Čekamo trola.
To vise nije ni smijesnovec vrlo tuzno. Tako velika kompanija tako efikasno ubije platformu u koju je ulupala milijarde dolara...
Ova djecica koja se ovom raduje ne razumije da nije vijest da je dosao win mobile telefon vec se novinari cude da se neko time uopste bakce vise....
Ma jok vrlo je ziva kad je vijest da su se na ifi pojavila dva win mobitela od no name proizvodjaca... Samo se ceka surface phone i eto ti trzisnog lidera...
To sto ti imas neki mobitel ne znaci da je platforma ziva. Imam i ja dvije nokie 3310 koje rade pa ne tvrdim da je ta platforma ziva... Jbt pa izgubila je 75% trzista u jednom kvartalu... To je pltforma u usponu? ccccc
Posljednji trzaj ranjene zvijeri na umoru.
Šteta, bila je to perspektivna platforma ali ju je sam Microsoft koknuo stalnim odjeb*vanjem korisnika koji su pri nadogradnjama operativnog sistema imali "preslabe" uređaje. I tako od WM 6.0 pa do zadnjeg prelaska na Windows 10 mobile. Samo za info, HTC HD2 koji je prastari uređaj s WM 6.0 imao je neslužbenu nadogradnju na WM 7.0 i 7.8 i sve je uredno radilo tako da znam zašto to spominjem. Lumia 920 samo je jedan od mase modela koji nisu dobili nadogranju na Windows 10 mobile a koju sam optimistično kupio jer je Microsoft sve uvjeravao kako će sve Lumie biti nadogradive.
Čekamo trola.
Win 10 mobile ili kako se vec zove samo sto nije premasio udjel od 0.0001%. Ova dva modela ce to povecati na 0.0002%, a win fanatici ce i dalje pricati kako je to najbolja platforma na svijetu, ali samo treba vremena da se dokaze. Izgleda da MSov pristup da utuce miljarde dok mase ne prihvate (khmm xbox) nije upalio.
U tekstu pise TrekStore, a nije nego TrekStor, bez E.
I lijep je uredjaj.
https://windowsarea.de/2017/09/trekstor-winphone-5-0-hands-on-video-und-erster-eindruck/
rrekao sam ja jos prije vise mjeseci, dolaze nam novi mobaci na najjacem mobilnom sustavu na svjetu, i eto ih
to je samo pocetak snaznog zamaha na trzistu mobilme telefonije, were back bitches Samo jako wp, samo jako
To vise nije ni smijesnovec vrlo tuzno. Tako velika kompanija tako efikasno ubije platformu u koju je ulupala milijarde dolara...
Ova djecica koja se ovom raduje ne razumije da nije vijest da je dosao win mobile telefon vec se novinari cude da se neko time uopste bakce vise....
Moj tata fura ove Lumie sa W8.1 i ne želi Android/iOS uređaj (doduše to je za njega SF, jer on bilo koji drugi telefon gledao kao sasvim drugi eko sustav.. ali druga priča, sad hoće veću Lumiu, voli se igrati sa ovim kockicama a ima sve što mu treba [Za njega je link na Edge = vijesti]).
Inače bože sačuvaj jest ovaj sa prve slke ružan telefon. Zar je moguće tako ružan telefon napraviti (de facto kopiran dizajn Galaxy S3) dok ovaj drugi donekle prati nove trendove.
Dovoljno je u googlu upisati Windows Phone Concpet i već danas se da napraviti nešto od tih konceptnih rješenja koje su prije nekoliko godina zvučale kao naučna fantastika.
Gledam ovaj Microsoft for Mobile OS kao neku vrstu Googlovog G+.
Je, Microsoft zna ubiti platformu ali u tome glavni car je Google. Kad on ubije neki svoj servis samo bog ga može oživiti, primjerice Google Wave, Google Reader ako se ne varam. ;-)
U tekstu pise TrekStore, a nije nego TrekStor, bez E.
I lijep je uredjaj.
https://windowsarea.de/2017/09/trekstor-winphone-5-0-hands-on-video-und-erster-eindruck/
Jest lijep, nema veze što je pljuniti iPhone 4 (koji je najkvalitetnije urađeni iPhone ikada) ali može se to bolje. Već koliko ja znam postoje 2 kopije kineskog Xiaomi Mix i jedno 2 miliona iPhone kopija pa mogli su i ovi dati si truda pa nešto slično uraditi.
Pa ne bas isto. Googleovi servisi jednostavno su bili promasaj i nisu zazivili iako mi se wave svidjao. MS aktivno radi da ubije svoju platformu ali bas se trudi.....Ucinio je svo je bilo u njihovoj moci da ne zazivi....
Googleu G+nije bio neophodan kao i wave i sl a msu jeste jer je glavna foram w10 bila da ce raditi na svim uredjajima i onda ubije svoju platformu po kratkom postupku....
Tvom tati je svejedno. Da mu das android sa skinom w10m tesko da bi primijetio razliku ;)
Ma daleko od dizajna, ono što ubija u pojam su cijena puta specifikacije
?!?!
Oni sa 2GB RAM-a "gađaju, ili ciljaju" na poslovne korisnike?????
Koga, pripravnike u srednjoj školi smjer motanje bureka, ili frktanja čevapa?!?!
Bez uvrede čevabdžijama i burekdžijama !!!!

Ajd nemoj se sramotiti ovako samo ispadas jadan u pokusajima branjenja igracke koju imas.... nekad me te bas zao....
99,9% korisnika mobilnih telefona ima telefon koji radi a onih 0,1% su genijalci, poslovniu korisnici i sta onojos bijese? Bogati imaju telefon koji radi ....
Zato i jest na 0,1% market sharea.... Vjerovatno je i manje al su zaokruzili....
Nadjite se negdje na kafi (ne treba veliki sto) isplacite se i prebolite...
Zato sto je naslov clanka o kojem je ova tema trebao glasiti:"IFA 2017: I u 2017. godini novi Windows 10 Mobile. ZAŠTO???????????" To je ton članka ali kad narastes shvatices te finese ;)
BTW gdje ja to branim windows 10??????????? Opet nisi shvatio ;)
Svaka ti na mjestu.... Vrlo kvalitetan sagovornik ;)A sada magicno X i puf.... Djeca na spavanje a cike da pricaju.....
Utvaram si da ste kolega samo dobro sarkastičan, obzirom ste se dotaknuli mojeg komentara !
U svakom slučaju, kada zbrojite specifikacije plus sadržaj HW-a, ja za takvo nešto nebih imao hrabrosti tražiti više od 100€, koš pucati na poslovne korisnike, mo'š si misliti
!!

Ma nije to čuđenje u nekom, neznam kakvom smislu prestrašno, ali kao uber ultra pobornik nečeg novog, većeg, boljeg, u krajnjem slučaju svrsishodnijeg, uvijek sam podržavao "događaje" u nastanku, ali ovo je apasolutna besmislica!
Kada su krenuli sa najavama "onih" velikih W10 mobitela, čak sam se potiho nadao da će uspjeti učiniti nešto, ali uzalud nam trud svirači, zar ne?! Da ne spominjem Surface gadgete, ma samo da su "normalno" dostupni u Hrvatskoj za uzeti, da bih riječ kazao, ovako samo jedan emotikon može koliko toliko dočarati moje ukupno razočaranje !!
* * *
Tvom tati je svejedno. Da mu das android sa skinom w10m tesko da bi primijetio razliku ;)
A njemu je prvi smartphone (isključivo radi Vibera i WhatsApp-a) Lumia 520 i da što god mu ponudiš iz eko svijeta za njega je to učenje na "novi telefon". Žalio se da mu je erkan premal pa se preporodio izvrsnom Lumiom 928.
Ti ili si moron (stručni medicinski izraz) ili provokator, ali jedno je šteta što nisi - troler, bilo bi zanimljivije pričati sa tobom.
Ma nije to čuđenje u nekom, neznam kakvom smislu prestrašno, ali kao uber ultra pobornik nečeg novog, većeg, boljeg, u krajnjem slučaju svrsishodnijeg, uvijek sam podržavao "događaje" u nastanku, ali ovo je apasolutna besmislica!
Kada su krenuli sa najavama "onih" velikih W10 mobitela, čak sam se potiho nadao da će uspjeti učiniti nešto, ali uzalud nam trud svirači, zar ne?! Da ne spominjem Surface gadgete, ma samo da su "normalno" dostupni u Hrvatskoj za uzeti, da bih riječ kazao, ovako samo jedan emotikon može koliko toliko dočarati moje ukupno razočaranje !!
ROFL ti jednostavno ne stoji. Ja sam gore dao primjer tko koristi Windowse na telefonima (dakle osim gore spomenutog primjera, koristi mi snajka MS 640XL i njena prijateljica i još dvije sosobe 920-tku) Osobe koje su se upgreadovale na Windows 10 Mobile poprilično su zadovoljni nadogradnjom, dok ja na iOS-u ništa ne osjetim a na HTC-u Custom ROM-a nisam baš primjetio toliku razliku između 5.0 i 7.1.1 Androida. Android mi je ok, ali ne bih volio da ga počnu štancati kao Chrome inačice.
Dakle kada sve zbrojim, broj korisnika koji ja znam a da koriste Windows Mobile nije 0.1% nego je to više nešto manje od 1%. Uostalom koga briga (kao mog starog) i da je jedini na svijetu a telefon mu dobro radi.
Ja sam bio na BlackBarryu (poklonjenom) 9900Bold i nisam se žalio dok mi mogućnosti nisu dopuštale da si sada mogu priuštiti sve osim onih Verti budalaština.
Problem Microsofta jeste prije svega ne optimiziranost vlastitih aplikacija (Word, Excel, Outlook i One drive daleko bolje rade na iPhonu 4s (o novijim da ne govorim) na kraju krajeva ako se ne varam prvi Office za računala bio je za tadašnji Mac ili kako se već zvao Machintosh ili sl. Evo upravo popravljam jedan Surface 3 sa razbijenim ekranom i radi bolje jedno 30-tak puta nego Desktop Replacement sa kojeg trenutno kucam (packard bell, sa AMD-ovim govnima u sebi)
Osim toga MS može ovaj projekat gurati koliko želi (jer je gigantska firma) baš kao što Google može gurati G+, ili onu nakaradu za dopisivanje kako se već zove Hangouts. Ili primjerice kada mi Facebookov Messenger preuzme posao i za telefoniranje i SMS poruke.
Bilo kako bilo možda 5 ljudi razvijaju WIndows 10 mobile a 5 miliona ih kuka o propaloj platformi, meni je to veći ROFL nego kao kod tebe. Budi zadovoljan onim što imaš a ne kukaj na ono što koristiš. (primjerice o Surface se prigovara što ga nema u HR ali nitko ne prigovara što Xiaomia nema valjda čak ni u Evropi)
* * *
A njemu je prvi smartphone (isključivo radi Vibera i WhatsApp-a) Lumia 520 i da što god mu ponudiš iz eko svijeta za njega je to učenje na "novi telefon". Žalio se da mu je erkan premal pa se preporodio izvrsnom Lumiom 928.
Osim toga MS može ovaj projekat gurati koliko želi (jer je gigantska firma) baš kao što Google može gurati G+, ili onu nakaradu za dopisivanje kako se već zove Hangouts. Ili primjerice kada mi Facebookov Messenger preuzme posao i za telefoniranje i SMS poruke.
Bilo kako bilo možda 5 ljudi razvijaju WIndows 10 mobile a 5 miliona ih kuka o propaloj platformi, meni je to veći ROFL nego kao kod tebe. Budi zadovoljan onim što imaš a ne kukaj na ono što koristiš. (primjerice o Surface se prigovara što ga nema u HR ali nitko ne prigovara što Xiaomia nema valjda čak ni u Evropi)
Nisam mislio uvrijediti tvog tatu vec samo samo istakao da to sto tvom tati pase ne govori da je platforma ovo ili ono nego da je nezahtjevan korisnik kojem bi svaki midrange telefona na bilo kojem osu radio isto....
Zar hangouts nije ugasen?
Nisam mislio uvrijediti tvog tatu vec samo samo istakao da to sto tvom tati pase ne govori da je platforma ovo ili ono nego da je nezahtjevan korisnik kojem bi svaki midrange telefona na bilo kojem osu radio isto....
Zar hangouts nije ugasen?
Bez uvrede, sasvim sam te dobro razumio ;-)
Pojma ne'am bile su neke vijesti oko toga.