Kakve veze ima Breivik s time? Ubijanje ljudi je "sloboda govora"?
Valjda je jasno sta sam rekao. Govorio si o neo-nacistima, kako je super sto oni fino zive u Americi, sve dok ne ubiju nekoga.
Primjer s Breivikom je slican - takvi kao on po tebi imaju takodje pravo pozivati na ubijanje, a tek kada ubiju nekog, onda cemo ih kazniti. Jer Breivik nije "izasao iz podruma" i pobio 70 ljudi. On je bio veoma aktivan, povezan s drugim ekstremistima, napisao cak i svoj "manifesto".
Uglavno, ako sam dobro shvatio, ti si cak i za dozvolu onog sto se na zapadu karakterise kao "govor mrznje"? Mislim, ne bi bilo lose da im predlozis da i to "izbrisu" iz zakona. Mozda te i poslusaju i prihvate to kao jako pametne i progresivne ideje. :)
Daj malo objektivnosti i pokušaj racionalno i na načelnoj razini razmišljati o pravima i slobodama ljudi, posebice drugih, koji ne misle kao ti.
Ima ljudi koji misle loše o muslimanima, kršćanima, Židovima, ateistima, budistima, onima koji se loše oblače ili pljuckaju dok govore. Sigurno ima i onih koji misle loše točno o onim karakteristikama koje tebe (ili mene) određuju.
Grow up & live with it.
Hajd molim te umjesto pisanja ovih besmislica vrati se na moj prethodni post, posto smatram da sam (prilicno) objektivan, odrastao, racionalno razmisljam, pa cak i o pravima i slobodama ljudi koji ne misle kao ja - ali zapravo uopste nisam ja bitan u ovome nego se pozabavi mojom argumentacijom.