Banke će plaćati korištenje Apple Paya

poruka: 13
|
čitano: 3.049
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Banke će plaćati korištenje Apple Paya".
15 godina
Znači, naknade koje plaćamo za korištenje kartica će porasti ili će banke prodavati Apple Pay kao dodatnu uslugu.
Stručnjak za odmaganje...

0 1 hvala 0
13 godina

ahahaha, nisam bas siguran da ce se ova jabukina ideja metastazirati u drustvu, jendostavno... uza sve oblike placanja, sad bi mi morali izmisljati i podrzati jos jedan i to uber skuplji od konkurencije?! mos mislit! :D

1 1 hvala 0
14 godina

jadne banke, tak i onak jedva preživljavaju. {#}

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina

Interesantna, Zaje8ana, strašno Nategnuta stvar!

Vjerujem da nisam jedini tko će "ovo" popratiti sa malo većom količinom pažnje {#}!! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imaju dogovor s mcdonaldsom, starbucksom i ikeom sto ti je dovoljno za masovni pocetak koristenja jer ovi milijune i milijune kupaca dnevno

3 1 hvala 0
16 godina

Svaka čast Appleu!

Uzeti banci novce, naravno to će korisnici banke platiti na kraju, ali opet...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 2 hvala 0
15 godina
ako zaživi ovo plaćanje NFCom, a ne vjerujem da neće, i osobno bi volio imat sve u jednom, a ne X kartica i pinova,,,, namlatit će se grdnih para, em prodajući ajfone +sitno za transakciju, win,win kombinacija, ima da im dionice opet odlete

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Banke će plaćati korištenje Apple Paya
bus kaže...
ako zaživi ovo plaćanje NFCom, a ne vjerujem da neće, i osobno bi volio imat sve u jednom, a ne X kartica i pinova,,,, namlatit će se grdnih para, em prodajući ajfone +sitno za transakciju, win,win kombinacija, ima da im dionice opet odlete

Sve u USA placam NFC-om.....Kings, BestBuy, Target, RiteAid....

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 22:10 (Mitch).
16 godina
Sve sto banka mora platiti ja platim na kraju. Blago korisnicima! Jedino sto me zanima zasto banke pristaju na to? One i ovako imaju hrpu para od toga sto imaju te kreditne kartice. Apple se ovezao sa karticarskim kucama i sa bankama. Dakle u igri su jos jedna gladna usta. Banke i karticari sumnjam da se odreci dijela naknade da bi dali appleu. Apple sumnjam da se odreko provizije. Dakle provizija ce ici gore. Istina da mrzim hrpu kartica u novcaniku pa mi je sa jedne ruke drago zbog ovog, al s druge se ne mogu oteti dojmu da hranim jos jedna nezasita usta.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
JosephBullet kaže...
Sve sto banka mora platiti ja platim na kraju. Blago korisnicima! Jedino sto me zanima zasto banke pristaju na to? One i ovako imaju hrpu para od toga sto imaju te kreditne kartice. Apple se ovezao sa karticarskim kucama i sa bankama. Dakle u igri su jos jedna gladna usta. Banke i karticari sumnjam da se odreci dijela naknade da bi dali appleu. Apple sumnjam da se odreko provizije. Dakle provizija ce ici gore. Istina da mrzim hrpu kartica u novcaniku pa mi je sa jedne ruke drago zbog ovog, al s druge se ne mogu oteti dojmu da hranim jos jedna nezasita usta.

Ne razumijes bas. Banke ce skociti na ovo i rado se odreci dijela naknade  jer je mogucnost frauda zanemariva, za razliku od fizickih kartica, a pogotovo kod NFCa gjde cesto postoje limiti. Transakcije autorizirane otiskom prsta bit ce vrlo vrlo niskih naknada, a ako svi to prihvate, cijene mogu ici i dole.

16 godina
neaktivan

Iskreno mi ovo ne drzi vodu... Na koji nacin Apple tocno misli naplacivati od banke iznos za transakciju? Banke u ovom kontekstu nemaju bas nikakvu odgovornost prema Appleu, tako da mislim da je ova vijest vjerovatno krivo shvacena 

od autora. Istina se vjerovatno krije u kraju clanka gdje se zapravo banci ne mjenja nista posto se placanje vrsi i dalje preko istih kartica, samo na drugaciji nacin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moglo binapokon zaživiti, premda polako, a ako zaživi bit će im znatan dodatni izvor prihoda obzirom kartično i online kartično plaćanje raste eksponencijalno. Vjerojatno stotinjak miljuna već dogodine, a u narednim godinama možda i preko milijardu dolara provizije od transakcija.

Apple has buy-in from major banks, the top three credit card companies and retailers representing more than 220,000 stores in the U.S., including the Apple Store, Bloomingdale’s, Disney Store,Macy's M +0.37%McDonald's MCD -0.04%, Nike, Petco, Staples SPLS +0.56%,Subway , Toys “R” Us, Walgreens and Whole Foods.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 0:23 (artfull).

1 1 hvala 0
13 godina
Ivche kaže...

Iskreno mi ovo ne drzi vodu... Na koji nacin Apple tocno misli naplacivati od banke iznos za transakciju? Banke u ovom kontekstu nemaju bas nikakvu odgovornost prema Appleu, tako da mislim da je ova vijest vjerovatno krivo shvacena 

od autora. Istina se vjerovatno krije u kraju clanka gdje se zapravo banci ne mjenja nista posto se placanje vrsi i dalje preko istih kartica, samo na drugaciji nacin.

Isto kao sto se podijele card processori, banke (kao issueri) i banke (kao acquireri), podijelit ce i s appleom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice