Ime mu je iPad!

poruka: 438
|
čitano: 92.645
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ime mu je iPad!".
17 godina
neaktivan
RE: Ime mu je iPad!
logic kaže...
artfull kaže...

Sve u svemu zicer, sa dobrom cijenom za ono što nudi ( vidim već neke mudrace koji ga uspoređuju sa telefonima i 3 inčnim ekranima ) i prvi pravi proizvod u ovom segmentu koji će zakotrljati grudu.

Nekad apple nije radio proizvode na zicer vec je koracao u nepoznato. U tome i jeste najvece razocarenje. Sad sjednu analiticari izvade analize i sracunaju sta se prodaje i to pokupuju od drugih ili ukradu i spakuju i eto revolucije.

Složio bih se s tobom pa i naxeemom i još nekima koji nemaju kapacitet razlučiti zaluđenost od sposobnosti da se oduševiš ili priznaš inovativnost ili barem appleovu brzinu reagiranja i stvaranja novih tržišta kada bi me mogao uputiti na neki komercijalno dobavljiv proizvod ( ili najavljen sa gotovim specifikacijama i cijenom ) koji ima više programa prilagođenih i dizajniranih radu sa prstima ( dakle multitouchu ) od iPada. 

Često spominjani hp tablet nije imao nikakvu prezentaciju zapravo ( valjda ih je sram ), neznaju mu se specifikacije, ne zna mu se cijena, ima standardni win7 desktop OS ( koji podržava multitouch, što je ljepa fraza obzirom da software nije dizajniran za upotrebu prstima ).

Ništa od toga se nezna jer se čekao apple i iPad, što su mnogi drugi ( asus etc ) i priznali javno.

Kad netko drugi izbaci bolji proizvod i kad probam i jedno i drugo rado ću napisati da sam bio u krivu ili da je netko drugi napravio bolji posao.

Sve ostalo je bonus ( najveća online multimedijalna baza sadržaja ) i hardware koji je sasvim solidan za tu cjenu.

A.
15 godina
neaktivan
logic kaže...
artfull kaže...

Sve u svemu zicer, sa dobrom cijenom za ono što nudi ( vidim već neke mudrace koji ga uspoređuju sa telefonima i 3 inčnim ekranima ) i prvi pravi proizvod u ovom segmentu koji će zakotrljati grudu.

Nekad apple nije radio proizvode na zicer vec je koracao u nepoznato. U tome i jeste najvece razocarenje. Sad sjednu analiticari izvade analize i sracunaju sta se prodaje i to pokupuju od drugih ili ukradu i spakuju i eto revolucije.

evolucije kompa, evolucije.

ako pogledamo konkurenciju u vidu drugih tableta, vjerojatno niti jedan nema intuitivno sucelje kao ovaj.

:-)
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Da je punokrvni OSX s priključcima za tastaturu i miša, kupio bih 2 komada bez obzira na cijenu (jedan za sebe...), ali ovako... meh... nije to to, imam iPhone na kojem uglavnom mogu sve isto samo s manje komoda.

Ovako, jako zgodno za imati, ali neću tetu Sonju pilati da nosi iz Amerike... ne, sorry Stevo.

WTF, čujem da nema Flash? ROFL?

valja pricekat, zasigurno ce netko vec naci nacina da podigne leopard na ovo. Bluetooth mis i tipkovnica ce raditi. Nedostatak flasha je nedopustiv nedostatak na ovakvom multimedialnom uredaju. 

Javim dojmove kad probam...

Zlo i Naopako
16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Ovo je revolucionaran uredjaj, koji gura najnoviju tehnologiju za napredak, ovakve stvari su za razvoj tehnologije uistinu i potrebne.

Ako nitko nece, Apple ce, Apple je jednostavno nasao odavno zapustenu kategoriju uredjaja, i uzeo sve prednosti svojih dosadasnjih

tehnologija primjenjenih na iPhone/iTouchu i "povečao ih". Dječaci i djevojčice, Steve Jobs je "kralj marketinga", Apple zna kako se

trziste krece te kojim ce uredjajem privuci najvecu paznju. Apple zna posao.

P.S. Već mozemo pretpostavit kakve ce samo kinezi jPad-ove pocet proizvodit uskoro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali netko ima link na cijelu prezentaciju iPada od pocetka do kraja, trazim po netu ali nigdje nemogu naci... 

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
naxeem kaže...

Da je punokrvni OSX s priključcima za tastaturu i miša, kupio bih 2 komada bez obzira na cijenu (jedan za sebe...), ali ovako... meh... nije to to, imam iPhone na kojem uglavnom mogu sve isto samo s manje komoda.

Ovako, jako zgodno za imati, ali neću tetu Sonju pilati da nosi iz Amerike... ne, sorry Stevo.

WTF, čujem da nema Flash? ROFL?

valja pricekat, zasigurno ce netko vec naci nacina da podigne leopard na ovo. Bluetooth mis i tipkovnica ce raditi.

Jebeš uređaj koji moraš naknadno hakirati da bi pošteno proradio...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 22:36 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Independent kaže...

Dali netko ima link na cijelu prezentaciju iPada od pocetka do kraja, trazim po netu ali nigdje nemogu naci... 

Na Apple.com će biti malo kasnije...

17 godina
neaktivan

@artfull

Koja je zadnja tehnooska inovacija applea? Ne racuna marketinske inovacije tipa appstorea. Tehnoloska. Nekad je to radio a sta je sad?

Stvara nova trzista? Nekad je stvarao proizvode. Na osnovu cega ti tvrdis da smo mi slijepi a ti vidis? Ti vidis neki drugi tablet  drugaciji od ovog sto mi vidimo? Kako se samo usudjujete reci ti i jos neki ovdje da mi sto nismo zaludjeni i odusevljene ne vidimo dobro ili da nism normalni ili da smo slijepi ili sta vec. Mozda je obrnuto da si ti zaludjen da ti ne vidis dobro i sl. Ja sam sposoban i te kako da se odusevim i nekad sam se odusevljavao hrabrosti applea i na cemu je u krajnjem slucaju i stvorio ime. U cemu je apple sad razlicit od MS-a recimo osim ato MS.u lupaju milionske tuzbe jer ne isporucuje operu ili firefox uz windowse iako najnormalnije i bei ikakvog ogranicenja iste mozes svako instalirati i to potpuno legalno a applea niko ne tuzi ne zato sto ne isporucuje vec sto zabranjuje da se isti instaliraju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 22:38 (logic).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...

Ovdje je svaka druga osoba apple hejter i ne vidi ......

Zove Mujo ženu na telefon i kaže: "Fato, nećeš vjerovat šta se dešava! - Vozim autoputem i svi luđaci idu u pogrešnom smjeru!!!"

P.S. Ti si Mujo, a ne Fata....

A ja se recimo sjetim Kopernika i Galilea.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
17 godina
neaktivan
bart94 kaže...

Ovo je revolucionaran uredjaj, koji gura najnoviju tehnologiju za napredak, ovakve stvari su za razvoj tehnologije uistinu i potrebne.

Ako nitko nece, Apple ce, Apple je jednostavno nasao odavno zapustenu kategoriju uredjaja, i uzeo sve prednosti svojih dosadasnjih

tehnologija primjenjenih na iPhone/iTouchu i "povečao ih". Dječaci i djevojčice, Steve Jobs je "kralj marketinga", Apple zna kako se

trziste krece te kojim ce uredjajem privuci najvecu paznju. Apple zna posao.

P.S. Već mozemo pretpostavit kakve ce samo kinezi jPad-ove pocet proizvodit uskoro.

Nekad je bio nekakav drugaciji kralj. Nazalost sad je kralj marketinga. Cinicno sam rekao revolucija jer se tako predstavlja. Koliko glup i slijep trebas biti da popusis da je tablet ovaj ili bilo koji drugi nedozivljen osjecaj surfanja. I da j eprednost da vidis cijelu stranu u komadu. Sta ce mi u komadu ako nema flasha koji mozda jeste smece al se koristi i dzaba mi od stranice koja cijela stane ako ju ne vidim onako kako je autor  stranice zamislio. Apple prepravlja web stranice kako on misli da treba. A sto se tice kineza vjerovatno ce napraviti i bolje ;)

16 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Moje mišljenje je da se treba pričekati da se vidi kako su oni ovo sklepali, nitko ga nije ni držao u ruci a več pljuje...

Nisam ja neki apple fan, ustvari ih prezirem, ali me nervira kada ljudi po nečemu pljuju a skoro ništa o tome neznaju.

U ovom

me žestoko nerviraju, pričaju kao da su izmislili svu tehnologiju koja je u njemu ugrađenaVičeNeodlučan

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zar ne trebaju pricekati i ovi sto ga dizu u nebesa?

Ako neam flash sta imamo cekati da to popljujemo npr?

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Smatram da je beobrazno od bilo koje firme namjerno izostaviti neki hardware ili software koji je danas standard i na najjeftinijim uređajima. koliko je ljudi kupovalo prve mobitele s kamerama i skupo ih placala da bi kad je dosao prvi iphone jedostavno presla prek toga da nema kameru. kolko se ljudi hvalilo da ima mms ali svejedno su ljudi stajali u redovima da REDOVIMA u hrvatskoj kao d aga dijele a ne da traze 7000 kn ili ugovor s vragom(t mobile) ista stvar i s ipadom. ljusikazu da nema flasha da neke aplikacije ne rade u hrvatskoj a opet ima ljudi koji fanaticno broje sekunde da ka kupe (opet ce bit redova) zaradit ce ogromne novce na poluproizvodu onda kao uvest novotaarije koje su aktualne od stoljeca sedmog i opet hype kupi kupi...

mislim da su tome krivi novinari. Koliko se pisalo o predstavljanju bilo kojeg drugog mobitela/racunala/gadgeta koliko i i o appleu. Misli da je aplle postao simona gotovac IT industije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dgigibao kaže...

Vidi se da je jedan proizvođač radio OS i procesor. Stvar doslovno leti na videima koje sam dosad vidio. 

Ja bih tu malo smanjio dozivljaj, na videima je i iPhone 3G letio, u stvarnosti na zalost puno sporije...

15 godina
Ime mu je iPad!

eto apple predstavi poluproizvod a mi se svađamo čemu ono služi,već su postigli ono što su zamislili ,da se priča o njemu,mislim toliko se najavljivao kao nešto revolucionarno,a što smo dobili ništa,jedan malo veči iphone,čak su ga stavili u vijesti na htv kao nešto revolucionarno,ma koga oni smatraju budalama,mene sigurno ne

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...

Jebeš uređaj koji moraš naknadno hakirati da bi pošteno proradio...

Govoris o Apple uredaju ili M$-u, nesto sam propustio, ah da, nebuloze kao odraz jala... Covjek pita za punokrvni OS? Netrkeljaj nepotrebno!!!

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

hahahha koji sad epic fail microsoftu, tako im i treba kada su odustali od origamija.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
wyks kaže...

Smatram da je beobrazno od bilo koje firme namjerno izostaviti neki hardware ili software koji je danas standard i na najjeftinijim uređajima. koliko je ljudi kupovalo prve mobitele s kamerama i skupo ih placala da bi kad je dosao prvi iphone jedostavno presla prek toga da nema kameru. kolko se ljudi hvalilo da ima mms ali svejedno su ljudi stajali u redovima da REDOVIMA u hrvatskoj kao d aga dijele a ne da traze 7000 kn ili ugovor s vragom(t mobile) ista stvar i s ipadom. ljusikazu da nema flasha da neke aplikacije ne rade u hrvatskoj a opet ima ljudi koji fanaticno broje sekunde da ka kupe (opet ce bit redova) zaradit ce ogromne novce na poluproizvodu onda kao uvest novotaarije koje su aktualne od stoljeca sedmog i opet hype kupi kupi...

mislim da su tome krivi novinari. Koliko se pisalo o predstavljanju bilo kojeg drugog mobitela/racunala/gadgeta koliko i i o appleu. Misli da je aplle postao simona gotovac IT industije

Mislim da svi znamo kakvi su to strasni bili redovi, LOL.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
dgigibao kaže...
naxeem kaže...
artfull kaže...

Ovdje je svaka druga osoba apple hejter i ne vidi ......

Zove Mujo ženu na telefon i kaže: "Fato, nećeš vjerovat šta se dešava! - Vozim autoputem i svi luđaci idu u pogrešnom smjeru!!!"

P.S. Ti si Mujo, a ne Fata....

A ja se recimo sjetim Kopernika i Galilea.

Uspoređivati Apple sa Kopernikom ili Galilejem je vrhunac za jednog iSheepa, mora da su te potapšali po ramenu u "bazi" u Cupertinu, LOL!!!

A artfullova konstrukcija "apple hejter koji ne vidi" je zapanjujuća, podsjeća me na one srednjovjekovne teologe koji su se obrušavali na sve koji nisu "vidjeli" boga u svemu stvorenome... jao jao

Moja poanta je u tome da to što se većina ne slaže s tobom ne znači da si u krivu. To šta si ti dio ovaca koje sve isto bleju je tvoj problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, redovi za 200 HRK - plaćeno studentima koje se sretalo po putu. Baš "redovi" - meh.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

Zaključak je da je iPad sa 10" ISP zaslonom, knjigama, novinama, aplikacijama, igrama, internetom i glazbom zapravo jedan običan poluproizvod u odnosu na...?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hoover kaže...
dgigibao kaže...

Vidi se da je jedan proizvođač radio OS i procesor. Stvar doslovno leti na videima koje sam dosad vidio. 

Ja bih tu malo smanjio dozivljaj, na videima je i iPhone 3G letio, u stvarnosti na zalost puno sporije...

Ovo nisu reklamni clipovi već hands oni

http://i.gizmodo.com/5457757/apple-ipad-first-hands-on

http://www.engadget.com/2010/01/27/apple-ipad-first-hands-on/

I da moj 3GS je fluidan od prvog dana do danas i zapne tek kad pretjeram s tabovima.

17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

@bart94

covjece WTF

neznam koliko zaludjen moras bit da branis i dizes u nebesa covjeka kojeg nije briga za trziste u kojem zivis. zamisli da sutra mercedes napravi auto i kaze e vi jadnici iz hrvatske( ili treci svijet bilo koja zemlja) vi mozete kupit auto i super je al benzin za taj auto necemo isporucivat u hrv i ko vas j***. uopce hvalit bilo koga kome je cilj izmust hrpe novaca na temelju hypa oko poluproizvoda (sto ipad jest cim se spominju toliki upgradei za buducnost). za mene je glupost. ovo me podsjeca na 97 i na svadje oko titanika kad je curicama argument bio poster iz teena i kak je dicaprio lijep (isti zar u ocima su imale i te curice kad su gledale lea koliki i ti imas u borbi za obranu neke budale iz amerike)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
vjeko kaže...

Zaključak je da je iPad sa 10" ISP zaslonom, knjigama, novinama, aplikacijama, igrama, internetom i glazbom zapravo jedan običan poluproizvod u odnosu na...?

u odnosu na nesto sta ce doci kroz pol godine ili godinu

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Da, redovi za 200 HRK - plaćeno studentima koje se sretalo po putu. Baš "redovi" - meh.

to ti kazes koji si ocito dobro upucen u it novosti

noneke moje frendice i frendovi su nakon priloga u dnevniku o iphoneu i mudrinicu rekle da to treba sto prije kupit da nebi ponestalo. jer ako se CITIRAM  nesto predstavlj 5 minuta na dnevniku onda se to treba imat

17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

U odnosu na svaki drugi komp, laptop ili netbook koji to sve ima vec godinama. sta smo mi citali prije appleovog tableta? Sta smo igrali na cemu smo radili i kojim alatima? Nije bilo ni novina, igara,aplikacija knjiga niti iceg drugog prije appleovog tableta? Na cemu si ti covjece? daj i nama nesto je opako dobro ;)

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
dgigibao kaže...
I da moj 3GS je fluidan od prvog dana do danas i zapne tek kad pretjeram s tabovima.

Misliš kad otvoriš drugi? :D

S obzirom d anema multitasking i drugi je overkill i mimo apple specifikacija ;)

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

jeate kolko čudaka ( da ne kažem nešto uvrijedljivije :D ) po ovim forumima :D Neki su očekivali valjda trikoder za 100 dolara pa su sad razočarani i ljuti jer je Apple predstavio jedan ljep i funkcionalan uređaj koji zapravo pokazuje kako će izgledati jedna nova kategorija proizvoda u narednim godinama. Kakav jal i frustracije, pa ne bi da vam je netko izbio novce iz džepa ili pucao po rodbini lol. Žalosno.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 23:39 (artfull).

1 9 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ime mu je iPad!

http://www.apple.com/ipad/

kad pogledate video zapravo vidite koliko je fora

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dgigibao kaže...
hoover kaže...
dgigibao kaže...

Ovo nisu reklamni clipovi već hands oni

http://i.gizmodo.com/5457757/apple-ipad-first-hands-on

http://www.engadget.com/2010/01/27/apple-ipad-first-hands-on/

OK je to, ali ako pazljivo gledas lako primjetis da u tim hands-on clipovima cesto nije tako "snappy" kao na http://www.apple.com/ipad/ipad-video/ . Osim toga, kad se stvar jos malo zatrpa aplikacijama bit ce vjerojatno jos nesto sporiji... I da, 3GS je dobar, ali ja sam spomenuo 3G.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice