Istu stvar "stratezi" na propagandnom programu rade i sa F16 a zapravo ništa neće promijeniti u ratu 30 zrakoplova.
Kao drugo kolega prije mene je komentirao neka dva rješenja za Ukrajinu a oba su nemoguća, dakle ja sam njemu odgovorio i postavio treće rješenje što znači da nisam krenuo s raspravom o ratu. Rješenje rata sporazum koje je jedino realno i čisto onako uz put prije moje misli o članku obrazložio zašto tako mislim i da rata nije moralo biti. To jedino rješenje ukrajinskog rata, koje su umno i karakterom jači novinari i stratezi odmah na početku zborili, te koji su nažalost jako brzo maknuti iz javnih rasprava iz očitih razloga pokazivanja istine i zdrave pameti koja smeta narativu... no to je tebi ruska propaganda naravno zato što tako tvrdi zapadna žgadija propagandnog programa. Prije nego kreneš opet, naravno da i istok ima propagandu no da bi čovjek mogao prozreti kroz obje propagande mora puno toga znati i gledati širu sliku a ne nekog čovjeka koji popravlja bicikl.
Također ako ćemo učiti iz povijesti bilo je gusto u nekoliko navrata hladnog rata , te je uvijek srećom uskočio netko mudar i zdrave pameti te spasio svijet trećeg svjetskog rata, i na jednoj i na drugoj strani, nikad oni što propagiraju nisu učinili nešto za boljitak, uvijek netko neočekivan i hrabar iz trećeg reda. Tako i danas budale su na glasu, tek tamo neko u trećem redu nas može spasiti ako jako zagusti. Zato dobro me slušaj , samo dogovor i kompromis jedino je rješenje iako će biti bolno za sve strane.
A sad ću ti objasniti smisao mog prvog komentara , usput stavljajući kritike članku nisam mogao oduprijeti se i bacio sam gnušenje na dupelizačko novinarstvo i dupelizačko gnusnu politiku lizanja međice zapadnim gazdama (to su oni maloumnici na pozicijama). Točka.
Rata nije moralo biti. Točka.
Mogao je biti dogovor. Točka.
A dogovorom će završiti i ovaj rat , kao i svaki rat prije ovoga. Naravno ako ne bude ovo zadnji rat. Točka.
Vic: na brifingu Buš i Ramsfeld izbacuju planove, kažu idemo napasti i napraviti invaziju na Irak i ubiti milijun ljudi te čovjeka koji popravlja biciklove. Na to će novinari zbunjeno : a zašto čovjeka koji popravlja bicikl. Kaže na to Ramsfeld Bušu: eto rekao sam ti da nitko neće pitati za milijun ubijenih.
Kao što nitko ne pita za već 60 000 mrtvih Palestinaca i genocidom i izgladnjivanjem njih, milijun ubijenih Iračana, stotine tisuća Afgana, milijun Iranaca, tisuće i tisuće Sirijaca i Libijaca, te uništenih zemalja, samo zato što nisu bili na "pravoj" strani.
Ali naravno nekim komentatorima pjena na usta kad se ide protiv zapadnog narativa.
Moj "ego" ne sudi dali je to zapad, istok ,sjever ili jug. Gledam tko je krvoločniji i odvratniji i njega se više gnušam. Ako Rusija ubije toliko ljudi i napravi toliko zločina kao zapad u samo dvadeset (ali isto i u pedeset godina je daleko više zločina na strani zapada) pridružit ću ti se. Za sad Rusija je nevinašce naspram ovih, vidi samo primjer da je Izrael već dobrano premašio u kratkom vremenu brojku civilnih žrtvi u Ukrajini. Iako naravno da je sve to neopravdan zločin , invazija , nedopustivo.