Facebook postaje dio Outlooka

poruka: 108
|
čitano: 22.236
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Facebook postaje dio Outlooka".
17 godina
neaktivan
RE: Facebook postaje dio Outlooka
logic kaže...

Poenta je da na bug forumu niko ne zna ko sam i sta sam ako ja to ne kazem licno i nikoga to i ne interesuje. Razmjenjujemo manje vise strucna misljenaj i rjesavamo probleme. NA fb svi manej vise komentarisu statuse, gledaju tudje slike i manje vise zadovoljavaju svoje voajerske porive. Sta koga briga na forumu kako se ja osjecam i kako izgleda moja pasce. Bivstvovanje na forumu nije virtuelni zivot niti je zamjena za stvarni zivot. Ovdje nemam virtuelnih prijatelja tj. barem se ne zovu tako. Nema skoro nikakve slicnosti izmedju foruma i FB. Po tvojoj logici svako surfanje je virtualni zivot.

++++++

Podjela na virtualni i stvari život je u stvari zabluda neukih. Sve je to jedan život, samo izmjenjujemo medije komunikacije. A to što se ljudi na Netu tješe anonimnošću i većom slobodom to je ope njihova neukost i njihov problem. Eto onaj se tamo smije jer je čovjek našao posao preko Fejsa, ovaj se drugi smije jer je netko našao curu preko Fejsa, treća se valjda budala smije jer je onaj našao super ljetovanje preko Fejsa. Kao Internet je život drugog reda.... da, kako za koga. Za onog tko ne zna zarađivati preko neta sigurno je to drugorazredno iskustvo na razini igranja u pijesku (pogotovo uz zatupljujuće FarmVille like FB igrice).

A anonimnost... uvijek se može isprogramirati riješenje koje razdvaja slike tvoje žene s ljetovanja dok ste si oboje malo popili i piskaranje po Bug forumu. FB login je upravo takvo riješenje. Ionako ti je većina ljudi na forumu izvan tvoje FB liste, a i oni koji jesu, valjda slike opijenosti možete uz privacy settings gledatio ionako samo ti i žena, right? ;)

17 godina
neaktivan

Ja na FB imam dva prijatelja od kojih je jedan moj kum sa kojim radim i dijeli nas jedan zid na poslu i 100 metara privatno. Ne tjesim se ja anonimnoscu na netu jer sam na netu preko 15 godina i vrlo dobro zanm sta se moze i kako otkriti i naci. Ja sam i na forumu jedan od rijetkih koji se predstavlja imenom i prezimenom. Sve ostao se slazem ali fb je postao fenomen i los primjer internet komunikacije jer sada djeca sjede kuci i druze se preko fb umjesto da se druze u stvarnom zivotu. Nazalost to postaje trend. Sad su u mom mjestu ulice navece prazne a kad sam ja bio mali navece se nije moglo proci od djece. Manje je mjesto pa se moze biti na ulici. Tu je problem fb. U koristenju a ne fb sam po sebi. Nazalost i okolina sugerise da je fb potreba i nacin zivota. I ovo je primjer. fb u outlooku, na mobu, na kompou sta god otvoris vidim onu odvratnu ikonu. Mene licno to nervira jer sam ja pripadnik stare skole. Visim na forumu kad sam za kompom ali me nema na fb. Kao sto kolega gore rece ko mi je prijatelj i zeli me kontaktirati zna moj mob, fiksni i mailove. Sve ostalo me ne zanima. I ovdje sam dao ideju da se okupimo uzivo i da se upoznamo. A sto se tice slika ne pada mi na pamet da svoje privatne slike kacim na fb niti bilo gdje na net. Jedino u obzir dolazi mail. A o privatnosti an fb necemo jer svako malo iskosi vijesto o provali racuna na fb.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 10:33 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Poenta je da na bug forumu niko ne zna ko sam i sta sam ako ja to ne kazem licno i nikoga to i ne interesuje. Razmjenjujemo manje vise strucna misljenaj i rjesavamo probleme. NA fb svi manej vise komentarisu statuse, gledaju tudje slike i manje vise zadovoljavaju svoje voajerske porive. Sta koga briga na forumu kako se ja osjecam i kako izgleda moja pasce. Bivstvovanje na forumu nije virtuelni zivot niti je zamjena za stvarni zivot. Ovdje nemam virtuelnih prijatelja tj. barem se ne zovu tako. Nema skoro nikakve slicnosti izmedju foruma i FB. Po tvojoj logici svako surfanje je virtualni zivot.

U svakom slučaju, jedno i drugo predstavlja gubljenje vremena ako se neracionalno koristi. Ako netko potroši 3 sata na FB i 3 sata na forumu (bilo kojem), onda je to za mene isto. Ja recimo FB koristim za konkretne stvari (IT PRO grupa). Od računala nastojim pobjeći kada god to mogu, iako mi ona donose novce. :) Jedva čekam godišnji, na brodu nemam računalo. :)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 10:37 (mfrankovic).
17 godina
mfrankovic kaže...
logic kaže...

U svakom slučaju, jedno i drugo predstavlja gubljenje vremena ako se neracionalno koristi. Ako netko potroši 3 sata na FB i 3 sata na forumu (bilo kojem), onda je to za mene isto. Ja recimo FB koristim za konkretne stvari (IT PRO grupa). Od računala nastojim pobjeć kada god to mogu, iako mi ona donose nove. :) Jedva čekam godišnji, na brodu nemam računalo. :)

Lajk :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
logic kaže...

U svakom slučaju, jedno i drugo predstavlja gubljenje vremena ako se neracionalno koristi. Ako netko potroši 3 sata na FB i 3 sata na forumu (bilo kojem), onda je to za mene isto. Ja recimo FB koristim za konkretne stvari (IT PRO grupa). Od računala nastojim pobjeći kada god to mogu, iako mi ona donose novce. :) Jedva čekam godišnji, na brodu nemam računalo. :)

Al imas brod ;)

Ja potrosim vise sati na forumu ali nesto i naucim i to naplatim u "stvarnom" zivotu ;)

To mi dodje kao usputno obrazovanje ;)

17 godina
logic kaže...
mfrankovic kaže...
logic kaže...

Al imas brod ;)

Ja potrosim vise sati na forumu ali nesto i naucim i to naplatim u "stvarnom" zivotu ;)

Iman ja brod, dodji slobodno pa te vodin u lignje. Ima domaceg vina pa i ako nista ne uvatimo opet dobro :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Hahhahah

Samo javi kad i gdje i eto mene i zene i dvoje male djece ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Al imas brod ;)

Vjerovao ili ne, i na FB ima edukativnih stvari. Sve ovisi o tome kako ga koristiš. Ako imas profil, pridruži se http://www.facebook.com/itprocro ili http://www.mscommunity.org. Nauči nešto novo ili podijeli svoje znanje s drugima.

Mali je to brodić, ali ko šta tnakir kaže, nije bitno da li će biti ulova, bitan je mir i tišina na pučini mora. :)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja na FB imam dva prijatelja od kojih je jedan moj kum sa kojim radim i dijeli nas jedan zid na poslu i 100 metara privatno. Ne tjesim se ja anonimnoscu na netu jer sam na netu preko 15 godina i vrlo dobro zanm sta se moze i kako otkriti i naci. Ja sam i na forumu jedan od rijetkih koji se predstavlja imenom i prezimenom. Sve ostao se slazem ali fb je postao fenomen i los primjer internet komunikacije jer sada djeca sjede kuci i druze se preko fb umjesto da se druze u stvarnom zivotu. Nazalost to postaje trend. Sad su u mom mjestu ulice navece prazne a kad sam ja bio mali navece se nije moglo proci od djece. Manje je mjesto pa se moze biti na ulici. Tu je problem fb. U koristenju a ne fb sam po sebi. Nazalost i okolina sugerise da je fb potreba i nacin zivota. I ovo je primjer. fb u outlooku, na mobu, na kompou sta god otvoris vidim onu odvratnu ikonu. Mene licno to nervira jer sam ja pripadnik stare skole. Visim na forumu kad sam za kompom ali me nema na fb. Kao sto kolega gore rece ko mi je prijatelj i zeli me kontaktirati zna moj mob, fiksni i mailove. Sve ostalo me ne zanima. I ovdje sam dao ideju da se okupimo uzivo i da se upoznamo. A sto se tice slika ne pada mi na pamet da svoje privatne slike kacim na fb niti bilo gdje na net. Jedino u obzir dolazi mail. A o privatnosti an fb necemo jer svako malo iskosi vijesto o provali racuna na fb.

NIje problem u neživim stvarima što su ulice prazne nego u odgoju, tj. nedostatku istog. Kada bi ljudi istjerali djecu iz soba na ulicu, onda bi ona i bila na ulici.

15 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
logic kaže...

Al imas brod ;)

Vjerovao ili ne, i na FB ima edukativnih stvari. Sve ovisi o tome kako ga koristiš. Ako imas profil, pridruži se http://www.facebook.com/itprocro ili http://www.mscommunity.org. Nauči nešto novo ili podijeli svoje znanje s drugima.

Haha, koji backlink building. Namigiva

No, ajmo ontopic:

Kako sam bio dijete koje je odraslo na 14400 modemima i news grupama kao extrakewl načinu komunikacije, FB nasreću nikada neću moći provariti. Cijeli taj koncept je napravljen kao tipična besmislena "navlakuša" bez cilja i kraja. Zapravo, kad bolje razmislim, FB ima puno elemenata tipičnog MMO-a (da, ne volim MMO-ove - puno draže su mi LAN feštice ako se već nešto mora igrati u mreži). Dakle, stvaraš svojevrstan alter-ego (koji je u pravilu jdno 30-50 puta bolji, zgodniji i duhovitiji nego u pravom životu), zatim imaš svojevrsne rankove (broj "prijatelja", broj like-ova itd.), tu su i svojevsni savezi (grupe, relacije između "prijatelja"), itd. itd. Na kraju počneš gubiti toliko vremena na to da propuštaš sve one sjajne stvari u životu u kojima si mogao napraviti / naučiti / otkriti nešto ipak puno pametnije od toga da je npr. Iva tog dana za ručak napravila makarone sa sirom (Dabog se ugušila s njima.) ili da je npr. Adam jako, jako depresivan i da misli da život nema smisla (Ako si tako depresivan, idi se baci s mosta. Odmah.). U ogromnoj većini slučajeva, FB je savršena platforma za ego-manijake željne malo pozornosti (koju nema šanse da dobiju u RL) kao i za one koji će radije trošiti vrijeme na hrpu idiotarija koje produciraju njihovi FB "prijatelji" (BTW, nitko nema toliko prijatelja u stvarnom životu.) nego ikoga od njih IKAD pozvati na kavu. FB je savršena platforma i za one popularity-bitch tip ljudi koji se tako očajnički trude biti što popularniji i što obožavaniji, pa makar to bilo samo u virtualnom svijetu. I na kraju, FB je savršena platforma za pametne ljude koji znaju iskoristiti slabe točke ovih prijašnjih grupa kako bi zaradili. OK, moram biti pošten i reći da ima i normalnih ljudi koji imaju tamo svoje profile, ali u sveopćoj navali ovih drugih - uopće mi se više ne da (a ni tim normalnim ljudima) koristiti FB za održavanje socijalnih kontakata, nego smo se svi lijepo vratili na pozive i SMS-ove tipa "Kava sutra u 13h?" ili "Ima neki konc u Jabuci u subotu, idemo?"

Eh...Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
najbolji post... ovaj gore :)
In Control
17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

No, ajmo ontopic:

Kako sam bio dijete koje je odraslo na 14400 modemima i news grupama kao extrakewl načinu komunikacije, FB nasreću nikada neću moći provariti. Cijeli taj koncept je napravljen kao tipična besmislena "navlakuša" bez cilja i kraja. Zapravo, kad bolje razmislim, FB ima puno elemenata tipičnog MMO-a (da, ne volim MMO-ove - puno draže su mi LAN feštice ako se već nešto mora igrati u mreži). Dakle, stvaraš svojevrstan alter-ego (koji je u pravilu jdno 30-50 puta bolji, zgodniji i duhovitiji nego u pravom životu), zatim imaš svojevrsne rankove (broj "prijatelja", broj like-ova itd.), tu su i svojevsni savezi (grupe, relacije između "prijatelja"), itd. itd. Na kraju počneš gubiti toliko vremena na to da propuštaš sve one sjajne stvari u životu u kojima si mogao napraviti / naučiti / otkriti nešto ipak puno pametnije od toga da je npr. Iva tog dana za ručak napravila makarone sa sirom (Dabog se ugušila s njima.) ili da je npr. Adam jako, jako depresivan i da misli da život nema smisla (Ako si tako depresivan, idi se baci s mosta. Odmah.). U ogromnoj većini slučajeva, FB je savršena platforma za ego-manijake željne malo pozornosti (koju nema šanse da dobiju u RL) kao i za one koji će radije trošiti vrijeme na hrpu idiotarija koje produciraju njihovi FB "prijatelji" (BTW, nitko nema toliko prijatelja u stvarnom životu.) nego ikoga od njih IKAD pozvati na kavu. FB je savršena platforma i za one popularity-bitch tip ljudi koji se tako očajnički trude biti što popularniji i što obožavaniji, pa makar to bilo samo u virtualnom svijetu. I na kraju, FB je savršena platforma za pametne ljude koji znaju iskoristiti slabe točke ovih prijašnjih grupa kako bi zaradili. OK, moram biti pošten i reći da ima i normalnih ljudi koji imaju tamo svoje profile, ali u sveopćoj navali ovih drugih - uopće mi se više ne da (a ni tim normalnim ljudima) koristiti FB za održavanje socijalnih kontakata, nego smo se svi lijepo vratili na pozive i SMS-ove tipa "Kava sutra u 13h?" ili "Ima neki konc u Jabuci u subotu, idemo?"

Eh...Smijeh

U osnovi si sažeo cjelokupnu diskusuju u ovaj svoj post. Ima onih koji ga koriste pametno, ima onih koji ga iskorištavaju pametno. Koji će tko biti, ovisi od osobe do osobe. :)

17 godina

Chaos je ocito ovisnik o fejsu posto po postovima vidim da ovu tu raspravu koja se vodi shvaca previse pre osobno, stari chill out, malo van na zrak i sunce nebi ti skodilo

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

siik

odnosno: cekpi likes it 

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 13:29 (cekpi).
16 godina
toxic kaže...

Chaos je ocito ovisnik o fejsu posto po postovima vidim da ovu tu raspravu koja se vodi shvaca previse pre osobno, stari chill out, malo van na zrak i sunce nebi ti skodilo

Mozda je on iz FB-a pa ih brani.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

znači imamo novu vrstu fanboja :)

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
Kečko kaže...

#5. Nisi našao posao zahvaljujući fejsu nek zahvaljujući sposobnostima, a zahvaljujući svojoj lijenosti i ne traženju posla svuda uokolo nisi našao posao već prije, da nisi visio nonstop po fejsu, vjerojatno bi već odavna našao taj posao

E pa po ovoj  rečenici se vidi kolko imaš kulture,tj. da ti je njen nivo na nuli. Otkud tebi pravo da mi govoriš o lijenosti,otkud tebi pravo da uopće komentiraš moje traženje posla??? Više vremena sam provodio na portalima posao.hr i moj-posao.net nego na fejsu,  kupovao novine zaokruživao poslove, POSLAO SAM 50 MOLBI. bio sam na nekih tridesetak razgovora, pola od poslova je već bilo zauzeto od strane ljudi koji su ga dobili preko veze.Zahvaljujući fejsu, na kojem sam u grupi moj-posao.net vidio sam ponudu za posao,i odma nazvao i dobio. A na razgovoru si mi rekli da sam došao kasnije ko zna dal bi dobio. 

A da ne citiram ostalo:

Fejs ima odavno jako dobro složene postavke privatnosti, a da imaš bar malo osobnosti nebi ti bilo neugodno nekog ignorirat kad ti pošalje zahtjev, to dovoljno govori o tebi.

Spam? DA ne ulaziš u glupe grupe,beskorisne nebi bilo ni spama.

I ko veli da se ništa ne može komentirati ako nemaš facebook acc? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 15:37 (nsoul).
15 godina
protjeran

šta je nekom neugodno ignorirat zahtjev za prijateljstvo????? hahahah....još mu pošaljem poruku nek odhebe pogotovo ako ga nepoznam....nju ću upoznat

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice