Uh, već vidim poslovične probleme sa Java aplikacijama nakon nadogradnje na najnoviji JRE kad izađe.
Problema ima i sa minornim nadogradnjama, vidjet ćemo što će biti sa ovime...
Uh, već vidim poslovične probleme sa Java aplikacijama nakon nadogradnje na najnoviji JRE kad izađe.
Problema ima i sa minornim nadogradnjama, vidjet ćemo što će biti sa ovime...
http://www.lucidimagination.com/blog/2011/07/28/dont-use-java-7-for-anything/ je sve sto cu reci, zalosno ali istinito. :(
I vec najavljuju Javu 8! OMG....odjednom nastaje kaos!
E moj Sun tj. Oracle....
Samo jedno pitanje....Sva trojica...Jeste vi normalni ?
Ugodan dan i poštovanje
Samo jedno pitanje....Sva trojica...Jeste vi normalni ?
Ugodan dan i poštovanje
Moze jedno dubokoumno pojasnjenje kada si nas vec zasipao sa toliko argumenata!?
Ok, mozda znas nesto sto mi ne znamo?
Vec vidim kako ce ovo sve izgledat pa bolje necu ulazit u neke velike rasprave...sto naravno ne znaci da cu samo citat, dapace.
P.S.
Imamo cast dobiti prvi post od tzv Ferdy-a u tri godine!
ipak vam je iskazao i postovanje na kraju poruke, predpostavljam da se stvarno slaze sa vama i sa svime sto ste rekli.
Ne radim u Javi, ali ovako izdaleka mi stvarno izgleda zabrinjavajuce to sto Google gura na svoji stranu i radi svom JVM, a Sun svoj i tuzi Google. Gdje to vodi? Ako ima neki strucnjak ovdje da mi to objasni.
ipak vam je iskazao i postovanje na kraju poruke, predpostavljam da se stvarno slaze sa vama i sa svime sto ste rekli.
Ne radim u Javi, ali ovako izdaleka mi stvarno izgleda zabrinjavajuce to sto Google gura na svoji stranu i radi svom JVM, a Sun svoj i tuzi Google.
Gdje to vodi?
Ako ima neki strucnjak ovdje da mi to objasni.
U C# :-D
Ili D... Ili neki dobar jezik koji nije opterecen politikom.
Java SE 7 nažalost ima velikih problema na razini kompajlera.
Java SE 7 nažalost ima velikih problema na razini kompajlera.
Sto tocno? Compiler proizvodi netocan kod ili?
Meni je najvece razocaranje nedostatak closurea, no utjesna nagrada je resource handling blok.
Pa poštovani :),
u 11 god. pisanja komercijalnog koda, preko 13 java projekata (batchevi, desktop, web) nijednom mi se nije desilo da se javljaju problemi kod nove "verzije" jave.
i da u jdk7 sve radi normalno kako je i radilo prije. (hibernate, springframework....)
što se tiče .net-a. ste prebacivali kada projekte s .net frameworka 2 na 3, 3 na 3.5... poslije vise nisam pokusavao.
Koliko vam se puta desilo da na jednoj instalaciji windowsa sve radi ok, a na drugoj ne (a sve je "isto").
Koliko vam se puta desilo da s novim updatetom windowsa ne radi aplikacija.
O web aplikacijama (IIs+ASP.net+IE) nećemo razglabat.
Jedan nedavni primjer:
Studio2005, Studio 2008 - 2010 nisam probao:
VB.net kompliciranija forma s custom visual objektima, nakon nekog vremena napise da ne može otvoriti više i prikazati je u designeru (kod se nije mijenjao).
I zaključak. Ako vam rad u .net-u ili javi donosi novac sutite, radite, ucite i uzivajte.
sto se tice google, oracle, sun, apache, ibm, sap, ..... sve je to novac i daleko od nas, bitno je da je baza java i uvijek ce biti besplatna java.
Nego hudo, kako je, kako posao, sta jos nisi na godisnjem :).
p.s. a za onog sto mi broji postove.....a sto reci....odgovorio si mi na prijesnje pitanje:)
Kolega,
sve provjere su prosle na jdk7, juniti nisu javili nista, hudson+buckminster je obavio deploy (linux, win). korisnici jos nista nisu javili da im se rusi jvm.
Vidjet cemo.
Bugova će uvijek biti, rijesiti ce se.
Jedino sto mi se jucer desilo....eclipse indigo mi se srusio na linux ubuntu x64. ali nisam imao snage gledati log.
Dok je bugova, ljudi će imati sto ispravljati i naravno nesto i zaraditi :)
Poštovanje.
Kolega,
sve provjere su prosle na jdk7, juniti nisu javili nista, hudson+buckminster je obavio deploy (linux, win). korisnici jos nista nisu javili da im se rusi jvm.
Vidjet cemo.
Bugova će uvijek biti, rijesiti ce se.
Jedino sto mi se jucer desilo....eclipse indigo mi se srusio na linux ubuntu x64. ali nisam imao snage gledati log.
Dok je bugova, ljudi će imati sto ispravljati i naravno nesto i zaraditi :)
Poštovanje.
10 godina radis u javi i jos uvijek koristis Eclipse???
:)
Pocetak je isao s notepdom, preko VisualAge-a...ali preglomazan je bio i prespor. Jdeveloper previse se puta rusio. NetBeans i njegova inkarnacija RCP nije zadovoljavala prioritete kod odabira desktop java sustava.
Ostao je i uvijek ce ostati Eclipse.
Reci imas neki drugi alat za predloziti?
p.s. dobio sam sina i mogu samo na glas reci da vas ja sve volim :) Ferdy loves .net & java & php & prolog :)
:)
Pocetak je isao s notepdom, preko VisualAge-a...ali preglomazan je bio i prespor. Jdeveloper previse se puta rusio. NetBeans i njegova inkarnacija RCP nije zadovoljavala prioritete kod odabira desktop java sustava.
Ostao je i uvijek ce ostati Eclipse.
Reci imas neki drugi alat za predloziti?
p.s. dobio sam sina i mogu samo na glas reci da vas ja sve volim :) Ferdy loves .net & java & php & prolog :)
Cestitke na sinu!!
Apropos alata, definitivno IntelliJ Idea! Nema boljeg IDE-a, navuci ces se u tjedan dana i vise nikad pogledati niti jedan drugi IDE za Javu.
Da se razumijemo, meni je eclipse defacto IDE za C++ (uz cmake) ali za Javu... Idea rocks ;-)
hvala puno na cestitkama :)
kako dobri projekti izadju i bez jave i .neta :)
Zaboravih Ideu :) ovi projekti dosta su povezani sa springom, a u to vrijeme idea nije bas bila spring lover :)
sad vidim da su se priblizili springIDE-u. SpringDm server konfiguracija, bean patterns itd itd.
A i definitivno baci pogled na springIDE (SpringTools) i naravno e4 :).
Ma sve je to odlicno vezano za java, IDE je lako naci, te prilagoditi svojim potrebama. Meni za sada Eclipse za pure RCP, OSGI services, server side SpringIde (dodatak na Eclipse :)).
Odoh igrat se sa djetetom :)
Ako si s Prologom ikad išta uspio zaraditi, skidam kapu!
P.S.:Čestitke na sinu!
Pa onaj primjer programa u prologu
1. Čije je sin xyz
2. Sin je od tate i mame
:))))))
tko ne bi to kupio :)
hvala puno na četitkama :) i da tko jos nema dijete, brzo krenite na izradu :), nema boljeg sustava od djeteta.
a kad se pojavi bug u vidu plakanja, samo napravis patch (pozoves zenu) i implementiras njezinu cicu :) i da nema resetiranja :)