Za ovo će trebat elektrana pokraj kuće.
BTW mogli su stavit malo parizera u ovaj sendvič(izgledala bi grafa ukusnije)
Za ovo će trebat elektrana pokraj kuće.
BTW mogli su stavit malo parizera u ovaj sendvič(izgledala bi grafa ukusnije)
mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.
A smijesnih ljudi...
Ova dva proizvodjaca igraju Frog leap svakih nekoliko (unaprijed odredjenih?) mjeseci, a fanboys uvijek idu u svete ratove zbog toga.
Svasta...
Potpisujem gornji text....čitam prepirke i smijem se do bola....možda sam ipak prestar za ovu grupu
Nakon podosta iskustva oko vga kartica tvrdim da nema generalno bolje kartice....i Nvidia i Ati imaju svjetle i manje svjetle trenutke...pitanje je samo koji im nalete u određeno vrijeme...
U danom trenutku sam uzimo novu kartu i vidio da je atijeva brža, nju kupio, i super zadovoljan. Nikakvih problema sa driverima, sve OK.
mozda ce ova GTX 295 bit jaca od HD 4870x2 ali 5xxx serija ce jest Nvidiu kad izade. tako da je ATI uvijek korak ispred nvidie.
Kako najprije kazes da je bitan odnos price/performance a onda promoviras nVidiju??
Vidim da se više čita po forumima da "ljudi imaju problema" nego što je to iz odobnog iskustva, ali opet vjerojatno imač nVidiju, pa "guraš vodu na svoj mlin"
Činjenica je da ATi ima problema sa driverima samo na onim računalima koji imaju vlasnike koji ih ne znaju rješit, e pa baš takvi onda prigovaraju kako "driveri ne rade".
Neka si onda nađu nekog frenda koji zna napravit jednu tako jaaako složenu operaciju, nego ić sami to radit i onda kenjat po forumu...
Kako najprije kazes da je bitan odnos price/performance a onda promoviras nVidiju??
Vidim da se više čita po forumima da "ljudi imaju problema" nego što je to iz odobnog iskustva, ali opet vjerojatno imač nVidiju, pa "guraš vodu na svoj mlin"
Činjenica je da ATi ima problema sa driverima samo na onim računalima koji imaju vlasnike koji ih ne znaju rješit, e pa baš takvi onda prigovaraju kako "driveri ne rade".
Neka si onda nađu nekog frenda koji zna napravit jednu tako jaaako složenu operaciju, nego ić sami to radit i onda kenjat po forumu...
Pa jeli problem sad da Nvidia ima bolju karticu pa poslije ati.
Zadnjih par kartica što sam imao su bile nvidia pa ati pa tako par puta. Tko ponudi bolji proizvod ja kupujem.
Zašto da se zbog ljubavi prema jednoj firmi odlučite na nešto ako hladnih glava možete puno bolje proći.
Tu mislim na sve proizvode od napolitanki, mp3 playera, mobitela, kondoma, auta, švedskih pumpa itd.
gle,nvidia je rasturala sa karticama 8600 gt i 8800gt(koje su jos OK,imam 8600gt):D,ali primjer ova 9800 gtx,inace se kaze koliko para toliko muzike,u slucaje ove kartice vrijedi koliko para toliko upola manje muzike tj. grafike,moj bratic ima 3870 koja radi skoro poput 9800gtx a 4870 ju pomete kad se sjeti a nije velika razlika u cijeni,a ova 4870x2 to pobija sve nvidijine kartice,mozemo jedino cekat GTX 295 koja ce bit jaca no dok ona izade evo ti neke 5870 od 1 gb gddr5 memorije koja ce i nju pomest,no trenutno je ATi u kokosu dok ne poprave drajvere koji nam sjebu zivot,ali rjesit ce oni to
Evo vidim svi nesto se zale na ATI drivere, pa sta je vama jel skoro bilo na BUG online da Nvidia najvise rusi Windovse, a ja evo vec zadnjih 4 godine imam samo ATI (9200-9600pro-1650pro-1950XTX-3870-4870) i jos nikakvih problema ja nisam imao.
A u ostalom vidio sam nekoliko puta na forumu da neki koji su preporucivali neke konfiguracije stavljali su neke nForce chipsete sa ATi grafikama, pa zato vam preporucam da pazite mozda je i u tome problem.
Pa jeli problem sad da Nvidia ima bolju karticu pa poslije ati.
Zadnjih par kartica što sam imao su bile nvidia pa ati pa tako par puta. Tko ponudi bolji proizvod ja kupujem.
Zašto da se zbog ljubavi prema jednoj firmi odlučite na nešto ako hladnih glava možete puno bolje proći.
Tu mislim na sve proizvode od napolitanki, mp3 playera, mobitela, kondoma, auta, švedskih pumpa itd.
Otvorite temu usporedba drivera i uzivajte,ovdje je rijec o GTX295,po meni prevelika graficka,koju ce biti uzasno tesko hladiti a kamoli napojiti strujom,uz te pretpostavke,driveri su mila majka kakvi ce ovo bit problemi
sta ja serem po drajverima od ATIa LoL,super su imao sam (tj. imao sam) 9200 i 9600, a sad bih htio 4670/u najboljem slucaju 4850,drajveri su super,dok na 9800 gtx je lik trazio 2 mjeseca odgovarajuce,da ne spominjem reinstall windowsa.
Sad da se Voodoo ponovo ukljuci u grafe rasturo bi ko u svoje vrijeme.
Kako ja vidim stvari stoje ovako:
GF 9800<HD4850<9800+<HD4870<GTX260<HD4870 1GB<GTX260 216<GTX280<HD4870X2<GTX295
Ovo zadnje samo nagadjam, al kako vidim stvari uopce ne stoje lose za Nvidiu, naprotiv rekao bih da im ide bas dobro iako ATI fanovi kazu drukcije.
S druge strane Nvidini driveri su sh1t nasprem ATIevih, i to znam iz osobnog iskustva. ATIevi izlaze svaki mjesec redovno i nikad me nisu zahebali, a sa Nvidiom sam trebo rerollat i brisat i instaliravat na novo drivere, a bas Nvidia fanovi kazu da su ATIevi driveri sugavi.
Kad sve ovo pogledam, sve ove preprike mi izgledaju ko load of crap jer se svi hvataju za slamke i pricaju neistine ili poluistine.
Mali offtopic.Dosta ljudi pljuje po ovim i onim driverima a u dosta slucajeva su sami krivi jer prije instaliranih novih niti ne obrise stare niti pociste ostatke.Imao sam i nVidiu i sad imam ATI i nikad problema.
Kartica je sranje pa da ima najbolje rezultate u igrama. Sendvič dizajn je potez očajnika. Ajde nvidijo isprsi se malo bolje, možeš ti to. Vrijeme je da se predstave nativni dvojezgreni GPU-ovi. 2 kartice u sendviču su stvar prošlosti.