HT snizio cijene Interneta kroz optiku

poruka: 263
|
čitano: 45.091
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT snizio cijene Interneta kroz optiku".
13 godina
neaktivan
Re: HT snizio cijene Interneta kroz optiku
Ezio kaže...
Bastardo kaže...
Kewin kaže...

U našoj ulici svako ispred kuće ima nekakvu crnu cijev (praznu) Dali je ot predvidjeno za optiku ili za malu kanalizaciju?

Glavna razlika izmedju odvodne cijevi i cijevi za optiku je u tvrdoci unutrasnje strane. Ova cijev za kenjanje je tvrda da fekalije ne prijanjaju za stijenke, a ova za opticke kablove ima onako meksi, katranastiji premaz izunutra da opticki kablovi lakse klize pri postavljanju. Najbolji nacin da se osobno uvjeris za sto je cijev je da gurnes ruku unutra i zagrecas noktima. Ako imas crno pod noktima - veseli se jer optika stize, a ako nokti ostanu cisti - tvrda stijenka - imat ces bolji protok kanalizacije.

ili da se pokenja u cijev pa prati jel prianja za stijenke. ako prianja, onda za svaki slučaj gurne unutra i optički kabel da potvrdi da je u pravu.

Ako mu nije neugodno kenjati u rupu na ulici - moze i to probati. Ja sam ponudio elegantnije rjesenje.

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
15 godina

Pa i kenjanje direkt u cijev nije neko riješenje... ulica je mnogo prometna i ako se naguzim i iserem ko zna ko če me vidjet.

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Friday kaže...
BudalastoStvorenje kaže...
lovac82 kaže...

Za UltraMAX pakete (optika) su u pocetku imali fair usage odnosno FLAT je zapravo bio 250 GB, a mogao si "kupiti" jos dodatnih 250 GB 50 ili 100 KN ako se dobro sjecam (neka me netko ispravi) ali sada su navodno odustali od toga tako da mozes skidati koliko hoces kao sto mozes i na obicnom ADSL-u (jedina razlika je ofc u brzini).

Hm, nema li običan ADSL ograničenje?

http://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl-paketi

Ja sam na optimi pravio po 350-400 GB mjesečno i nisu mi nikada ništa rekli. Mislim da to više nije u igri...

Pogledaj malo link pa će ti bit jasno da za običan ADSL t-com daje ograničenje prometa, a prije nije bilo tako. Doduše taj je promet prilično velik za obične korisnike i iznosi  1,29 TB pa do 6,48 TB ovisno u brzinu (paketu) koji si uzeo, mada na svakome piše FLAT. To su vjerojatno uveli kako bi stali na kraj vrlo malom dijelu korisnika koji bi vukli ogroman promet (npr danonoćno skidanje blu-ray diskova sa torrenta itd.).

Meni ne smeta takvo ograničenje iako bi volio da ga nema, prije sam znao skidat 2-3 TB mjesečno, sad dosta manje.

Ali pitanje je ima li ograničenja za optiku? -čini se da nisu još nigdje napisali t; ili su zaboravili ili ga stvarno nema...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 12:54 (Fisco).
15 godina
Friday kaže...
Ezio kaže...

ili da se pokenja u cijev pa prati jel prianja za stijenke. ako prianja, onda za svaki slučaj gurne unutra i optički kabel da potvrdi da je u pravu.

Ti bi nama uveo anarhiju na mala vrata? Danas se zajebavaš tu na forumu, sutra ćeš bacati molotovljeve koktele na policiju...

Nije anarhija nego mjere predostrožnosti. Šta ako krene probati prstom a neko se prije njega pokenjao?

Potpis!
13 godina

0,00125*60*60*24*30=3240 GB tako su dosli do te brojke tj ako 0-24 konstantno downloadas pri punoj brzini moci ces toliko skinut, ali do te brojke nitko jos nije dosao jer to bi bio doslovno download freak. i u tu brojku nije uracunat nikakav upload.

edit: ovo vrijedi za 10 mbps flat paket. i bas da cu provjerit da li je racun tocan, ht stranica nije dostupna, koji peh..

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 14:17 (peace_of_cake).
14 godina
neaktivan
Evo jucer sam provjerio preko ht-ovih stranica za dostupnost optike i pisalo je da je dostupna u Varaždinu (Supilova ulica). Odmah sam uzeo max3 ultra m paket jer me ispada sveukupno jeftinije za 65 kuna nego sad 10 Mbps. Danas su me zvali i rekli da će u roku najkasnije 60 dana doci tehničar jos posložiti šta treba na zgradi i u stanu. I rekli su mi da će mi od ponoći aktivirati tarifu. Sad zaboravio sam pitati dal će mi povećati brzinu i koliko nakon aktivacije tarife.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovdje HAKOM kaže gdje imaš kakav net i što je kao dostupno. 

http://bbzone.hakom.hr/Home/SirokopojasniPristup#sthash.5AVMkfgD.dpbs

S tim da meni piše da imam 100+ Mbit/s ali imam šipak zapravo. 

Tcom samo govori biti će uskoro, samo ne znamo kad. A ima već 2 mjeseca kako sam ih gnjavio. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Svi mi koji smo na Tcom optici i nemamo punih 100 mbita, problem je u ZTE modemu, probajte stavit neki drugi i imat cete full speed.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Friday kaže...
lovac82 kaže...

Za UltraMAX pakete (optika) su u pocetku imali fair usage odnosno FLAT je zapravo bio 250 GB, a mogao si "kupiti" jos dodatnih 250 GB 50 ili 100 KN ako se dobro sjecam (neka me netko ispravi) ali sada su navodno odustali od toga tako da mozes skidati koliko hoces kao sto mozes i na obicnom ADSL-u (jedina razlika je ofc u brzini).

Hm, nema li običan ADSL ograničenje?

http://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl-paketi

Ja sam na optimi pravio po 350-400 GB mjesečno i nisu mi nikada ništa rekli. Mislim da to više nije u igri...

Fisco ti je odgovorio. Ograničenje za običan ADSL postoji i vjerojatno je povezano s maksimalnom brzinom veze na internet i brojem dana u mjesecu kao što je netko ovdje napisao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2014 19:52 (BudalastoStvorenje).
16 godina
neaktivan

Fisco ti je odgovorio. Ograničenje za običan ADSL postoji i vjerojatno je povezano s maksimalnom brzinom veze na internet i brojem dana u mjesecu kao što je netko ovdje napisao.

nema limita, limit je samo s tvoje strane koliko si voljan skidat. ja na optimi sam imao najviše 600 -700 gb. ali nas je 4 surfera u kući. i još imam centralizirani server, što još više smanjuje skidanja.

i bar na optimi nisam nikad čuo za limite, ali npr za b-net ima. prijatelj mi ima pa znam.

11 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

nema limita, limit je samo s tvoje strane koliko si voljan skidat. ja na optimi sam imao najviše 600 -700 gb. ali nas je 4 surfera u kući. i još imam centralizirani server, što još više smanjuje skidanja.

i bar na optimi nisam nikad čuo za limite, ali npr za b-net ima. prijatelj mi ima pa znam.

Kako nema limita? Pravi limit ti je brzina tvoje veze i sposobnost druge strane da ti šalje podatke velikom berzinom.

16 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

Kako nema limita? Pravi limit ti je brzina tvoje veze i sposobnost druge strane da ti šalje podatke velikom berzinom.

da ali to je teoretski limit. više od toga neide, tako da se to niti nemože nazvat limit. limit su blokade od strane ISP-a nakon što pređeš određen promet, koji nije niti blizu maximalne moguće propusnosti tvoje veze.

16 godina
protjeran
Dukke kaže...

Svi mi koji smo na Tcom optici i nemamo punih 100 mbita, problem je u ZTE modemu, probajte stavit neki drugi i imat cete full speed.

Zar sa optikom ne dobiješ i novi modem?

14 godina
Pa dobiješ,to je taj koji dobiješ
robimarko@gmail.com
16 godina
protjeran

Mislio sam da ti ostaje ovaj koji već imaš (u mom slučaju Simensov) a da oni samo provedu kabele do stana?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A di ćeš piknut optički kabel? U DSL?

Baš i ne paše na RJ11 ili RJ45 jack... Baš i ne paše na RJ11 ili RJ45 jack...
U teoriji, mogao bi koristiti stari modem ali ti onda treba media converter i SFPovi koji nisu baš najjeftinije stvari. Onda bi morao tog siemensa prekonfigurirat da mu jedan LAN glumi WAN port, pa podesiti rutanje kako treba... Njah. Za manje love i posla dobiješ modeme na koje se spaja optika drito...

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 14:37 (Sum_of_all_fears).
12 godina
robimarko kaže...

ne znam koliko manje ti dobijas, kod mene je oko 94-95 Mbs dakle oko 11 megabajta u sekundi (s tim da imam i max tv i telefon VOIP)

dakle do pune brzine nedostaje 500-600  kilobajta.............i gdje ti to uspijes ostvariti punu brzinu skidanja ?

battlelog pukycro
12 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A di ćeš piknut optički kabel? U DSL?

U teoriji, mogao bi koristiti stari modem ali ti onda treba media converter i SFPovi koji nisu baš najjeftinije stvari. Onda bi morao tog siemensa prekonfigurirat da mu jedan LAN glumi WAN port, pa podesiti rutanje kako treba... Njah. Za manje love i posla dobiješ modeme na koje se spaja optika drito...

optika ne ide u ZTE, kod mene je prvo ONT uredjaj pa iz njega tek mreznim kablom u ZTE...

battlelog pukycro
16 godina
odjavljen

Da, to je neki media converter. Ima modema sa optikom na sebi (mislim da čak i Zyxel ima jednog u ponudi).

Koji je SFP unutra (ako možeš pogledati)? Živo me zanima što stavljaju.

My name is Legion... For we are many!
12 godina

Nemam pojma, radi se o nekom ericsonu koji sam dobio prije 4 godine kad su uvodili optiku.

battlelog pukycro
14 godina
pukycro kaže...
robimarko kaže...

ne znam koliko manje ti dobijas, kod mene je oko 94-95 Mbs dakle oko 11 megabajta u sekundi (s tim da imam i max tv i telefon VOIP)

dakle do pune brzine nedostaje 500-600  kilobajta.............i gdje ti to uspijes ostvariti punu brzinu skidanja ?

Nemam ti ja optiku,jer naravno kod mene neće biti dostupna tko zna još koliko,ali sam vidio kod par ljudi što imaju optiku.

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

jel mogu na router koji dobijem od njih, postaviti da mi glumi repeator neki postojeći router kao thomson ili gigaset?

Jer kad uvedem to proveo bi i u drugu kuću da imam net kao što imam trenutno.

thompson je galvni, siemens lovi signal, i svi sretni.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

jel mogu na router koji dobijem od njih, postaviti da mi glumi repeator neki postojeći router kao thomson ili gigaset?

Naravno da možeš, no trebao bi koristiti neki router koji podržava n standard jer u suprotnom nećeš iskoristiti punu brzinu neta ( ruteri sa b standardom podržavaju brzine do 11Mbps a ruteri sa G standardom podržavaju brzine do 54Mbps a n može do 300Mbps).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 15:48 (zerocool12).
16 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
Franjo15 kaže...

Naravno da možeš, no trebao bi koristiti neki router koji podržava n standard jer u suprotnom nećeš iskoristiti punu brzinu neta ( ruteri sa b standardom podržavaju brzine do 11Mbps a ruteri sa G standardom podržavaju brzine do 54Mbps a n može do 300Mbps).

Ova 2 što imam idu do 54, pa znači onda ću njih iskoristiti. 
Ako budem mogao srediti to.

Nemam pojma niti kakav ću router dobiti. Niti šta se nudi. 

14 godina

Evo zvali me danas, sve dogovoreno.

Kazu zakonski rok je 30 dana, odnosno 60 ako su potrebni neki dodatni radovi na zgradi, pa da vidimo.

Nije da mi se zuri, sad sam na Optimi, ali sta je da je nestrpljiv sam :)

WordPress ❤

1 0 hvala 0
16 godina

Nikad nisam mislio da cu zapravo razmišljati o T-Comovoj ponudi

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

pa normalno kad nude nešto što drugi nemaju. prije su nudili osnovni dsl za masnu lovu i svi su se micali od njih.

16 godina
ranko091 kaže...
Mitch kaže...

pa normalno kad nude nešto što drugi nemaju. prije su nudili osnovni dsl za masnu lovu i svi su se micali od njih.

Kako ne...ima i drugih optika dostupnih, ali ovo je prvi puta da mozes imati sve usluge od T-Coma, za jednaku cijenu (cak i jeftiniju) kao kod konkurencije...

3play paket kod T-coma na DSLu je oduvijek bio skuplji nego kod bilo koga drugog...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:29 (Mitch).
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Kako ne...ima i drugih optika dostupnih, ali ovo je prvi puta da mozes imati sve usluge od T-Coma, za jednaku cijenu (cak i jeftiniju) kao kod konkurencije...

1% hrvatske nije dostupnost već privilegija (postoak karikiram, ali poanta ostaje).

16 godina
ranko091 kaže...
Mitch kaže...

1% hrvatske nije dostupnost već privilegija (postoak karikiram, ali poanta ostaje).

Pricam o Zagrebu.

Recimo u Buzinu, Sveti Duh, Spansko, Precko, Maksimir, Centar imas 3 dostupna operatera samo sa optikom, i jos 2 sa VDSL2.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:34 (Mitch).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice