- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

ahahaha, nisam bas siguran da ce se ova jabukina ideja metastazirati u drustvu, jendostavno... uza sve oblike placanja, sad bi mi morali izmisljati i podrzati jos jedan i to uber skuplji od konkurencije?! mos mislit! :D
jadne banke, tak i onak jedva preživljavaju.
Interesantna, Zaje8ana, strašno Nategnuta stvar!
Vjerujem da nisam jedini tko će "ovo" popratiti sa malo većom količinom pažnje !!
Imaju dogovor s mcdonaldsom, starbucksom i ikeom sto ti je dovoljno za masovni pocetak koristenja jer ovi milijune i milijune kupaca dnevno
Svaka čast Appleu!
Uzeti banci novce, naravno to će korisnici banke platiti na kraju, ali opet...
Sve u USA placam NFC-om.....Kings, BestBuy, Target, RiteAid....
Ne razumijes bas. Banke ce skociti na ovo i rado se odreci dijela naknade jer je mogucnost frauda zanemariva, za razliku od fizickih kartica, a pogotovo kod NFCa gjde cesto postoje limiti. Transakcije autorizirane otiskom prsta bit ce vrlo vrlo niskih naknada, a ako svi to prihvate, cijene mogu ici i dole.
Iskreno mi ovo ne drzi vodu... Na koji nacin Apple tocno misli naplacivati od banke iznos za transakciju? Banke u ovom kontekstu nemaju bas nikakvu odgovornost prema Appleu, tako da mislim da je ova vijest vjerovatno krivo shvacena
od autora. Istina se vjerovatno krije u kraju clanka gdje se zapravo banci ne mjenja nista posto se placanje vrsi i dalje preko istih kartica, samo na drugaciji nacin.
Moglo binapokon zaživiti, premda polako, a ako zaživi bit će im znatan dodatni izvor prihoda obzirom kartično i online kartično plaćanje raste eksponencijalno. Vjerojatno stotinjak miljuna već dogodine, a u narednim godinama možda i preko milijardu dolara provizije od transakcija.
Apple has buy-in from major banks, the top three credit card companies and retailers representing more than 220,000 stores in the U.S., including the Apple Store, Bloomingdale’s, Disney Store,Macy's M +0.37%, McDonald's MCD -0.04%, Nike, Petco, Staples SPLS +0.56%,Subway , Toys “R” Us, Walgreens and Whole Foods.
Iskreno mi ovo ne drzi vodu... Na koji nacin Apple tocno misli naplacivati od banke iznos za transakciju? Banke u ovom kontekstu nemaju bas nikakvu odgovornost prema Appleu, tako da mislim da je ova vijest vjerovatno krivo shvacena
od autora. Istina se vjerovatno krije u kraju clanka gdje se zapravo banci ne mjenja nista posto se placanje vrsi i dalje preko istih kartica, samo na drugaciji nacin.
Isto kao sto se podijele card processori, banke (kao issueri) i banke (kao acquireri), podijelit ce i s appleom.