Galaxyji S III "umiru" mladi

poruka: 52
|
čitano: 8.750
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Galaxyji S III "umiru" mladi".
16 godina
Re: Galaxyji S III "umiru" mladi
daniel.hajdinjak666 kaže...

A sta se svi cudite ako se S3 clocka na 1.8 GHz, ako se clocka GPU, stave dva roma u dualboot itd.? U cemu je problem, jer se iPhone ne moze, ili jer netko ne zna kako se to radi? Zasto se to radi...hmmm.... zato jer se moze i bok!

Nije potrebno, a sve to smanjuje stabilnost mobitela. Jasno mi je kad netko clocka Xperiu X8 sa 600 na 800MHz jer zbilja radi razliku, ali to raditi na takvom mobitelu radi 200 bodova u benchmarku nema smisla jer sve ide na štetu osnovnih funkcija, poziva i poruka.

A za boldano {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
protjeran

Hebes benchmark i slicne gluposti. CPU na 1.7, GPU +40 MHz na svakoj jezgri,  je meni odlicna kombinacija. Mob i onako ne izdrzi 2 dana, tak da mi je svejedno jer ga stavim puniti svaku vecer, a fluidnost je veca.

"Power User" dobro znam tvoje komentare u vezi androida, stoga nisi uopce kompetentan komentirati takve stvari. I na tvoje boldano, da, tvoj iPhone ne moze te stvari.

"g3arv8" meni je nakon par mjeseci otisla maticna (vjerojatno memorija, jer nije htel usnimati EFS file i vecinu romova) i zamjenili mi u roku 10 dana. Tak da nema brige ako rikne, sigurno neces dobiti odgovor da si ga koristil na krivi nacin.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 21:08 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
odjavljen
xyan kaže...
patoHD kaže...

JA sam osjetio potrebu iz razloga jer imam low-end smartphone (samsung galaxy mini) koji je imao originalni softwer sa svakakvim bloatware-om i kao takav je bio veoma spor i skoro neupotrebljiv kad bi se na njega instaliralo 10-ak aplikacija.

e onda sam ga root-ao, stavio na njega custom rom (puno "lakši" od originalnog) i overclockao ga za nekih 200 mhz (stock je 600 mhz). tek nakon svih tih "operacija", korištenje tog uređaja je postalo ugodno, znači bez lagga kod izvođenja osnonvih operacija, brzo otvaranje aplikacija, ugodno sufranje web-om i slično. eto, nadam se da sad shvaćaš zašto neki ljudi imaju tu potrebu. :)

ovo ide xyan -a :D

kuzim te ja, ali ti ocito nisi kupio proizvod koji zadovoljava tvoje potrebe. Znam ogranicen si nekakvim budgetom, i kod stvari poput te, nikako nisam protiv. a ne kuzim ljude koji imaju potrebu kupiti SGSIII i overklokirati ga.. Kakve su tek njihove potrebe? ocito da ih taj proizvod ne zadovoljava...

okej, u pravu si. ali recimo, da ja imam SGS3, definitivno bi na njega stavio custom rom jer sam power user i hoću izvući najbolje iz uređaja kojeg imam. ali definitivno ga ne bi overclocako. mislim 4 jezgre su ipak to. još bi smanjio radni takt da mi baterija duže traje, jer znam da bi performasne i dalje bile odlične! :D

rap4life
15 godina
neaktivan

jel mogu zamoliti da mi objasnite sto znaci power user? koja je razlika izmedju power usera i normalnog korisnika (pod pretpostavkom da se radi o istom uredjaju)?

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To da overclock S trice rezultuje ugodnijim korištenjem može biti samo placebo.

Ja u svakodnevnom korištenju na 2011 xperijama sa CM10 ne mogu primjetiti razliku između 650 i 1000 MHz.

A OC arm-a v6 za 300 MHz razliku čini samo u igrama. Tim mobitelima je ram najveći bottleneck.

Rootanje mobitela doprinosi globalnom zagrijavanju.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 21:18 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@xyan, power user je davno prestao vjerovati u Djeda Mraza, pa ga nije strah da bradonja neće doći ako prekrši uslove iz garancije.

Rootanje mobitela doprinosi globalnom zagrijavanju.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
patoHD kaže...

Pato, ako hoces izvuce najbolje od njega, onda ga clocni, ali spusti voltazu i imat ces brzi mob sa istim ili boljim trajanjem baterije os stocka, pa i od samog custom roma, jer vecu ulogu iga sam kernel. Primjer; kad na TB-u radim deinstalaciju Aplikacije, na 1.7 mi taj mali korak odradi vise nego duplo brze, nego na1.4, pa sad ti vidi?!

A onome kome ta brzina ne igra ulogu, slazem se s tobom. Mozes spustiti CPU, GPU i UV cjeli sistem uz jos 100 trikova da dobijes bateriju koja traje po par dana, samo meni to bas ne odgovara.

daniel
15 godina
odjavljen
xyan kaže...

jel mogu zamoliti da mi objasnite sto znaci power user? koja je razlika izmedju power usera i normalnog korisnika (pod pretpostavkom da se radi o istom uredjaju)?

razlika je takva da power user koristi sve napredne opcije i postavke uređaja za koje večina "normalnih" korisnika ni ne zna. 

rap4life
14 godina

samsung quality {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
Moj PC  
4 13 hvala 0
16 godina

"Power User" dobro znam tvoje komentare u vezi androida, stoga nisi uopce kompetentan komentirati takve stvari. I na tvoje boldano, da, tvoj iPhone ne moze te stvari.

Ne znam na što misliš o mojim komentarima, samo sam realan. Android već dugo ne koristim svakodnevno, ali dobro sam upoznat s njime(svi u obitelji imaju high-end Android telefone, a ja sam taj kojem se obraćaju za svaku sitnicu) i moje mišljenje je da je dobar OS, ali za ljude traže nešto drugačije od mene. Meni je iOS puno draži zbog svoje jednostavnosti, ne zato jer ne znam koristiti Android, nego je svaka akcija koja mi je potrebna brža na iOSu, a nisam se osjećao ograničeno time što ne mogu slagati widgete ili mjenjati ikone.

Do pred 2 godine je moj iPhone bio jednako zakrcan svakakvim glupostim, uključujući i dual-boot s Androidom, widgete na homescreenu, stotine tweakova, a bio je čak i overclockan, ali uz sve to, danas mi je puno ugodnije koristiti ga na čistome iOSu, čak bez jailbreaka. Shvatio sam da je sve puno brže, baterija traje puno duže(iako sam i onako bio zadovoljan) i nije me strah svakog novog updatea i čekanja jailbreaka. Na Androidu je ista stvar, jedino što napravim je to da umjesto stock ROMa stavim CM ako je stock pun bloatwarea i OCam ono što je zbilja neupotrebljivo(prije sam spomenuo OCanje Xperie X8 sa 600 na 800MHz).

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
patoHD kaže...
xyan kaže...

razlika je takva da power user koristi sve napredne opcije i postavke uređaja za koje večina "normalnih" korisnika ni ne zna. 

znaci u samo terminologiji, power userom se naziva korisnik uredjaja, dakle koji zna za sto mu uredjaj sluzi, i zasto bas treba taj uredjaj. Taj ga uredjaj u potpunosti zadovoljava. "normalan" korisnik bi dakle bio hipster i snob, koji kupuje stvari samo jer drugi imaju, ili zbog toga da bude na ti sa modom, a uopce ne zna koristiti uredjaj, dakle kupio je uredjaj koji je iznad njegovih potreba? 

15 godina
odjavljen
xyan kaže...
patoHD kaže...
xyan kaže...

znaci u samo terminologiji, power userom se naziva korisnik uredjaja, dakle koji zna za sto mu uredjaj sluzi, i zasto bas treba taj uredjaj. Taj ga uredjaj u potpunosti zadovoljava. "normalan" korisnik bi dakle bio hipster i snob, koji kupuje stvari samo jer drugi imaju, ili zbog toga da bude na ti sa modom, a uopce ne zna koristiti uredjaj, dakle kupio je uredjaj koji je iznad njegovih potreba? 

ne, krivo si me shvatio lol

rap4life..a cajke dok sam pijan :D
15 godina
neaktivan

Ne, mislim da ti mene nisi skuzio. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
xyan kaže...

Ne, mislim da ti mene nisi skuzio. {#}

ne, ti mene nisi skužio :D 

npr. večina mojih frendova smatphone (nebitno koji) koristi samo za pozive/poruke, igre, muziku i fejs. njih smatram "normalnim" korisnicima. 

rap4life..a cajke dok sam pijan :D
16 godina
odjavljen
power_user kaže...

Ne znam na što misliš o mojim komentarima, samo sam realan. Android već dugo ne koristim svakodnevno, ali dobro sam upoznat s njime(svi u obitelji imaju high-end Android telefone, a ja sam taj kojem se obraćaju za svaku sitnicu) i moje mišljenje je da je dobar OS, ali za ljude traže nešto drugačije od mene. Meni je iOS puno draži zbog svoje jednostavnosti, ne zato jer ne znam koristiti Android, nego je svaka akcija koja mi je potrebna brža na iOSu, a nisam se osjećao ograničeno time što ne mogu slagati widgete ili mjenjati ikone.

Do pred 2 godine je moj iPhone bio jednako zakrcan svakakvim glupostim, uključujući i dual-boot s Androidom, widgete na homescreenu, stotine tweakova, a bio je čak i overclockan, ali uz sve to, danas mi je puno ugodnije koristiti ga na čistome iOSu, čak bez jailbreaka. Shvatio sam da je sve puno brže, baterija traje puno duže(iako sam i onako bio zadovoljan) i nije me strah svakog novog updatea i čekanja jailbreaka. Na Androidu je ista stvar, jedino što napravim je to da umjesto stock ROMa stavim CM ako je stock pun bloatwarea i OCam ono što je zbilja neupotrebljivo(prije sam spomenuo OCanje Xperie X8 sa 600 na 800MHz).

Ne znam dobro i uopće njegove komentare, ali to flashanje, clockanje i sl. gluposti su zabavne prvih par dana, a kasnije postanu nebitne. Važno je da je mobitel pouzdan i da odrađuje funkcije kojima je namijenjen. U mom slučaju su to pozivi, poruke, mail, poneki info app, razvoj i prikazivanje HD filmova na TV-u sa smartphonea, umjesto da moram koristiti laptop. U niti jednom trenutku nisam imao potrebu overclockati ga ili petljati.

Baš da je bitno hoće li mi se web renderirati 3 ili 2,8s i nije.

Troll level: sensei
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Istina, bitno je da sve radi, ali meni je velika razlika između 1 i 2 sekunde u banalnim operacijama.

daniel
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Istina, bitno je da sve radi, ali meni je velika razlika između 1 i 2 sekunde u banalnim operacijama.

Siguran sam da nećeš dobiti 100% ubrzanja baš nikakvim overclockom, jer takav CPU ne postoji. Možeš dobiti 5-10% maksimalno, a ako nešto traje 1 sekundu ili 1,1 sekundu, sasvim je svejedno u praksi.

Troll level: sensei
13 godina
protjeran
Stolnik kaže...

samsung quality {#}

Apple iPhone 5 quality {#}3

14 godina
protjeran
Tonči kaže...
Tonči kaže...

Siguran sam da nećeš dobiti 100% ubrzanja baš nikakvim overclockom, jer takav CPU ne postoji. Možeš dobiti 5-10% maksimalno, a ako nešto traje 1 sekundu ili 1,1 sekundu, sasvim je svejedno u praksi.

Ja sam se ukljucil u raspravu kad je kolega rekel da je sve osim roota glupost i nepotrebno za takav uređaj. Stavio sam AOKG Omegu (vjerojatno znas), Siyah kernel koj je OC na 1.7 GHz, GPU je OC za 40 MHz. Situacija je navedena; brisanje pojedine aplikacije sa TB, otvaranje nekih aplikacija (primjer STweaks), redraw launchera i sl. stvari su stvarno duplo brze. Naravno, nije samo OC bitan, ima tu dosta toga, ali su na kraju te sitne operacije duplo brze.

daniel
13 godina
neaktivan

Baš OC GS3 na 1.6 da bude neverowatan, 2-3 custom roma sa super trooper splash water under screen boost xp4 custom root zamjenom?

To me sjetilo na onu "A što se ti sine nebi drogirao ko i svi ostali?"

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Baš OC GS3 na 1.6 da bude neverowatan, 2-3 custom roma sa super trooper splash water under screen boost xp4 custom root zamjenom?

To me sjetilo na onu "A što se ti sine nebi drogirao ko i svi ostali?"

jer su drograši debili

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?
15 godina

Sve se bojim famozonog europatrade-a i njihovog "džep" opravdanja.

"nosio si ga u džepu pa je pukla ploča"

"nosio si ga u džepu pa je vlaga ušla"

To im je omiljeno.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice