AMD Greenland GPU će sadržavati 15 do 18 milijardi

poruka: 26
|
čitano: 5.158
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD Greenland GPU će sadržavati 15 do 18 milijardi".
17 godina
neaktivan

Napokon podosta memorije na mainstream karticama :)))

Sigurno će i Nvidia krenuti tim stopama sa idućom generacijom.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Samo neka rade. 

Zovite me X-Men

0 0 hvala 0
14 godina

Drago mi je ovo ćuti,od 2012 pa do danas su se uljenili što se tiče izbacivanja novih proizvoda,od FX proca ne vidimo dalje barem dok ne stigne ZEN,a veči dio grafi donekle kopirano iz predhodne serije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 19:11 (3n3m1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Hoćemo li prije vidjeti izlazak novog GPU-a ili će AMD objaviti da traži novog vlasnika?

2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: AMD Greenland GPU će sadržavati 15 do 18 milij
Nova arhitektura? Samo malo nemrem doci sebi:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
neaktivan

a nista cudno ,ima skoro 3 godine od kad su poceli raditi na njoj

ja osobno jedva cekam da se rjesim nvidije i njihovog smeca od drivera

0 7 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bas ces se usreciti sa catalystom. lol

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
zmijko kaže...

a nista cudno ,ima skoro 3 godine od kad su poceli raditi na njoj

ja osobno jedva cekam da se rjesim nvidije i njihovog smeca od drivera

Ako ti je nvidia smeće kad pređeš na AMD dobit ces još veće smeće.

13 godina
protjeran
Je ti najbolje znas! mijenjas grafe ko carape, nisi se zapitao da nije problem u tebi?! Bla bla...
17 godina

opa fino fino, amd roka dalje

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
4mal kaže...

opa fino fino, amd roka dalje

još da izbacuju nove procesore... intel svako malo a kaj amd čeka?

14 godina

Da si u toku događaja, znao bi za AMD Zen CPU

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Neće Zen biti nešto extra. AMD kaže 40% bolji IPC u odnosu na Excavator(kojeg još čekamo), a Excavator 5% u odnosu na Bulldozer. Kad sve zbrojiš i oduzmeš dođeš do toga da će Zen X8 na 4GHz biti brz otprilike kao Skylake i7(4 jezgre s HTom) na 4GHz, znači opet dosta slabiji IPC u odnosu na Intela. A s obzirom da će biti proizvodnja u 14nm možemo računati na nisku potrošnju, ali opet ne nisku kao Intel koji će 2017. na 10nm kako sad stvari stoje. 

10 godina

Amd ima ok grafe, ali procovi užas...

I zen će biti zaostao ako se ne potrude.

Lijep da umreš!
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
pqweasdyxc kaže...

Amd ima ok grafe, ali procovi užas...

I zen će biti zaostao ako se ne potrude.

ja tu vidim neki zen+...

jebes obicnog zen-a,  "zen+" ce da ubija

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2015 19:00 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ja tu vidim neki zen+... jebes obicnog zen-a,  "zen+" ce da ubija

Predviđen tamo za ljeto 2020... možda. 

10 godina
neaktivan
Embargo kaže...

Bas ces se usreciti sa catalystom. lol

frend ima 290x i sad je uzeo normalni furi  i nikad nije imao problema s driverima

sve radi i sve vrti ok

samo sam citao sta sve nvidia radi u svojim driverima ,frizirajuci benchmarkove da ispadne brzi gpu

da je bolesno ,to i mala djeca vide razliku

gta5 na mojoj 960 i njegovoj 290x  ista reza i sve iste postavke (obadva imamo i5 2500 s 16gb ddr3)

uradili test  i snimili sa fraps  ,i poslje gledali detalje da vidimo jel oni sa oc foruma kemijaju

i stvarno ,na mojem videu se slabije vidi u daljini ,kao neka magle ,sve texture u sjenama su kao iz win 98

zmrljane ,na radeonu nema toga

e sad ako je samo bitan tamo neki chart da bi rekli hej nvidia je brza ,a renda skoro 1/6 slike ispod rezolucije 

onda ok ,nvidia sliva hrpe love u pr marketing to je poznato ali da zacepi usta renomiranim testerima 

ono stvarno

i ljudi jos uvjek tvrde da catalist je smece ,a nvidijini driver spaljuje gpu  da nepricam da sam morao instalirati

12 fix.eva (super dobrih drivera nabijem ih na tarabe) da witcher proradi onako ,dobro ova 960 je graficki ispod 270 od atija 

kako vidim  pa ajde  ,smece od kartice smece od drivera ,,,,, ona 750 je bila dobra a ovo smece od 9xx  neznam

kao da su sjebali hardver tj gpu pa da se izvade  napisali driver koji pobjedjuje varanjem

17 godina
neaktivan

Ajde ti lijepo za početak daj dokaz da imaš tu GTX960, gpu-z validaciju, da prije svega razriješimo jesi li još jedan od trolova..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
Tony1999 kaže...

Neće Zen biti nešto extra. AMD kaže 40% bolji IPC u odnosu na Excavator(kojeg još čekamo), a Excavator 5% u odnosu na Bulldozer. Kad sve zbrojiš i oduzmeš dođeš do toga da će Zen X8 na 4GHz biti brz otprilike kao Skylake i7(4 jezgre s HTom) na 4GHz, znači opet dosta slabiji IPC u odnosu na Intela. A s obzirom da će biti proizvodnja u 14nm možemo računati na nisku potrošnju, ali opet ne nisku kao Intel koji će 2017. na 10nm kako sad stvari stoje. 

Fino si ti zbrojil jel, ali to je kriva matematika jer zbrajaš kruške sa tikvama.Da ne pišem opet isto, tu je dolnji link pa vidi kaj se sa čime uspoređuje, i zašto je Bulldozer bio takav propisan šipak.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=1&jumpto=4645762&sort=asc&view=flat

Eh da je prvi FX-8150 ima samo 15% veči IPC, u odnosu na Phenom II CPU onda bi to bila sasvim druga priča.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Fino si ti zbrojil jel, ali to je kriva matematika jer zbrajaš kruške sa tikvama.Da ne pišem opet isto, tu je dolnji link pa vidi kaj se sa čime uspoređuje, i zašto je Bulldozer bio takav propisan šipak.

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=1&jumpto=4645762&sort=asc&view=flat

Eh da je prvi FX-8150 ima samo 15% veči IPC, u odnosu na Phenom II CPU onda bi to bila sasvim druga priča.

A šta, nisam dobro zbrojil? Ok ajmo redom..

AMD kaže sljedeće: Zen do 40% bolji IPC u odnosu na Excavator. Ajmo reći da će biti ravno 40%, ni više ni manje. Na Anandtechu kažu da je AMD rekao da će Excavator biti oko 5% jači IPC od Piledrivera ako se ne varam. A Piledriver je od Bullya za oko 5% jači clock per clock.

Sve uspoređujem u cinebenchu jer je jedan od rijetkih koji svaki pomak u IPC-u osjeti zato što puno ovisi o jačini jezgre a ne cacheu, IMC-u i drugim sekundarnim stvarima. Isto tako kod cinebencha vrijedi da gotovo u 2% preciznosti koliko podigneš takt toliko će se povećati i score.

Pa tako jedan FX-8320 na 4GHz ima score od oko 630cb. Excavator će imati valjda nekih 5%+, znači recimo 660cb. Sad na to dodaj 40% koji bi trebali dobiti sa Zenom i to je ~925cb za Zen X8 @ 4GHz. A otprilike toliki score ima sad i7-6700k na 4GHz s 4 jezgre i HT-om.

Ali to je i dalje velika razlika u IPC-u jer skylake isti posao odradi s 4 jezgre i HT-om koji mu donosi tek ~35% na performansama(u odnosu na 100% koliko bi dobio s još 4 prave jegre) dok će Zen to odraditi s 8 pravih jezgri. 

A koliko je Bullyjev IPC katafakingstrofično loš vidi ovdje, 21% lošiji od starih Phenoma II ako se koristi po 1 jezgra iz svakog modula(bolji slučaj), odnosno 43% lošiji ako se koriste 2 modula i njihove obje jezgre.

Vratio se Keller pa se nadam da će odradit dobar posao, al opet čak niti ova obećanja ne zvuče dobro ako cijena i potrošnja ne budu dobre.

16 godina
neaktivan

Realno zašto bi kupac trebao tolerirati AMD-ov neuspjeh. Čisto iz milosti ili nečeg drugog. Kao adje da kupim AMD da ne propadnu. Već sedam puta govorim jednu te istu svar treba pogledati najrelevantnije podatke a to je statistika. U ovom slučaju steam statistika jer steam ima miljune korisnika. I vidi se jasna razlika kupci prepoznaju ono što je bolje i kupuju Nvidia-u odnosno intel. Zašto bi netko dao više para za nešto što je tehnološki starije skuplje i što troši više struje i čuje se. Razilka je očigleda.

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Tony1999 kaže...

Nije to baš tako.

Bulldozer, Piledriver, Steamroller, Excavator. Svi su prethodni već izašli. Samo Excavator nije izašao u FX varijanti, ali se njegove jezgre koriste u novijim APU-ovima.

Što se tiče proizvodnog procesa, Ostali su uhvatili priključak. A Intel je već nekoliko puta odgađao te prelaske na niži proces. Tako da kad pređu i Samsung i TSMC na niži proces, preći će i AMD, valjda. A i oni najavljuju prelazak na 10nm... Sad se već naveliko štancaju ARM procesori u 14 i 16nm, tako da ima razloga za prelazak. I ovi su se uključili u utrku smanjivanja proizvodnog procesa.

17 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Nije to baš tako.

Bulldozer, Piledriver, Steamroller, Excavator. Svi su prethodni već izašli. Samo Excavator nije izašao u FX varijanti, ali se njegove jezgre koriste u novijim APU-ovima.

Što se tiče proizvodnog procesa, Ostali su uhvatili priključak. A Intel je već nekoliko puta odgađao te prelaske na niži proces. Tako da kad pređu i Samsung i TSMC na niži proces, preći će i AMD, valjda. A i oni najavljuju prelazak na 10nm... Sad se već naveliko štancaju ARM procesori u 14 i 16nm, tako da ima razloga za prelazak. I ovi su se uključili u utrku smanjivanja proizvodnog procesa.

Dobro, kad je tako ajde daj mi neki test tog APU-a s Excavator jezgrama.

Razlika je što Intel ima svoje tvornice i već sad radi s 14nm dok bi taj Zen trebao doći tek dogodine u 14nm, i još za to AMD treba čekat svoj red kod Samsunga ili GF-a. Ali da ne bi bilo zabune, i ovih 14nm za AMD zvuči odlično, tj. dovoljno je nisko da naprave konkurentan procesor male potrošnje. Po prvi put nakon dugo vremena neće bit zakinuti po pitanju proizvodnog procesa, tako da bi trebali, ako imaju dobre znalce, složit procesor/arhitekturu konkurentnu recimo skylakeu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 12:14 (Penryn).
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Realno zašto bi kupac trebao tolerirati AMD-ov neuspjeh. Čisto iz milosti ili nečeg drugog. Kao adje da kupim AMD da ne propadnu. Već sedam puta govorim jednu te istu svar treba pogledati najrelevantnije podatke a to je statistika. U ovom slučaju steam statistika jer steam ima miljune korisnika. I vidi se jasna razlika kupci prepoznaju ono što je bolje i kupuju Nvidia-u odnosno intel. Zašto bi netko dao više para za nešto što je tehnološki starije skuplje i što troši više struje i čuje se. Razilka je očigleda.

Ne kažem da AMD bolji u niti jednom segmentu, ali logika da je nešto što mase preferiraju bolje od nečega što nije, po meni nije ispravna. Pošto nemam desktop već tri godine, prestao sam pratiti i uspoređivati ova dva proizvođača. Imao sam nekoliko starijih gforce kartica i jednu noviju radeon-ku. I ne, svima nama (mislim na gamere) bi bilo bolje da AMD izgura i vrati se u igru sa Nvidiom čisto zbog jedne stvari, konkurencije. Misliš li da bi svima nama bilo u interesu da Nvidia drži monopol? Evo jedan tekst koji sam pročitao nedavno http://www.digitaltrends.com/computing/is-the-eternal-pc-graphics-war-coming-to-an-end/
I btw otkad je to AMD skuplji? 

There are no stupid questions, just stupid people!
17 godina
Penryn kaže...
rambox kaže...

A šta, nisam dobro zbrojil? Ok ajmo redom..

AMD kaže sljedeće: Zen do 40% bolji IPC u odnosu na Excavator. Ajmo reći da će biti ravno 40%, ni više ni manje. Na Anandtechu kažu da je AMD rekao da će Excavator biti oko 5% jači IPC od Piledrivera ako se ne varam. A Piledriver je od Bullya za oko 5% jači clock per clock.

Sve uspoređujem u cinebenchu jer je jedan od rijetkih koji svaki pomak u IPC-u osjeti zato što puno ovisi o jačini jezgre a ne cacheu, IMC-u i drugim sekundarnim stvarima. Isto tako kod cinebencha vrijedi da gotovo u 2% preciznosti koliko podigneš takt toliko će se povećati i score.

Cinebench uopče nije previše relevantan, ali to opet ne sprečava ljude da ga koriste kao da je bogom dan.Cinebench je Intel optimiziran CPU bench, i kao drugo u njemu se večinom koristi CPU FPU jedinica.Pogledaj šta ti zvone drugi Multithread testovi koji AMD procesorima ne podmeču klipove.Uostalom pa to je več odavno prožvakano, pa zakaj onda opet i stalno taj Intel-Cinebench.

Prvi Bulldozer vs Phenom II, realan IPC minus je ponavljam i dalje okvirno 10% tu negdje, dakle 4 vs 4 CPU jezgre ili Threads.Ostale veče razlike u performansa, to ide na BUlldozer djeljene resurse, pa čokljav i podrapan FPU itd može se nabrajat.Wprime rezultat to je opet čisti FPU test, ali to nije baš precizno niti relavantno, ali zato ide "Bulldozer FPU jedinica=trash".

Bulldozer CPU je okvirno kao "Intel Pentium 4 fijasko", dakle izbaciš novi CPU koji ima osjetno niži IPC/znatno lošiji od prijašnje generacije.

Nema nikakve logike da izaciš novi CPU, kad ono lošiji i sporiji od prijašnje generacije. Ali to se dogodilo i kod Intela, pa nakon nekoliko godina i kod AMD-a.

Sličan scenario više se neče ponovit to sigurno, bilo kod AMD ili Intela dakle novi CPU ali osjetno niži IPC od predhodnika.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Cinebench uopče nije previše relevantan, ali to opet ne sprečava ljude da ga koriste kao da je bogom dan.Cinebench je Intel optimiziran CPU bench, i kao drugo u njemu se večinom koristi CPU FPU jedinica.Pogledaj šta ti zvone drugi Multithread testovi koji AMD procesorima ne podmeču klipove.Uostalom pa to je več odavno prožvakano, pa zakaj onda opet i stalno taj Intel-Cinebench.

Ok ja se vodim po njemu jer njega koristim, ali svejedno.. da je cinema Intel optimizirana? Pa jedan prastari Phenom X6 1100T na 4.1GHz ima score kao FX-8320 na 4GHz. Znači AMDovih starih 6 jezgri na istom taktu daju performanse kao novih 8.

Ali dobro, jasno je i tebi da je bully bio fail a očito je i AMDu jer će Zen izgleda imat arhitekturu sličnu intelovoj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice