledanja HTML5 videa i to isto radi savršeno, i što je najbolje nema reklama :)

Apple se bori protiv flasha sa svojim korisnicima no ako je moguće gledati video na browseru uz ekonomičnije korištenje resursa što dokazuju alternative ja sam na njihovoj strani.

Mora postojati alternativa, to je jedini način da se uzdrmaju uspavali monopoli.

Drugi najpopularniji video servis vimeo je od prije 10 dana također pokrenuo gledanje skoro 70% svih njihovih videa u HTML5 video formatu. Razlika u gledanju HDa videa je dratična.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ime mu je iPad!

Što je problem sa jailbreak? Danas se može napraviti pritiskom samo jedne tipke. Sve aplikacije su "besplatne", a i možete raditi što hoćete od OSa. Znam da su originalni dijelovi skupi, ali na ebay koštaju sitnicu (pa nećeš ovo ni uzeti ako nemaš novaca, a i sa njima uvijek dobivaš kvalitetu). Moći će se uzeti i tipkovnica sa bluetooth povezivanjem. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 11:16 (Simbamef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Proble je sto moras uraditi to. Zasto nikoga od konkurencije ne moras jailbrejkati da bi imao ono sto svi imaju. Zasto se borite protiv flasha? Zasto vam ne dozvole flash pa sami odlucite da li ga zelite vidjeti na stranici ili ne. Kao u firefoxu. Stavis addon i ukljucujes ili iskljucujes flash najnormalnije. Problem je sto apple odlucuje umjesto vas i sto apple vama gocvori da ste previse glupi da sami odlucite. Na svim ostalim platformama na korisniku sta hoce ili nece. Zasto su se svi bunili sto ms ne stavlja firefox i operu u windowse a mozes ih dodati legalno i bez ikakvih ogranicenja a niko se ne buni sto ti apple zabranjuje da ista dodas. Od applea je to ok i svi to branite a ovamo se lupaju milionske kazne. Daj mi ijednu platformu koja je toliko ogranicavajuca i restriktivna kao appleova na tabletu i iphoneu. Umjesto da ti omoguci sve sto ti hardware podrzava oni ti zabranjuju da koristis sve sto taj isti hardware moze. Ili mozda ne moze pa se boje da se to ne vidi. Svako govno od moba podrzava flash samo taj super napredni hardware i os to ne moze. Svi ostali smartphoneovi imaju multitasking a samo taj appleov superiorni hardware i os iz 22 vijekao kao sto neki ovdje kazu to ne moze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 11:18 (logic).
16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Meni nije jasno koliko se čovjek treba namučiti da bi ova stvar radila kako spada. Moraš napravit jailbreak, potom kupit neku aplikaciju i ako hoćeš kameru onda je također moraš kupit i nosit sa sobom jer nikad ne znaš kad će ti zatrebat. Nema USB? Ljudi USB se koristi još od Mojsija, sad je 2010 i na tžišta izađe nešto "revolucionarno" i na kraju nema USB niti HDMI. Ovo iSmeće je diglo previše buke a pogledajte npr samo Archos. Ni rijeći o njemu a bolji nebrojeno puta. Simbamef nisi mi jasan nikako. Ti stvarno hoćeš kupit polugotov proizvod? Nakon kupnje zaj****cija još 4 sata da bi imao kameru ili multitasking?! Kako se samo Steve Jobs ne srami izbaciti ovo na tržište? Bože sačuvaj.

4 0 hvala 0
17 godina
Ime mu je iPad!

Ja ne kuzim jednu stvar.

Svi sad seru po iPad-u kako je sranje i nema smisla i naglasuju nedostatke...a sve te nedostatke ima i iPhone.

Pa za iPad i kazu da je uvecani iPhone.

Dali to onda znaci da je i iPhone "kamen"? Osmijeh

- Psiho246
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Ja ne kuzim jednu stvar.

Svi sad seru po iPad-u kako je sranje i nema smisla i naglasuju nedostatke...a sve te nedostatke ima i iPhone.

Pa za iPad i kazu da je uvecani iPhone.

Dali to onda znaci da je i iPhone "kamen"? Osmijeh

Nego što? Smijeh

Stevo je odavno izgubio doticaj sa stvarnošću. Kada se sjetim NeXT Cube-a i Pizzaboxa... Nema ni Woz-a i ekipe da napravi nešto vrijedno divljenja.

hrvooje kaže...

e gle ovog mazohista. stallman koji je u svijetu računala barem jednako važan kao gates ili jobs, koristi računalo s 9" ekranom kao jedino računalo za sav rad.

Krivu si osobu uzeo za usporedbu, postoji razlog radi kojeg koristi samo neki hardver i softver. Inače, Stallmanu je dovoljan samo Emacs (njegov proizvod) i konzola, a GUI samo povremeno radi grafike, slike i slično. Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 12:57 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Joj psiho pa zar to nismo elaborirali nebrojeno puta ;)

17 godina
logic kaže...

:P

Ma kad realnije pogledas, iPhone je barem mobilan i one njegove App su za mobitel.

Tablet bi trebao biti mocniji a ne za igranje igrica sa App store-a.

To je kod iPhona opravdano i dobrodoslo ali kod ogromnog i hardwareski snaznijeg tableta nije.

Ali opet, cinjenica je da oboje imaju neke mane koje su se lako mogle izbjec. Tu su samo zbog tvrdoglavosti Apple-a.

Njima drukcije i inovativno zapravo znaci manje funkcionalnosti, nepostivanje standarda i zatvorenost sustava.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Pretpostavljam da će za koji mjesec izać noviji iPad koji će imat i kameru i usb itd. Tako da će oni koji kupe ovaj iPad ostat po**ani. Zvuči poznato?

1 1 hvala 0
17 godina
dgigibao kaže...

Video na youtube appu nije flash, već H.264 kojeg sad koristi i HTML5 video. Otkad je predstavljen prvi iPhone youtube formatira sve uploadane video clipove i na H.264 tako da ja na macu recimo gledam youtube kroz quicktime. To mi trši tri put manje resursa od flasha.

Jebeš stroj di moraš pazit koliko ti resursa uzima gledanje filmića. U principu.

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
logic kaže...

:P

Ma kad realnije pogledas, iPhone je barem mobilan i one njegove App su za mobitel.

Tablet bi trebao biti mocniji a ne za igranje igrica sa App store-a.

To je kod iPhona opravdano i dobrodoslo ali kod ogromnog i hardwareski snaznijeg tableta nije.

Ali opet, cinjenica je da oboje imaju neke mane koje su se lako mogle izbjec. Tu su samo zbog tvrdoglavosti Apple-a.

Njima drukcije i inovativno zapravo znaci manje funkcionalnosti, nepostivanje standarda i zatvorenost sustava.

Nije da su se mogle izbjeci nego su neke namjerno i smisljeno ugradjene.

17 godina
neaktivan

Aj ga gledam najnormalnije na obicnom smartphoneu a pogadjas nije iphone ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Aj ga gledam najnormalnije na obicnom smartphoneu a pogadjas nije iphone ;)

u HD rezi? daj nemoj kenjat

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
neaktivan

Po meni je sramotno izbaciti uredjaj u danasnje vrijeme koji je inerioran o dosta stvari obicnom smartphoneu. Bez obzira korisitili mi nesto ili ne neke stvari se ne mogu ignorisati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 23:06 (logic).
16 godina
neaktivan
shkval kaže...
dgigibao kaže...

Video na youtube appu nije flash, već H.264 kojeg sad koristi i HTML5 video. Otkad je predstavljen prvi iPhone youtube formatira sve uploadane video clipove i na H.264 tako da ja na macu recimo gledam youtube kroz quicktime. To mi trši tri put manje resursa od flasha.

Jebeš stroj di moraš pazit koliko ti resursa uzima gledanje filmića. U principu.

Osim toga kakve veze ima koliko troši resursa kada ne podržava multitasking...

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Ovaj uređaj je rađen sa jednom i jedinom namjerom, da niti jedan novčić potrošen na internetu korištenjem ovog proizvoda ne ode nikome drugome osim appleu, barem u domeni koju apple nudi svojim servisima te u svojim trgovinama... uskoro bi mogli otvoriti svoje banke, trgovine živežnim namirnicama etc. Ovoliku dozu najperfidnijeg kapitalizma koji teži monopoliziranju svega i svačega nisam vidio još od kad sam gledao MSov site...NamigivaBelji seSmijeh

... ovoliki je bija, majke mi...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 1:01 ((s)izgoreo).
Moj PC  
7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice