HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA
Prije sam ih mrzio, sad mi ih je zao na koju su granu pali...
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA
Prije sam ih mrzio, sad mi ih je zao na koju su granu pali...
Ma ne bi Apple valjda kopirao ili patentirao tuđe ideje. Svašta.
nebi se htio svadat ali ova slika je tolko glupa da sam osto bez rijeci. pa ovakvo nesto se moze napravit za bilo koju tvrtku.
Gledaj, da je Samsung ili bilo koja druga ozbilnija firma na njihovom mjestu radila bi istu stvar... oh wait, i radi, samo se o tome ne piše. Apple je dobar igrač i kapa dolje za to. Sustav je takav, a vi udarate glavom u krivi zid.
Ljudi poput mene? Pa moji komentari su uglavnom objektivni i defenzivni. Dovoljno je da masa počne lupat po manjem, odgovorit ću. Volio bi da to bude koji put i u Samsungovu korist, al ih je previše tu da se nađu u takvoj situaciji
Odgovorit cu ti ja na ovo jer mi se cini na nisi totalno bez mozga ko neki drugi forumasi koji u ovome idiotizmu nalaze nesto pozitivno.
Po ovom boldanom zakljucujem da ne shvacas u cemu je bit. Nije Apple Hajduk a Samsung Dinamo (ili obrnuto) da bi trebali navijati za nekoga od njih. Mali ljudi tj. kupci bi trebali navijati sami za sebe a ovaj sistem patentiranja djeluje iskljucivo na njihovu stetu.
Apple patentira ideje a ne proizvode. Na taj nacin sebi u buducnosti pokusava osigurati ekskluzivno pravo na sve i mogucnost tuzakanja konkurencije. Kao najveci americki brand naravno da ima podrsku americkih sudova, patentnog zavoda i politike. Amerika je dosla na to da je jedino konkurentno sto moze ponuditi na svjetskom trzistu upravo intelektualno vlasnistvo i sad se na sve moguce nacine trude osigurati monopol na tom podrucju.
Rezultat ovog patentiranja su dvije stvari Kocenje napretka i mogucnost nabijanja ogromnih cijena za stvari koje su se do sad uzimale zdravo za gotovo i koje su koristili svi. I jedno i drugo je na stetu kupca.
Kad ste spominjali automobile, da povucem paralelu. Recimo da ja sutra patentiram 10 ideja o novom sustavu kocenja. Znaci sjednem i razmislim na koji bi se nacin ta tehnologija mogla razvijati i patentiram sve sto mi padne na pamet. Imam novca za patent, sta me briga. 9 od tih 10 ideja nikad ozbiljno nece uci u primjenu niti cu ih ja ili bilo tko drugi koristiti. Ona jedna ostaje meni i ja imam ekskluzivno pravo na to i nitko ne moze poboljsati kocenje automobila zato jer sam ja po principu "corava kokos ubode zrno" to patentirao. Ko tu ispasta? Kupci.
Ako ce Apple sutra proizvesti neku novu tehnologiju i ugraditi je u svoje proizvode nek je slobodno izvoli patentirati ali patentirati sve sto ti padne na pamet kako u buducnosti nitko ne bi mogao imati nesto slicno je idiotizam koji ide na dusu onih koji im to omogucavaju.
Kako bi iPhone izgledao i cemu bi sluzio da je u zadnjih 30 godina proizvodnje mobitela svaki proizvodjac imao ekskluzivu na ideje koje je primjenjivao u svojim proizvodima? Znaci pitam te za inovacije koje su bile u upotrebi kroz tih 30 godina, ne za nedoradjene ideje o kakvima se u ovom clanku govori. Da su sve ideje u tehnologiji patentirane Apple (a i mnogi dugi) ne bi ni postojao, a ja mislim da bi to bila steta.
.......Rezultat ovog patentiranja su dvije stvari Kocenje napretka i mogucnost nabijanja ogromnih cijena za stvari koje su se do sad uzimale zdravo za gotovo i koje su koristili svi. I jedno i drugo je na stetu kupca...
samo da se nadovežem na ovo, naime paradoks je takav da su ljudi obična telad i vjeruju što im se kaže, naime kolega si želi uzeti u sloveniji i5 po nekih 700 eura što je totalno precjenjeno
ali više manje je sve tako kod nas, svi naši operatori su nerealno nabili cijene
kupio sam galaxy s2 prošle godine u 9mj i izašao me u pretplati 298 kn
taj isti mobitel sada uz iste uvijete kao i prije godinu dana košta 2998 kn
sada vi meni recite da to nije jadno
Amerika će sama sebe upropastiti ovakvim glupostima.
Ma ne bi Apple valjda kopirao ili patentirao tuđe ideje. Svašta.
nebi se htio svadat ali ova slika je tolko glupa da sam osto bez rijeci. pa ovakvo nesto se moze napravit za bilo koju tvrtku.
Za bilo koju tvrtku? Pa pogledaj malo bolje sliku i vidjet ćeš da nije tako jednostavno. Osim očite sličnosti, izvorni uređaji su stariji i svi su od iste firme! Nevjerojatna slučajnost! Možda je tebi slika glupa ali je puno uvjerljivija od onih gluposti za koje Apple maltretira druge firme (debljina uređaja, zaobljeni rubovi...). Mislim da bi to trebalo biti očito svakome tko je pratio zbivanja. S.J. je i sam izjavio da su uvijek bili besramni u kopiranju dobrih ideja. Jel i ova slika glupa?
sveopce je da apple krade tudje ideje i slaze u svoje inovativne proizvode ...zapravo vec dugo godina nisu nista svoje izmislili vec "ukrali" tudju tehnologiju.. onaj tko je imalo razuman i nije zaludjen nekim proizvodom zna takve stvari .. ili ih u najmanju ruku shvaca i razumije..
Jel Apple stvarno izumio bežićne slušalice? Njihovi radnici?
Njihovi odvjetnici su ih izumili.
Prema našem patentnom zakonu, korisnik patenta ima pravo korištenja patenta u svoju svrhu i svrhu prodaje korištenja patentom određeno vrime, nakon isteka tog vremena patent postaje opće dobro i svi ga imaju pravo koristiti.
Primjer patenta na svjetskoj raznini je Plivin sumamed, nakon što je isteklo pravo na patent sve farmaceutske kompanije smiju proizvoditi isti ljek.
Jedini problem odnosno razlika je što USA patent, možeš patentirati samu ideju bez da je prethodno realiziraš u gotovi proizvod.
Isto kao i miša.
I još gluplje je to što onda Apple tuži po svijetu za patente koje su mu debili dali u 'merici.
Kakvi kreteni majko moja.
Uvijek sam imao lose misljenje o Appleovoj politici, ali ovo...
Budale
bas me interesuje hoce li im odobriti ovaj patent