Besplatni Windows 8!

poruka: 412
|
čitano: 82.799
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Besplatni Windows 8!".
17 godina
neaktivan
Re: Besplatni Windows 8!
Tonči kaže...

Čuj, na serveru je i GUI uglavnom nepotreban. Standardni meni postoji na Serveru? Nisam ga probao još, ali mi se čini da standardnog menija jednostavno više nema. Ako netko već i koristi GUI, zašto nebi koristio i Metro i prednosti poput informativnih ikona (tileovi)?

Nepotreban? Ja na prste ruke mogu izbroajt admine koji intezivno koriste PS ili CLI. Nažalost, NDA s MS-om me prijeći da kažem išta više od onoga što sam već rekao. Po mom mišljenju, Metro sučelje jednostavne ne funkcionira na serveru. Informativne ikone se mogu dodati kao gadgeti na desktopu ako je već radi toga ...

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
jpelko2 kaže...

Jel netko od vas upgredjao s win 7 na win8 jel radi ondda svi program i postavke?

Upgrade nije podržan za Developer Preview verziju.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Tonči kaže...

Čuj, na serveru je i GUI uglavnom nepotreban. Standardni meni postoji na Serveru? Nisam ga probao još, ali mi se čini da standardnog menija jednostavno više nema. Ako netko već i koristi GUI, zašto nebi koristio i Metro i prednosti poput informativnih ikona (tileovi)?

Nepotreban? Ja na prste ruke mogu izbroajt admine koji intezivno koriste PS ili CLI. Nažalost, NDA s MS-om me prijeći da kažem išta više od onoga što sam već rekao. Po mom mišljenju, Metro sučelje jednostavne ne funkcionira na serveru. Informativne ikone se mogu dodati kao gadgeti na desktopu ako je već radi toga ...

Pa, mnogi koriste UI na Win, iako je (IMHO) mnogo toga brže PS-om. Metro gadgeti ili neki drugi, svejedno, ukoliko ne gledaš da Metro gadgeti imaju WinRT, a ne moraju koristiti Win32.

mfrankovic kaže...
jpelko2 kaže...

Jel netko od vas upgredjao s win 7 na win8 jel radi ondda svi program i postavke?

Podržan je, ali ne s one veće verzije WinDP-a s alatima. Ostale "normalne" edicije rade uredan update.

15 godina
Besplatni Windows 8!

moze meni netko odgovorit??

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Upravo stavio win 8 za primarni os više nema šanse da se vratim na 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Besplatni Windows 8!

Meni se DP 8 uredno instalira samo stane na samome kraju kod updating devices na 89%XD

Btw probao sam uraditi install iz Win7 i kao boot disk samo uvjek ista greška. Na samome kraju stane instalacija:/

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, jako malo ljudi koristi PS. Ja ga jako malo poznajem <shame>.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
odjavljen
Svrzic kaže...

moze meni netko odgovorit??

Jasno ti je da ni ovdje ni kod Microsofta ne možeš niti ćeš dobiti podršku za operativni sustav koji izlazi tek za godinu dana? Usput nije tebi ni namijenjen, jer da jest, nebi bilo takvih pitanja.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
cekpi kaže...

metro je predstavljen pred mjesec dana tako da se o njemu već nešto i znalo.....s druge strane bolji batt life i brže butanje zanima više običnog korisnika nego profesionalce

Ne kužim. Kao profesionalcu, upravo bi mi manja potrošnja baterije značila više od svih ostalih elemenata i to baš zato što radim na prijenosniku i svaka mi minuta znači.

ja imam govno od baterije tako da mi nažalost pomak sa 15min na 25 min ne znači neš puno a večinu radnog vremena mi je na lap na doku, s druge strane više me vesele stvari s kojima svakodnevno radnim prilikom administracije sustava

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa, mnogi koriste UI na Win, iako je (IMHO) mnogo toga brže PS-om. Metro gadgeti ili neki drugi, svejedno, ukoliko ne gledaš da Metro gadgeti imaju WinRT, a ne moraju koristiti Win32.

mfrankovic kaže...
jpelko2 kaže...

Podržan je, ali ne s one veće verzije WinDP-a s alatima. Ostale "normalne" edicije rade uredan update.

Puno toga je brze s PS-om ali činjenica je da jako malo admina to koristi. Glede upgrade-a, trebao sam reći: "Ko bi normalan napravio direktan upgrade Win 7 OS-a na pre-beta Windows 8?" :)

13 godina
protjeran
Besplatni Windows 8!

Jer ima veze ako instaliram 32/64-bit Win8 DP na mašinu jer imam 64-bitni CPU?

Možda zbog toga ne prepoznaje uređaje pri kraju instalacije?{#}

When Youre Talking To YourSelf And Nobodys Home..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Doc Holiday kaže...

Jer ima veze ako instaliram 32/64-bit Win8 DP na mašinu jer imam 64-bitni CPU?

Možda zbog toga ne prepoznaje uređaje pri kraju instalacije?{#}

Nema.

16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Malo bolje čitati ...

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
odjavljen
cekpi kaže...
Tonči kaže...
cekpi kaže...

metro je predstavljen pred mjesec dana tako da se o njemu već nešto i znalo.....s druge strane bolji batt life i brže butanje zanima više običnog korisnika nego profesionalce

Ne kužim. Kao profesionalcu, upravo bi mi manja potrošnja baterije značila više od svih ostalih elemenata i to baš zato što radim na prijenosniku i svaka mi minuta znači.

ja imam govno od baterije tako da mi nažalost pomak sa 15min na 25 min ne znači neš puno a večinu radnog vremena mi je na lap na doku, s druge strane više me vesele stvari s kojima svakodnevno radnim prilikom administracije sustava

Moja baterija drži oko 7-10 sati pa bih rado da se pomakne na 9-11 možda :-)

mfrankovic kaže...
Tonči kaže...

mfrankovic kaže...
jpelko2 kaže...

Puno toga je brze s PS-om ali činjenica je da jako malo admina to koristi. Glede upgrade-a, trebao sam reći: "Ko bi normalan napravio direktan upgrade Win 7 OS-a na pre-beta Windows 8?" :)

Ja rijetko administraciju radim, ali za sve pišem PS skripte. Brže, jednostavnije i praktičnije.

Testirao sam nadogradnju - radi fino. :-)

14 godina
Besplatni Windows 8!

Pozz, imam problem sa instalacijom preko VirtualBoxa. Pratia sam ovaj link i kada dođem do(slika dole) nemam Windows 8 Developer Preview ISO. To se netriba zasebno skinut ili ?

ovako triba bit ovako triba bit
meni je ovako meni je ovako
xf: recod8600
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 22:46 (r3c0d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Besplatni Windows 8!

Daj šta niko nezna. Jel možda do toga što je raspakiran?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Besplatni Windows 8!

tebi u raspakiranom fali setup.exe i još toga nisu samo mape ima i fileova, pa probaj baš .iso neraspakirani, takav se i skine inače kao .iso

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Oldy kaže...

tebi u raspakiranom fali setup.exe i još toga nisu samo mape ima i fileova, pa probaj baš .iso neraspakirani, takav se i skine inače kao .iso

Da, virtualna mašina čita kao što možeš vidjeti All CD/DVD-ROM disk images, znači ne čita odnosno nerazumije ostale ekstenzije.

SENAID
14 godina
Besplatni Windows 8!

Nefali meni ništa imam setup i sve te ostale ali ih tamo nepripoznaje jer nisu .iso. Kasnije cu provat opet kad se skine ponovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
r3c0d kaže...

Nefali meni ništa imam setup i sve te ostale ali ih tamo nepripoznaje jer nisu .iso. Kasnije cu provat opet kad se skine ponovo.

Pa imaš li .iso dadoteko onu koju si skinuo?, što ponovno skidaš?

SENAID
14 godina
Besplatni Windows 8!

Nisam ja skido(nemam flat{#}) nego susjed. On skinuo raspakiro i meni stavio na stick i izbrisa sa svog pc-a, sad on to opet skida.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Nisam ja skido(nemam flat{#}) nego susjed. On skinuo raspakiro i meni stavio na stick i izbrisa sa svog pc-a, sad on to opet skida.

Zasto, o zasto je raspakirao? To je nekakav refleks? Kad dobijes image datoteku logicno je raspakirati a ne sprziti taj isti image? :D

Susjed ti nema pojma sto radi kad je bootabilni image raspakirao i sadrzaj imagea kopirao na stick. To mu prenesi :D

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
r3c0d kaže...

Zasto, o zasto je raspakirao? To je nekakav refleks? Kad dobijes image datoteku logicno je raspakirati a ne sprziti taj isti image? :D

Susjed ti nema pojma sto radi kad je bootabilni image raspakirao i sadrzaj imagea kopirao na stick. To mu prenesi :D

Mislim da je susjed zaključio da raspakiravanje imagea dokazuje njegove ultimativne sposobnosti rada s računalom - jer mi budale pržimo/mountamo...

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
14 godina
Besplatni Windows 8!

Pa dobro nije zna i gotovo, nemorate ga odma napadat pa svakome treba pokazat vjerojatno bi i ja napravio isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Pa dobro nije zna i gotovo, nemorate ga odma napadat pa svakome treba pokazat vjerojatno bi i ja napravio isto.

Šalu na stranu, pa nismo ni mi mislili (barem ja) da je glup, ali ti ga nisi pitao da misli umjesto tebe.

Vjerojatno ima WinRAR i asocirao ga je sa svim tipovima arhiva uključujući i .iso.

OT: Moram priznat da sam oduševljen Win8, pogotovo u ovom ranom stadiju. Mislim da ću je početi koristiti kao primary OS...

EDIT: Za one kojima je zagonetno gašenje Metro aplikacija: Nije planirano da ih ugasite nego samo suspendirate (kao na smartphoneovima). Samo stisnite Windows tipku na tipkovnici.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 14:34 (roko121roko).
17 godina
Pa sta ne bi mogao ponovo napravit .iso od tih filova sa npr. ImgBurner-om?...
http://av-gurus.blogspot.com/
16 godina
neaktivan
Besplatni Windows 8!

Ajme ovo nikako da se skine.: Koliko je vama trebalo??

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
joze kaže...

Ajme ovo nikako da se skine.: Koliko je vama trebalo??

Dosta, 6h{#}

SENAID
17 godina
Nikaj loše u tim kak ga je raspakirao. Svejedno može napraviti bootablini stick od datoteka iz iso image-a. A osim toga brže je napraviti stick i instalirati s njega nego koristeći dvd
And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
Besplatni Windows 8!

Evo mene opet. Sad drugi problem sllika dole. Kad pokrene nakon 2 min pojavi se Wnidows Preview Developer i onda se pojavi da trebam restartat pc na eng jeziku...i onda dođe ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice