I Google protiv IE-a u Windowsima

poruka: 141
|
čitano: 19.563
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "I Google protiv IE-a u Windowsima".
17 godina
RE: I Google protiv IE-a u Windowsima
linuxuser kaže...

Da je program bio opensource onda bi dalje radio i na novijim windowsima.

itf4n kaže...
linuxuser kaže...
Sječam se jednom programa koji sam koristio na windowsu xp zvao se dev c++  bio je free i ekipa se raspala, i sada nitko to ne razvija. I nemožes ga imati na visti i na novijim windowsima. Da je to bio opensource,  taj program bi i sada živio.

Ispravak, program se može potpuno normalno koristiti na Visti (premda, uz ogromno mnoštvo odličnih free IDE-va, neznam zašto bi netko odabrao koristiti Dev-C++).

16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
linuxuser kaže...

Da je program bio opensource onda bi dalje radio i na novijim windowsima.

itf4n kaže...
linuxuser kaže...
Sječam se jednom programa koji sam koristio na windowsu xp zvao se dev c++  bio je free i ekipa se raspala, i sada nitko to ne razvija. I nemožes ga imati na visti i na novijim windowsima. Da je to bio opensource,  taj program bi i sada živio.

Ispravak, program se može potpuno normalno koristiti na Visti (premda, uz ogromno mnoštvo odličnih free IDE-va, neznam zašto bi netko odabrao koristiti Dev-C++).

http://www.bloodshed.net/devcpp.html nema podrsku za vistu, ili seven. Probao sam ga koristiti i izbacivao je gresku, i zalio se na forumu i tamo otkrip da večini neradi, jer ga više ne razvijaju.

Sad postoji eclipse, netbeans, i jos neki, no toga prije nije bilo dok se je vista počela prodavati.  No tada mi je bilo žao dev c++  jer je besplatan, i imao je puno dobrihs skripti, vrlo je lagan za početnike nekako i bolji od eclipsea i netbeansa. . 

Na koje si ti ide-ove mislio, nemoj  reći  crackirane borland ili visual c++.

17 godina
neaktivan

visual c++ express je free, i x puta bolji od dev c++

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Code::Blocks, opensource, free, cross-platform...

Think locally, act globally...
17 godina

Mislio sam na Visual C++ Express, Borland Explorer i Code::Blocks. Nisu jedini, ali za ove garantiram jer sam ih vidio u akciji.

Meni radi savršeno na Visti. Štoviše, i bolje nego na XPu. Vjerojatno nije radio na nekoj beta verziji Viste.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
linuxuser kaže...
Ako mislis da google zarađuje što sa gOS, upravo suprotno pomaže ljudima
Ti stvarno u to vjeruješ?? Smijeh

Nego, još nitko nije konkretno objasnio mehaniku kojom Microsoft preko IE-a u Winsima postiže... što god postiže...
Zanimljivo - iako Google nema službeno veze s gOS-om, niti ga prodaje, sada čak ima i više koristi od njega nego MS od Internet Explorera... c-c-c

A koliko konkretnog objašnjavanja ti treba? Osim mog stava ranije imaš i nekoliko linkova koji govore o tome, a ako uspiješ izaći iz MS ljušture, pronaći ćeš i niz dokumenata kako je i zašto EU dobila spor na temu WMP. Naravno, u parnici za IE to sve još treba proći potrebnu proceduru, pa će se tek onda moći reći i nešto više.
Pazi, gledam te!
17 godina
protjeran
Kalea kaže...
bestia kaže...
Ivan(4) kaže...

Nekako sam očekivao da je Google taj koji će najagresivnije pokušavati da se ovde ugura...

Sad kad Google ima konja za utrku, sto drugo i ocekivati. Istina da je IE totalno zaostao, te su ga svi preskocili u razvoju, a jedino sto ga drzi na trzistu je integracija s OS-om. Cak i oni najokorjeliji IE-ovci sto ja znam su pronasli alternativu. 

Koliko me sjećanje ne vara, rekao si da ne koristiš nikakav antivirusni alat, i da do sada nisi imao problema. Ne zagovaram IE, nego pokušavam biti realan. Ako radite na Microsoftovoj platformi, već godinama, onda nemojte pljuvati po tome, i to je sve. Nek svatko izabere svoje rješenje sustava. Ja godinama koristim IE, i ne mislim comp klati dodatnim glupostima. I nemam nikakvih problema, ali imam av., što bih preporučio i svakome, jer mi je lakše da taj posao obavlja av nego da ja sam ruljam po procesima i tražim koji je zaražen (time is money).
 Evo
Zlo i Naopako
17 godina
Veliki Brat kaže...
Nažalost, mislim da si previdio jednu jako bitnu stvar - ne tužiš nekoga zato što je monopolist, već zato što zloupotrebljava svoj monopolistički položaj. Po logici koju zagovaraš, mogao bi tužiti Microsoft već samo zato što drže ~90% tržišta desktop OS-a, a da uopće ne pričamo o ostalome (IE, WMP, DirectX, ...)?!
Nema apsolutno nikakve logike tužiti Google zato što drži (ne znam) ~90% tržišta tražilica. Ali, ako Google svojom tražilicom filtrira rezultate na način da sebi osigurava bolju tržišnu poziciju, ili si osigurava bolju poziciju na nekom drugom tržištu, onda da - trebalo bi tužiti i Google. No, to tek treba biti uočeno i dokazano...

Uoceno je vec davno, a evo ti i dokaz, prilicno star, danas bi se sigurno naslo i jos mnogo toga novijeg...
Ako ti jedna ozbiljna sveucilisna studija nije dovoljan dokaz, onda neznam sto je... Smijeh
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Veliki Brat kaže...
Nažalost, mislim da si previdio jednu jako bitnu stvar - ne tužiš nekoga zato što je monopolist, već zato što zloupotrebljava svoj monopolistički položaj. Po logici koju zagovaraš, mogao bi tužiti Microsoft već samo zato što drže ~90% tržišta desktop OS-a, a da uopće ne pričamo o ostalome (IE, WMP, DirectX, ...)?!
Nema apsolutno nikakve logike tužiti Google zato što drži (ne znam) ~90% tržišta tražilica. Ali, ako Google svojom tražilicom filtrira rezultate na način da sebi osigurava bolju tržišnu poziciju, ili si osigurava bolju poziciju na nekom drugom tržištu, onda da - trebalo bi tužiti i Google. No, to tek treba biti uočeno i dokazano...

Uoceno je vec davno, a evo ti i dokaz, prilicno star, danas bi se sigurno naslo i jos mnogo toga novijeg...
Ako ti jedna ozbiljna sveucilisna studija nije dovoljan dokaz, onda neznam sto je... Smijeh
Ali oni su mozgo-oprani i programirani da misle da je Google altruistička kompanija gdje svi rade za sendviče i nemaju skrivenih namjera. :)
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Ali oni su mozgo-oprani i programirani da misle da je Google altruistička kompanija gdje svi rade za sendviče i nemaju skrivenih namjera. :)
 A jesi razmaženo derište.  za gOS, za neke programe znamo da su pod gpl licencom (gnu public licence)  i kada je neki program pod tom licencom znači da je slobodan, slobodno proviriš u kod, pobolšavaš, E kad je jednom program pod gpl licencom više ga nemožeš iz njega pretvoriti u vlasnički.  Čuo sam da će i google crome biti pod gpl licencom, google će napraviti svojim novcima novi browser sve će lijepo posložiti a dalje ga može google ili opensource zajednica pobolšavati, google ništa ne zarađuje s njime. Mislim da će nešto uštedjeti, jer je dosad plačao raznim browserima gomilu novca da integriraju googleovu tražilicu kao sto imaju firefox, operi i drugi.
Nemojte reći da IE nema tražilicu, ima ima, čim upišeš u onaj windows search nešto odma te preseli na search.msn.com.

16 godina

tražilice i homepage su opcije, koje istina svaki proizvođać defaultno stavlja na svoje, većina korisnika nema pojma pa... ali opcije, -promijenjive.

Ali plaćati browserima za preferiranje tražilice je netržišno, kako to da komisja to nezna? Opet, baš sam dosadan, zašto protiv IE u win.?

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2009 11:04 (ihush).
17 godina
linuxuser kaže...
 A jesi razmaženo derište.  za gOS, za neke programe znamo da su pod gpl licencom (gnu public licence)  i kada je neki program pod tom licencom znači da je slobodan, slobodno proviriš u kod, pobolšavaš, E kad je jednom program pod gpl licencom više ga nemožeš iz njega pretvoriti u vlasnički.  Čuo sam da će i google crome biti pod gpl licencom, google će napraviti svojim novcima novi browser sve će lijepo posložiti a dalje ga može google ili opensource zajednica pobolšavati, google ništa ne zarađuje s njime. Mislim da će nešto uštedjeti, jer je dosad plačao raznim browserima gomilu novca da integriraju googleovu tražilicu kao sto imaju firefox, operi i drugi.

A niti ne ulaze, gOS nema direktne veze s Google-om.  Google ionako dovoljno zaradjuje na ostalim programima:

Google Earth Pro... 400$

Google SketchUP Pro... 500$

...

besplatno? open source? ne bih rekao....

Inace, kad smo kod zarade, cloud computing djeluje kao prilicno dobar poslovni model. Covjek ne moze birat hoce li kupiti novu verziju ili ne, on jednostavno mora platiti preplatu ako ga zeli dalje koristiti... Tako je onih 400$ za google earth godisnja pretplata na softver...  Znaci svake godine 400$, htio ti to ili ne... Bogataš

Ali ne... bez brige.. Google je super postena kompanija koja podupire open source i radi za sendvice....

17 godina
SupremeCommander kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne, nisam ovo vidio do sada. No dobro, nije baš dokaz, ali slažem se s velikim dijelom rečenog, pogotovo zaključkom...
Ipak, kao što i sam možeš vidjeti - Googleov monopol u pretraživanju je označen kao 'dovoljno opasan', dok su stvarni problemi negdje drugdje - u načinu na koji Google koristi taj monopol. I to je ono što postaje problem.

naxeem kaže...
SupremeCommander kaže...
Veliki Brat kaže...

Hahaha, simpatično mi je ovo, pogotovo kada dođe od osobe koja na potpuno jednake simptome reagira na potpuno različite načine.

SupremeCommander kaže...
linuxuser kaže...

A niti ne ulaze, gOS nema direktne veze s Google-om.  Google ionako dovoljno zaradjuje na ostalim programima:

Google Earth Pro... 400$

Google SketchUP Pro... 500$

...

besplatno? open source? ne bih rekao....

Inace, kad smo kod zarade, cloud computing djeluje kao prilicno dobar poslovni model. Covjek ne moze birat hoce li kupiti novu verziju ili ne, on jednostavno mora platiti preplatu ako ga zeli dalje koristiti... Tako je onih 400$ za google earth godisnja pretplata na softver...  Znaci svake godine 400$, htio ti to ili ne... Bogataš

Ali ne... bez brige.. Google je super postena kompanija koja podupire open source i radi za sendvice....

Ne znam za tebe, ali ja ne plaćam 400$ za Google Earth, niti si to želim... Ne samo to, čak niti ne moram trpiti njihove aplikacije pri svakom pretraživanju koje obavim preko Googlea.
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2009 12:45 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

Veliki Brate nije baš ista stvar. Microsoft ne krije da ga pretraživanje zanima zbog novca, a Google svoju zaradu prezentira kao "pomaganje svijetu".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čekaj malo, što to nije isto, način pristupa? Ma nemoj me... Nije moguće da ti sada problem predstavlja deklariranje imidža kompanije, veći od njenih postupaka na tržištu. Pa i Apple ima po meni odvratan pristup, ali nije monopolist i nema utjecaj na tržište na globalnoj razini. Zapravo ima, ali dokle god je u poziciji da lovi prvog, dotle će taj utjecaj biti kompetitivan i pozitivan. No onaj prvi jednostavno nema takvih interesa...

Naravno, nema tu ništa neljudski i velike su šanse da bi i ja radio isto da imam gomilu love i osjećam se nedodirljivim, ali zato i postoje zakoni, da se pobrinu da nitko ne bude nedodirljiv. I naravno da se kongres SAD-a žalio na kaznu dodijeljenu MS-u (vezano za WMP). I naravno da taj isti kongres ne zanima stanje u Kini, Indiji ili gdje već njihove kompanije (Nike npr.) outsourceaju posao... No, ono što čovjek može (i treba) napraviti je zaštititi vlastito tržište. I vjerovali vi to ili ne, to je ono što EU radi ovdje. A kada Google postane zanimljiv i kada se skupe dokazi, ja čvrsto vjerujem da će se i oni naći na sudu. Možda će do tada trebati doći nekakav lokalni rival Googleu (kao što je Opera IE-u i otkuda je uopće krenula čitava ova priča sa tužbom), ali jbg, od nekuda se mora početi.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
naxeem kaže...
 A jesi razmaženo derište.... ... google ništa ne zarađuje s njime.

I sad ja uopće ne moram komentirati, dovoljno je citirati...
16 godina

- zamrla tema? A neko logično i/ili zakonsko objašnjenje (samo želje) zašto bi IE trebalo izbaciti iz windowsa nisam vidio. btw. Spectrail završio oslobađajućom presudom, pa pošto su pirati nevini, ostaje dežurni krivac M$

isprika svim upletenima u topic, ako diram gdje netreba... to je zato jer me zanima drugačije mišljenje ljudi 'u kompijuterima', a ne u medijima jer bi inače listao 'Milu' a ne BUG.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
17 godina

Žalosno da netko može tako jednostavno utjecati na to što će MS distribuirati u svojem operativnom sustavu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nevjerojatno, MS ti da IE, ak neces, ne moras, skines FF i to je to. A na iPhone-u nemozes imat nista drugo osim safaria pa nikom nista.Mislim da MS ima pravo prodavat sta hoce i s cim hoce, ako se nekom ne svidja, ima i drugih OS-ova

Core 2 Quad Q6600@ 3.5 GHz, Thermatake Max Orb, Asus P5K PRO, 2X2GB kingmax, WD 500 GB, Nvidia GeForce 9800 GTX+, Antec 900, Logitech G15 + Razer Death Adder + Razer eXact Mat+Logitech Cordless Rumble Pad II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
linuxuser kaže...
naxeem kaže...
Nemojte reći da IE nema tražilicu, ima ima, čim upišeš u onaj windows search nešto odma te preseli na search.msn.com.

google ništa ne zarađuje s njime -> Google ništane radi a da na tome ne zaradi!!!! kao i sve firme ovoga svijeta!
ali OK, ako imas 10 godina onda ne razumijes posao....
pa "šefica" mozile je prošle godine stavila u džep nekoliko MILIJARDI dolara!!!!! dajte i meni par milijardi pa cu i ja promovirati OpenSource, hodati okolo i pljuvati proizvođace softwarea koji ne "dijele" svoje proizvode for free
17 godina
 a zasto ti je to toliko vazno...
ionako si na linuxu??? ili nisi???
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Mislim da MS ima pravo prodavat sta hoce i s cim hoce, ako se nekom ne svidja

Može, ali ne u mojem dvorištu.I kod nas u RH postoji, kao i u svim drugim državama, agencija za tržišno natjecanje.Predlažem svim sljedbenicima  "laissez-faire" da malo zaguglaju i shvate zašto nešto nemože i nije dobro, u ekonomskom a  ne informatičkom pogledu na ovu temu, jer o tome se i radi. Microsoft ,ako želi poslovati u EU mora poštovati pravila igre koja su tu da bi omogučila jednak pristup tržištu. Kad kupim računalo i trgovac me   upita koji OS i koji browser želim da mi instalira na njega,  tek onda možemo govoriti da je to slobodno tržište. IE vezan za OS je samo elegantan način da se običnog korisnika veže uz  svoj brand. Običan korisnik često nema pojma o računalu i uzima što mu se da. To ,tko je bolji IE, Firefox, Opera,  sasvim je nevažno, stvar osobnog ukusa, ali je važno da se ravnopravno bore za kupca, jer u konačnici samo konkurencija sili da netko napravi nešto bolje.               (...i nikad debela mačka nije lovila miševe, a i zašto bi ?)                                                                                                                                                                                                                                          
16 godina
neaktivan

Ma gdje si isiso te mild  $, daj link da se i mi malo ogrebemo

16 godina
neaktivan

Za one koji misle da se samo EU nateže sa Microsoftom      http://www.usdoj.gov/atr/cases/ms_index.htm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

didaero, to je notorna glupost.

Ti kad kupuješ računalo možeš fino zatražiti i Linux, ako ti se ne sviđa Windows. Isto tako imaš slobodnu volju umjesto IE-a instalirati koji god browser želiš; nitko te za ništa nije vezao.

Ako referiraš na korisnika "koji nema pojma" onda će ponuda OS-a pri kupnju biti samo pomutnja. Nema apsolutno nikakve logike da Microsoft promovira ili prodaje tuđe proizvode, a svatko tko očekuje to je idiot.

Ako Linuxaše zanima prodaja Linuxa, neka se fino aktiviraju i krenu ga nuditi uz računala. Isto tako, ako Google želi da se koristi Chrome, neka poradi na marketingu, a ne može prisiljavati druge da rade njihov posao jer je i Google jednako ljigavo bogata korporacija.

Tako da je u konačnici položaj IE-a apsolutno ravnopravan. Tvoje ideje tu gore i ideje EU su jednako glupe kao ideja da Google pri registraciji ponudi i Hotmail.

16 godina

.. a tek ovo .. (dio članka.)

Zanimljivo je to da Opera nije tražila uklanjanje IE-a iz Windowsa, već uključivanje i drugih preglednika u distribuciju operativnog sustava.

..

i komentar da kupac želi izbor koji OS i koji browser... -Za OS da, za browser, nebuloza, ali eto, komisija je jača...

Mada nebi bilo prvi put da se MS žali sudu koji je već više puta odbio zaključak komisije. Plač

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije sporno što če netko kupiti, odnosno dobiti uz računalo, sporan je način i ono što se time postiže, a to je neopravdana prednost na tržištu. Kad firma koja drži 90 % tržišta OS, koristi tu poziciju da uvali svoj browser onda je to neopravdana prednost kojom stječe dominaciju nad ostalima koji nemaju tu mogučnost da na tako elegantan način dođu do potencijalnog korisnika. Linux se i predinstalira na računala a ne samo nudi, kao i sav ostali dostupan softver na svijetu.Nitko ne očekuje da MS prodaje tuđe proizvode ali se traži da neometa druge u pristupu tržištu. Zašto bi nekoga smetala praksa MS, pa evo zašto:   http://www.groklaw.net/article.php?story=20041228040645419         Dajte si malo truda, shvatite poantu

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kako doći do weba i skinuti neki drugi browser bez browsera u prvom redu?

Tako da stave nekog drugog, ali sve ovo nema smisla! Ko hoce nek si instalira Firefox ili nes drugo! (kao sto ljudi rade)
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!! BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
17 godina
didaero kaže...

Nije sporno što če netko kupiti, odnosno dobiti uz računalo, sporan je način i ono što se time postiže, a to je neopravdana prednost na tržištu. Kad firma koja drži 90 % tržišta OS, koristi tu poziciju da uvali svoj browser onda je to neopravdana prednost kojom stječe dominaciju nad ostalima koji nemaju tu mogučnost da na tako elegantan način dođu do potencijalnog korisnika. Linux se i predinstalira na računala a ne samo nudi, kao i sav ostali dostupan softver na svijetu.Nitko ne očekuje da MS prodaje tuđe proizvode ali se traži da neometa druge u pristupu tržištu. Zašto bi nekoga smetala praksa MS, pa evo zašto:   http://www.groklaw.net/article.php?story=20041228040645419         Dajte si malo truda, shvatite poantu

Da, stvarno. Kako se MS usuđuje u svoj OS uvaliti svoje programe? MS za razliku od nekih barem ne onemogućuje instalaciju konkurentskog softvera.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice