Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 242.630
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame

@ naxeem

baterija na novom mac book prou zaista traje u okvirima deklariranog. Dakle od 5 do preko 8 sati, ovisno za što je koristiš ... http://anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=3580&p=4

Ako na prijenosniku nije ključna prenosivost ( dimenzije, težina i robustnost ), kvaliteta izrade i ekrana, lakoća korištenja, povezivost i vrhunski OS i software onda ste malo pobrkali lončiće ...

Volio bih da netko usporedi ( objektivan ) taj dell kojeg bi uzeo prije mac booka pro po kvaliteti izrade. Ništa od della što sam u životu vidio, a vidio i koristio sam toga dosta nemože se niti staviti u istu rečenicu sa appleom, kad pričamo o kvaliteti izrade ... nažalost.

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 13:15 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame

Mene samo fascinira kako si uspio spojiti Audi / BMW koji se predstavljaju kao konzervativne marke s Appleom koji se predstavlja dijametralno suprotno.

Meni tako netko izgleda kao wanna_be šminker koji nema svoj stav...

I kada se provozaš jednom u BMWejcu po Zagrebu, onda ćeš shvatiti kako su ovi mali autići (tipa Twingo) bogom dani jer se možeš s njima svakud zgurat, možeš, takoreći, bilo gdje parkirati, nije ti žao ako ga okrzneš di (ili tebe netko), možeš se popesti na rinzol, imaš preglednost i sl.

A isto tako sam primjetio da što veća faca, to ležernije obućen (istina i bog da to ležerno dođe ko sv. Petar, ali...). Između ostalog, ja se ne sjećam da sam Jobsa vidio u odjelu.

EDIT: OnT: Zašto bi ja kupio Appleov prijenosik ako ću na njemu vrtiti uredske aplikacije? Za prezentaciju mi je dosta i onaj laptop od 3,000.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 13:19 (Bukva).
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...
Ja radim u firmi koja izvozi oko 80% svoje proizvodnje. Većina komunikacije sa klijentima je preko weba i e-mail-a, pogotovo u današnje vrijeme recesije. Često i otvorama ftp konekcije da bi prebacili neke podatke. Postoji skype, razni messengeri, ali po komentarima izgleda da kod nas svi svaki dan idu na neke prezentacije po hotelima sa 5 zvjezdica. Održavaju prezentacije u Hugo Boss odijelima i gledaju u čemu i kako tko dolazi na prezentaciju..........

OK, ode ova tema van okvira. Ono sto sam htio reci je da je Mac elegantan, te da svaka stvar odaje nesto na svom vlasniku, bio to auto, odjeca, cipele, govor, stav, pogled itd.

Kizo, to i govorim. Svatko ima svoje ciljeve, ti volis karavane, ja nesto drugo, ti Varteks odjelo, ja Armani itd. Ti nastavi pljuvati Macove, ja cu se nastaviti smijati ljudima bez ukusa. Svakom svoje.

17 godina
neaktivan

Ovo o prestižu etc ... nije mi bitno iako možeš računati na to da su neki klijenti ( manji ili manje informirani ) impresionirani i da im imponira kad vide da tvoja firma / studio koristi "naprednu" ili skupu opremu. Dakle nikako ne može štetiti tvom imageu.

Meni je daleko bitniji moj osjećaj pri korištenju bilo kog alata, tako i računala ... jel mi je dizajn ugodan oku, je li funkcionalan, je li fino obrađen i kvalitetan, jednostavan za održavanje etc etc ...

A. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

I kada se provozaš jednom u BMWejcu po Zagrebu, onda ćeš shvatiti kako su ovi mali autići (tipa Twingo) bogom dani jer se možeš s njima svakud zgurat, možeš, takoreći, bilo gdje parkirati, nije ti žao ako ga okrzneš di (ili tebe netko), možeš se popesti na rinzol, imaš preglednost i sl.

Svoju osobnost mozes pokazati i sa malim autom, nije BMW i Audi jedino sto se cijeni. Tu je Smart, mini moris, fiat 500 i sl. I mali auto moze pokazati svoje - cilj mi je biti maksimalno efikasan. Ne cijeni se nesto sto je jednako onome sto ima masa ljudi i koja govori da si to nesto kupio samo zato jer je i susjed kupio (npr. Twingo). To govori da nemas kreativnosti.

17 godina
virtualAThome kaže...
Bukva kaže...

Svoju osobnost mozes pokazati i sa malim autom, nije BMW i Audi jedino sto se cijeni. Tu je Smart, mini moris, fiat 500 i sl. I mali auto moze pokazati svoje - cilj mi je biti maksimalno efikasan. Ne cijeni se nesto sto je jednako onome sto ima masa ljudi i koja govori da si to nesto kupio samo zato jer je i susjed kupio (npr. Twingo). To govori da nemas kreativnosti.

Nemoj mi twingota vrijeđat. Ubaci nekog klijenta od dva metra u fiata 500 ili u twingota pa pričaj o o maksimalnoj efikasnosti, o više kabinskog prostora nego u golfu i maksimalnoj konfigurabilnosti....

Off topic, ali jednostavno sam morao kad mi spominješ twingota!!!!!!!!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 13:31 (daseparo).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

@ naxeem

baterija na novom mac book prou zaista traje u okvirima deklariranog. Dakle od 5 do preko 8 sati, ovisno za što je koristiš ... http://anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=3580&p=4

Ako na prijenosniku nije ključna prenosivost ( dimenzije, težina i robustnost ), kvaliteta izrade i ekrana, lakoća korištenja, povezivost i vrhunski OS i software onda ste malo pobrkali lončiće ...

Volio bih da netko usporedi ( objektivan ) taj dell kojeg bi uzeo prije mac booka pro po kvaliteti izrade. Ništa od della što sam u životu vidio, a vidio i koristio sam toga dosta nemože se niti staviti u istu rečenicu sa appleom, kad pričamo o kvaliteti izrade ... nažalost.

A.

Evo ti jedna objektivna usporedba ,jeste da nisu najnoviji modeli ,a tu su i komentari korisnika.

virtualAThome kaže...

OK, ode ova tema van okvira. Ono sto sam htio reci je da je Mac elegantan, te da svaka stvar odaje nesto na svom vlasniku, bio to auto, odjeca, cipele, govor, stav, pogled itd.

Kizo, to i govorim. Svatko ima svoje ciljeve, ti volis karavane, ja nesto drugo, ti Varteks odjelo, ja Armani itd. Ti nastavi pljuvati Macove, ja cu se nastaviti smijati ljudima bez ukusa. Svakom svoje.

Ja uopće ne pljujem Mac. Sistem je fantastičan ,imamo ga u firmi zbog kompatibilnosti projekata (prvenstveno za projekte za američke kupce) ,ali za pravi posao i projektiranje u AutoCAD-u NE MOŽE se mjeriti sa PC-em i Windowsima.

I to je danas jedino bitno ,kvalitetno napraviti posao ,ne se preseravati.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan

Ako želiš MAC OSX nemoras imat Mac komp, mozes na PC installirat (naravno ako imaš drivere), na netu imaš za skinit, ako zelis legalno platis, ako ne zelis placat skines ilegalnu verziju i to je to, jos ti ostaje samo oces li samo mac ili dualboot

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Evo ti jedna objektivna usporedba ,jeste da nisu najnoviji modeli ,a tu su i komentari korisnika.

ne radi link ... btw ja pričam o zadnjoj seriji koja ima novu bateriju standardno. Ne o uređajima koji se više ne prodaju.

A.

17 godina
neaktivan

virtual, a nemam što reći... možda 1000 riječi pokaže moje mišljenje o tome:

(nije Photoshop!) (nije Photoshop!)
 ... kao slika npr...

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 13:41 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ja uopće ne pljujem Mac. Sistem je fantastičan ,imamo ga u firmi zbog kompatibilnosti projekata (prvenstveno za projekte za američke kupce) ,ali za pravi posao i projektiranje u AutoCAD-u NE MOŽE se mjeriti sa PC-em i Windowsima.

I to je danas jedino bitno ,kvalitetno napraviti posao ,ne se preseravati.

U autocadu ne sumnjam,jer misim da niti ne postoji za OSX za sad ... iako sumnjam da ne bi bio kvalitetno napravljen posao na nekom MAcPro-u ( recimo ovom sa 8 jezgri iz vijesti na naslovnici ) i pod paralelama.

A.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

virtual, a nemam što reći... možda 1000 riječi pokaže moje mišljenje o tome:  ... kao slika npr...

A cuj, ljudi zive kako zele. Ja kad prodajem prilagodjavam se kupcu, a kad kupujem ocekujem da se on prilagodi meni. Ti sa svojom slikom govoris da se ne zelis prilagodjavati, pa onda ces tesko i prodavati.

17 godina
neaktivan

usporedbe bmw, mini, twingo, boss varteks ovo ono nisu smislene. Pričamo o alatima, Automobil ako se kupuje kao alat za putovanja naravno da ćeš kupiti nešto provjereno i kvalitetno ako možeš. 

Sam prestiž je sasvim druga tema. Apple je više kao VW recimo nego kao BMW ili Audi. Da mi je automobil jako bitan svejedno bih si priuštio neki bmw 3 coupe ... recimo 330 :)

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mac ima glossy ekran? HAHAHAHAHAHA Kakvo smeće!

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

ne radi link ... btw ja pričam o zadnjoj seriji koja ima novu bateriju standardno. Ne o uređajima koji se više ne prodaju.

A.

Sad bi trebal radit. Stavil sam prvu objektivnu usporedbu koju sam našel ,a i zato jel su modeli vrlo slični po specifikacijam. Neamam vremena satima po netu tražit ,na poslu sam.

I'm so tired...
17 godina
neaktivan

Ako je Mac toliko hip, ovo, ono zasto moras na njega instalirati windowse da se mozes igrati, a na "ozbiljnom" PC-u igre rade ok? 

Ovo je bilo tvoje pitanje koje ima veze s mozgom koliko i tvoj sadašnji komentar. :)

Ponavljam ti još jednom, moraš instalirati win ( nije li cool da to bar možeš bez problema za raxzliku od obratno? ) jer je većina od bezbroj igrica pisana samo za win. Ne za linux, ne za MacOSX nego za win inačice. To ima svoje razloge koje ti isto mogu fino objasniti ako želiš, al svodi se na to da je mamama i tatama najjeftinije kupiti PCkantu sa ilegalnim windozama na kojoj će djeca i odrasli igrati igrice. 

Mac nitko ne kupuje zbog igara, osim ako ima višak novaca.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mac ima glossy ekran? HAHAHAHAHAHA Kakvo smeće!

mac ima i led pozadinsko osvjetljenje koje neutralizira reflektirajuche svjetlo.....a na chistom suncu se nevidi ni na mat ni na glossy, a ni profi obrada se ne radi na laptop screenu...ovo samo govori da nemash pojma o mac laptopima, ka i dosta ljudi ode...govore napamet..... to šta ima ekipe što kupuje mac samo radi šminke je druga stvar, uvik ima ljudi šta troše na skupe stvari a nisu im potrebne...

unibody laptopi SU vrhunska računala... a uvik ima ljudi koji ništa uzhivo ne vide, nego samo chitaju i surfaju po netu pa ode mlate slamu napamet po konfiguraciji i štajaznan....

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

A.

Sad bi trebal radit. Stavil sam prvu objektivnu usporedbu koju sam našel ,a i zato jel su modeli vrlo slični po specifikacijam. Neamam vremena satima po netu tražit ,na poslu sam.

Da, to nije zadnja serija sa apgrejdanim baterijama ... u svakom slučaju, bez pljucanja po tom dellu, po meni je apple jači u svim bitnim stavkama, a naročito nakon novog izdanja...

A.

16 godina
neaktivan

PC kantu s ilegalnim windowsima možeš kupit samo polovnu. S današnjim cijenama i kod nas se (bez obzira na krizu) više isplati otići u dućan gdi ti sigurno nitko neće prodat ilegalne Windowse na PC-u.

Apropo instaliranja Windowsa i OSX-a ,postoji WMware ,VirtualBox itd ,a i s malo hackanja se može bez problema složit dual-boot.

A sad ,evo usporedbe novih modela ,kad ona nije relevantna!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 14:53 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

PC kantu s ilegalnim windowsima možeš kupit samo polovnu. S današnjim cijenama i kod nas se (bez obzira na krizu) više isplati otići u dućan gdi ti sigurno nitko neće prodat ilegalne Windowse na PC-u.

Apropo instaliranja Windowsa cool će bit kad tek će se moć i obratno.

A sad ,evo usporedbe novih modela ,kad ona nije relevantna!

Obratno se neće moć vjerojatno nikad ili bar ne dok je jobs tamo. Pitanje je bi li mac bio to što jest da mu OS podržava sve živo ili bi se pretvorio u sestru windowsa. 

Vezano za uspoedbu, ne bih sitničario ali da budemo relevantni ni ovo nije novi macbook pro, nego stari sa slabijom baterijom i manje rama, lošijim ekranom etc.

Inače ovo je samo usporedba spec za spec i mišljenja surfera - ala anketa ... bez neke analize. Ne kažem da je taj dell loš ali ja bih uvijek uzeo taj mac pa da na njemu i vrtim windowse zbog kvalitete izrade (unibody) kompaktnijih dimenzija, manje težine ( po kile ), baterije, ekrana, multitucha etc ...

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 14:52 (artfull).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Obratno se neće moć vjerojatno nikad ili bar ne dok je jobs tamo. Pitanje je bi li mac bio to što jest da mu OS podržava sve živo ili bi se pretvorio u sestru windowsa. 

Vezano za uspoedbu, ne bih sitničario ali da budemo relevantni ni ovo nije novi macbook pro, nego stari sa slabijom baterijom i manje rama, lošijim ekranom etc.

Inače ovo je samo usporedba spec za spec i mišljenja surfera - ala anketa ... bez neke analize. Ne kažem da je taj dell loš ali ja bih uvijek uzeo taj mac pa da na njemu i vrtim windowse zbog kvalitete izrade (unibody) kompaktnijih dimenzija, manje težine ( po kile ), baterije, ekrana, multitucha etc ...

A.

Tek kad budu jednaki i podržavali sve jednako ,moći će se realno i ocijenit.

Da ,spec za spec i kaj dobiješ kod jednog i drugog. Kod Dell-a očito puno više.

Edit: A sad ,nek svako pogleda i usporedi - ovo su novi modeli : Mac i Dell

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 15:11 (kizo2703).
16 godina
virtualAThome kaže...

A cuj, ljudi zive kako zele. Ja kad prodajem prilagodjavam se kupcu,

Pa upravo si sam sebi dao auto-gol.

Nedavno sam na, mislim, Smashing Magazinu pročitao članak naslova (otprilike ovako)  More and more -Designers... Developers are using Mac.

Ukratko, komentari su se mogli svesti na ovo - Da, ugodno je raditi pod Macom (ukoliko se određeni posao može napraviti na njemu!), ali problem je taj, što ti jednostavno moraš imati i PC, jer krajnji korisnik koristi najčešće Win, a nešto napraviti, a ne vidjeti kako to radi na platformi koju koristi naručitelj je nedopustino.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

To zaista ovisi o preferencama i što ti je bitno kod laptopa. Meni je bitnije ovo što sam nabrojio.

Ne zaboravi da sa macom dobiješ puno korisnog softwarea a sa dellom ništa.

No svakom svoje, mišljenja sam da bi većina izabrala mac nakon pto bi probali jedan i drugi na neko vrijeme.

btw opet dolazimo na to da ovaj lap ( Dell ) ne košta 700 dolara, nego otprilike kao i mac ...

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 15:12 (artfull).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

To zaista ovisi o preferencama i što ti je bitno kod laptopa. Meni je bitnije ovo što sam nabrojio.

No svakom svoje, mišljenja sam da bi većina izabrala mac nakon pto bi probali jedan i drugi na neko vrijeme.

btw opet dolazimo na to da ovaj lap ( Dell ) ne košta 700 dolara, nego otprilike kao i mac ...

A.

Hmmm... Vrati se na prethodnu stranicu u moj post i pogledaj i usporedi cijene na linkovima.

I'm so tired...
16 godina
artfull kaže...

Ajd to napiši ovdje

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

A.

Hmmm... Vrati se na prethodnu stranicu u moj post i pogledaj i usporedi cijene na linkovima.

Složio sam taj dell na njihovoj stranici da bude spec sličniji osnovnom macprou 15 ... dakle nešto brži proc, bolji ekran i izlazi oko 1450 dolara, mac je 1690.

Neke stvari ( čisto što se specifikacija hardwarea tiče ) ostaju na strani maca, neke na strani della, vrijednost instaliranog softa na macu, sigurnost sustava i kvalitetnija izrada po meni vrijedu tu razliku. Nekima ne. 

A.

17 godina
protjeran

Neka meni daju 1000 baksa. "Hi I'm PC and I'm buying Dell Inspirion 15 with Ubuntu, laptop for human beings."

Ovdje nije riječ koliko je OS X i Apple PC hardware bolji/lošiji od Windowsa (XP, Vista, 7, 8,...) i PC hardwarea i suprotno, nego kako se Apple žali udarcima ispod pojasa. Možemo mi govoriti koliko Microsoft nema ukusa i inspiracije (u rangu WV inžinjera i njihove nemogućnosti učenja plesa) ali Apple je dobio ono što je zaslužio, sami su to tražili.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne shvaćam što želiš reći? Tko mi brani instalirati još i linux neki kao treći oprativni sistem ili vrtiti opensource u X11 okruženju na OSXu.

Ja pričam o iLife aplikacijama koje dolaze for free a rješavaju sve što nekom home useru treba za baratanje multimedijom, snimanje i obradu fotografija, muzike, filmova, dvd produkciju, etc etc ...

A.

17 godina
neaktivan

Istina, ukoliko  je ta tvrdnja o žaljenju applea na mcsft reklamu uopće istinita u što iskreno ne vjerujem jer nema nekog smisla.

A.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 15:36 (artfull).
16 godina
artfull kaže...

Istina, ukoliko  je ta tvrdnja o žaljenju applea na mcsft reklamu uopće istinita u što iskreno ne vjerujem jer nema nekog smisla.

A.

-to je 'klasična novinarska škola' .. tj. pisanje txta pomoću copy/paste metode. Naravno da takav razgovor ne postoji, novinar nemože znati da postoji, ako netko zna, ond je to zakonski kažnjivo, za novinara ili nekog tko prisluškuje, za telefoniste (MS-Apple) jer je tržišno zabranjeno 'konkurentima' pričati (razgovarati ili dogovarati se) o cijenama proizvoda... -nedugo samsung, intel.. (kazne) ... -naravno da nije istina. (s tim da ipak ima smisla) Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice