Cijeli tekst u jednu rečenicu: "HAZU je shvatio da postoji ICT industrija". E sad, kakva je, čime se bave, koliko stvara i koliko zapošljava, to će razglabati sljedećih 30ak godina.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Važnost i kvaliteta ovog okrugla stola ravna je raspravama na ovom forumu.
tj. prevedno na zdravo seljački hrvatski jezik = trla baba lan, da joj prođe dan.
nasi akademici su likovi koji su generalno van kontakta ra stvarnim svjetom...
na stradu debilnost donosenja strategija, petogodisnjih planova i bla bla bla
ako hocete nekoga pitati onda pitajte CEO ENT, 5 Minutes...
a ne neke kvaziexperte zaglavljene u njihvom svijetu...
i da ne morate se dugo brinuti da ce kina biti jeftinija od vas sto se tice place, jos desetljece ili dva kapitalizma u kini i socijalizma u Hr i imati ce vece place nego hr...
ovo je za HAZU napredak....
Hmh, a koliko HAZU pridonosi rastu BDP-a? Zasigurno manje od ICT industrije, ako išta. Zašto ICT industrija ne bi posastančila glede donošenja strategije razvoja HAZU, e kako bi postali produktivniji?
Nekako imam osjećaj filinga se da vi svi koji se skrivati iz lažnih imena i vikinških kaciga na ovom Forumu niste dostojni Akademiku Budinu ili profesoru Lovreku izglancati cipele. Malo poštovanja prema ljudima koji su život posvetili odgajanju inženjera u ovoj državi ne bi škodilo. Svaki od tih ljudi zna o životu i svijetu više nego vas desetorica skupa. Siguran sam da bi se i mnogi drugi IT poduzetnik sa mnom složio. Dakle, djeco, ne bajajte budalaštine po forumima, nego pamet o glavu, tipkovnicu u ruke i radite nešto...
Nekako imam osjećaj filinga se da vi svi koji se skrivati iz lažnih imena i vikinških kaciga na ovom Forumu niste dostojni Akademiku Budinu ili profesoru Lovreku izglancati cipele. Malo poštovanja prema ljudima koji su život posvetili odgajanju inženjera u ovoj državi ne bi škodilo. Svaki od tih ljudi zna o životu i svijetu više nego vas desetorica skupa. Siguran sam da bi se i mnogi drugi IT poduzetnik sa mnom složio. Dakle, djeco, ne bajajte budalaštine po forumima, nego pamet o glavu, tipkovnicu u ruke i radite nešto...
Eh, ali što se toga tiče slažem se s tobom, evo dobio si i thumb up. Međutim... da trebaš jednim izrazom opisati situaciju gdje institucija koja sama ne zna kako utječe na GDP zamjera drugima da ne znaju, te im želi nametnuti strategiju razvoja koju opet sama nema, koja fraza to bolje opisuje, "pasta za glancanje cipela" ili "cinizam"?
Hmh, a koliko HAZU pridonosi rastu BDP-a? Zasigurno manje od ICT industrije, ako išta. Zašto ICT industrija ne bi posastančila glede donošenja strategije razvoja HAZU, e kako bi postali produktivniji?
za početak, moraš znati (i razumjeti) što je HAZU i koja je njihova funkcija.
nakon što uspiješ shvatiti taj dio, možda će ti postati neugodno davati ovakve izjave. mislim, možda i neće, ali valjda se smijem nadati...
HAZU ekipa već dvaest godina mlati praznu slamu i pasivno gleda kako propadamo u svakom pogledu.
I sad da ja imam poštovanje prema njima? zašto bi ? čime su ga zaslužili?
Ustalom ja ih plaćam iz mog džepa i imam ih pravo kritizirat.