Chrome prvi

poruka: 179
|
čitano: 22.392
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome prvi".
13 godina
protjeran
Re: Chrome prvi
BlueMax kaže...

Kad smo kod Chromea, taman sam ga nahvalio kad eto problem. Od jutros svaki put kad pokrenem Chrome dobijem ovo sa slike. Kliknem OK i onda radi normalno ali su ocito pogresne lokalizacijske postavke jer mi nudi prijevod sa hrvatskog na engleski a prije je bilo obratno. Napominjem da nista nisam cackao po settingsima.

Odlucio sam ga deinstalirati, pocistio registry sa CCleanerom, ponovno instalirao i opet sve isto. Ima li ko kakvu ideju prije nego ga definitivno bacim u smece?

nisam dovoljno pametan jer meni se to nikad nije dogodilo, zadovoljan sam sa chrome tu i tamo nađe se kakav sitan problemčić npr. neki dan mi nije učitao jednu sličicu s tportala, a IE9 je, ostale sličice na istom siteu sve učitane, to se dogodilo prije nekoliko dana inače sve 5. evo ti moja dva ss od settingsa za prevođenje možda pomognu, ja sam i gore isključio u vrhu stranice kad mi je ponudio prevođenje, možda pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 11:37 (glagoljica).
14 godina
neaktivan
Chrome prvi

Znam baratati sa settingsima. Nije problem prevodjenje nego sto mi pri svakom pokretanju izbacuje onu glupu poruku (error) i sve promjene koje napravim u settingsima nakon restarta se poniste. Znaci sta god promijenim nakon restarta je kao da nista nisam dirao. Najveci problem je sto se to dogodilo samo od sebe. Da sam ja isao nesto mijenjati pa bi i razumio i smatrao bi da sam ja kriv ali ovo je nastalo samo od sebe. Jucer upalio racunalo i eto.

Problem sam privremeno rjesio tako da sam Chrome opet deinstalirao, rucno pobrisao sve registry unose vezane uz Chrome, ponovo ga instalirao i iskljucio sinhronizaciju. Ali nije to - to.

0 0 hvala 0
16 godina
Chrome prvi

Koristio sam dosta browsera,sve sam ih isprobao. Več duže koristim Firefox i nekako mi on najviše paše. Od svih ostalih najbliže FF je Chrome, dok opera ,IE  i svi ostali im nisu ni blizu(barem što se mojeg ukusa tiće).

Neznam zašto se ti svi vežu za tu brzinu chromea, jest malo brži ali to je ponekad neprimjetno. Neko je prije napisao da chrome bolji jer ima bookmarkse ispod adresne trake. LOL a firefox kao da nema? Drugi pak napisao da ga koristi dugi niz godina. LoL a kad je izašao ono prije 3 godine? Onda da je lagan. Kako je to lagan? troši 15mb manje od ostalih. Ma mislim gluposti.

Mislim da je chrome tolko dobar jer je jednostavan za korištenje, može ga podesiti svaki početnik, a zauzeo je tako veliki udio koji dosta brzo reste najviše radi marketinga i to svi dobro znaju. Odem na google spama mi s njim, instaliram ccleaner ili utorrent(ja mislim) eto nudi mi ga, kao i još neki programi koje sam nedavno instalirao samo se ne mogu sjetiti koji.

Inače meni je FF bolje radi dodataka, malo više mogučnosti i jednostavno mi ljepše izgleda. Srušio mi se niti više ne pamtim od kad, zadnji put negdje možda u verziji 9 negdje. Odnosno od kad sam prešao na 64 bitni flash uopče mi se ne ruši. A ta neka brzina koju svi spominju, mah tih par stotinki kojih je ponekad brz me neče spasiti.

Uz firefox trenutno imam instaliranu operu i IE koji je bio na windowsima. Operu zato jer na bugu ponekad ni jedna drugi browser ne želi otvoriti moj pc osim opere.

Kad smo već kod nekakvih tutoriala evo ti za firefox. Ovaj dečko radi nešto slično, imaš tu i njihov službeni youtube kanal

btw...već duže koristim ovu temu na FF, nekako mi najljepše izgleda, one crne su mi nekako pretamne.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 12:35 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Chrome prvi

Nakon što nam se tema malo slegla pogledajte rezultate ankete - razlika (na danom uzorku) je minimalna i mogli bi reći da ima jednak broj korisnika Firefoxa i Chromea.

[edit] - da ne klikate.

290 glasova. Od toga:

130 chrome - 44.82%

117 Firefox - 40,34%

37 Opera - 12.76%

5 IE7-9 - 1.72%

1 IE6 - 0.03%

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.5.2012 2:14 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chrome prvi

Jučer sam instalirao Chrome baš da vidim je li se što popravilo od prošle godine i jest, ima više ekstenzija, brže otvori kao i IE i Safari prvu stranicu no FF mi je pregledniji, naučio sam na njega, znam mu sve detalje ispod i na "haubi" motora, tako da me chrome sve u svemu nije impresionirao ni ovaj put, nakon godinu dana od prošle instalacije.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 0
14 godina
Chrome prvi

Firefox je majka, naucio na njega, nema sanse da predjem na drugi, jednostavno tu mi je sve sto trebam, dok na Chromeu mi jednostavno fali (znam da ce mi mi neki govoriti to je minimalizam, ali to nista ne opravdava)

naravno probavao sam i chrome, ali da je tolika sad razlika u brzini kao sto neki pojedinci ili vecina preuvelicavaju, nista nisam primjetio, i chrome i firefox istom brzinom otvaraju, mozda su milisekunde u razlici

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Chrome bolje radi na sporijim računalima.
Battlefield 3: AMDGamer_CRO
16 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

Firefox je majka, naucio na njega, nema sanse da predjem na drugi, jednostavno tu mi je sve sto trebam, dok na Chromeu mi jednostavno fali (znam da ce mi mi neki govoriti to je minimalizam, ali to nista ne opravdava)

naravno probavao sam i chrome, ali da je tolika sad razlika u brzini kao sto neki pojedinci ili vecina preuvelicavaju, nista nisam primjetio, i chrome i firefox istom brzinom otvaraju, mozda su milisekunde u razlici

Nema veze minimalizam, nego to da radi bolje od ff. i ne radi se tu o nekakvoj brzini otvaranja stranica, nego brzini samog rada, naživcirao me ff kad mi se pokretao sto godina, i rušio svako malo. nije stvar u brzini otvaranja, sam veliš milisekunde su u pitanju.

onda danas sam se još jednom uvjerio u plus chromea, imam ubuntu u w8, i w8 nisam koristio dva tjedna, a u međuvremenu sam instalirao par ekstenzija na chrome i dodao foldere  za bookmark, i danas bootam i w8 , otvorim chrome i nutra svi folderi, sve ekstenzije koje sam instalirao na ubuntu...

meni predobar browser, za sve kaj sam trebao našao sam ekstenziju tak da s tim nema problema.

hobi:moj-android.net
13 godina
protjeran
AMD Phenom II X4 kaže...
Chrome bolje radi na sporijim računalima.

{#} {#}  +5

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
17 godina
nsoul kaže...
Indestructible kaže...

Nema veze minimalizam, nego to da radi bolje od ff. i ne radi se tu o nekakvoj brzini otvaranja stranica, nego brzini samog rada, naživcirao me ff kad mi se pokretao sto godina, i rušio svako malo. nije stvar u brzini otvaranja, sam veliš milisekunde su u pitanju.

onda danas sam se još jednom uvjerio u plus chromea, imam ubuntu u w8, i w8 nisam koristio dva tjedna, a u međuvremenu sam instalirao par ekstenzija na chrome i dodao foldere  za bookmark, i danas bootam i w8 , otvorim chrome i nutra svi folderi, sve ekstenzije koje sam instalirao na ubuntu...

meni predobar browser, za sve kaj sam trebao našao sam ekstenziju tak da s tim nema problema.

http://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-sync-take-your-bookmarks-and-tabs-with-you?redirectlocale=en-US&redirectslug=what-firefox-sync

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
nsoul kaže...
Indestructible kaže...

Pa tu istu funkciju ima i FF, nazvanu Firefox Sync možeš ju povezati više računala ili mobitela. Isto ti spremi sve addonove, bookmarkse, postavke, šifre itd.{#}

A jeste neupučeni, ali bitno da nalazite pluseve i minuse, a nemate pojma o funkcijama drugih browsera.

Mislim da je samo u pitanju navika. Ja sam eto primjerice navikao na firefox pa ga zato koristim, ali ako ikad nešto s njim krene po zlu prelazim na chrome jer mi je on nekako najviše sličan firefoxu.

E da jedna stvar koja mi jako nedostaje u chromeu,a ima ju firefox je što nemogu stisnuti kotačić(scroll) i povući stranicu prema gore nego baš moram vrtiti kotačić ili ti scrollati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 19:56 (Jack Sparrow).
16 godina
odjavljen
Chrome prvi

FF je oduvijek imao problema sa cold bootom (prvo pokretanje) jer treba vremena dok se zalaufa XUL runner dll. Kasnije je daleko brži.

Osim toga, stvarno (ali stvarno jako) me zanima kako ste vi uspjeli natjerati FF da vam se sruši? Meni se srušio samo par puta i to dok su se pluginovi vrtili unutar glavnog .exe fajla. Sada kad su oni na sigurnom u svom plugin-containeru.exe FF mi se nikad nije srušio. Od addonsa imam Adblock, Firebug, Tamper data, FoxyProxy, TinEye, WOT i YouTube MP3.

Pa ako mi netko može objasniti, bio bi zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.5.2012 20:28 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Chrome prvi

Da i ja isto ne kužim kako se nekome ruši tolko. Ne pamtim od kad mi se srušio, znam da je to bilo davno i to samo na youtubeu kad je nešto flash zezao. Ali sad više ne pogotovo od kad koristim samo 64 bitnu verziju.

Ma tko zna što ljudi rade. Eto ja sam jednom zabunom imao instaliran 32bitni i 64bitni flash, pa mi se rušio skoro pa odmah, ali onda sam shvatio u čemu je problem i izbrisao 32bitnog. Pretpostavljam da i mnogi drugi ljudi tako nešto imaju izmrdano u sistemu pa im se kreša, a nakraju krive browser.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jack Sparrow kaže...

Pa tu istu funkciju ima i FF, nazvanu Firefox Sync možeš ju povezati više računala ili mobitela. Isto ti spremi sve addonove, bookmarkse, postavke, šifre itd.{#}

A jeste neupučeni, ali bitno da nalazite pluseve i minuse, a nemate pojma o funkcijama drugih browsera.

Mislim da je samo u pitanju navika. Ja sam eto primjerice navikao na firefox pa ga zato koristim, ali ako ikad nešto s njim krene po zlu prelazim na chrome jer mi je on nekako najviše sličan firefoxu.

E da jedna stvar koja mi jako nedostaje u chromeu,a ima ju firefox je što nemogu stisnuti kotačić(scrool) i povući stranicu prema gore nego baš moram vrtiti kotačić ili ti scroolati.

Ajd da odgovorim obojici. Firefox Sync je postojao ko ekstenzija sve dok verzije 4 kad je ugrađen po defaultu. U to vrijeme već sam naveliko koristio chrome koji je to imao ugrađeno i za kaj sam koristio jedan gmail account za sinkronizaciju svega. 

Nisam neupučen, jako dobro znam o čemu govorim i provjerim prije nek pišem.

A sad da se zbog Synca vraćam na FF? ne bi baš rekao.

Sum_of_all_fears kaže...

FF je oduvijek imao problema sa cold bootom (prvo pokretanje) jer treba vremena dok se zalaufa XUL runner dll. Kasnije je daleko brži.

Osim toga, stvarno (ali stvarno jako) me zanima kako ste vi uspjeli natjerati FF da vam se sruši? Meni se srušio samo par puta i to dok su se pluginovi vrtili unutar glavnog .exe fajla. Sada kad su oni na sigurnom u svom plugin-containeru.exe FF mi se nikad nije srušio. Od pluginova imam Adblock, Firebug, Tamper data, FoxyProxy, TinEye, WOT i YouTube MP3.

Pa ako mi netko može objasniti, bio bi zahvalan.

Jack Sparrow kaže...

Da i ja isto ne kužim kako se nekome ruši tolko. Ne pamtim od kad mi se srušio, znam da je to bilo davno i to samo na youtubeu kad je nešto flash zezao. Ali sad više ne pogotovo od kad koristim samo 64 bitnu verziju.

Ma tko zna što ljudi rade. Eto ja sam jednom zabunom imao instaliran 32bitni i 64bitni flash, pa mi se rušio skoro pa odmah, ali onda sam shvatio u čemu je problem i izbrisao 32bitnog. Pretpostavljam da i mnogi drugi ljudi tako nešto imaju izmrdano u sistemu pa im se kreša, a nakraju krive browser.

pa onda vama dvojici

rušio mi se ponekad , trebalo mu je da se pokrene jako dugo, i onda još neko vrijeme da se smiri da mogu adresu upisat.

Kaj imam 

kasnije se to ispravilo, ali već sam koristio chrome koji mi je jako dobro radio i nisam se vraćao na FF.

16 godina
Chrome prvi

Eto tako i ja, ne prelazim ni na jedan drugi browser jer imam ovdje sve spremljeno na tom syncu. Da moram prešao bi na chrome kao što sam rekao, ne samo zato što mi je nekako najsličniji nego jer ima onaj import svih passworda i bookmarksa s drugih. Jako dobra stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nsoul kaže...

Ajd da odgovorim obojici. Firefox Sync je postojao ko ekstenzija sve dok verzije 4 kad je ugrađen po defaultu. U to vrijeme već sam naveliko koristio chrome koji je to imao ugrađeno i za kaj sam koristio jedan gmail account za sinkronizaciju svega. 

Ko je rekao da se trebaš vraćati?

Samo sam napisao da FF ima isto što i Chrome jer onako kako si napisao

prvi put izgledalo je da je to neka neviđena prednost Chrome-a

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
nsoul kaže...

Ko je rekao da se trebaš vraćati?

Samo sam napisao da FF ima isto što i Chrome jer onako kako si napisao

prvi put izgledalo je da je to neka neviđena prednost Chrome-a

Nisam to rekao

17 godina
nsoul kaže...

nsoul kaže...

Nisam to rekao

{#}

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
nsoul kaže...

nsoul kaže...

Nisam to rekao

{#}

a gdje sam rekao da je to neviđena prednost chromea? rekao sam da je plus uz sve ostalo.

17 godina
nsoul kaže...

a gdje sam rekao da je to neviđena prednost chromea? rekao sam da je plus uz sve ostalo.

Semantika...ako je nešto plus u odnosu na druge, znači da drugi to nemaju

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
nsoul kaže...

Semantika...ako je nešto plus u odnosu na druge, znači da drugi to nemaju

Kak radi Firefox sync? imaš poseban račun za to ili?

16 godina
odjavljen

Da si se malo potrudio i pogledao, vidio bi da kreiraš acc i sa njime se prijavljuješ na bilo kojem FFu koji ima Sync ugrađen ili ima addon (stare verzije).

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da si se malo potrudio i pogledao, vidio bi da kreiraš acc i sa njime se prijavljuješ na bilo kojem FFu koji ima Sync ugrađen ili ima addon (stare verzije).

To znam, zato sam i pitao. e pa meni je plus kaj ne moram imat još jedan račun,nego se prijavim s gmailom kojeg imam na svim G uslugama, i na desktopu i na mobitelu.

16 godina
odjavljen

1 (slovima - jedan) korak razlike. Ali ako ćemo pošteno, morao si i Google acc kreirati, nije se on spawnao sa tvojim podacima nakon prvog paljenja Chromea {#}

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

1 (slovima - jedan) korak razlike. Ali ako ćemo pošteno, morao si i Google acc kreirati, nije se on spawnao sa tvojim podacima nakon prvog paljenja Chromea {#}

a gle meni je prednost jer imao sam google account davno prije chromea.i onda sam se samo prijavio na chrome i syncao :)

ali ne znam o čemu raspravljamo, ista stvar koje ff i chromea, i ostalih browsera, samo kod chromea imam jedan račun za sve. to je eto prednost :)

16 godina
neaktivan
Chrome prvi

Evo kad je već došao na prvo mjesto, jedan dobar program za čišćenje Chrome-a, po meni bolji od CCleaner-a:

http://sourceforge.net/projects/ironcleaner/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

... Ivan Pavao II.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
Tetrapak kaže...

Evo kad je već došao na prvo mjesto, jedan dobar program za čišćenje Chrome-a, po meni bolji od CCleaner-a:

http://sourceforge.net/projects/ironcleaner/

Program za čišćenje Chrome-a? Zanimljivo. Ne to nije program za čišćenje Chrome-a, to je program za čišćenje Cookie-a i ostalog "smeća". Primjenjiv je na mnoge browsere. Ato što njima čisti je Cookies, Temp Internet files, browsing history...

16 godina
neaktivan
Chrome prvi

Da, to sam i mislio ali sam se krivo izrazio...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice