Gigant za giganta

poruka: 166
|
čitano: 36.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gigant za giganta".
17 godina
Gigant za giganta

Da bi rijec rekel o clanku...

High five !

U par recenica, Oleg je sve rekel.

{#}

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gigant za giganta

PONOS !

Al ove slike ozljede na radu, pa tipa bez rukavica, sljema i icega kako namata :D VRH :D

Bilo gdje van granica balkana i "lijepe nase" bi to napravio jednom i nikad vise....

potpis :D
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Bravo Oleg!!! Odličan članak i razmišljanje!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Obzirom da je riječ o mojoj i mojoj nesuđenoj struci, pratim ove događaje. Svaka čast inžinjerima iz Končara i pilotima iz 225-ice. 

Vražji tipfelerizam i tpke koe kdkada ne rade...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gigant za giganta

"Sada svi skupa u očaju od šačice startupa i njihovih aplikacija za mobitele od po dolar i dvajspet centi očekujemo da nas dignu iz pepela, zaposle stotine tisuća mladih (i starih) i dokinu kataklizmičku nezaposlenost"

Oleg, molim te, evo mog Skypea: ivica.kartelo pa mojim maturantima reci kako će oni ili bilo tko stvoriti sebi radna mjesta u nekim svojim budućim Končarima. Jeli Končar uvijek takav? Jesu li i Končara počeli neki pojedinci, zanesenjaci, luđaci svog vremena? 
Sve je protiv startupa, sam naziv osramocen proteklih 20 godina u Americi jer je metafora mehanizma kojim se novac premjestao iz džepova ljudi u banke, i džepove mladih Harvardaša-bankarskih naučnika što se razmiliše po firmama savjetima da otpuste radnike i kupe startupe koji centa zaradili nisu, niti će, ali koje će te kompanije prodati desetostruko nakon mjesec dana. Onda su bahato brdom novca kupovali kucerine po obroncima Mountain View  dok sve ne ode u ovo sto krizom zovu.
Startup je nekakvo bogaćenje preko noći, što nam je jako poznato. Startup je dobivanje nekakvih bespovratnih sredstava pa ako uspiješ čeka te vjerojatno otkaz... itd. Ljudi rade danonoćno, vjerojatno za neuspjeh. Svi se čude zašto ne ulože svoje vrijeme u kladionicama daleko bi bolje prošli ostajući možda na nuli, nego ovako.

I sad ih i ti razapinješ, a nemaš što razapinjati jer kako kažeš "šačice startupa i njihovih aplikacija za mobitele od po dolar i dvajspet centi". Ili im ti ipak praviš reklamu? Sad sam malo zastao.
E, ako praviš tako reklamu, bravo, to je dobro, jer nitko ih ne spominje, osim njih samih.

Ja sam za startup dok je god domaći izbor startup ili kladionica. Odlazak van je puno bolji. Al' oni koji ostanu i ogledaju se u startupu, od mene čestitke i dobre želje. 
I ti si bio startup. Bug je bio startup. Bug se nije ukrcavao u Antonova (jel' se tako zove taj veliki avion, nekad startup), ali je bio i danas je škola za stotine i stotine tisuća ljudi. Kako to mjeriti? Slikati? Pratiti? Ukrcati u avion?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 18:07 (ivicakartelo).

10 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Fenomenalna vijest dana... Oleg TU & keep on! {#}

Samo su dva Olega :) Samo su dva Olega :)
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 18:10 (dasHHa).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Re: Gigant za giganta
ivicakartelo kaže...

"Sada svi skupa u očaju od šačice startupa i njihovih aplikacija za mobitele od po dolar i dvajspet centi očekujemo da nas dignu iz pepela, zaposle stotine tisuća mladih (i starih) i dokinu kataklizmičku nezaposlenost"

Oleg, molim te, evo mog Skypea: ivica.kartelo pa mojim maturantima reci kako će oni ili bilo tko stvoriti sebi radna mjesta u nekim svojim budućim Končarima. Jeli Končar uvijek takav? Jesu li i Končara počeli neki pojedinci, zanesenjaci, luđaci svog vremena? 
Sve je protiv startupa, sam naziv osramocen proteklih 20 godina u Americi jer je metafora mehanizma kojim se novac premjestao iz džepova ljudi u banke, i džepove mladih Harvardaša-bankarskih naučnika što se razmiliše po firmama savjetima da otpuste radnike i kupe startupe koji centa zaradili nisu, niti će, ali koje će te kompanije prodati desetostruko nakon mjesec dana. Onda su bahato brdom novca kupovali kucerine po obroncima Mountain View  dok sve ne ode u ovo sto krizom zovu.
Startup je nekakvo bogaćenje preko noći, što nam je jako poznato. Startup je dobivanje nekakvih bespovratnih sredstava pa ako uspiješ čeka te vjerojatno otkaz... itd. Ljudi rade danonoćno, vjerojatno za neuspjeh. Svi se čude zašto ne ulože svoje vrijeme u kladionicama daleko bi bolje prošli ostajući možda na nuli, nego ovako.

I sad ih i ti razapinješ, a nemaš što razapinjati jer kako kažeš "šačice startupa i njihovih aplikacija za mobitele od po dolar i dvajspet centi". Ili im ti ipak praviš reklamu? Sad sam malo zastao.
E, ako praviš tako reklamu, bravo, to je dobro, jer nitko ih ne spominje, osim njih samih.

Ja sam za startup dok je god domaći izbor startup ili kladionica. Odlazak van je puno bolji. Al' oni koji ostanu i ogledaju se u startupu, od mene čestitke i dobre želje. 
I ti si bio startup. Bug je bio startup. Bug se nije ukrcavao u Antonova (jel' se tako zove taj veliki avion, nekad startup), ali je bio i danas je škola za stotine i stotine tisuća ljudi. Kako to mjeriti? Slikati? Pratiti? Ukrcati u avion?

Gospodine Ivica Kartelo, hajde još jednom pročitajte ovo što ste citirali.
Oleg nije kritizirao Startup, nego je kritizirao one koji političarski zavaravaju narod kako je od nekolicine mladih poduzetnih pojedinaca
pod zajedničkim nazivnikom "startup" u hrvatskoj pretjerano očekivati da nas dignu iz pepela i zaposle stotine tisuća ljudi i dokinu nezaposlenost.
TVORNICE su to nekoć radile, a Končar je jedna od zadnjih preostalih svjetski konkurentnih manufaktura iz hrvatske koja preživljava.
Dakle lijepo ste se raspisali, i sa svime se slažem, ali nakon svih lijepih driblinga ste promašili gol.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 18:34 (overhaul).
16 godina
overhaul kaže...
Veliki Brat kaže...

A kada isključivo domaći koncert, izložba ili sportski uspjeh budu rezultirali transportom vrijednim 2 milijuna dolara, a izvođači/autori zapošljavali
tisuće ljudi i kooperanata, te izvozili 8 milijardi kuna, kao što je opisano u tekstu, onda ok. Ovako je to samo retoričko pametovanje.

Cini mi se da si upravo pokusao koncert, izlozbu pa cak i sportski doseg svesti na zbroj novca. Da ti objasnjavam zasto je to pogresno ili ne? Da je recimo koncert Joshue Bella nekom dogadjaj godine iako Joshua osobno nije izveo 8 mil kuna ili zaposlio 1000 ljudi? Imas li ideju koliko Konzum izvozi/uvozi/zaposljava i ima kooperanata? Hocemo li ga slaviti zbog izvoza mandarina? Ako ne, zasto?

Nostferatu zombiji i ISO broj objektiva ftw!
17 godina
neaktivan
Gigant za giganta
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivicakartelo kaže...

Sve je protiv startupa, sam naziv osramocen proteklih 20 godina u Americi jer je metafora mehanizma kojim se novac premjestao iz džepova ljudi u banke...

Startup je nekakvo bogaćenje preko noći, što nam je jako poznato...

Odakle takve gluposti o startupu?!?

16 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Bravo Oleg,slazem se sa svim sto si napisao.

1 1 hvala 0
17 godina

Koja je vrijednost tog trafoa na kraju, prvo sam čitao 6 mil, pa 5.5, sad dnevnik kaže 1.7mil {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan

Tražim i tražim i ne mogu naći{#} 1.7mil € mi se čini kao najbliže točnoj cijeni.

17 godina
Ged kaže...
overhaul kaže...
Veliki Brat kaže...

A kada isključivo domaći koncert, izložba ili sportski uspjeh budu rezultirali transportom vrijednim 2 milijuna dolara, a izvođači/autori zapošljavali
tisuće ljudi i kooperanata, te izvozili 8 milijardi kuna, kao što je opisano u tekstu, onda ok. Ovako je to samo retoričko pametovanje.

Cini mi se da si upravo pokusao koncert, izlozbu pa cak i sportski doseg svesti na zbroj novca. Da ti objasnjavam zasto je to pogresno ili ne? Da je recimo koncert Joshue Bella nekom dogadjaj godine iako Joshua osobno nije izveo 8 mil kuna ili zaposlio 1000 ljudi? Imas li ideju koliko Konzum izvozi/uvozi/zaposljava i ima kooperanata? Hocemo li ga slaviti zbog izvoza mandarina? Ako ne, zasto?

Ako konzum izveze mandarine, plati pošteno i na vrijeme kooperante, i ne uzima pritom sebi poticaje za male poduzetnike, ja sam za. Da ih slavimo.
A to što je tebi najvrijednija vijest za Hrvatsku Joshua Bell, nije mjerilo vrijednosti, nego offtopic kvazi-intelektualna retorika.
Meni je dakle ta posprdna mandarina kao Hrvatu vrijednija, da ne spominjem jedan uspješan Končar,
a što mi je kao osobi intimno najdraže i najvrednije u životu, stvarno se nikoga osim mene i bližnjih ne dotiče niti zanima.
edit.
Cijena Transformatora je poslovna tajna, no kažu da transport košta 50% više od cijene cijelog trafoa.
Dakle oko 75% cijene od 2 milijuna €? Poanta je da dan neproizvodnje struje košta elektru na filipinama jednako toliko.
još par detalja koje je Oleg zaboravio napomenuti:
..........

Njemački koncern Siemens koji je 51-postotni vlasnik koji u cijelom svijetu ima 22 slične tvornice za izradu transformatora. 
Kako je prijevoz najskuplja stavka, postavlja se pitanje zašto transformator nije izrađen u Aziji, gdje Siemens također ima nekoliko postrojenja.
"Prva je opcija bila da se transformator napravi u Kini,
ali tamošnji proizvođač nije mogao napraviti transformator u  kratkom roku kao što smo mi u stanju", kazao je Milčić.
KPT se u ugovoru obvezao da će transformator isporučiti u roku od pet i pol mjeseci,
iako je uobičajeni rok isporuke ovakvog transformatora 12 mjeseci. 

KPT je jedna od najprofitabilnijih tvrtki unutar Siemensovog odjela za proizvodnju transformatora
........
Dakle, evo, Kina nemože konkurirati Končaru.
Mislim da to daje dovoljno razloga za naslovnice u lokalnim vijestima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 20:13 (overhaul).
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Cijena Transformatora je poslovna tajna, no kažu da transport košta 50% više od cijene cijelog trafoa.

Dakle oko 75% cijene od 2 milijuna €? Poanta je da dan neproizvodnje struje košta elektru na filipinama jednako toliko.

Možda čak i više ako uzmemo u obzir da je to vjerovatno bila hitna narudžba (5 mjeseci proizvodnje vs. godina dana).

13 godina
neaktivan

eto nije najbitnija stvar. bitnije je da se us**ni referendum izglasa.

Dum spiro, spero.
17 godina
overhaul kaže...

Ne u lokalnim. To je vijest na državnom nivou, koliko god to mnogima "glupo" izgledalo.

17 godina
Old Iggy kaže...
overhaul kaže...

Ne u lokalnim. To je vijest na državnom nivou, koliko god to mnogima "glupo" izgledalo.

Još jedna sitnica:
Končar ove godine bilježi 40 posto više novih ugovora nego lani.
I to ne pričamo o ugovoru na par kuna, ili sa unaprijed predviđenim gubitkom
na svakom isporučenom trafou kao (donedavno) u brodogradnji. 
Sve to dok Hrvatska ide nizrecesijsko brdo, i bavi se "vijestima" koje je Oleg opisao.
Neki su pitali zašto je riknuo trafo na Filipinima:
http://www.abs-cbnnews.com/business/05/28/13/fire-hits-transformer-san-lorenzo-power-plant
koliko sam naguglao, tih dana je šumski požar izazvao automatsko isključivanje pojedinih
elektrodistribucijskih centara u mreži i na ovom trafou je došlo do preopterećenja.
http://www.philstar.com/headlines/2013/05/29/947531/bush-fire-caused-may-8-blackout
Kakva je to elektrana?
http://www.power-technology.com/projects/sanlorenzo/

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 21:04 (overhaul).
17 godina

a i ako se igramo brojkama..

8+ milijardi prihoda u zadnjih 10 godina, 515 radnika (ne znam kak se ta brojka kretala) što daje 200k eura po radniku u godini (prihod, ne zarada)..

nestvarno za hrvatske pojmove..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Sukob titana. Antonov, Trafo i Oleg naravno. :)

Top 10 članaka ove godine zasigurno!

I još da je više ovakvih tvrtki u Hrvatskoj.

JDM4LFE

2 0 hvala 0
16 godina
overhaul kaže...

Ako konzum izveze mandarine, plati pošteno i na vrijeme kooperante, i ne uzima pritom sebi poticaje za male poduzetnike, ja sam za. Da ih slavimo.
A to što je tebi najvrijednija vijest za Hrvatsku Joshua Bell, nije mjerilo vrijednosti, nego offtopic kvazi-intelektualna retorika.
Meni je dakle ta posprdna mandarina kao Hrvatu vrijednija, da ne spominjem jedan uspješan Končar,
a što mi je kao osobi intimno najdraže i najvrednije u životu, stvarno se nikoga osim mene i bližnjih ne dotiče niti zanima.
edit.
još par detalja koje je Oleg zaboravio napomenuti:
..........

Njemački koncern Siemens koji je 51-postotni vlasnik koji u cijelom svijetu ima 22 slične tvornice za izradu transformatora. 
Kako je prijevoz najskuplja stavka, postavlja se pitanje zašto transformator nije izrađen u Aziji, gdje Siemens također ima nekoliko postrojenja.
"Prva je opcija bila da se transformator napravi u Kini,
ali tamošnji proizvođač nije mogao napraviti transformator u  kratkom roku kao što smo mi u stanju", kazao je Milčić.
KPT se u ugovoru obvezao da će transformator isporučiti u roku od pet i pol mjeseci,
iako je uobičajeni rok isporuke ovakvog transformatora 12 mjeseci. 

KPT je jedna od najprofitabilnijih tvrtki unutar Siemensovog odjela za proizvodnju transformatora
........

Koliko je Koncar platio kooperante i kada? Koliko je platio svoje radnike? Vjerujem da su radili dosta prekovremeno kad inace izrada traje godinu dana.

Meni je jako drago sto je tebi kao pravom Hrvatu najvazniji dogadjaj godine da je tvrtka u njemackom vlasnistvu proizvela robu koju ce ruski avion prevesti na Filipine. Drago mi je i da koncerte i izlozbe svodis pod kvazi intelektualizam - netko se divi transformatorima, netko izvedbi/muzici ili slici. Svakom njegovo.

Zanimljivi su ovi detalji koje si naveo - zamisli koliko bi clanak bio bolji da je novinar umjesto Modrica i Ave naveo njih.

11 godina
protjeran
Gigant za giganta

iako se mnogo puta nisam složio sa Olegom Maštrukom, ovaj puta se sažem ama baš u svemu.

A jedan sam od onih koji se bave razvojem mobilnih aplikacija, no isto tako imam veze i sa dotičnom temom (uz koju su vezani i obiteljski prihodi).

Antonov sam vidio u Kijevu pa mi se ne ide na razgledavanje istog aviona u Zagrebu no cijela stvar je za pohvalu.

Šteta što su političari upropastili ovu državu i veliku većinu tvrtki, odnosno šteta je da nam je industrija vrlo slaba, uz izuzetak ovakvih tvrtki...

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gigant za giganta

Članak isprintati u 10 milijuna primjeraka i pobacati iz aviona na područje cijele Hrvatske.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 22:42 (Dans).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Ged kaže...
 Svakom njegovo.

Mislim da namjerno ignoriraš vlastito saznanje da se u članku ne radi o striktno pojedinačnim slučajevima tako da se ne moramo svađati o semantici.

Ovakvim ponašanjem možemo diskreditirati univerzalno dobre stvari za društvo (čak i samu umjetnost), otkriće lijeka za HIV, poradi pojedinca kojeg to ne zanima jer nije osobno povezan sa bolešću.

Dok se napadno otkrivanje svakog detalja privatnog života pojedinca gotovo uvijek može otpisati kao irelevantno za funkcioniranje društva, jer pojedinaca ima u obilju, opravdano je kritizirati medijsku eksploataciju i agresivnu guranje istog na štetu informiranja o unverzalno važnijoj temi.

Znači, bez raspravljanja isključivo da bi bio protiv, nemaš opipljivog argumenta, osim jednog koji je sveden na narodnu poslovicu da se o ukusimi ne raspravlja.

Kako je Veliki Brat to već odlično istaknuo samo ću ponoviti njegov citat:

Veliki Brat kaže...
A ti ljudi žive u zemlji Laprdiji? Kako te uspjela promašiti parabola golemog aviona koji jedini u svijetu može transportirati proizvod države koja (da ironija i događaj budu još veći) više gotovo ništa niti ne proizvodi, stvarno mi nije jasno. Da, golemi avion (koji ne slijeće nigdje bez prijeke potrebe, a slijeće kod nas - jer očito postoji prijeka potreba) stvarno i je događaj godine, pogotovo za te jadne, gladne i obespravljene.

Olegu jedan golemi TU za članak.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
Gigant za giganta

Prethodni post (@wyks) bi samo nadopunio jednom činjenicom. KPT je u svjetskom vrhu u proizvodnji transformatora. Imaju tehnologiju i znanje te sposobnost da naprave kvalitetno i brzo ono što se traži od njih. U zemlji koja je tehnološki zaostala u većini drugih industrijskih grana (neke su jednostavno prestale postojati) to mora biti popraćeno na odogovarajući način. Onaj tko to ne kuži ima problema s rasuđivanjem.

Stručnjak za odmaganje...

4 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Gigant za giganta

Sta je rec ima i u bugu crvenih kmera koji ne vole cuti istinu i brisu komentare bez kartoniranja,valjda ih pece savjest jer znaju istinu ali moraju postupati po naredenjima vrhuske.

The world is just illusion

1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gigant za giganta
Oljezhe ti kao zaljubljenik u mastodont tehnologiju i totalitaristicka pretjerivanja u velicini,napravio si interesantan clanak, koji je manje vise redovno pokvaren
pretjeranim izljevom zuci po svemu sto nije po tvom naravouceniju.
Hajd da se i to razumjeti svi imamo neke slabosti,ali to tvoje poredjenje i podnistavanje start up-a ,sa Koncarem je u najmanju ruku smjesno.
Fino je to sto Koncar izvozi transformatore i dobro im ide.Fino i sto ce sletjeti Mirya na Pleso...nije ni to svaki dan... al rodjace prestani pljuvati toliko po nekim stvarima koje to ne zasluzuju.

Vjerojatno ima jos koji pozitivan primjer i izvoznik iz HR , ali ne toliko dovoljno zanimljiv kao transformator od 200 i kusur tona i 6 motorni leteci sleper.
Pratim godinama tvoje izljeve bijesa, sto po printu, sto po webu i da se primjetiti, sto si stariji to si gori...
Ubice te romantika za vremenima kojih u stvarnosti brat-bratu nikad nije ni bilo.
Nego da te pitam... Kako se nosis sa ovim silnim ass kisserima po forumu i fb-u ? pretpostavljam da nije lako. :)

4 2 hvala 0
14 godina
T-55 kaže...

Sta je rec ima i u bugu crvenih kmera koji ne vole cuti istinu i brisu komentare bez kartoniranja,valjda ih pece savjest jer znaju istinu ali moraju postupati po naredenjima vrhuske.

Što tebe muči? Nedostatak sexa, loša probava ili nešto treće?

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
wyks kaže...
Ged kaže...
 Svakom njegovo.

Mislim da namjerno ignoriraš vlastito saznanje da se u članku ne radi o striktno pojedinačnim slučajevima tako da se ne moramo svađati o semantici.

Ovakvim ponašanjem možemo diskreditirati univerzalno dobre stvari za društvo (čak i samu umjetnost), otkriće lijeka za HIV, poradi pojedinca kojeg to ne zanima jer nije osobno povezan sa bolešću.

Dok se napadno otkrivanje svakog detalja privatnog života pojedinca gotovo uvijek može otpisati kao irelevantno za funkcioniranje društva, jer pojedinaca ima u obilju, opravdano je kritizirati medijsku eksploataciju i agresivnu guranje istog na štetu informiranja o unverzalno važnijoj temi.

Znači, bez raspravljanja isključivo da bi bio protiv, nemaš opipljivog argumenta, osim jednog koji je sveden na narodnu poslovicu da se o ukusimi ne raspravlja.

Mislim da (ne)namjerno nisi detektirao debelu ironiju u 'svakom njegovo'. 

Medjutim, cak da to i nije slucaj, nisam siguran o cemu pricas. Kakvi striktno pojedinacni slucajevi, kakva semantika u clanku, kakvo otkrivanje svakog detalja privatnog života pojedinca, diskreditiranje univerzalno dobrih stvari za društvo i univerzalno vaznije teme? Mozda si se zabunio pa si zelio odgovoriti nekom drugom?

Ne mogu sa sigurnoscu tvrditi, ali nadam se da imam dosta opipljivih argumenata. Ono u sto sam pak siguran je da narodna poslovica nije jedan od njih.

17 godina
Gigant za giganta

Vidim da puno vas nema pojma o kvazi socijalizmu/komunizmu što me pomalo čudi, ali vjerovatno ste prije padali na reklame sa telke i novinske članke kao što i sada padate pa ne mislim objašnjavati što je bio ex. socijalizam i zašto je nekima bilo "lijepo". Ukratko, meni i mojoj obitelji nije.{#}

Da je događaj godine, nije baš, jer da je autor razmislio shvatio bi oni konstantno prodaju transformatore i da zapravo ovo nije ništa čudno osim samog načina transporta, ali će svakako biti događaj dana jer ću ići sa klincem pogledati taj avion :).

Što se tiče proizvodnje u hrvatskoj, vidi se da opet čitate previše index, nethr, vecernji, jutarnji, itd. Proizvodnje ima samo se ne piše o njoj jer se traži/klika članak o nogometu, severini i sličnim glupostima, no autoru poručujem da malo bolje istraži što se sve proizvodi u RH, iznenadio bi se.

Zanimljivo kako pametni/napredni ljudi (barem ih ja tako vidim) današnje događaje u RH smatraju nebitnima, a zapravo su glasni kao da se radi o 100.000 novih radnih mjesta, a još nisam čuo niti jedan dobar i razuman argument osim da manjina treba odlučivati što većina treba misliti i htjeti, jer inače svako suprotno mišljenje je korak nazad/debilizam/retardacija/povreda/napad/ustaše/četnici/partizani/????????/uvođenje smrtne kazne/???????????? {#} 

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
3 2 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice