Poenta je da na bug forumu niko ne zna ko sam i sta sam ako ja to ne kazem licno i nikoga to i ne interesuje. Razmjenjujemo manje vise strucna misljenaj i rjesavamo probleme. NA fb svi manej vise komentarisu statuse, gledaju tudje slike i manje vise zadovoljavaju svoje voajerske porive. Sta koga briga na forumu kako se ja osjecam i kako izgleda moja pasce. Bivstvovanje na forumu nije virtuelni zivot niti je zamjena za stvarni zivot. Ovdje nemam virtuelnih prijatelja tj. barem se ne zovu tako. Nema skoro nikakve slicnosti izmedju foruma i FB. Po tvojoj logici svako surfanje je virtualni zivot.
++++++
Podjela na virtualni i stvari život je u stvari zabluda neukih. Sve je to jedan život, samo izmjenjujemo medije komunikacije. A to što se ljudi na Netu tješe anonimnošću i većom slobodom to je ope njihova neukost i njihov problem. Eto onaj se tamo smije jer je čovjek našao posao preko Fejsa, ovaj se drugi smije jer je netko našao curu preko Fejsa, treća se valjda budala smije jer je onaj našao super ljetovanje preko Fejsa. Kao Internet je život drugog reda.... da, kako za koga. Za onog tko ne zna zarađivati preko neta sigurno je to drugorazredno iskustvo na razini igranja u pijesku (pogotovo uz zatupljujuće FarmVille like FB igrice).
A anonimnost... uvijek se može isprogramirati riješenje koje razdvaja slike tvoje žene s ljetovanja dok ste si oboje malo popili i piskaranje po Bug forumu. FB login je upravo takvo riješenje. Ionako ti je većina ljudi na forumu izvan tvoje FB liste, a i oni koji jesu, valjda slike opijenosti možete uz privacy settings gledatio ionako samo ti i žena, right? ;)