ICANN međunarodno

poruka: 9
|
čitano: 2.126
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "ICANN međunarodno".
16 godina
neaktivan
ICANN međunarodno

Ja mislim da je to loša ideja? 

Trebali bi se držati jednog jezika koji svi poznaju nego da dodatno zakompliciramo.

Primjer

Ako postoji neki program koji je popularan na jednoj njemačkoj stranici i kako ču  napisati adresu te stranice kada mi tipkovnica ne sadrži te znakove.

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ICANN međunarodno
linuxuser kaže...

Ja mislim da je to loša ideja? 

Trebali bi se držati jednog jezika koji svi poznaju nego da dodatno zakompliciramo.

Primjer

Ako postoji neki program koji je popularan na jednoj njemačkoj stranici i kako ču  napisati adresu te stranice kada mi tipkovnica ne sadrži te znakove.

Lako za njemački i par slova. Za japanski, kineski i ćirilicu se trebaš brinutiSmijeh

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 15:47 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
ICANN međunarodno

Dobro mislim, nemojmo sad pretjerivat, siguran sam da svi vi znate ćirilicu XD. Nego  ja sam općenito protiv toga, jer mislim da bi što više trebalo standarnizirati samo jedan jezik i pismo u cijelom svijetu, na svim područjima ljudskog života. Možda malo futuristički, al eto Smijeh

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igy.voy kaže...

Dobro mislim, nemojmo sad pretjerivat, siguran sam da svi vi znate ćirilicu XD. Nego   ja sam općenito protiv toga, jer mislim da bi što više trebalo standarnizirati samo jedan jezik i pismo u cijelom svijetu, na svim područjima ljudskog života. Možda malo futuristički, al eto  Smijeh

Neki bi to nazvali kulturnim genocidom Belji se

17 godina
neaktivan
ICANN međunarodno

Pa kad se uzme u obzir preko 2 milijarde ljudi samo u kini i indiji a njih oko 5% zna engleski kako spada. to i nije tako loša ideja. približiti ljudima internet. naravno već vidim procvat kojekakvih page translatora i sličnih programa. a ne bi se čudio da za koju godinu i sam propričam hindu u nekoj od mrežnih igara

There's no SAVE GAME in real life!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 17:56 (dark_wizz).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
e ljudi moja sad ce tek krenuti problemi ... kad bude adresa њњњ.гоогле.цом i neki n00b koji zna cirilicu misli da je to pravi google a ne neki fake sajt...pa kad ga opeljese na takvom sajtu ....bice lepih prevara sad :) mozes da biras koju ces....
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
ICANN međunarodno

Kulturni genocid - Znam Belji se, I ja osobno nemam ništa protiv uvođenja novih slova, ali to su komplikacije bespotrebne... usput "w" se na ćirilici piše kao ćirilično "c" samo s duplim "udubljenjem" nešto kao ovo: υυ¬

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 19:20 (Igy.voy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

W ili ti duplo V u cirilici nema tako da ga ne mozes nikako pisati...

K'eni pa te vat' ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 19:35 (BugSU).
16 godina
neaktivan
ICANN međunarodno

Koliko ja znam, već je bilo moguće imati adrese i u nelatiničnim pismima. Ono što se sada pokušava uvesti su top-level domene (TLD) u nelatiničnom pismu.

I mislim da je to odlična stvar. Većin aljudi na svijetu koja ne koristi i ne zna latinicu uskoro će moći potpuno koristiti internet na svojem pismu.

E da, Dubravko. Nisu ekstenzije. Domene i internet adrese nisu imena datoteka pa da imaju ekstenzije. Malo manje prepisivanja s Ars Technice molim (i oni griješe Belji se).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice