GeForce GTX 295 na CES-u

poruka: 126
|
čitano: 18.222
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "GeForce GTX 295 na CES-u".
17 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

Za ovo će trebat elektrana pokraj kuće.

BTW mogli su stavit malo parizera u ovaj sendvič(izgledala bi grafa ukusnije)Belji se

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GeForce GTX 295 na CES-u
zzXXy kaže...
GeForce kaže...

mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.

A od kada je to tako da je ATI ispred nVidije uvijek???
Ajd molim te navedi jedanu grafu (seriju grafa) od ATIja koja je izasla prije nvidijine serije tog ranka!!
Koliko ja znam ATI je UVIJEK izdavo iza nVidije svoje serije grafulja i uvjek donosio prednost od 5% do 10% na nVidijine grafulje koje su onda bile vec stare skoro 6 mj.
Jedino sto je nvidija zjb je serija 5xxx koja je bila u totalnom rasulu. Ostale serije su tukle sve a najvise serija 8xxx kojoj ATI nikako nije mogo nista do pojave (zadnje tj ove generacije) nove serije njihove al dotle je nvidijne 8xxx grafe bile stare skoro 6 mj.
Ako ovo pobijes ja ti placam pivo!
Hvlala bogu pratim to od jos legendarne Rive TNT! 

Ja osobno bi volio da ima vise konkurencije jer to znaci za nas smrtnike manje cijene! A to hvala bogu svi zelimo. 
 HMM cini mi se da Nvidija  nije jos ponudila niti jednu graficku sa podrskom za DX10.1 a ni punu podrsku za HDMI a ti kazes da ATI kasni u svemu za Nvidiom 6mj. Ma daj sta ti pricas, a za 4870x2 nije otvoren side port koji ce dopustit da jergre komuniciraju sa dodatnih WRITE--READ 5GB/s--5GB/s, a u ostalom kad je izasla 4870x2 a kad ce izac GTX 295 mozda do tad izadje i ATI5xxx.

http://images.anandtech.com/reviews/video/ATI/4870X2/sideport.jpg
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 23:27 (ManchesterUTD).
17 godina
Sam si vi kupujte ATI i budite super zadovoljni, a ti koji briješ na DX 10.1, kolko godina imaš? 10?

Bitno je kaj se dobi za pare, a činjenica je da ATI ima problema s driverima. Imal sam par generacija nvidia kartica i jednu ATI. Više nikad ne budem kupil ATI.
17 godina
GeForce GTX 295 na CES-u

A smijesnih ljudi...

Ova dva proizvodjaca igraju Frog leap svakih nekoliko (unaprijed odredjenih?) mjeseci, a fanboys uvijek idu u svete ratove zbog toga.

Svasta...

Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.

0 0 hvala 0
17 godina

Potpisujem gornji text....čitam prepirke i smijem se do bola....možda sam ipak prestar za ovu grupu Belji se

Nakon podosta iskustva oko vga kartica tvrdim da nema generalno bolje kartice....i Nvidia i Ati imaju svjetle i manje svjetle trenutke...pitanje je samo koji im nalete u određeno vrijeme...

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, OCZ @1000MHz, 9600GT @ 810/2100MHz, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Sam si vi kupujte ATI i budite super zadovoljni, a ti koji briješ na DX 10.1, kolko godina imaš? 10?

Bitno je kaj se dobi za pare, a činjenica je da ATI ima problema s driverima. Imal sam par generacija nvidia kartica i jednu ATI. Više nikad ne budem kupil ATI.
 Cinjenica da ATI ima problema sa driverima, pazi sta pricas, da malo pogledas statistike vidio bis da Nvidia daleko ima najveci odio u rusenju Windowsa.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina
neaktivan
Ja samo želim reći da Nvidija što god "izmislila" nema šanse prema ATI-u, čim ATI osjeti da se Nvidija približava(a trebat će Nvidiji da se preibliži)izbacit će ponovno neku ""ZVIJERKU"" tako da će Nvidija ponovno propast.
Been there done that
17 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

U danom trenutku sam uzimo novu kartu i vidio da je atijeva brža, nju kupio, i super zadovoljan. Nikakvih problema  sa driverima, sve OK.

0 0 hvala 0
17 godina
GeForce kaže...

mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.

Imo nvidia najbolje performanse,a ati najbolji omjer ulozeno-dobiveno.

ati 5xxx>nvidia gtx295>at 4xxx...tako ti mislis atm samo ne zaboravi da ce odgovor na 5xxx seriju od nvidie biti opak ako ce se radnja ovako desit :D
:))
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Kako najprije kazes da je bitan odnos price/performance a onda promoviras nVidiju??

Vidim da se više čita po forumima da "ljudi imaju problema" nego što je to iz odobnog iskustva, ali opet vjerojatno imač nVidiju, pa "guraš vodu na svoj mlin"

Činjenica je da ATi ima problema sa driverima samo na onim računalima koji imaju vlasnike koji ih ne znaju rješit, e pa baš takvi onda prigovaraju kako "driveri ne rade".

Neka si onda nađu nekog frenda koji zna napravit jednu tako jaaako složenu operaciju, nego ić sami to radit i onda kenjat po forumu...

17 godina
neaktivan
zero cool kaže...
Ja samo želim reći da Nvidija što god "izmislila" nema šanse prema ATI-u, čim ATI osjeti da se Nvidija približava(a trebat će Nvidiji da se preibliži)izbacit će ponovno neku ""ZVIJERKU"" tako da će Nvidija ponovno propast.
Vidim ATi fanboysi su se od ove 48xx serije opet poceli ukljucivat u rasprave :D

Nema smisla govorit takve gluposti, jer nije nVidija firma od 30 zaposlenika, pa oni su firma koja je pokopala Voodoo koji je prakticki imao cijelo 3D trziste. Nije ih za podcjenit, a iz ove geške zvane 2xx jezgra će sigurno nešto naučit. Njima je najbolje da krenu od "nule" i sljedeću generaciju naprave kako treba.
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...
NEW_MAN kaže...

Kako najprije kazes da je bitan odnos price/performance a onda promoviras nVidiju??

Vidim da se više čita po forumima da "ljudi imaju problema" nego što je to iz odobnog iskustva, ali opet vjerojatno imač nVidiju, pa "guraš vodu na svoj mlin"

Činjenica je da ATi ima problema sa driverima samo na onim računalima koji imaju vlasnike koji ih ne znaju rješit, e pa baš takvi onda prigovaraju kako "driveri ne rade".

Neka si onda nađu nekog frenda koji zna napravit jednu tako jaaako složenu operaciju, nego ić sami to radit i onda kenjat po forumu...

a ti vjerojatno imas ATI pa onda kenj** po NVIDIJINIM karticama

ja koristim nvidiu i nikad problema sa driverima a koristim kartice nvidie oduvijek,sto ne mogu reci za ATI jer nisam koristio tu karticu

i jos nesto:da ne bude off topic ja mislim da ce ova nova kartica biti prava ZVIJER Smijeh -dosta je bilo vise da ati vlada sada malo mi nvidia fanovi da uzivamo Belji se

hehe pozZ
asus p5k/epu,core2duo e 8400,8800gt,2gb ddr2 kingston,360gb hd
17 godina
neaktivan

Pa jeli problem sad da Nvidia ima bolju karticu pa poslije ati.

Zadnjih par kartica što sam imao su bile nvidia pa ati pa tako par puta. Tko ponudi bolji proizvod ja kupujem.

Zašto da se zbog ljubavi prema jednoj firmi odlučite na nešto ako hladnih glava možete puno bolje proći.

Tu mislim na sve proizvode od napolitanki, mp3 playera, mobitela, kondoma, auta, švedskih pumpa itd.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
16 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

gle,nvidia je rasturala sa karticama 8600 gt i 8800gt(koje su jos OK,imam 8600gt):D,ali primjer ova 9800 gtx,inace se kaze koliko para toliko muzike,u slucaje ove kartice vrijedi koliko para toliko upola manje muzike tj. grafike,moj bratic ima 3870 koja radi skoro poput 9800gtx a 4870 ju pomete kad se sjeti a nije velika razlika u cijeni,a ova 4870x2 to pobija sve nvidijine kartice,mozemo jedino cekat GTX 295 koja ce bit jaca no dok ona izade evo ti neke 5870 od 1 gb gddr5 memorije koja ce i nju pomest,no trenutno je ATi u kokosu dok ne poprave drajvere koji nam sjebu zivot,ali rjesit ce oni to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

Evo vidim svi nesto se zale na ATI drivere, pa sta je vama jel skoro bilo na BUG online da Nvidia najvise rusi Windovse, a ja evo vec zadnjih 4 godine imam samo ATI (9200-9600pro-1650pro-1950XTX-3870-4870) i jos nikakvih problema ja nisam imao.

A u ostalom vidio sam nekoliko puta na forumu da neki koji su preporucivali neke konfiguracije stavljali su neke nForce chipsete sa ATi grafikama, pa zato vam preporucam da pazite mozda je i u tome problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ormuz kaže...

Pa jeli problem sad da Nvidia ima bolju karticu pa poslije ati.

Zadnjih par kartica što sam imao su bile nvidia pa ati pa tako par puta. Tko ponudi bolji proizvod ja kupujem.

Zašto da se zbog ljubavi prema jednoj firmi odlučite na nešto ako hladnih glava možete puno bolje proći.

Tu mislim na sve proizvode od napolitanki, mp3 playera, mobitela, kondoma, auta, švedskih pumpa itd.

Potpis ;)   uzeo si mi riječi iz tipkovnice
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

Otvorite temu usporedba drivera i uzivajte,ovdje je rijec o GTX295,po meni prevelika graficka,koju ce biti uzasno tesko hladiti a kamoli napojiti strujom,uz te pretpostavke,driveri su mila majka kakvi ce ovo bit problemiViče

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CroGrid-8800gt kaže...

ja koristim nvidiu i nikad problema sa driverima a koristim kartice nvidie oduvijek,sto ne mogu reci za ATI jer nisam koristio tu karticu

i jos nesto:da ne bude off topic ja mislim da ce ova nova kartica biti prava ZVIJER Smijeh -dosta je bilo vise da ati vlada sada malo mi nvidia fanovi da uzivamo Belji se

hehe pozZ
Na poslu imam nVidijinu Quadro karticu, a do pred nekih 2 mjeseca sam imao 8800GTS (Sad imam 4870), i moram priznat da su sve odlične, znam instalirat drivere, tako da se tu nemam nešto posebno za bunit...  jedina razlika među karticama je što je 4870brži od ove stare nVidije...

A ova nova će definitivno bit zvijer... koja se grije za poludit, zauzima besmislenu količinu mjesta u računalu, troši duplo više od 4870X2 - i ono najvažnije radi možda nekih 5% brže u najboljem slučaju... a da ne spominjem cijenu, koja će poznavajući nVidiju bit minimalno 5000kn.
16 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

sta ja serem po drajverima od ATIa LoL,super su imao sam (tj. imao sam) 9200 i 9600, a sad bih htio 4670/u najboljem slucaju 4850,drajveri su super,dok na 9800 gtx je lik trazio 2 mjeseca odgovarajuce,da ne spominjem reinstall windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...
CroGrid-8800gt kaže...

hehe pozZ
Na poslu imam nVidijinu Quadro karticu, a do pred nekih 2 mjeseca sam imao 8800GTS (Sad imam 4870), i moram priznat da su sve odlične, znam instalirat drivere, tako da se tu nemam nešto posebno za bunit...  jedina razlika među karticama je što je 4870brži od ove stare nVidije...

A ova nova će definitivno bit zvijer... koja se grije za poludit, zauzima besmislenu količinu mjesta u računalu, troši duplo više od 4870X2 - i ono najvažnije radi možda nekih 5% brže u najboljem slučaju... a da ne spominjem cijenu, koja će poznavajući nVidiju bit minimalno 5000kn.

pa napisano je da će trošit 289W što je za nekih 100W manje od 4870x2, a rečeno je da bi cijena trebala biti otprilike jednaka, a s obzirom da ova najskuplja kod nas košta oko 3800 kn, tako da bi ova trebala bit oko 4000 kn ali će ati u past cijena pa će biti isplativija, i još driverima otpuste kočnicu propusnosti i da vidiš. plus kaj će skoro izać i hd 5xxx serija tako da će joj još više past cijena, a nvidia, iako nemam ništa protiv njih leti na dno. a dok dočekamo novu seriju nvidie će ati biti vladar. to znaći da će ati vladati još minimalno 1 god.

Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

Sad da se Voodoo ponovo ukljuci u grafe rasturo bi ko u svoje vrijeme. Cool

P4 2.0,Ati 9600PRO,1GB 166MHz.

0 0 hvala 0
17 godina
BornaKLC kaže...

A ovo je najgluplja izjava koju sam procitao.
Da se voodoo ukljuci u grafe...
3dfx se ne ukljucuje vise u nista, tako ni voodoo...
Mrtva usta ne govore.
Ide Crvenkapica šumom i sretne nepismenog vuka. Pita je vuk: Crvenkapice, šta to nosiš baci? I Crvenkapica baci košaricu.
17 godina
GeForce GTX 295 na CES-u

Kako ja vidim stvari stoje ovako:

GF 9800<HD4850<9800+<HD4870<GTX260<HD4870 1GB<GTX260 216<GTX280<HD4870X2<GTX295

Ovo zadnje samo nagadjam, al kako vidim stvari uopce ne stoje lose za Nvidiu, naprotiv rekao bih da im ide bas dobro iako ATI fanovi kazu drukcije.

S druge strane Nvidini driveri su sh1t nasprem ATIevih, i to znam iz osobnog iskustva. ATIevi izlaze svaki mjesec redovno i nikad me nisu zahebali, a sa Nvidiom sam trebo rerollat i brisat i instaliravat na novo drivere, a bas Nvidia fanovi kazu da su ATIevi driveri sugavi.

Kad sve ovo pogledam, sve ove preprike mi izgledaju ko load of crap jer se svi hvataju za slamke i pricaju neistine ili poluistine.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...
pa napisano je da će trošit 289W što je za nekih 100W manje od 4870x2, a rečeno je da bi cijena trebala biti otprilike jednaka, a s obzirom da ova najskuplja kod nas košta oko 3800 kn, tako da bi ova trebala bit oko 4000 kn ali će ati u past cijena pa će biti isplativija, i još driverima otpuste kočnicu propusnosti i da vidiš. plus kaj će skoro izać i hd 5xxx serija tako da će joj još više past cijena, a nvidia, iako nemam ništa protiv njih leti na dno. a dok dočekamo novu seriju nvidie će ati biti vladar. to znaći da će ati vladati još minimalno 1 god.

Molim te objasni mi kako jedna kartica troši oko 250W, a kad staviš praktički dvije zajedno, povežeš ih bridge-om, pokriješ plastikom i prodaješ kao jednu troši 290W??, još uz to računaj duplu memoriju.

Tko god piše 290W, ili halucinira, ili sljepo vjeruje svemu što nVidija napiše.  I ne kuzim ono "otpuste kočnicu u driverima", ne misliš valjda da nVidija namjerno usporava kartice, da bi ih sa novijim driverom mogla "ubrzat"

17 godina
neaktivan
  I ne kuzim ono "otpuste kočnicu u driverima", ne misliš valjda da nVidija namjerno usporava kartice, da bi ih sa novijim driverom mogla "ubrzat"

Ovo je moguće da nVidia namjerno usporava
jer kako bih ja to rekao''Prvo moraš vodjet što neprijatelj može da bih znao koliku jaku trebaš vojsku''

TJ. dok izađu super grafe one nikad nisu iskorištene 100% to mogu garantirati

Dok je moja izašla(8800GTS 512)bila je jaka ali su je kasnije poboljšali više od 30%
Tako da je dobra to taktika
tako će nVidia to napravit

Dok će doći ta  GTX 295, ATi će čekat iza ugla da izda svoju mrcinu,pa će opet početi bitka s driverima
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
Molim te objasni mi kako jedna kartica troši oko 250W, a kad staviš praktički dvije zajedno, povežeš ih bridge-om, pokriješ plastikom i prodaješ kao jednu troši 290W??, još uz to računaj duplu memoriju.

Tko god piše 290W, ili halucinira, ili sljepo vjeruje svemu što nVidija napiše.  I ne kuzim ono "otpuste kočnicu u driverima", ne misliš valjda da nVidija namjerno usporava kartice, da bi ih sa novijim driverom mogla "ubrzat"

Ovako GTX 295 će biti 2XGTX 260

Jedna troši 140W pošto su dvije 2X140=280W još plus ta memorija je tih 10W i eto ti 290W

Pa i nije tako puno ako se uzme u obzir da 4870X2 troši 265W pod punom opterečenjem
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
BornaKLC kaže...

Mrtva usta ne govore.
 Niste u pravi niti jedan... 3dfx jest dio nVidie.. njihovi inženjeri, njihova postrojenja...
Vice Vukov (1938. - 2008.) - Neka ti je laka Tvoja Zemlja.
17 godina
neaktivan
GeForce GTX 295 na CES-u

Mali offtopic.Dosta ljudi pljuje po ovim i onim driverima a u dosta slucajeva su sami krivi jer prije instaliranih novih niti ne obrise stare niti pociste ostatke.Imao sam i nVidiu i sad imam ATI i nikad problema.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
DrNasty kaže...
BornaKLC kaže...

Mrtva usta ne govore.
 Niste u pravi niti jedan... 3dfx jest dio nVidie.. njihovi inženjeri, njihova postrojenja...
 Nvidia je kupila 3dfx i rasformirala ga, ako se dobro sjecam. Znaci 3dfx je kao pravno lice prestalo postojati. Tako da se nece ukljuciti nigdje. Inzenjeri su osobe, fizicka lica, tako da sa starom firmom vise nemaju veze (mozda se neki od njih okupljaju, piju i sjecaju starih dana :)) Sto se imena voodoo tice, na to ime nvidia polaze pravo i vjerovatno ga moze iskoristiti, samo zasto bi to radila kad ima brand geforce koji je izasao s radeonima kao pobjednik u tim starim danima dok je voodoo bio na sceni, bio bi to upitan marketinski potez.
Jedino ako geforce dodje na los glas, pa nvidia odluci ugasiti tu liniju a uskrsnuti voodoo (nesto kao sto opel svakom novom automobilu kompakt klase daje novo ime, dok VW jos uvijek drzi Golf, vec 6 generacija).

Prodajem kuću na klizištu. Povoljno, kao nova, malo prešla.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2008 15:51 (DrNasty).
17 godina
protjeran
GeForce GTX 295 na CES-u

Kartica je sranje pa da ima najbolje rezultate u igrama. Sendvič dizajn je potez očajnika. Ajde nvidijo isprsi se malo bolje, možeš ti to. Vrijeme je da se predstave nativni dvojezgreni GPU-ovi. 2 kartice u sendviču su stvar prošlosti.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice