Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.630
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
neaktivan
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame
Naravno da je istinita. Da nije, vijest bi bila o tužbi Applea za klevetu.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
artfull kaže...

Ja pričam o iLife aplikacijama koje dolaze for free a rješavaju sve što nekom home useru treba za baratanje multimedijom, snimanje i obradu fotografija, muzike, filmova, dvd produkciju, etc etc ...

Ako tako gledamo, razlika između običnog PCa i Maca je što na PCu mogu imati i OS for free.

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Složio sam taj dell na njihovoj stranici da bude spec sličniji osnovnom macprou 15 ... dakle nešto brži proc, bolji ekran i izlazi oko 1450 dolara, mac je 1690.

Neke stvari ( čisto što se specifikacija hardwarea tiče ) ostaju na strani maca, neke na strani della, vrijednost instaliranog softa na macu, sigurnost sustava i kvalitetnija izrada po meni vrijedu tu razliku. Nekima ne. 

A.

Aha ,MacBook 15´! Po meni ,jedini relevantni za usporedbu ,s obzirom na veličinu ekrana je 17´ ,a tu je cijena druga priča! A inače ,ti si XPS možeš složit da košta i 5000 $!

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

Možeš, istina.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
virtualAThome kaže...
Solo kaže...

Sto se posla tice, moj kolega je sposoban da napravi remek delo cak i u DOSu na nekoj staroj kanti kada se "kreativno" odlepi i ni jednom nisam cuo da "ga ljudi gledaju sa prezirom", recimo, kada pokaze sta je uradio, zamisli na tamo nekoj kanti!!!

S obzirom da se ja u svom poslu obicno nalazim sa druge strane stola kad su prezentacije u pitanju (ja odlucujem) mogu ti reci iz prve ruke sto bi me zadivilo. Neki tip koji u DOS-u radi cuda sigurno ne. Tip koji je na prezentaciju dosao u dobrom autu, skupom odjelu, izvadio Maca i odrzao dobru i uvjerljivu prezentaciju ce kod mene vjerojatno proci. Cak dapace, tolerirat cu do 50% vecu cijenu od ostalih.

Vratit cu se na auto, auto ne smije biti sportski (daje mi osjecaj da je osoba neodgovorna), Audi i BMW mi govore da je osoba uspjesna kad si to moze priustiti, a veliki obiteljski auti da ima obitelj sto je dobar znak (nece zaj... jer ima odgovornost prema svojoj obitelji).

Odjelo - govori o ukusu, te o tome da si moze priustiti odjelo za 5.000 kn (uspjesnost).

I sad Mac - govori o kreativnosti i sto je najvaznije, govori o osobi koja je spremna ici kontra struje i razmisljati drugacije od mase. Dakle, ima svoju osobnost.

Zakljucak - svakom svoje. Nekom DOS, pa mu se divimo njegovo ekscentricnosti, nekome Mac, pa se divimo njegovoj hrabrosti.

Sry, ali ne mogu ne primijetiti - jesi li ti u cijelom tom procesu uopće pogledao rad o kojem trebaš odlučiti? Ili odlučuješ o nekim drugim stvarima?

Pazi, gledam te!
17 godina
artfull kaže...

Istina, ukoliko  je ta tvrdnja o žaljenju applea na mcsft reklamu uopće istinita u što iskreno ne vjerujem jer nema nekog smisla.

Ne vjerujem da je istina, sumnjivo mi je da bi se bilo tko iz Applea išao blamirati u tolikoj mjeri da ide zivkati konkurente i tražiti ih da prestanu puštati reklame. Pa nisu u osnovnoj, gluplje bi bilo samo da je tip iz MS-a rekao da mu je ovaj iz Applea poslao tatu da sredi stvar :)

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Sasvim je moguće eventualno da su pravnici u appleu pokušali prekinuti kampanju pozivajući se na neistinitost neke tvrdnje u nekoj od spotova. ( "Potrebno je udvostručiti moj budžet da bih kupila Mac" - za 1000 dolara ) Dakle ako prođe zastrašivanje i ovi prekinu emitiranje super, napravili su konkurenciji štetu. Ako ne ništa. Iako po meni ova kampanja ide samo u prilog imageu koji apple ionako njeguje, a to je da nisu samo neki jeftini pc.

A.

17 godina

Ma, mislio sam zbog ovog, što je linkao klimama ovdje.

Ti makni reklamu, jer smo mi spustili cijene? Ovakav poziv od 'legal departmenta'? Iskreno sumnjam... U svakom slučaju, da moj 'legal department' napravi ovako nešto, dobili bi otkaz promptno. A sad si idem nabavit par komada takvih, pa da im mogu uručiti otkaze. Vrijeme je krize, a znaš kako ide: ako ti kažu da si pijan, lezi i valjaj se :)

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 16:42 (Veliki Brat).
16 godina
protjeran
Thog kaže...

da vam stavim na stol sve laptope do 15.000kn, i da birate besplatno, ko nebi uzo MAC? moš mislit...

da vam stavim macbook pro 13" i 13" dellov laptop za slichne pare,  i da birate besplatno, baš me zanima koji bi uzeli :D

uzeo bi dell xps studio 16, ljepsi mi je od maca i bolje je opremljen, a da ne govorim o tome da ima jedan od najboljih ekrana

17 godina
protjeran
artfull kaže...

Ne shvaćam što želiš reći? Tko mi brani instalirati još i linux neki kao treći oprativni sistem ili vrtiti opensource u X11 okruženju na OSXu.

Ja pričam o iLife aplikacijama koje dolaze for free a rješavaju sve što nekom home useru treba za baratanje multimedijom, snimanje i obradu fotografija, muzike, filmova, dvd produkciju, etc etc ...

A.

Nisam odgovarao tebi, nego općenito za "Hi, I'm PC kampanju".

Meni je OS X-ov GUI kao neka mješavina KDE4 i GNOME-a+mile high menu bar (Mac OS, AmigaOS, AtariTOS) filozofija, kao da sam u 90-ima i gledam mutirani Nextstep. Smijeh

Probao sam OS X preko iPC i JaS pripravljenog DVD-a i znam da to nije prava stvar, ali znam što me otprilike čeka, ako kupim Mac.

U pravu si, dobiješ kvalitetan software uz Mac. iWork '09 nije skup, košta otprilike kao Office Home and Student edition, a Keynote program za prezentacije ima par zgodnih mogućnosti, posebno je impresivna "Magic Move" mogućnost.

Jedini razlog kupovine novih Windowsa bio bi zbog igri(ca) i programa koji nisu portani na GNU/Linux i OS X a nužni su za obavljanje posla.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
artfull kaže...

Ako je Mac toliko hip, ovo, ono zasto moras na njega instalirati windowse da se mozes igrati, a na "ozbiljnom" PC-u igre rade ok? 

Ovo je bilo tvoje pitanje koje ima veze s mozgom koliko i tvoj sadašnji komentar. :)

Ponavljam ti još jednom, moraš instalirati win ( nije li cool da to bar možeš bez problema za raxzliku od obratno? ) jer je većina od bezbroj igrica pisana samo za win. Ne za linux, ne za MacOSX nego za win inačice. To ima svoje razloge koje ti isto mogu fino objasniti ako želiš, al svodi se na to da je mamama i tatama najjeftinije kupiti PCkantu sa ilegalnim windozama na kojoj će djeca i odrasli igrati igrice. 

Mac nitko ne kupuje zbog igara, osim ako ima višak novaca.

A.

Nije, nauci se citati, ja sam bio taj koji je napisao taj "prvi" post, ne M_dipl. Mogao bih sada reci nesto o mozgovima i citanju sa razumijevanjem no suzdrzat cu se. Moja poanta je bila zasto se Mac reklamira kao "cool" nesto, a pljuju po PC-u kao uredskom racunalu, kada igre kao nesto u modi i "cool" ne rade na tom istom mac-u sa tim istim u nebo uzdizanim OS X-om? I ti onda kazes zato sto nisu pisane za OS X... Vidis neke nelogicnosti u misaonom procesu? Ja govorim o slici o mac-u koju guraju, a koja se bas ne slaze sa stvarnoscu. Ili je poanta da moras kupiti mac-a ili nisi "cool" opcenito.

Jedini razlog zasto win mozes instalirati bez problema na mac (koji je zapravo precijenjeni PC u kutiji sa jabukom) je to sto MS-u puca neka stvar na sto ces ga instalirati. Njima je bitno da kupis licencu i onda ih mozes instalirati i na digitron sto se njih tice. A razlog zasto obratno ne ide bez problema je sto apple primarno prodaje precijenjeni hardver, ne OS i kao takvog su taj isti OS ogranicili da radi kako spada samo na "njihovom" hardveru, tj. maticnim plocama koje imaju BIOS prilagodjen njima. Zato za PC vulgaris treba patcheva. Zasto apple ne stavi u prodaju OS X koji nije zalockan na njihov hardver? Vjerojatno jer bi im onda bilo teze uvaliti nekome svoj precijenjeni hardver, a i izgleda da nisu sigurni da bi im prodaja samostalnog OS X-a omogucila financijsko prezivljavanje. Zasto ako je tako divan? Vjerojatno zato sto je lako napraviti da bude stabilan i pouzdan na uniformnom hardveru nego na sarolikoj paleti hardvera na kojoj rade windowsi i linux.

Mogucnost da na mac instaliras win meni nije cool, meni je to licemjerno. Ako je taj mac tako divan sto ce onda na njemu nevjernicki windows. Barem sto se tice onih koji guraju mac u nebesa. A pricu o mamama, tatama i ilegalnim windowsima mozes prodavati samo tu. U svijetu to bas i nije tako, a sumnjam da je Hrvatska tako kriticno trziste za svijet da se po njemu ravnaju proizvodjaci igara.

Sto se iLife aplikacija tice treba ih tuziti. To mora van iz OS X-a. Tako guse razvoj ostalih neovisnih razvijatelja softvera koji bi mozda napisali aplikaciju iste namjene. Mislim, ako EU moze tuziti MS zbog onoga sto rade sa svojim OS-om zasto ne bi i apple zbog onoga sto rade sa svojim OS-om.

17 godina
Solo761 kaže...
Moja poanta je bila zasto se Mac reklamira kao "cool" nesto, a pljuju po PC-u kao uredskom racunalu, kada igre kao nesto u modi i "cool" ne rade na tom istom mac-u sa tim istim u nebo uzdizanim OS X-om? I ti onda kazes zato sto nisu pisane za OS X... Vidis neke nelogicnosti u misaonom procesu? Ja govorim o slici o mac-u koju guraju, a koja se bas ne slaze sa stvarnoscu. Ili je poanta da moras kupiti mac-a ili nisi "cool" opcenito.

Pa i nije baš, igranje je možda kul kada imaš 14 godina i prišteve, ali kada odrasteš, zarađuješ i trošiš, postaju kul neke druge stvari. U kontekstu tvog teksta iznad, nisi kul općenito (mislim, obzirom da nemaš mac :).

Solo761 kaže...
Jedini razlog zasto win mozes instalirati bez problema na mac (koji je zapravo precijenjeni PC u kutiji sa jabukom) je to sto MS-u puca neka stvar na sto ces ga instalirati. Njima je bitno da kupis licencu i onda ih mozes instalirati i na digitron sto se njih tice.

Errrr... NOT!

Probaj s OEM licencom na bilo koje računalo različito od onog koje si u originalu kupio.

Solo761 kaže...

Zasto ako je tako divan? Vjerojatno zato sto je lako napraviti da bude stabilan i pouzdan na uniformnom hardveru nego na sarolikoj paleti hardvera na kojoj rade windowsi i linux.

Mogucnost da na mac instaliras win meni nije cool, meni je to licemjerno. Ako je taj mac tako divan sto ce onda na njemu nevjernicki windows.

S ovim se slažem :)

Solo761 kaže...

Sto se iLife aplikacija tice treba ih tuziti. To mora van iz OS X-a. Tako guse razvoj ostalih neovisnih razvijatelja softvera koji bi mozda napisali aplikaciju iste namjene. Mislim, ako EU moze tuziti MS zbog onoga sto rade sa svojim OS-om zasto ne bi i apple zbog onoga sto rade sa svojim OS-om.

A s ovim se ne slažem; Apple nema dominantan tržišni utjecaj na tržištu OS-a i za njega ne vrijede zakoni temeljem kojih je EU poslala MS-u SOO. Zapravo, nitko na tržištu OS-a nema poziciju kao MS i zato za niti jednog drugog proizvođača OS-a ne važe ovi uvjeti, tj. zakoni.

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 21:25 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

Aha, sad su igre za pubertetlije i djetinjaste su? ROFL.

17 godina
neaktivan

Sorry malo mi je teško pratiti što si sve napisao i koja je poanta.

Da, brijem da je lakše napraviti Os da funkcionira kako spada na specificiranom hardwareu i postaviti strogo odrednice kakve trebaju biti periferije i drajveri za iste. Meni je to ok jer dobijam stabilan i dovršen OS. Ne bih volio da je drugačije. Za većinu je win očigledno sasvim ok.

što se iLife-a tiče, to ne priječi tisuće i tisuće developera za mac da razvijaju svoje verzije softwarea za sve i svašta i dobro na njima zarađuju.

Uostalom, office se kupuje, nije baš jeftin pa zašto star office i slično nisu još zaživili kako treba na windowsima, prostora za razvoj uvijek ima?

Apple kao i sve korporacije ima određenu strategiju poslovanja. Prodaju kompletnu biosferu, od hardwarea, OSa, aplikacija, servisa, trgovina  ... čitavo iskustvo, i to rade iznimno kvalitetno. Sve druge korporacije pokušavaju to kopirati ali nisu dovoljno pametni tako da ne kužim ogorčenje na mac zajednicu ili apple firmu.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Tko je to rekao? Jesam li ja to rekao? Mislim da nisam, jer sam rekao da su igre kul kada si dijete - dakle, nisam rekao da se samo djeca igraju. Bilo bi to licemjerno, jer se i ja volim poigrati na računalu. Kada sam bio klinac, morao sam probati svaku igru koja mi je bila dostupna. Tada su mi igre bile kul. Baš me zanima imaš li koji poster doma od Fatal1tya ili nadolazećeg Starcrafta? Nekako sumnjam...

Držati nešto za kul faktor i prakticirati to isto nešto nisu jedna te ista stvar, molim malo više pažnje pri čitanju.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

pa možda malo.

Istina je kad imaš ozbiljan posao i obitelj ( djecu ) i život van ureda/sobe rijetko kad imaš vremena za njih ( nažalost jer se volim igrati al ne pamtim kad sam u zadnje vrijeme imao vremena strpljenja odigrati nešto ozbiljno, tj što zahtijeva puno vremena. 

A.

16 godina
artfull kaže...
.

Da, brijem da je lakše napraviti Os da funkcionira kako spada na specificiranom hardwareu i postaviti strogo odrednice kakve trebaju biti periferije i drajveri za iste. Meni je to ok jer dobijam stabilan i dovršen OS. Ne bih volio da je drugačije. Za većinu je win očigledno sasvim ok.

bilo bi bolje da je windows kao platforma takva, u vezi kvalitete, ali kvantiteta je ta koja je važnija tržišno, od tog i Apple ima koristi jer sad je na intel platformi...(upravo iz tog razloga)

-Nisu PC useri protiv Maca, nego Maceri imaju jehovski pristup i previše pljuju po PCju, zapravo 'jeftikaner Macu' koji često može i više nego skuplji Mac. Zapravo za npr video i nije skuplji (kad se na PC-domesticus, kupi software izađe ista cijena) Kolika je cijena CSa? 14-17k kn? ACAD 56k, 'igrica' cca 350-550kn pošto jedna igra nije dovoljna, cijena od par tisuća kuna (za legalno) bi se brzo navukla. ... OS i dobar stoj su zapravo sitnice zbarajući ostale cijene... Nije stvar u cijeni nego percepciji.

-'igrice' rade veću zaradu od Maca, Hollywooda itd.. tako da ih netreba podcjenjivati, one zapravo pokreću biznis, još konkretnije, današnji Mac može zahvaliti igricama na grafičkoj (napokon će i Mac moći nešto ozviljno vrtjeti), naravno i MS je za to zaslužan... Apple samo koristi razvoj PCa, uzimajući ono što mi treba. -Rekao bi pametna politika ali i zatvorena (zato samo 6%..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Veliki Brat kaže...

Pa i nije baš, igranje je možda kul kada imaš 14 godina i prišteve, ali kada odrasteš, zarađuješ i trošiš, postaju kul neke druge stvari. U kontekstu tvog teksta iznad, nisi kul općenito (mislim, obzirom da nemaš mac :).

Je, i ponosim se time :)

Veliki Brat kaže...

Errrr... NOT!

Probaj s OEM licencom na bilo koje računalo različito od onog koje si u originalu kupio.

Pa da, to i je poanta OEM licence, kosta manje nego puna licenca jer radi samo na racunalu za kojeg je licenciran.

Veliki Brat kaže...

A s ovim se ne slažem; Apple nema dominantan tržišni utjecaj na tržištu OS-a i za njega ne vrijede zakoni temeljem kojih je EU poslala MS-u SOO. Zapravo, nitko na tržištu OS-a nema poziciju kao MS i zato za niti jednog drugog proizvođača OS-a ne važe ovi uvjeti, tj. zakoni.

Pa meni to nije u redu, oni rade taj OS i stavljaju unutra sto im pase, nude ga na prodaju, a tvoja je stvar da li ces ga kupiti, ako ti ne pase sto dolazi u bundle-u move along. To mi dodje kao da netko tuzi Sony sto sa svojim TV-ima bundle-aju svoje daljinske i ne dozvoljavaju useru da odabere onaj koji mu se najvise svidja.

artfull kaže...

Sorry malo mi je teško pratiti što si sve napisao i koja je poanta.

što se iLife-a tiče, to ne priječi tisuće i tisuće developera za mac da razvijaju svoje verzije softwarea za sve i svašta i dobro na njima zarađuju.

Uostalom, office se kupuje, nije baš jeftin pa zašto star office i slično nisu još zaživili kako treba na windowsima, prostora za razvoj uvijek ima?

Apple kao i sve korporacije ima određenu strategiju poslovanja. Prodaju kompletnu biosferu, od hardwarea, OSa, aplikacija, servisa, trgovina  ... čitavo iskustvo, i to rade iznimno kvalitetno. Sve druge korporacije pokušavaju to kopirati ali nisu dovoljno pametni tako da ne kužim ogorčenje na mac zajednicu ili apple firmu.

A.

Ha gle, ni na windowsima nitko ne prijeci ostalima da pisu media playere i internet browsere pa se ovi svejedno spucali tuzakati MS. IMO jednaka situacija, osobno ne koristim ni media player ni internet explorer, no ne smetaju me.

Moje, kako kazes, ogorcenje sa apple-om je to sto se apple reklamna kampanja osniva na pljuvanju po ostalima. Po njima su oni koji ne koriste mac "lame", ako hocu biti "cool" moram kupiti mac, a PC je dosadan stroj za urede. I kako da ih onda postujem. Slicno i s mac userima, oni podupiru takav nacin, valjda se onda osjecaju vrednijima. I zato, kako drugi meni, tako ja njima. Zasto bih ja njih postovao ako oni mene ne postuju.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
virtualAThome kaže...

A cuj, ljudi zive kako zele. Ja kad prodajem prilagodjavam se kupcu,

Pa upravo si sam sebi dao auto-gol.

Nedavno sam na, mislim, Smashing Magazinu pročitao članak naslova (otprilike ovako)  More and more -Designers... Developers are using Mac.

Ukratko, komentari su se mogli svesti na ovo - Da, ugodno je raditi pod Macom (ukoliko se određeni posao može napraviti na njemu!), ali problem je taj, što ti jednostavno moraš imati i PC, jer krajnji korisnik koristi najčešće Win, a nešto napraviti, a ne vidjeti kako to radi na platformi koju koristi naručitelj je nedopustino.

Uh kaj se ova rasprava razgranala. Dakle, idemo po redu. Recimo da gradim zgradu i trazim centralasa. I dolazi mi na prvi razgovor tip sa Audijem u Armani odjelu i vadi Maca da nam na prezentaciji pokaze koje zgrade je vec radio i kako ih je napravio. Nakon njega dolazi tip u kariranoj kosulji (ili ako cemo po Kizinom u Varteks odjelu), izlazi iz Twinga i na Dellu pokaze on svoje zgrade.

Stigne ponuda od prvog na 1.127.000 kn, a od drugog na 925.000 kn. Sad si ja razmisljam ovako. Ovaj prvi je ocito uspjesan covjek, sve mu ide kako bi zelio, vrlo vjerojatno nema prigovora na njegov rad, a i ljudi mu uredno placaju jer si ovo ne bi mogao priustiti. Ako mu uredno placaju, znaci da uredno obavlja svoje poslove. Drugi nije los. Mozda i on obavlja svoje poslove uredno, ali nicim me nije uvjerio. Razlika je 20-tak%, toliko si mogu priustiti, ali cu pokusati stisnuti prvog da malo popusti. Ako prvi spusti na 1.000.000 kn, uzimam ga. Ako ne, ponovno detaljno provjeravam drugoga, zovem njegove klijente i sl.

E sad, da li on projektira na Macu ili PC-u to me ne zanima, zanima me samo da se ovaj prvi brine o sebi, a drugi ne. Da je prvi neobrijan i smrdljiv vjeruj mi da ne bih prihvatio njegovu ponudu. Da jedan od njih bazdi po alkoholu, otpada trenutacno. Itd. Dakle, Mac nije jedini na cemu baziram svoju odluku vec je jedan od faktora.

17 godina
neaktivan

OMFG 

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Solo kaže...

Sto se posla tice, moj kolega je sposoban da napravi remek delo cak i u DOSu na nekoj staroj kanti kada se "kreativno" odlepi i ni jednom nisam cuo da "ga ljudi gledaju sa prezirom", recimo, kada pokaze sta je uradio, zamisli na tamo nekoj kanti!!!

S obzirom da se ja u svom poslu obicno nalazim sa druge strane stola kad su prezentacije u pitanju (ja odlucujem) mogu ti reci iz prve ruke sto bi me zadivilo. Neki tip koji u DOS-u radi cuda sigurno ne. Tip koji je na prezentaciju dosao u dobrom autu, skupom odjelu, izvadio Maca i odrzao dobru i uvjerljivu prezentaciju ce kod mene vjerojatno proci. Cak dapace, tolerirat cu do 50% vecu cijenu od ostalih.

Vratit cu se na auto, auto ne smije biti sportski (daje mi osjecaj da je osoba neodgovorna), Audi i BMW mi govore da je osoba uspjesna kad si to moze priustiti, a veliki obiteljski auti da ima obitelj sto je dobar znak (nece zaj... jer ima odgovornost prema svojoj obitelji).

Odjelo - govori o ukusu, te o tome da si moze priustiti odjelo za 5.000 kn (uspjesnost).

I sad Mac - govori o kreativnosti i sto je najvaznije, govori o osobi koja je spremna ici kontra struje i razmisljati drugacije od mase. Dakle, ima svoju osobnost.

Zakljucak - svakom svoje. Nekom DOS, pa mu se divimo njegovo ekscentricnosti, nekome Mac, pa se divimo njegovoj hrabrosti.

O_o Jesi ozbiljan? Jel stvarno ovo pricas?

Ah, nvm

.

EDIT: Da te cuje moj bivsi direktor da ovo pricas letio bi van cik-cak (njegove reci).

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 22:22 (Solo).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Znači njemu ne ide u životu kako bi želio? A meni?

ROFL

17 godina
neaktivan

Ma nemam ja ništa protiv microsofta ( bill mi je zapravo nekako simpatičan čak ) niti protiv PCja kao takvog. Ne volim kad je netko nabrijan i misli da si snob ato što koristiš mac, kad okrenemo pilu naopako istina je da većina pc usera ima takvo mišljenje o mac korisnicima, da su snobovi i slično. što onda izaziva ovakve reakcije ... 

Većina ( svi ) mac korisnici su nekad koristili ili koriste i pc i smatram ih objektivnijim od pc usera koji generalno nisu probali nikad MAc/OSX kako spada ili uopće.

Meni je fascinantna informatička industrija kao takva, naročito njen razvoj u sedamdesetim i osamdesetima, a posebice apple i njihov utjecaj na industriju. Volim njihovu estetiku, smisao za detalje i nekonvencionalnost. Cijenim što su uvijek imali muda napraviti nešto prvi i ne obazirati se na trendove i tržišta nego ih sami stvarati. Naravno da su bili i ostali arogantni, ali oni uglavnom imaju pokriće a svoju aroganciju jer su lideri koje svi pokušavaju kopirati. Znaju iritirati ali su kao firma fascinantni. 

Jasni mi je da većini nije jasan ovakav stav i odmah to brkaju sa fanatizmom idolopoklonstvom i slično, jbg, nikakve to veze nema, velika većina tj 99%  mac usera su najnormalniji ljudi ili profesionalci koji jednostavno vole imati dobar alat , a neki uživaju u appleovim predstavama i superiornosti i aroganciji i smislu za humor. :) naravno da ima i pravih fanatika ... iako nisam još nijednog upoznao .

A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lideri u čemu?! - LOL - Opet: 

16 godina

-ma ništa, ništa... sad znamo 'ko je Bandiću prodao WC. Zar nebi možda išao i provjeriti dali on uopće radi centralno, dali je auto njegov, dali je neki kvartovski 'maher' itd., jer kad se krene u neki veći posao, i bez muljatora i sl. ima se dovoljno problema, a prezentaciju u ppt-u da mi postavi centralno, nebih komentirao. Nego bi zavrtio telefon i viknuo, 'alo kume, jel ti znaš onog.. ma znaš ono za grijanje... e. Dobar? ..aa, aha.. da, da. Dobro. - Kaćemo na piće? Ili osobno odeš to te 'njegove zgrade' i vidiš.

- prisjećam se naslova ...for dummies. Ovo je u manager for...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Tko je u tvom portfoliu? Ciganović i Grubinić?

Every hole is a goal!
17 godina
artfull kaže...

Ma nemam ja ništa protiv microsofta ( bill mi je zapravo nekako simpatičan čak ) niti protiv PCja kao takvog. Ne volim kad je netko nabrijan i misli da si snob ato što koristiš mac, kad okrenemo pilu naopako istina je da većina pc usera ima takvo mišljenje o mac korisnicima, da su snobovi i slično. što onda izaziva ovakve reakcije ... 

Većina ( svi ) mac korisnici su nekad koristili ili koriste i pc i smatram ih objektivnijim od pc usera koji generalno nisu probali nikad MAc/OSX kako spada ili uopće.

Meni je fascinantna informatička industrija kao takva, naročito njen razvoj u sedamdesetim i osamdesetima, a posebice apple i njihov utjecaj na industriju. Volim njihovu estetiku, smisao za detalje i nekonvencionalnost. Cijenim što su uvijek imali muda napraviti nešto prvi i ne obazirati se na trendove i tržišta nego ih sami stvarati. Naravno da su bili i ostali arogantni, ali oni uglavnom imaju pokriće a svoju aroganciju jer su lideri koje svi pokušavaju kopirati. Znaju iritirati ali su kao firma fascinantni. 

Jasni mi je da većini nije jasan ovakav stav i odmah to brkaju sa fanatizmom idolopoklonstvom i slično, jbg, nikakve to veze nema, velika većina tj 99%  mac usera su najnormalniji ljudi ili profesionalci koji jednostavno vole imati dobar alat , a neki uživaju u appleovim predstavama i superiornosti i aroganciji i smislu za humor. :) naravno da ima i pravih fanatika ... iako nisam još nijednog upoznao .

A.

Ja sam malo probao mac, tj. instalirao sam OS X na PC, no slicno kao i s linuxom vratio sam se na windowse. Sve to lijepo izgleda i radi, ali sto mi to vrijedi kada je ono sto koristim za windowse.

Sto se nabrijavanja tice tu sam startao bez nekog misljenja, ono se stvorilo vremenom s reakcijama mac usera i kao sto rekoh, kako oni meni tako ja njima.

Mislim da vecina mac usera i nije koristila windowse. U SAD-u je mac dosta popularan u skolama (barem je bio) tako da dobar dio njih nikada ni nije radio na necemu drugome, to je vjerojatno i razlog zasto i dalje koriste mac, navika, kao i kod windows usera. A pretpostavljam da su takvi i najveci zealoti, kao i kod windowsa. Mene osobno zaboli tko sto koristi, neka uzivaju i koriste sto ih volja, no ne podnosim kada to svoje dizu u nebesa tako sto pljuju po ostalome.

@virtualAThome

Mislim da si malo profulao, jel' si nekada vidio reklamu za mac-a u kojoj su ljudi u odijelima mac useri? Ja nisam, obratna je situacija, PC useri su ljudi u odijelima :).

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Lideri u čemu?! - LOL - Opet:  

Pa više manje u svemu, ako izuzmemo prvo grafičko komercijalno sučelje, prvog miša, prvi moderni laptop, newton ( prvi moderni handheld ).

lideri u grafičkoj industriji, praktički su stvorili desktop publishing sa adobeom i laser writerom ...

Sad gotovo kao nekad nameću nove standarde. Nove trendove u industriji, od iPoda, preko music storea ( Apple je nakon samo par godina postao broj jedan po prodaji muzičkih naslova , online i offline u svijetu) napravili su industriju koja nije postojala i koja sad vrijedi i donosi apple više od kompletnog računalnog biznisa.

Ušli su u telefoniju sa iPhoneom. Dovoljan je bio jedan njihov uradak da posrame kompletnu industriju koja radi telefone desetke godina. Svaki novi telefon je iPhone killer. Uvode appstore koji je neprikosnoven ( preko 65 000 aplikacija i blizu dvije miljarde downloada u manje od god dana. ) Ponovno nova industrija.

Golem utjecaj na izgled i dizajn u današnjoj industriji ( sjetite se prvog iMaca ) . Čitav "web 2.0 look potječe od appleovih dizajna OSX-a. Dakle trend dizajniranja računala i softwarea, i tu su lideri.

Mnogi koji su u industriji reći će za Jobsa da je praktički izmislio PC.

etc etc 

17 godina
neaktivan

Hmm, po ovdje iznesenom, ispada da sam i ja snob obzirom da sam kupio PC (laptop) za 10k kn, iako nije Mac (ako usporedim performanse, Mac je bolji u mom slučaju).. Jer ispada da se svi kače na Apple zbog cijene.. Da nije kakva je, bio bi najbolji PC na svijetu.

@virtual

Malo si ga zabrijao majstore.. Nažalost, 90% audijevaca sa armani odijelom nema kune kad ih okreneš naopačke. A da ne govorimo da to nije nikakvo mjerilo uspješnosti.. ja bih gledao kakav se sat nosi ..

Update:

A evo malo i  o cijeni:

http://gizmodo.com/5319696/dell-drops-adamo-price-to-compete-with-macbook-air

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 23:07 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

lideri u grafičkoj industriji, praktički su stvorili desktop publishing sa adobeom i laser writerom ...

Sad gotovo kao nekad nameću nove standarde. Nove trendove u industriji, od iPoda, preko music storea ( Apple je nakon samo par godina postao broj jedan po prodaji muzičkih naslova , online i offline u svijetu) napravili su industriju koja nije postojala i koja sad vrijedi i donosi apple više od kompletnog računalnog biznisa.

Ušli su u telefoniju sa iPhoneom. Dovoljan je bio jedan njihov uradak da posrame kompletnu industriju koja radi telefone desetke godina. Svaki novi telefon je iPhone killer. Uvode appstore koji je neprikosnoven ( preko 65 000 aplikacija i blizu dvije miljarde downloada u manje od god dana. ) Ponovno nova industrija.

Golem utjecaj na izgled i dizajn u današnjoj industriji ( sjetite se prvog iMaca ) . Čitav "web 2.0 look potječe od appleovih dizajna OSX-a. Dakle trend dizajniranja računala i softwarea, i tu su lideri.

Mnogi koji su u industriji reći će za Jobsa da je praktički izmislio PC.

etc etc 

Publishing, OK, iPhone svakako thumbuop, ali... ovo podebljano?! Ti mora da me zayebavaš?! Ovo je ili provokacija ili si ti totalno LUD. 

ferovca1 kaže...

Malo si ga zabrijao majstore.. Nažalost, 90% audijevaca sa armani odijelom nema kune kad ih okreneš naopačke. A da ne govorimo da to nije nikakvo mjerilo uspješnosti.. ja bih gledao kakav se sat nosi ..

Ja ne nosim sat približno 5 godina. Jesam li švorc? Poslovno nesposoban? - Ljudi, izađite iz tih malih okvira, malih tijesnih kutijica... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice