DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6

poruka: 989
|
čitano: 95.221
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6".
15 godina

Frend ima kineski mob. Baterija mu drži 18 dana ali u tih 18 dana se nas 5-6 po dva tri puta spoji na njegov mob kako bi si nadopunili baterije na brand flagshipovima. I cijelo vrijeme radi kao WiFi hotspot.

Otišao je ovog ozujka poslovno u Kinu gdje se nitko nije spajao na njegovu bateriju jer svi imaju kineske mobitele i evo već 170 dana nije mob stavljao na punjač. Ima 432 sata screen on timea. Pao mu je 6 puta na zemlju, 4 puta na beton, 12 puta je bio u požaru, 24 puta mu je pao u more, 8 puta ga je pas progutao, 16 puta mu je pao u wc školjku a od toga dva puta je povukao vodu i izvlačio ga iz kanalizacije i radi i izgleda ko nov. Nikad ga nije resetirao. Kineska firma svakih tjedan dana updatea firmware sa novostima koje kasnije kopira Google. Ima garanciju 100 godina koja pokriva i oštećenja u slučaju nuklearne katastrofe. Platio ga je 750 kuna.

Potpis!
Moj PC  
36 4 hvala 11
14 godina

hahahahahahahahahahahah

zamalo sam pa sa stolice!!

bravo Ezio!!{#}

AUDIOFIL
Moj PC  
2 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: DOGAĐA SE SADA: Apple predstavlja iPhone 6
ftrim kaže...

fijasko je jer košta soma eura u Hrvatskoj

Fantastični su ti preokreti u ljudskom razmišljanju. Nekad je bio u modi mobitel za 1 kunu. Nitko živ nije pomišljao kupiti mobitel po punoj cijeni, kad ga je mogao dobiti za 1 kunu uz neku pretplatu koju se dalo preživjeti. A gledaj sada, 2014., način razmišljanja. Fuj pretplata! Mada ih ima i za 50-60 kuna mjesečno, a cijena mobitela je parsto kuna (nije malo, ali nije ni tisuću eura). Bitna je samo puna cijena koja je iz poznatih razloga napuhana do plafona. Pa se ljudi šamaraju tom cijenom, a više ne gledaju da mobitel mogu dobiti uz pristojnu pretplatu po nižoj cijeni. Doduše, više ne po 1 kunu, nego za parsto kuna. Pa ni cijene predstavljene jučer uz iphone 6 nisu bile bez dvogodišnjeg ugovora s operaterom. Nikada zadovoljni...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 22:12 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svaka čast novim Iphoneima, ali ja sam još zadovoljan 4-kom i još se ne isplati kupovati novi uređaj. To jednostavno prosječnom korisniku preskupo...pričekat treba još koju godinu dok stvarno ne ponude nešto novo.

I kad će taj Apple više ubacit opcije USB OTG? Ubacivanje videa i mjuze prek Itunesa je tak zamorno...

0 0 hvala 0
16 godina
BudalastoStvorenje kaže...
ftrim kaže...

fijasko je jer košta soma eura u Hrvatskoj

Fantastični su ti preokreti u ljudskom razmišljanju. Nekad je bio u modi mobitel za 1 kunu. Nitko živ nije pomišljao kupiti mobitel po punoj cijeni, kad ga je mogao dobiti za 1 kunu uz neku pretplatu koju se dalo preživjeti. A gledaj sada, 2014., način razmišljanja. Fuj pretplata! Mada ih ima i za 50-60 kuna mjesečno, a cijena mobitela je parsto kuna (nije malo, ali nije ni tisuću eura). Bitna je samo puna cijena koja je iz poznatih razloga napuhana do plafona. Pa se ljudi šamaraju tom cijenom, a više ne gledaju da mobitel mogu dobiti uz pristojnu pretplatu po nižoj cijeni. Doduše, više ne po 1 kunu, nego za parsto kuna. Pa ni cijene predstavljene jučer uz iphone 6 nisu bile bez dvogodišnjeg ugovora s operaterom. Nikada zadovoljni...

Koji to operater ima takve cijene mobitela s jeftinim pretplatama? Sve što sam ja našao uz neku normalu pretplatu(100tinjak kuna mjesečno) uopće nije jeftino, flagshipovi koštaju 2-3 tisuće kuna, a ako je neki povoljniji obično ima mjesečnu nadoplatu samo za uređaj, s kojom se kasnije skupi još jako puno novaca

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

hahahahahahahahahahahah

zamalo sam pa sa stolice!!

bravo Ezio!!{#}

Zaboravio je dopisat da i Apple ima razvijen takav mobitel, ali ga namjerno ne prodaje jer što bi onda nudio iduće godine?!

16 godina
marik7 kaže...

Svaka čast novim Iphoneima, ali ja sam još zadovoljan 4-kom i još se ne isplati kupovati novi uređaj. To jednostavno prosječnom korisniku preskupo...pričekat treba još koju godinu dok stvarno ne ponude nešto novo.

I kad će taj Apple više ubacit opcije USB OTG? Ubacivanje videa i mjuze prek Itunesa je tak zamorno...

Jednostavan odgovor - neće.

Ako nisu u 13 godina, neće ni sada.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
11 godina
protjeran
Tih 750 s PDVom?
15 godina
sardax kaže...
Ne bi Apple bio to što je da ne zna što radi. Njemu i njegovim korisnicima je važan korisnički doživljaj, tko voli i može, kupit će ga. Kome je velik iP6/iP6+, uzet će 5s, zato i nema velikog napretka u novim uređajima. Meni se osobno sviđa iP6, jer ima savršene dimenzije i aluminijsko kućište. Ono što mi nije jasno je MONO speaker i FT kamera. To je moglo biti puno bolje, recimo 3/5 MPx i stereo kao na iP5s. Zašto su išli na HD a ne na fHD je jasno, a to je baterija i A8/RAM i jednostavno ne treba bolje. Ekran će sigurno biti iz rstan, kao i do sada, a kamera je unaprijeđena, po meni, više nego dovoljno. Aluminij će mu omogućit vrhunsko hlađenje i performanse i tu nema straha. Upravo radi tih kompromisa vjrrujem da će i baterija biti dostatna za cijelodnevno korištenje bez razmišljanja. Količina aplikacija koje dolaze s njim zadovoljavaju i redovne i poslovne korisnike. Cijeli "office" paket aplikacija je sve što meni recimo treba. Nakon 15 godina svih mogućih flagshipova, mislim da je iP6 idući moj telefon. Imam veliku pretplatu od 500 kn/mj, tako ka telefon mogu dobiti extra povoljno na ugovor. Malo me kopka speaker i FT kamera, ali vidit ću kakvi će se pokazat. Eko sustav mi je ok, a kako mi i partneri i familija ima neki iP, samo će mi olakšat komunikaciju. Siguran sam da će i Apple bit zadovoljan sa prodajnim rezultatima. Predviđali su im stručnjaci da će iP5 bit fail, a svi znamo koliko su ih prodali :) Nije da me to briga, ali volim uspješne kompanije i volim koristiti njihove proizvode.

pretplata 500 kn mjesečno??? pa zašto, ako imas savršenu od VIPa za 150 kn. to je u 2 godine oko 8.500 kn !!!!!! mozes 2 ajfona kupit za to, naravno u Eu ne kod naših derača
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
marik7 kaže...

Neće i nikada neće, jer je uključivanje iTunes aplikacije bitniji dio od bilo kojeg drugog featurea na iPhoneu. Praktički svaki drugi dio je tu samo zbog konkurencije, dok AppStore i iTunes konekcija moraju biti uključene 24/7/365.

Samo korištenje aplikacije će navesti pojedinca da kupi pojedini singl, što možda u ovo trenutku nije pod spotlightom - najviše jer je spotlight preuzeo AppStore, no tamo početkom 2000-ih to je bio glavni poslovni adut iPoda - glazba koju je najjednostavnije kupiti.

Kako je to nemoguće ostvariti bez diskografskih kuća, sigurno su i one uvjetovale da se onemogući lako dijeljenje glazbe i na slijedećim Apple multimedijalnim uređajima.

Kontroliranje načina na koji korisnik preuzima sadržaj je najlakši način kako natjerati korisnika i da kupi sadržaj.

iPod ne bi uspio bez iTunesa (tj.ugovora sa diskografskim kućama) jer samo reproduciranje ne garantira ovisnost o uređaju (Zune/Creative/Samsung). Tako iPhone ne bi izdržao bez AppStorea (DUH) što se vidi i po stagnaciji Samsunga koji osim izbora uređaja nema feature koji zadržava kupca.

Migracija, komunikacija i općenito transfer podataka su ključni faktori pri zamjeni uređaja.

Kontroliranjem tih procesa zadržavaš kupca. Taj transfer sa jednog Android telefona na drugi je effortless, neprimjetan, pa samim time nema nepredviđenih nuspojava i nelagode kupca.

Kupca potom moraš zadržati neikim drugim izvrsnostima - kvalitetom, dizajnom, cijenom, nadogradnjama etc. etc. Kako je kod Androida izbor ogroman, češće se događa da se kupac fokusira samo na jedan od tih faktora samim time se bazen kupaca za svakog proizvođača smanjuje.

Apple je pored već navedenih čimbenika ima i ove čimbenike na visokoj razini, pa je izbor lakši, planiraniji (tempiran) i time lakši.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
Bus, zato jer od kad imam tih 600,00 kn/mj, račun mi je nekoliko tisuća jeftiniji mjesečno. Imam partnere u EU, a u ovoj pretplati imam NEOGRANIČENE POZIVE prema eu i imam u roamingu po 45/45/45 min/sms/mb free mjesečno. Ja dnevno telefon koristim, nečeš vjerovat, kao telefon. U prosjeku imam mjesečno oko 65h odlaznih poziva, katkad i preko 80h.
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina

znate meni jedna stvar kod nekih od vas nije jasna, a tice se tih pretplata i cijena mobitela. vi to ovako racunate, pretplata je 200 kn mjesecno, 2 godine, ispada 4800 kn plus jos tipa 1500 za mobitel i dolazimo do 6300 kn i onda vi kazete pa platili ste mobitel 6300 kn. ali ljudi moji nisam platio mobitel 6300 kn, nego sam 6300 kn dao za flagship mobitel i mobilnu uslugu u trajanju 2 godine s kojom imam flat internet, flat pozive i flat poruke.

uzmimo sad vas pametne, platite mobitel flagship(ajmo na ajfon) 5000 kn, nema pretplate nema nicega, ali preko cega vi pricate? jel vama neko nesto besplatno da? ili vi uslugu razgovora ne brojite a uza pretplatu brojite? pa necemo tako.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

znate meni jedna stvar kod nekih od vas nije jasna, a tice se tih pretplata i cijena mobitela. vi to ovako racunate, pretplata je 200 kn mjesecno, 2 godine, ispada 4800 kn plus jos tipa 1500 za mobitel i dolazimo do 6300 kn i onda vi kazete pa platili ste mobitel 6300 kn. ali ljudi moji nisam platio mobitel 6300 kn, nego sam 6300 kn dao za flagship mobitel i mobilnu uslugu u trajanju 2 godine s kojom imam flat internet, flat pozive i flat poruke.

uzmimo sad vas pametne, platite mobitel flagship(ajmo na ajfon) 5000 kn, nema pretplate nema nicega, ali preko cega vi pricate? jel vama neko nesto besplatno da? ili vi uslugu razgovora ne brojite a uza pretplatu brojite? pa necemo tako.

Meni firma placa racun, al' mi je dala kantu od mobitela (neki LG android, kad ima malo sunca ne vidis je li upaljen ili nije, baterija traje po dana, itd.).

Pa sam morao kupit nesto bolje. Tako sam kupio Samsung-a od 80kn. Nema kameru, nema internet, ekran 1" - nije touch, ali vidi se po suncu, baterija traje 7-8 dana, kad padne nije mu ništa (ispadne baterija), a i da se razbije kupiš novi bez da trepneš. Ima i sudoku.

11 godina
neaktivan
power_user kaže...

Koji to operater ima takve cijene mobitela s jeftinim pretplatama? Sve što sam ja našao uz neku normalu pretplatu(100tinjak kuna mjesečno) uopće nije jeftino, flagshipovi koštaju 2-3 tisuće kuna, a ako je neki povoljniji obično ima mjesečnu nadoplatu samo za uređaj, s kojom se kasnije skupi još jako puno novaca

Zašto odmah mora biti flagship? Voziš Aston Martina ili Bugatti Veyrona? Ne? Pa zašto onda moraš imati najjači mobitel? To nećeš dobiti za 50-60 kuna pretplate. Vipnet nudi preptlatu 65 kuna uz ugovor 24 mjeseca, a HT nudi pretplatu za 55 kuna mjesečno. Nekada (ne tako davno) su imali pretplatu za 15 kuna (VIP) i čini mi se 25 kuna (HT). Trebalo bi vidjeti njihov cjenik (onaj veliki dokument od cca 300 stranica kod VIP-a i nešto manje kod HT-a).

mar123 kaže...

Točno to. Uz mobitel ide i usluga, a to mnogi zanemaruju, pa biraju lošiju uslugu zbog boljeg mobitela i onda pate 24 mjeseca, umjesto da bude obratno, da biraju najbolju uslugu za sebe i mobitel kojim mogu iskoristiti tu uslugu, a da nužno nije flagship. Znam, znam, pričam u vjetar...

15 godina
power_user kaže...

Zašto odmah mora biti flagship? Voziš Aston Martina ili Bugatti Veyrona? Ne? Pa zašto onda moraš imati najjači mobitel? 

Znači ako ne voziš veyrona onda ti ne treba recimo ni najjača pc konfiguracija?

Potpis!
12 godina

Očekivana nadogradnja, sviđa mi se zaobljeni dizajn.

Sleep/wake tipka je na boku naravno Apple razmišlja o UXu, HTC još nije na toj razini.

2 6 hvala 0
16 godina
Syke, temeljem čega tvrdiš da HTC nije na toj razini?? HTC isključivo razmišlja o UX-u!!?
14 godina
neaktivan
Syke kaže...

Očekivana nadogradnja, sviđa mi se zaobljeni dizajn.

Sleep/wake tipka je na boku naravno Apple razmišlja o UXu, HTC još nije na toj razini.

Imam Xperiu sa sleep/wake na boku i HTC One sa sleep/wake na vrhu. Ne razumijem tvoj post. Da li to znaci da dok su drugi godinama razmisljali o UX-u, Apple za UX nije bila briga? HTC nije na razini? Znaci kad Apple prekopira polozaj dugmeta od nekoga onda je to postavljanje razine?

11 godina
protjeran
"Prekopira polozaj dugmeta" - ovo ne smijem zaboraviti
13 godina
protjeran
Mitch kaže...
marik7 kaže...

upravo to je nesto zbog cega necu vise nikada kupiti ios.. faking itunes

zasto me silovat da imam nesto na racunalu ako to ne zelim, zasto mi ne dati da svoje stvari prebacujem na uredaj koji hocu i kako hocu, i da kasnije i na uredaju radim s njima sto hocu, otvaram programom kojim hocu i sl., tj. dobrodosli u 20.stoljece..

pa valjda sam neki uredaj kupio da ga koristim kako ja hocu, a ne kako mi netko zapovjedi

njima je ocigledno "naprednije" nesto sto vise osakatiti, da imas sto manje mogucnosti, pa da uzivas u mazohizmu

vjerojatno ce za jedno 5 godina i to "izmisliti", pa ce ovce popadati u trans ponovo...

a da ne govorim o tome sto se prave pametni po pitanju kablova, tj. izbjegavanja usb-a.. radi spajanja bilo cega (stick, hdd...), ali i radi punjenja preko pc-a, sto radim sa 100 uredaja preko istog kabela, i to kod bilo koga u bilo cijoj kuci u svijetu

15 godina
digitall1982 kaže...

upravo to je nesto zbog cega necu vise nikada kupiti ios.. faking itunes

zasto me silovat da imam nesto na racunalu ako to ne zelim, zasto mi ne dati da svoje stvari prebacujem na uredaj koji hocu i kako hocu, i da kasnije i na uredaju radim s njima sto hocu, otvaram programom kojim hocu i sl., tj. dobrodosli u 20.stoljece..

pa valjda sam neki uredaj kupio da ga koristim kako ja hocu, a ne kako mi netko zapovjedi

njima je ocigledno "naprednije" nesto sto vise osakatiti, da imas sto manje mogucnosti, pa da uzivas u mazohizmu

vjerojatno ce za jedno 5 godina i to "izmisliti", pa ce ovce popadati u trans ponovo...

a da ne govorim o tome sto se prave pametni po pitanju kablova, tj. izbjegavanja usb-a.. radi spajanja bilo cega (stick, hdd...), ali i radi punjenja preko pc-a, sto radim sa 100 uredaja preko istog kabela, i to kod bilo koga u bilo cijoj kuci u svijetu

Zato malo ohladiš i uživaš u svom androidu.

Meni osobno iTunes uopće ne smeta, odnosno smeta mi što je relativno spor na Windowsima, ali sami koncept programa za prebacivanje mi ne smeta.

Spojim mobitel s računalom i on sinkronizira sam sve nove pjesme koje sam kupio, slike sam prebaci na računalo, imam ga samo spojiti ništa drugo, meni je to jednostavnije nego copy-paste svaku sliku posebno.

Što se tiče USB-a, lightning je mnogo kvalitetniji, manji je, može se ukopčati s obe strane, robusniji, micro-USB kabele mjenjam redovito zbog toga jer svaki pukne gdje je konektor.

Inače oni imaju USB punjač, kabel je ono što je drukčije, tako da moraš samo ponijeti sa sobom svoj kabel i puniš ga "bilo gdje u svijetu".

Swedish latin super funk.
16 godina
Nikako ti logika ne stoji sa tim da ti Apple nesto brani i uvjetuje. Takav je njihov ekosustav i logičan je. Kao da kažeš da nećeš kupit auto s automatskim mjenjačem jer u njemu ne možeš mijenjat manualno brzine i pritiskat kvačilo. Pa naravno da ne možeš, zato i imaš izbor :)
16 godina

Ovdje u NJ, USA svi vole iTunes i taj sistem.

U USA si prisiljen sve pjesme i sl. kupovati, a ovo je solidno rjesenje.

Tu nitko ne koristi mass storage, osim mene...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 1 hvala 0
16 godina
power_user kaže...

Zašto odmah mora biti flagship? Voziš Aston Martina ili Bugatti Veyrona? Ne? Pa zašto onda moraš imati najjači mobitel? To nećeš dobiti za 50-60 kuna pretplate. Vipnet nudi preptlatu 65 kuna uz ugovor 24 mjeseca, a HT nudi pretplatu za 55 kuna mjesečno. Nekada (ne tako davno) su imali pretplatu za 15 kuna (VIP) i čini mi se 25 kuna (HT). Trebalo bi vidjeti njihov cjenik (onaj veliki dokument od cca 300 stranica kod VIP-a i nešto manje kod HT-a).

Zato jer si mogu priuštiti mobitel od nekoliko tisuća kuna svake 3 godine, a auto od nekoliko milijuna kuna baš i ne. Tražim pretplatu od 100tinjak kn jer toliko i potrošim, većinom na internet, ali nisam našao pretplatu u tom rangu, a da se uz nju nudi mobitel po razumnoj cijeni. Cijene su veće ili slične kao na njuškalu, a oni koji na prvi pogled izgledaju jeftino najčešće imaju dodatni mjesečni trošak samo za mobitel, s kojim se nakon 2 godine opet dođe na cijenu jednaku kao u slobodnoj prodaji.

Npr. HTC One M8 s tarifama koje bi meni odgovarale

Tele2 Mix 150kn/mj - 4594kn jednokratno

T-Mobile XL 155kn/mj - 1098kn jednokratno + 100kn/mj 2 godine=3498kn

Vip Bez Granica M 110kn/mj - 3193kn jednokratno + 40kn/mj 2 godine=4099kn

Taj isti HTC One se na njuškalu vrti oko 3300kn, što je jeftinije nego uz bilo koju od ovih pretplata(u konačnu cijenu je uračunat samo uređaj, ne i cijena pretplate), a onda si mogu uzeti tarifu koja mi paše više od bilo kojih navedenih i plaćati duplo manje svaki mjesec

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
protjeran

ja ne govorim samo o pjesmama i slikicama, govorim opcenito o svim postojecim fajlovima, sa bilo kojeg pc-a/uredaja u svijetu prebaciti bilo sta i to koristiti bilo kako, bio to neki .rar ili pdf ili bilo sto.. (najgluplji primjer; pjesmu koju sam si prebacio od bratica na moru, ubacit u neku svoji playlistu, bez itunesa, bez spajanja ovoga onoga..)

zato ios (tablet npr.) nikad nece moci zamjeniti laptop (osim klincima kojima laptop sluzi za lajkanje po fakbuku)

Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
power_user kaže...

Zato jer si mogu priuštiti mobitel od nekoliko tisuća kuna svake 3 godine, a auto od nekoliko milijuna kuna baš i ne. Tražim pretplatu od 100tinjak kn jer toliko i potrošim, većinom na internet, ali nisam našao pretplatu u tom rangu, a da se uz nju nudi mobitel po razumnoj cijeni. Cijene su veće ili slične kao na njuškalu, a oni koji na prvi pogled izgledaju jeftino najčešće imaju dodatni mjesečni trošak samo za mobitel, s kojim se nakon 2 godine opet dođe na cijenu jednaku kao u slobodnoj prodaji.

Taj isti HTC One se na njuškalu vrti oko 3300kn, što je jeftinije nego uz bilo koju od ovih pretplata(u konačnu cijenu je uračunat samo uređaj, ne i cijena pretplate), a onda si mogu uzeti tarifu koja mi paše više od bilo kojih navedenih i plaćati duplo manje svaki mjesec

Ti si ne možeš priuštiti mobitel od nekoliko tisuća kuna svake 3 godine. Kada bi mogao, tada bi ga već kupio i ne bi napisao ostatak poruke o pretplati od 100injak kuna ni sve ostalo. Budimo realni.

Pretplatu od 100injak kuna i top mobitel za siću u dogledno vrijeme više nećeš pronaći. Ta vremena su završila otprilike 2008. godine.

Ovo zadnje je iluzija, pogotovo kad imaš izračun za HT koji je 200 kuna skuplji od oglasnika i nudi ti i uslugu, pa ta ponuda zapravo nije loša. Prema mom mišljenju. Ne moraš se složiti s tim.

Na njuškalu nisam nikada kupio ni šaraf, a mobitel neću sigurno.

16 godina
Digitall1982, baš zato Apple i iOS nisu za tebe, jer ti hoćeš nešto radit na određen način i to ti iOS ne dozvoljava. To nije razlog da taj OS ne valja! iOS omogućava da to sve radiš, ali na malo drugačiji način, bez klasičnog file system-a. Imaš Cloud i slične servise. Ja nisam mp3 prebacio ili downloadao ne znam ni ja koliko dugo. Ima danas Deezer i slični servisi koji mene zadovoljavaju i cijenom i kvalitetom.
13 godina
protjeran
sardax kaže...
Digitall1982, baš zato Apple i iOS nisu za tebe, jer ti hoćeš nešto radit na određen način i to ti iOS ne dozvoljava. To nije razlog da taj OS ne valja! iOS omogućava da to sve radiš, ali na malo drugačiji način, bez klasičnog file system-a. Imaš Cloud i slične servise. Ja nisam mp3 prebacio ili downloadao ne znam ni ja koliko dugo. Ima danas Deezer i slični servisi koji mene zadovoljavaju i cijenom i kvalitetom.

ja nisam rekao da ios ne valja, nego da je nepotrebno ogranicen sto mi ja tako glupavo..

i ja nesto ne zelim raditi na "odredeni nacin", ja zelim normalne stvari raditi na normalan nacin kao na svim uredajima koji postoje u zadnjih milion godina..

apple - nabijena cijena samo zbog imena, da bi previse platio nesto sto je ograniceno na neki nacin.. e to ne podnosim.. zato ce oni za mene kao i do sada biti najgori i najzadnji kod odabira bilo kojeg komada tehnike..

14 godina
digitall1982 kaže...
sardax kaže...

ja nisam rekao da ios ne valja, nego da je nepotrebno ogranicen sto mi ja tako glupavo..

i ja nesto ne zelim raditi na "odredeni nacin", ja zelim normalne stvari raditi na normalan nacin kao na svim uredajima koji postoje u zadnjih milion godina..

apple - nabijena cijena samo zbog imena, da bi previse platio nesto sto je ograniceno na neki nacin.. e to ne podnosim.. zato ce oni za mene kao i do sada biti najgori i najzadnji kod odabira bilo kojeg komada tehnike..

Ad1; bez uvrede, subjektivan dojam ali meni je masu stvari ljepše raditi na Apple gadgetima, gdje ponekad postoji samo jedan mali možda problem, treba ih manje više sve imati, ako koji i fali, nije bed, ali komunikacija bez nečeg osnovnog, recimo Mac Book nečega je poteška, ali ne i neizvediva. Sa dolaskom iOS 8, puno će se stvari ispraviti nabolje, za nas korisnike Apple gadgeta.

Ad2; probaj shvatiti to ovako, netko u glavi "ima" trokut, netko krug, netko kvadrat. Ti primarno biraš gadgete sukladno tvom "viđenju" stvari, kao trokut, krug ili kvadrat. Najčešće nikada jedan u drugi ne mogu stati samo tako idealno, ali ako je jedan manji od drugoga, možda se može nekako pripasat. 

Ad3; da Apple IMA cijene, stoji, ali da ima kvalitetu i dizajn, i to stoji itekako, tko ne želi priznati, ne mora, njegov problem. Ja sam uzeo za sebe iPad Air, posebno napominjem onaj sa 128 GB memorije, čisto iz razloga što se ne želim zamarati sa problemom skučenosti memorijskim prostorom u njemu, Moj prijatelj je kupio iPad Mini 2 sa samo 16GB memorije, jer njemu kako on kaže "ne treb više", što je njegova stvar, njega i njegova ukusa kao i razmišljanja, nije recimo to tako zahtjevan kao ja. Zašto nisam uzeo nešto tipa SONY XPERIA Z ili Z2, SAMSUNG 10.4 2014 EDITION!? Primarno, Samsunga tada nije bilo pri ruci, a SONY mi se ne dopada, i ono meni vrlo nebitno, vodootpornost mi baš ništa previše ne znači, jer na kupanje ne idem možda niti sa mobitelom da ću iči sa tabletom. Još jedan detalj, zašto nisam uzeo Android teblet, raskupusanost samog androida u brendovima, i VELIKI, PREVELIKI problem, podrška sa nadogradnjom SW-a, što je meni skorom najbitnije, ako ništa, pokazuju koliko im je stalo do kupaca.

I za kraj, ja sam iPad uzeo sredinom siječnja ove godine, i GARANTIRAM da će mi SW podrška trajati najmanje do 2018 godine, ako ne i dulje. Što ti kažeš, koliko će trajati uopće kao model onaj Samsung Note 10.5 2014 EDITION, hoće li uopće imati SW podršku još iduču godinu, ili niti toliko???? 

ATJ Lučko
16 godina
power_user kaže...

Ti si ne možeš priuštiti mobitel od nekoliko tisuća kuna svake 3 godine. Kada bi mogao, tada bi ga već kupio i ne bi napisao ostatak poruke o pretplati od 100injak kuna ni sve ostalo. Budimo realni.

Pretplatu od 100injak kuna i top mobitel za siću u dogledno vrijeme više nećeš pronaći. Ta vremena su završila otprilike 2008. godine.

Ovo zadnje je iluzija, pogotovo kad imaš izračun za HT koji je 200 kuna skuplji od oglasnika i nudi ti i uslugu, pa ta ponuda zapravo nije loša. Prema mom mišljenju. Ne moraš se složiti s tim.

Na njuškalu nisam nikada kupio ni šaraf, a mobitel neću sigurno.

Tko je rekao da ga već nemam? Imam HTC One m7 kojeg koristim na bonbonu, koji me košta 80kn mjesečno u paketu savršenom za mene(5GB prometa i nešto sitno poziva i poruka).

Uopće ne tražim mobitel za siću, ali ne vidim smisao u potpisivanju ugovora koji me 2 godine zaključava u neku tarifu i da onda uz to moram platiti mobitel znatno više nego na oglasniku ili negdje vani.

I mislim da si krivo shvatio moju poruku, ova cijena od 3500kn iz T-Coma je samo početna cijena uređaja i mjesečna doplata za uređaj, bez ikakve usluge, kao da mobitel kupiš u slobodnoj prodaji i onda ti uz to još treba pretplata od 155kn.

Njuškalo sam spomenuo čisto kao najjeftiniju opciju, ali postoje i trgovine vani puno jeftinije od naših(npr. Mobicity.co.uk), a čak ni naše trgovine nisu znatno skuplje od nekih cijena

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice