Treća runda: Još pet promašenih videoigraćih ekran

poruka: 8
|
čitano: 2.786
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Treća runda: Još pet promašenih videoigraćih ekran".
10 godina

Očekivanje neke kvalitete filmova je stvar osobnog gledišta, nekome je recimo Uncharted dobar film za "pustiti mozak na pašu" i uživati u kokicama/čipsu i pivu uz njega.

4 0 hvala 0
8 godina
Re: Treća runda: Još pet promašenih videoigraćih e
Upravo tako, ponekad treba samo opustit vijuge uz nepretencioznu izvedbu koja je zato i napravljena, da zabavi. Uostalom, film nije niti lose prosao, 120M kostao i 400M zaradio.

4 0 hvala 0
3 tjedna

Pa meni iskreno Resident Evil serijal je odlican. Prvi redatelj je i rekao da ce igra biti koristena samo za ideje a ne za filmsku pricu i super je odradjeno. S obzirom sto imamo dana

4 0 hvala 0
9 godina
stevencro kaže...

... igra biti koristena samo za ideje .....

Pa tocno to.

Mislim, najveci rant na te ekranizacije dolazi od fanova i poznavatelja igre koja je koristena kao predlozak.

Svima ostalima, filmovi su korektni, neki bolji, neki losiji, ali generalno, tesko shvacaju zasto "to ne valja".

I upravo to je problematika, iz igre mozes uzeti ideju, neke osnovne skice o cemu se tu radi - resident evil - zla korporacija, virus koji pretvara u zombije i ine.....

Ono sto ne mozes ekranizirati je atmosfera, feeling koji igrac ima dok igra - interaktivnost je kljucna rijec. U filmu nema interaktivnosti, samo si promatrac. Kao da gledas kad netko igra. Jos manje zanimljivo, ustvari.

Hajmo si zamisliti fim - resident evil 2 - koji 100% vjerno docarava igru. Kojem postotku gledatelja bi bilo zanimljivo gledati kako glavni glumac (prakticki jedini glumac, osim statista) baulja jednim te istim hodnicima, ulazi u jedne te iste sobe, pretrazuje ladice, trazi kljuceve, gura statue, cita hrpu kilometarskih memoa i dopisa, ubije kojeg zombija, opet baulja po hodnicima, i tako....2-3 sata?

Tko bi to proglasio remek djelom ekranizacije igre?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
15 godina
Pa ovo su hitovi koje bi rado i više puta pogledao (osim AC) nego nova sranja sa super juncima... pardon junacima 😁
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2025 14:15 (sina-k).

2 0 hvala 0
12 godina

Slazem se. Samo sto danas je 90%takvih filmova. Znaci jako malo filmova koji tjeraju gledatelja na neko dublje razmisljanje i sl. Sto smatram da nikako nije dobro. 

6 mjeseci
Ta izjava "mozak na pašu" za filmove ne djeluje dobro na jedan dio puka, no opet sve ovisi o ukusu. Umjesto mozga na paši što bi bio lijep odmor, često dobiješ radi takvih filmova nepotrebna živciranja , kolutanje očima te na kraju filma frustracija radi izgubljenog vremena znajući da si ga mogao bolje potrošiti. No treba napomenuti da se ukusi razlikuju, od ove liste filmova spomenuti prvi resident evil ne pripada i meni je baš ugođaj "mozak na pašu", kao što je za taj film rekao redatelj James Cameron, to mu je guilty pleasure film (i meni koji sam ga pogledao desetak puta).
I zaista iskače od ostalih filmova po video igrama koji su mi kolutanje očima 😅
10 godina
Sirotanovic kaže...
Ta izjava "mozak na pašu" za filmove ne djeluje dobro na jedan dio puka, no opet sve ovisi o ukusu. Umjesto mozga na paši što bi bio lijep odmor, često dobiješ radi takvih filmova nepotrebna živciranja , kolutanje očima te na kraju filma frustracija radi izgubljenog vremena znajući da si ga mogao bolje potrošiti. No treba napomenuti da se ukusi razlikuju, od ove liste filmova spomenuti prvi resident evil ne pripada i meni je baš ugođaj "mozak na pašu", kao što je za taj film rekao redatelj James Cameron, to mu je guilty pleasure film (i meni koji sam ga pogledao desetak puta).
I zaista iskače od ostalih filmova po video igrama koji su mi kolutanje očima 😅

Slažem se, zato ja puno čitam. Trilogija Sjećanje na prošlost Zemlje je jedno vrhunsko djelo koje bih preporučio svima koji žele promišljati o budućnosti Zemlje i ljudske vrste.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice