Očekivanje neke kvalitete filmova je stvar osobnog gledišta, nekome je recimo Uncharted dobar film za "pustiti mozak na pašu" i uživati u kokicama/čipsu i pivu uz njega.
Treća runda: Još pet promašenih videoigraćih ekran
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.786
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa meni iskreno Resident Evil serijal je odlican. Prvi redatelj je i rekao da ce igra biti koristena samo za ideje a ne za filmsku pricu i super je odradjeno. S obzirom sto imamo dana
... igra biti koristena samo za ideje .....
Pa tocno to.
Mislim, najveci rant na te ekranizacije dolazi od fanova i poznavatelja igre koja je koristena kao predlozak.
Svima ostalima, filmovi su korektni, neki bolji, neki losiji, ali generalno, tesko shvacaju zasto "to ne valja".
I upravo to je problematika, iz igre mozes uzeti ideju, neke osnovne skice o cemu se tu radi - resident evil - zla korporacija, virus koji pretvara u zombije i ine.....
Ono sto ne mozes ekranizirati je atmosfera, feeling koji igrac ima dok igra - interaktivnost je kljucna rijec. U filmu nema interaktivnosti, samo si promatrac. Kao da gledas kad netko igra. Jos manje zanimljivo, ustvari.
Hajmo si zamisliti fim - resident evil 2 - koji 100% vjerno docarava igru. Kojem postotku gledatelja bi bilo zanimljivo gledati kako glavni glumac (prakticki jedini glumac, osim statista) baulja jednim te istim hodnicima, ulazi u jedne te iste sobe, pretrazuje ladice, trazi kljuceve, gura statue, cita hrpu kilometarskih memoa i dopisa, ubije kojeg zombija, opet baulja po hodnicima, i tako....2-3 sata?
Tko bi to proglasio remek djelom ekranizacije igre?
Slazem se. Samo sto danas je 90%takvih filmova. Znaci jako malo filmova koji tjeraju gledatelja na neko dublje razmisljanje i sl. Sto smatram da nikako nije dobro.
I zaista iskače od ostalih filmova po video igrama koji su mi kolutanje očima 😅
I zaista iskače od ostalih filmova po video igrama koji su mi kolutanje očima 😅
Slažem se, zato ja puno čitam. Trilogija Sjećanje na prošlost Zemlje je jedno vrhunsko djelo koje bih preporučio svima koji žele promišljati o budućnosti Zemlje i ljudske vrste.