Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s zaključana tema

poruka: 368
|
čitano: 74.448
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s".
13 godina
Re: Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o moguć
PzKpfw kaže...

@Jurassic Park

Ma, ne mogu ih više smisliti. Te, klerofašiste. Puna usta velikih djela, nikakve realizacije istih. 

Organiziraju tobože nekakve mimohode ljubavi, a kada treba onom čovjeku kaj stoji dva metra pri tom događaju od njih, samo okreću glavu. Cijele mase dižu na referendume, jer će eto 15 ljudi na razini države promijeniti spol, jel će nac. manjine dobiti 8 mjesta u parlamentu ili će pak 50 ljudi sklopiti istospolno parnterstvo. 

A, ljudi na Baniji neka spavaju pod vedrim nebom na 0 °C stupnjeva. Al, eto bitno je njima da to nije Banije, nego Banovina. 

Kuće moraju obnavljati ljudi iz drugih država, jer eto Hrvati-katolici nisu još napravili nacrt o rušenju. Trebaju sazvati komisiju, koji će izbrati odbor.....

Football manager u bijegu nam treba govoriti kakvi su nam suci vrhovnog suda, kupuju avione za prekooceansko ratovanje itd....

Žele dati ekipi kaj je uspjela vani i tamo pronašla sreći 200k, umjesto da to dadnu ekipi ovdje da ne odlazi,,,,..

Kakav narod, takva vlast. Sv se vraća, sve se plaća. Tjerali su jedan narod, da bi imali Hrvatsku iz koje se bježi. 

Sada njihova djeca bježe van. Ima, Boga!!

Potpisujem svaku riječ stari.

Svaka čast!

9 godina
PzKpfw kaže...

Jadna je vjera onoga koji traži potvrdu svoje vjere na Internetu. 

Jadna je vjera onoga koji traži da mu drugi plaćaju za njegovu vjeru.

Jadna je vjera onoga koji se bavi svime osim onim što njegova vjera kaže.

Odite pomagati svojoj braći koja pate, a ne braniti ovdje nekakve intektualne, imaginarne vrijednosti, natjecati se sa ekipom koja nije prožeta sa vjerom...., e sada ćete vi njima pokazati.

Baš ste našli mjesto i vrijeme. Kaj se ne natječete tko će više pomoći svojem bližnjem?

Nije se Krist ponašao kao vi, nego onako kako pišu sveti spisi. Ista stvar i sa judaizmom.

Niti On, a niti judaisti nisu bili poput vas križara koji širite medijskim eterom, vatikanske laži, vaše sektaške komplekse itd.

U HR je bilo pokušaja i agresivnih ispada, gdje su zaluđeni fanatici, ohrabreni ideologijom Opusa Dei išli mjenjati cijelo društvo. Srećom to im nije uspjelo. Al' su kleriralici dosta jaki i marširaju kroz institucije.

Papa Franjo ne uspjeva Crvku vratiti Kristovom nauku, nego je ona još duboko zaglibila u srednjovjekovi glib i blato. 

Opus je Dei, fašistička crvkena organizcija. 

Vaš fašizam neće proći, te nemate veze niti sa Gospodinom, niti sa Kristom. Više sa Nečastivim i Hitlerom. Mislim na djela, ne na vaše laprdanje. 

Po vašem laprdanju, vi ste Spidermeni. Svi odreda.

Niste.

Skrivate se iza relgije i vjere. Svoje luzerstvo i komplekse. 

Apsolutno se slažem da vjeru treba potkrijepiti djelima, i ja se to i trudim raditi u svom životu.

Pisao sam na temu zato što ovdje 90% komentatora samo pljuje po vjernicima i to mi fakat nije u redu. Ima crkva milijun mana i slažem se sa svima, ali ako je vaše rješenje samo pljuvanje po istoj, onda se zapitajte kakvi ste vi sami i koliko koristi je od vas. POd koristi ne mislim na poreze koje plaćate.

4 godine
protjeran
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Ljudi djaba vam trosenje vremena na pitanje ili svadjanje jeli Bog tu ili ne. Bolje se brinite za vase egzistenciju, npr nazvati banku vasu i pitati jeli podrzava basel3. 

Ostat cemo bez love kako to nevidite xD

Ali Bog je tu, pustite se vjera, tu su da se i svadjate i unesu pomutnju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 9:34 (UltrasVinkovci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
EricCartman kaže...
PzKpfw kaže...

Odite pomagati svojoj braći koja pate, a ne braniti ovdje nekakve intektualne, imaginarne vrijednosti, natjecati se sa ekipom koja nije prožeta sa vjerom...., e sada ćete vi njima pokazati.

Baš ste našli mjesto i vrijeme. Kaj se ne natječete tko će više pomoći svojem bližnjem?

Nije se Krist ponašao kao vi, nego onako kako pišu sveti spisi. Ista stvar i sa judaizmom.

Niti On, a niti judaisti nisu bili poput vas križara koji širite medijskim eterom, vatikanske laži, vaše sektaške komplekse itd.

U HR je bilo pokušaja i agresivnih ispada, gdje su zaluđeni fanatici, ohrabreni ideologijom Opusa Dei išli mjenjati cijelo društvo. Srećom to im nije uspjelo. Al' su kleriralici dosta jaki i marširaju kroz institucije.

Papa Franjo ne uspjeva Crvku vratiti Kristovom nauku, nego je ona još duboko zaglibila u srednjovjekovi glib i blato. 

Vaš fašizam neće proći, te nemate veze niti sa Gospodinom, niti sa Kristom. Više sa Nečastivim i Hitlerom. Mislim na djela, ne na vaše laprdanje. 

Niste.

Apsolutno se slažem da vjeru treba potkrijepiti djelima, i ja se to i trudim raditi u svom životu.

Pisao sam na temu zato što ovdje 90% komentatora samo pljuje po vjernicima i to mi fakat nije u redu. Ima crkva milijun mana i slažem se sa svima, ali ako je vaše rješenje samo pljuvanje po istoj, onda se zapitajte kakvi ste vi sami i koliko koristi je od vas. POd koristi ne mislim na poreze koje plaćate.

Na kraju svega - nije problem niti u samoj vjeri niti u samoj crkvi. Problem je u državi koja se ne drži nekih osnovnih načela svoga ustava. Da vjere nema u obrazovnim ustanovama i da je ne moraju financirati oni kojima vjera ništa ne znači, ne bi bilo toliko averzije prema crkvi i vjernicima u HR.

Zašto ne financiramo LGBT organizacije i LGBT edukaciju u osnovnim školama kada financiramo vjerske organizacije? Ili nešto slično s čime se vjernici u HR ne slažu?

3 godine
EricCartman kaže...

Apsolutno mi je nebitno hoćeš li svoju vjeru prakticirati ili nećeš, ono što bi trebalo biti bitno je da poštuješ svjetovne zakone, to je sasvim dovoljno. Ono što smeta je upliv ekstremističkih vjerskih organizacija kao što je markićkina koja je inzistirala i izborila referendum o ograničenju prava na brak samo između muškarca i žene, između ostalog, ukoliko si kršćanin i homoseksualac slobodno izaberi da se ne vjenčaš za svog homoseksualnog partnera ali ostavi drugim homoseksualcima da sami odlučuju hoće li se ili neće međusobno vjenčavati, institucija braka je postojala puno prije kršćanstva i nije ekskluzivitet koji se upražnjavao samo kod pripadnika monoteističkih vjera.

Ono što je zanimljivo za primijetiti je da dobar dio vas vjernika odaje dojam da znate puno manje o svojoj vjeri od ateista i agnostika koji su se javili u temi, dobar dio vas ste samo deklarativni vjernici koji vrlo površno poznajete svoju vjeru koju prihvaćate automatizmom, s koljena na koljeno a oni koji su uistinu i razmišljali o vjerskim pitanjima su agnostici, ateisti ili slično.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 10:28 (notloB).
9 godina
notloB kaže...
EricCartman kaže...

Apsolutno mi je nebitno hoćeš li svoju vjeru prakticirati ili nećeš, ono što bi trebalo biti bitno je da poštuješ svjetovne zakone, to je sasvim dovoljno. Ono što smeta je upliv ekstremističkih vjerskih organizacija kao što je markićkina koja je inzistirala i izborila referendum o ograničenju prava na brak samo između muškarca i žene, između ostalog, ukoliko si kršćanin i homoseksualac slobodno izaberi da se ne vjenčaš za svog homoseksualnog partnera ali ostavi drugim homoseksualcima da sami odlučuju hoće li se ili neće međusobno vjenčavati, institucija braka je postojala puno prije kršćanstva i nije ekskluzivitet koji se upražnjavao samo kod pripadnika monoteističkih vjera.

Pa meni je Markićka odvratna.

3 godine
EricCartman kaže...

Pa meni je Markićka odvratna.

Pa... Ok, ono s čim se slažem je da je ono što propagira odvratno.

5 godina

Više od toga što propagira nešto što je apsolutno bizarno (osim ako vjeruješ u teologiju koja dekretom kaže da je to nešto pogrešno, u tom slučaju mogu u najveću ruku razumijeti razlog) prezirem ljude koji to čine iz čistog interesa, u što vjerujem da je slučaj s takvima poput Markićke, bračnog para Raspudić i ostale svite bandita koji pustoše ovu državu parazitirajući na iluziji da to čine zbog vlastitih načela i gorljive želje da se obrani nacionalni identitet.

2 0 hvala 0
15 godina
Jurassic Park kaže...

Sad samo čekam izjavu da ''nismo nastali od majmuna'' pa mi nova godina može početi kako treba .

Pa i nismo 

Imamo zajedničkog pretka od prije 7 milijuna godina ali nismo nastali od majmuna :P

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
4 godine
Gallu kaže...

Zašto ne financiramo LGBT organizacije .... Ili nešto slično s čime se vjernici u HR ne slažu?

Zato što  ne postoji središnja organizacija koja zastupa prava i interese svih LGBT osoba..

Temelj ti je krivo postavljen.

Otkud ti to da se vjernici u RH ne slažu s nekakvim financiranjem, ili pripomoći gay osobama ?

Ima hrpa religioznih Gay osoba, pa i svećenika, te časnih sestara. 

13 godina
ivan dragi kaže...
Jurassic Park kaže...

Sad samo čekam izjavu da ''nismo nastali od majmuna'' pa mi nova godina može početi kako treba .

Pa i nismo 

Imamo zajedničkog pretka od prije 7 milijuna godina ali nismo nastali od majmuna :P

Znam da nismo,ali svatko tko počne trekeljati kako je znanost u krivu obično počne s tom famoznom izjavom što samo govori koliko su upućeni u evoluciju i koliko su je ''shvatili''.

Nisu u stanju ni pročitati par osnova,ali se zato olako razmeću s glupim izjavama i govore kako su ljudi koji su proveli cijeli život u knjigama i istraživanjima u krivu,dok istodobno vjeruju u bajke koje ni napušeni ljudi ne bi uspjeli sklepati koliko su kontradiktorne i besmislene.

5 godina
Zaporožac kaže...
Gallu kaže...

Zašto ne financiramo LGBT organizacije .... Ili nešto slično s čime se vjernici u HR ne slažu?

Zato što  ne postoji središnja organizacija koja zastupa prava i interese svih LGBT osoba..

Otkud ti to da se vjernici u RH ne slažu s nekakvim financiranjem, ili pripomoći gay osobama ?

Jel mi živimo u istoj državi?

13 godina
Zaporožac kaže...
Gallu kaže...

Oooooo da,bome ima.

Većina svećenika podržava homoseksualnost.Jako se trude objasniti klincima kako to izgleda iz prve ruke,dok u isto vrijeme propovjedaju kako u braku može biti samo muškarac i žena....ali dječaci nisu muškarci...

13 godina
EricCartman kaže...
PzKpfw kaže...

Niste.

Jedna lasta ne čini proljeće.Ako ti to radiš ne znači da rade drugi.Super ako pokušavaš nešto napraviti,ali ti si jedan od rijetkih pojedinaca,a to nema previše značenja za crkvu ako su svi ostali loši.

Mi po tebi ''pljujemo'' po vjernicima,ali bar vas nismo stavili na lomaču jer se ne slažemo s vama.Možeš li reći isto i za vas?

''Ima crkva milijun mana i slažem se sa svima, ali ako je vaše rješenje samo pljuvanje po istoj, onda se zapitajte kakvi ste vi sami i koliko koristi je od vas. POd koristi ne mislim na poreze koje plaćate.''

Mi ne vjerujemo u bradonju i ne moramo živjeti po njegovim ''pravilima'' kao vi,ali opet nismo licemjerni i kad napravimo nešto loše nećemo se praviti mutavi misleći da ćemo u nedjelju izgovoriti magične rečenice i da ćemo se zato ''iskupiti''.Što je najgore,nakon toga vi i dalje nastavljate po starom i ne učite iz grešaka nego ih svjesno ponavljate jer mislite da ćete se ''iskupiti'' molitvama.

Pogledaj samo kada se ona novinarka prerušila u prosjaka prija par godina i otišla pred crkvu tražiti kruha od časne koja ju je stjerala i psovala te se prijetila policijom.Kladim se da bi na nekom intervijuu rekla kako oni ''žive za pomaganje'' božjoj dječici.

Gledamo političare i pljujemo koliko love imaju i kako rade što hoće dok narod gladuje,ali kad gledaš crkva nije ništa drukčija.Naravno ruka ruku mije u njihovom slučaju.

Korist od mene osobno je to što pomognem staroj susjedi odnijeti vrećice na 4. kat i nahranim gladne mačke na ulici i to radim na dnevnoj bazi.Također pomognem svakom kome mogu jer se i sam osjećam bolje od kad znam da sam nekome pomogao.Ne radim takve stvari jer mi je bradonja rekao niti da si osiguram zelenu kartu za oblake,nego zato jer shvaćam da nekima zaista treba pomoć,a kad vidim da sam nekome olakšao nešto i da je zbog toga sretan,onda to i mene čini sretnim.Lakše bi bilo kada bi mogao zažmiriti na takve situacije i kada bi se ponašao sebično misleći da će mi sve biti ''oprošteno'' nakon klečanja,ali to nisam ja.

9 godina
Jurassic Park kaže...
EricCartman kaže...
PzKpfw kaže...

Niste.

Jedna lasta ne čini proljeće.Ako ti to radiš ne znači da rade drugi.Super ako pokušavaš nešto napraviti,ali ti si jedan od rijetkih pojedinaca,a to nema previše značenja za crkvu ako su svi ostali loši.

Mi po tebi ''pljujemo'' po vjernicima,ali bar vas nismo stavili na lomaču jer se ne slažemo s vama.Možeš li reći isto i za vas?

''Ima crkva milijun mana i slažem se sa svima, ali ako je vaše rješenje samo pljuvanje po istoj, onda se zapitajte kakvi ste vi sami i koliko koristi je od vas. POd koristi ne mislim na poreze koje plaćate.''

Mi ne vjerujemo u bradonju i ne moramo živjeti po njegovim ''pravilima'' kao vi,ali opet nismo licemjerni i kad napravimo nešto loše nećemo se praviti mutavi misleći da ćemo u nedjelju izgovoriti magične rečenice i da ćemo se zato ''iskupiti''.Što je najgore,nakon toga vi i dalje nastavljate po starom i ne učite iz grešaka nego ih svjesno ponavljate jer mislite da ćete se ''iskupiti'' molitvama.

Pogledaj samo kada se ona novinarka prerušila u prosjaka prija par godina i otišla pred crkvu tražiti kruha od časne koja ju je stjerala i psovala te se prijetila policijom.Kladim se da bi na nekom intervijuu rekla kako oni ''žive za pomaganje'' božjoj dječici.

Gledamo političare i pljujemo koliko love imaju i kako rade što hoće dok narod gladuje,ali kad gledaš crkva nije ništa drukčija.Naravno ruka ruku mije u njihovom slučaju.

Korist od mene osobno je to što pomognem staroj susjedi odnijeti vrećice na 4. kat i nahranim gladne mačke na ulici i to radim na dnevnoj bazi.Također pomognem svakom kome mogu jer se i sam osjećam bolje od kad znam da sam nekome pomogao.Ne radim takve stvari jer mi je bradonja rekao niti da si osiguram zelenu kartu za oblake,nego zato jer shvaćam da nekima zaista treba pomoć,a kad vidim da sam nekome olakšao nešto i da je zbog toga sretan,onda to i mene čini sretnim.Lakše bi bilo kada bi mogao zažmiriti na takve situacije i kada bi se ponašao sebično misleći da će mi sve biti ''oprošteno'' nakon klečanja,ali to nisam ja.

Pa ni ja ti ne vjerujem u takvog "bradonju", niti da magične riječi - kajem se - mogu poništiti sranje koje si napravio i opet ćeš.

I slažem se da crkva treba biti siromašna, tako je i Isus naložio, najbliži tome je red Franjevaca. Također su brutalno u krivu kad svoju religiju smatraju jedinom ispravnom.

Ali nisam baš upoznao svećenika ili časnu sestru dosad koji su tako zli, bezdušni i licemjerni.

Ima ih naravno, ali ni jedna vrana ne čini jesen.

5 godina
Ako hraniš gladne mačke na ulici, jedino što ćeš napraviti je da ćeš imati više gladnih mačaka na ulici. Pusti ih da se brinu za sebe, primarni instinkti za će im se jako brzo uključiti pa će se hraniti štakorima, golubovima i što već. I malo po malo - prirodni balans uspostavljen. :)
7 godina
protjeran
EricCartman kaže...
Jurassic Park kaže...
EricCartman kaže...
PzKpfw kaže...

Niste.

Pa ni ja ti ne vjerujem u takvog "bradonju", niti da magične riječi - kajem se - mogu poništiti sranje koje si napravio i opet ćeš.

I slažem se da crkva treba biti siromašna, tako je i Isus naložio, najbliži tome je red Franjevaca. Također su brutalno u krivu kad svoju religiju smatraju jedinom ispravnom.

Ali nisam baš upoznao svećenika ili časnu sestru dosad koji su tako zli, bezdušni i licemjerni.

Svatko svoju religiju smatra jedinom istinom.

4 godine
protjeran

A sto isto nije cudno da dva stetna metala sto nas stalno posipaju  skupa daje rijec BAAL xD

E moj narode spavate, spavate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jurassic Park kaže...

Nhf, nema ni države ni institucije koja danas postoji, a da nije nekog klala ili silovala. Ne kužim tvoj argument - crkva je nekad nekog palila na lomači i zbog toga su svi vjernici što? Krivi za to, a ti kao nevjernik nisi kriv za zla nevjernika? 

Kolika je bila vrijednost prosječnog ljudskog života pred 400 godina? Nepotrebno se u argumentima moralizira nad spaljenima kroz 2 tisućljeća, istovremeno Džinghis Khan, nevjernik, satre 11% populacije i siluje ono što nije krepalo - u nekoliko desetljeća - pa nitko Mongole ne ubija u pojam moralnom batinom.

Njemačka je bila domaćini čak dva svjetska rata i u oba su osvojili drugo mjesto pa se ne deprimiraju oko toga.

Iz današnje perspektive je to što je crkva radila čisto zlo ali nemojmo se praviti da cijela povijest čovječanstva nije puna zla. Ljudski život je do pred 150-200 godina vrijedio manje od par kila brašna i danas se snabdijevati nad time nema smisla. 

Da, ima pedofila među popovima dovoljno za redovito vršit racije po župama i potpuno zabranit ministrante. Da, ima nečasnih i nemoralnih kretena. Al kakve veze ima prosječni vjernik vulgaris koji ide u crkvu jer ga stara mater koju poštuje tako odgojila sa time što netko nekoga siluje ili što su nekoga palili pred 300 godina? Šta da Englezi rade :D

Hrvati katolici se žene i krste zbog love od rodbine, a krizmaju zbog satova i lančića i to bi radili da je kojim čudom pobijedio budizam. Sastavni dio kulture jednog naroda i nema veze s religijom i vjerom ili povijesnim lomačama. Crkva je proxy i toga je svjesna pa si inkasira što može. Al eto čiste crkve koje turisti dolaze slikat i čuvaju knjige do kojih nitko ionako ne može doći pa se nemojmo pravit da nemaju svrhu u društvu. Babe imaju di otić kad nam popiju mozak doma, kamo se pojadati, da nejdu svaki dan doktoru i u ljekarnu. Mrtve neko ima poškrapat vodom.. Višak robe daš u Caritas i tako. 

Ja nisam vjernik i nemam veze s crkvom i ne mislim da se vjernik treba osjećat krivim za zla nekog drugog jer nije kriva ni septička jama što je usrana.

13 godina
EricCartman kaže...
Jurassic Park kaže...
EricCartman kaže...
PzKpfw kaže...

Niste.

Ima ih i to podosta.To što ti nisi naletio na jednog ne znači da su rijetki.

Pogledaj samo statistike o silovanju djece u crkvi i pogledaj koliko je svećenika bilo uključeno u te ''incidente''.

Crkva je već postala sinonim za pedofiliju,a to se ne bi dogodilo da ima par ''izoliranih'' slučajeva,tako da se ne radi o samo jednoj ''vrani''.

Inače,nije mi jasno zašto oni koji govore da im je bog važniji od svega pa i od njihove obitelji stalno krše pravila poput laganja koje nije TAKO teško izbaciti iz života,ako je čovjeku naravno dovoljno stalo da to napravi.

Ako im je bog važniji od obitelji,zašto onda ne mogu napraviti za njega takvu ''sitnicu'' i jednostavno prestati lagati ako su toliko iskreni pred njim i pred samim sobom?

ivan dragi kaže...
Jurassic Park kaže...

Nhf, nema ni države ni institucije koja danas postoji, a da nije nekog klala ili silovala. Ne kužim tvoj argument - crkva je nekad nekog palila na lomači i zbog toga su svi vjernici što? Krivi za to, a ti kao nevjernik nisi kriv za zla nevjernika? 

Kolika je bila vrijednost prosječnog ljudskog života pred 400 godina? Nepotrebno se u argumentima moralizira nad spaljenima kroz 2 tisućljeća, istovremeno Džinghis Khan, nevjernik, satre 11% populacije i siluje ono što nije krepalo - u nekoliko desetljeća - pa nitko Mongole ne ubija u pojam moralnom batinom.

Njemačka je bila domaćini čak dva svjetska rata i u oba su osvojili drugo mjesto pa se ne deprimiraju oko toga.

Iz današnje perspektive je to što je crkva radila čisto zlo ali nemojmo se praviti da cijela povijest čovječanstva nije puna zla. Ljudski život je do pred 150-200 godina vrijedio manje od par kila brašna i danas se snabdijevati nad time nema smisla. 

Da, ima pedofila među popovima dovoljno za redovito vršit racije po župama i potpuno zabranit ministrante. Da, ima nečasnih i nemoralnih kretena. Al kakve veze ima prosječni vjernik vulgaris koji ide u crkvu jer ga stara mater koju poštuje tako odgojila sa time što netko nekoga siluje ili što su nekoga palili pred 300 godina? Šta da Englezi rade :D

Hrvati katolici se žene i krste zbog love od rodbine, a krizmaju zbog satova i lančića i to bi radili da je kojim čudom pobijedio budizam. Sastavni dio kulture jednog naroda i nema veze s religijom i vjerom ili povijesnim lomačama. Crkva je proxy i toga je svjesna pa si inkasira što može. Al eto čiste crkve koje turisti dolaze slikat i čuvaju knjige do kojih nitko ionako ne može doći pa se nemojmo pravit da nemaju svrhu u društvu. Babe imaju di otić kad nam popiju mozak doma, kamo se pojadati, da nejdu svaki dan doktoru i u ljekarnu. Mrtve neko ima poškrapat vodom.. Višak robe daš u Caritas i tako. 

Ja nisam vjernik i nemam veze s crkvom i ne mislim da se vjernik treba osjećat krivim za zla nekog drugog jer nije kriva ni septička jama što je usrana.

''Nhf, nema ni države ni institucije koja danas postoji, a da nije nekog klala ili silovala. Ne kužim tvoj argument - crkva je nekad nekog palila na lomači i zbog toga su svi vjernici što? Krivi za to, a ti kao nevjernik nisi kriv za zla nevjernika? ''

Znam,ali onda se crkva ne treba ponašati i praviti kao da je ''bezgrešna'' i propovjedati stvari kojih se i sami ne drže.

Crkva je nekoć palila nevine ljude na lomači,ali izgleda da nisu naučili lekciju nego su se samo prebacili na druga zlodjela poput seksualnog iskorištavanja dječaka.

Vjernici i dalje poslušno slušaju crkvu i sljede njihove zapovjedi (ne božje,nego crkvene).

Crkva isto govori protiv LGBT manjina i ekstremni ''vjernici'' će ih zbog toga prezirati još više nego što bi ih prezirali da im vjera tj. crkva nije to nametnula.

Ja se kao ''nevjernik'' ne smatram odgovornim za tuđa nedjela tj. drugih ''nevjernika'',ali isto tako neću opravdavati nekoga samo zato što je nevjernik,što se ne može reći za vjernike.

Već sam se razgovarao s jednom gospođom koja je žešća vjernica i koja je zlodjela crkve opravdavala s tuđim zlodjelima.Kad bi joj ja rekao da je su križarski ratovi izazvali tonu smrti,ona bi počela pljuvati po komunizmu i kako je on odnio još više života.Kad bi joj rekao da su palili ljude u mračnom dobu,ona je rekla da muslimani tuku žene i tako u krug.

Znači nema pokaje i nema razuma,nego slijepo opravdavanje zlodjela zbog toga što je ona za crkvu,ali isto tako bez problema optužuje druge religije za iste stvari.

''Kolika je bila vrijednost prosječnog ljudskog života pred 400 godina? Nepotrebno se u argumentima moralizira nad spaljenima kroz 2 tisućljeća, istovremeno Džinghis Khan, nevjernik, satre 11% populacije i siluje ono što nije krepalo - u nekoliko desetljeća - pa nitko Mongole ne ubija u pojam moralnom batinom.''

Džinghis Khan nije govorio kako je dobrica i kako služi ''svevišnjem'' te da je skromni pokajnik.On je bio osvajač i to je ono zbog čega je poznat.Da je govorio kako svi imaju pravo na život i kako je ubijanje i silovanje loše i da je onda napravio to što je napravio,tad bi se mogao pozvati na njega.

Ako se crkvi spaljuje ljude i ako hoće dirati klince neka to rade dok im ljudi dozvole,ali neka onda ne glume neke dobrice koje pomažu ljudima i koji se bore protiv ''zla'' kad i sami rade užasne stvari.

Inače,Džinghis Khana i njegove vojske nema već dugo vremena,dok se crkva i dalje aktivno bavi svojim sranjima.Nećeš sada kriviti Sumerane kad ih nema već par milenija.Crkva se nije promijenila,samo je promijenila zlodjela.Umjesto lomače dobiješ silovanje.Eto,zato Mongole nitko više ne ubija u pojam moralnom batinom.

''Iz današnje perspektive je to što je crkva radila čisto zlo ali nemojmo se praviti da cijela povijest čovječanstva nije puna zla. Ljudski život je do pred 150-200 godina vrijedio manje od par kila brašna i danas se snabdijevati nad time nema smisla. ''

Naravno da je kroz povijest čovječanstva bilo užasnih stvari,ali opet je to rađeno od ljudi koji nisu sebe zvali i predstavljali ''bezgrešnim svecima i čuvarima dobra'' kao što je to radila crkva.

To je ono što je problem.Licemjerno je govoriti ljudima da budu dobri i stavljati im zakone kojih se te iste osobe koje ih stavljaju ne drže istih.

''Hrvati katolici se žene i krste zbog love od rodbine, a krizmaju zbog satova i lančića i to bi radili da je kojim čudom pobijedio budizam.''

Eto,ja sam se drage volje odbio krizmati i ići na vjeronauk čim sam vidio kako se časna ponašala prema učenicima.Ako sam htio šamare mogao sam ići na taekwondo,a ne da mi ih stara baba u haljini dijeli jer na taj način liječi svoje privatne frustracije.

I kakvi su mi to vjernici kad se krizmaju radi satova i lančića?

Jel to rade zbog toga što vole svog ''boga'' ili zbog novčane nagrade koji pokupe od rodbine?

''Ja nisam vjernik i nemam veze s crkvom i ne mislim da se vjernik treba osjećat krivim za zla nekog drugog jer nije kriva ni septička jama što je usrana.''

Vjernici se trebaju osjećati krivi zbog toga što odbijaju priznati što je crkva radila i što i dalje radi.Kako netko poput one ženske može umanjivati silovanje djece da bi opravdala zlodjela starih napaljenih prdonja?

Vjernike krivim upravo zbog takvog ponašanja.Ne možeš umanjivati odvratne zločine samo zato jer ti se sviđa ta institucija.Samo umanjivanje trajno uništenih života ih čini krivima iako ih oni nisu sami počinili.

To me podsjeća na one fanove od nekih bendova koje optuže za silovanje,a oni im i dalje stanu u obranu samo zato što im se užasno sviđa muzika koji rade i ne žele pogledati stvari iz tuđe perspektive.

13 godina
@Jurassic

Pape Ivan Pavao Ii se ispričao upravo za to što ti tražiš.

Papa Ivan Pavao II. naglašava da problem Inkvizicije pripada povijesnom pamćenju Crkve o kojem valja razmišljati otvoreno, s isprikom i odlučni da se nešto slično više ne ponovi. Na znanstvenom skupu povjesničara i teologa, održanom početkom studenoga 1998. u Vatikanu, papa je istakao: “Već smo se u više navrata ispričali za propuste iz daljnje i bliže prošlosti: Zanimljivo da je oprost tražila samo Crkva (tj. Katolička Crkva), a da se njezinu pozivu dosad nitko drugi nije odazvao”.

https://www.bitno.net/academicus/znanost/spanjolska-inkvizicija-katolicke-crkve-u-hrvatskoj-franjo-sanjek/

I ja ti se ispričavam.

Jesi bar malo sretniji? Btw pogledaj kije godine je to IP II. rekao. 1998.
Kad vadiš činjenice, budi objektivan.

O toj s kojom si ti razgovarao, ne treba trošiti riječi. Takvi ti daju najviše "hrane" za ovako pisanje.
Bez veze ti je to .

Tema je otišla u potpunosti u krivom smjeru.

Over and out.

16 godina
Samarzija kaže...
* * *

Over and out.

Ima li tko ovdje kao ti i ja da ovako napišemo? Da se ova tema ne pretvori u Covid temu.

Svaka ti čast kada znaš povući ručnu  

7 godina
protjeran
ivan dragi kaže...
Jurassic Park kaže...

Niti jedan nevjernik nije radio ta zla u ime nevjere, a crkva je to radila u ime vjere.

11 godina

@Samarzija

Kaj braniš crkvu? Misliš da se Krist brani na Internetu? Pater Cvek nikada nije bio na Internetu, niti se borio na način na koji se ti boriš. Kaj izigravaš, križara?

Crkva se ispričala? Za kaj? Ubojstva, nasilje, zločine, za spašavanje ratnih zločinaca poslije WWII, proglašavanje svecima ratne zločince poput Stepinca?

Za silovanje djece? Za to kaj su licemjeri, pa ih jedna trećina nateže djecu, druga trećina svečinka ima dečka, a treća trećina ima "domaćicu"?

----

Problem je kaj križarska internet vojna, na svakoj temi koja se dotiče vaših dogmi, javlja, te onemogućuje normalnu raspravu. I to na način da vrlo neintelektno braniti vjeru, te vas svaki prosječni ateist, prožvače i ispljune za 5 minuta rasprave.

Na znanstvenim temama, ne trebam fanatike, popove, kompleksaše i luzere. Nego, volim čuti što znanost i ljudi koji nešto o tome kuže, imaju za napisati, odnosno za reći. 

Nisu problem vjernici, ateisti, nego trolovi i bogomoljci.

-------

U nekim državam kada osuđeni pedofil iziđe iz zatvora, mora ići po kvartu i predstaviti se komšiluku, odnoso ići od vrata do vrata i reći, dobar dan, ja sam bio osuđen za pedofiliju.

Crkvenjaci idu samo jednom godišnje po kućuma i beru lovu.

Crkva je više pedofilska organizacija, nego neka božja.

Ajd se držite svojih svetih spisa, pa prvo počistite pred svojim prag, te onda kada to završite se javite. I popujte drugima.

Jadan je onaj bog, koji se mora braniti na Internetu. Za boga se bori kada se bori za njegova stvorenja. 

dzg
13 godina
Samarzija kaže...
@Jurassic

Pape Ivan Pavao Ii se ispričao upravo za to što ti tražiš.

Papa Ivan Pavao II. naglašava da problem Inkvizicije pripada povijesnom pamćenju Crkve o kojem valja razmišljati otvoreno, s isprikom i odlučni da se nešto slično više ne ponovi. Na znanstvenom skupu povjesničara i teologa, održanom početkom studenoga 1998. u Vatikanu, papa je istakao: “Već smo se u više navrata ispričali za propuste iz daljnje i bliže prošlosti: Zanimljivo da je oprost tražila samo Crkva (tj. Katolička Crkva), a da se njezinu pozivu dosad nitko drugi nije odazvao”.

https://www.bitno.net/academicus/znanost/spanjolska-inkvizicija-katolicke-crkve-u-hrvatskoj-franjo-sanjek/

I ja ti se ispričavam.

Jesi bar malo sretniji? Btw pogledaj kije godine je to IP II. rekao. 1998.
Kad vadiš činjenice, budi objektivan.

O toj s kojom si ti razgovarao, ne treba trošiti riječi. Takvi ti daju najviše "hrane" za ovako pisanje.
Bez veze ti je to .

Tema je otišla u potpunosti u krivom smjeru.

Over and out.

''Isprika'' ne vrijedi ni koliko je crno pod noktom ako se loše stvari i dalje nastavljaju raditi.

Što mi vrijedi isprika ako i dalje siluju djecu?

Kao da ja sad koknem nekoga i kažem ''ups,sorry'' i nastavim po starome.Da li ćeš to shvatiti kao iskernu ispriku?

Ponavljam,ni tvoja ni papina isprika mi ne znači ništa dok crkva kompletno ne iskorijeni pedofiliju i dok se ne prestane mješati u stvari koje je se ne tiču.

Jesam sad malo sretniji kažeš?

Sretan sam što živim u doba kada je obrazovanje dostupno svakome i kad mogu uživati u stvarima koje je između ostalog crkva zabranjivala,ali nažalost,neki su morali gorijeti da bi se to dogodilo.

Kad već pričamo o 1998. i stavljamo linkove,evo:

https://www.vecernji.hr/vijesti/svecenik-zgrozio-javnost-pobacaj-je-gori-pedofilija-bar-nikog-ne-ubija-1378680

''Svećenik zgrozio javnost: 'Pobačaj je gori. Pedofilija bar nikog ne ubija' Pritom se pozvao na 2000 godina učenja Katoličke crkve, pa je objavio popis 44 imena političara koji podržavaju pravo na pobačaj te im je zabranio da se pričeste u njegovoj župi, budu kumovi na krizmi ili da čitaju Sveto pismo tijekom sprovoda.''

Toliko o tome da su se pokajali za svoja zlodjela u prošlosti.Ta je vijest iz 2020. znači 22 godine nakon papine ''isprike''.

Inače,kolega gore je rekao da jedna vrana ne čini jesen što se tiče ''trulih jabuka'' u crkvi.

Da li je za ovo odgovorna  jedna jako vrijedna i zaposlena vrana ili više njih kada se priča o više od 330.000 žrtava:

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/teolog-o-pedofiliji-u-katolickoj-crkvi-francuskoj-obrazac-u-hrvatskoj-je-slican-predatori-se-redovito-premjestaju-u-drugu-zupu-20211005

''Neovisna komisija je utvrdila da su u zadnjih 70 godina katolički svećenici i druge osobe u crkvenim institucijama silovali i zlostavljali više od 330.000 djece.''

Pa tema je otišla u smjeru za koji se lako moglo pretpostaviti da će otići,ali opet nismo ništa postigli kako to biva u ovakvim temama.

Vjernici će i dalje zatvarati oči na ovakve vijesti,mi ćemo i dalje to kritizirati,a oni će i dalje braniti to iako su svjesni da je pogrešno i tako u krug.

Inače da dodam da znam jednog dečka od 25 godina koji je vjernik,ali je rekao da crkvu ne može smisliti.Kaže da je crkva napravila više štete kršćanstvu nego bilo što kroz povijest i da ljude uči pogrešne stvari te da nema veze s Isusovim riječima.

Rekao je da se crkva i bog uopće ne bi trebali stavljati u istu rečenicu i da mu se gadi kako crkva koristi religiju za svoje potrebe i baca ljagu na boga kompletno.

Taj dečko je za mene istinski vjernik i zaista me ugodno iznenadilo način na koji razmišlja  i poštujem njegov način razmišljanja više nego sve one koji se ponašaju kao ovce i koji su očito tokom godina odbacili boga i okrenuli se crkvi.

15 godina
Jurassic Park kaže...

Znam,ali onda se crkva ne treba ponašati i praviti kao da je ''bezgrešna'' i propovjedati stvari kojih se i sami ne drže.

Crkva je nekoć palila nevine ljude na lomači,ali izgleda da nisu naučili lekciju nego su se samo prebacili na druga zlodjela poput seksualnog iskorištavanja dječaka.

Vjernici i dalje poslušno slušaju crkvu i sljede njihove zapovjedi (ne božje,nego crkvene).

Crkva isto govori protiv LGBT manjina i ekstremni ''vjernici'' će ih zbog toga prezirati još više nego što bi ih prezirali da im vjera tj. crkva nije to nametnula.

Ja se kao ''nevjernik'' ne smatram odgovornim za tuđa nedjela tj. drugih ''nevjernika'',ali isto tako neću opravdavati nekoga samo zato što je nevjernik,što se ne može reći za vjernike.

Već sam se razgovarao s jednom gospođom koja je žešća vjernica i koja je zlodjela crkve opravdavala s tuđim zlodjelima.Kad bi joj ja rekao da je su križarski ratovi izazvali tonu smrti,ona bi počela pljuvati po komunizmu i kako je on odnio još više života.Kad bi joj rekao da su palili ljude u mračnom dobu,ona je rekla da muslimani tuku žene i tako u krug.

Znači nema pokaje i nema razuma,nego slijepo opravdavanje zlodjela zbog toga što je ona za crkvu,ali isto tako bez problema optužuje druge religije za iste stvari.

Džinghis Khan nije govorio kako je dobrica i kako služi ''svevišnjem'' te da je skromni pokajnik.On je bio osvajač i to je ono zbog čega je poznat.Da je govorio kako svi imaju pravo na život i kako je ubijanje i silovanje loše i da je onda napravio to što je napravio,tad bi se mogao pozvati na njega.

Ako se crkvi spaljuje ljude i ako hoće dirati klince neka to rade dok im ljudi dozvole,ali neka onda ne glume neke dobrice koje pomažu ljudima i koji se bore protiv ''zla'' kad i sami rade užasne stvari.

Inače,Džinghis Khana i njegove vojske nema već dugo vremena,dok se crkva i dalje aktivno bavi svojim sranjima.Nećeš sada kriviti Sumerane kad ih nema već par milenija.Crkva se nije promijenila,samo je promijenila zlodjela.Umjesto lomače dobiješ silovanje.Eto,zato Mongole nitko više ne ubija u pojam moralnom batinom.

Naravno da je kroz povijest čovječanstva bilo užasnih stvari,ali opet je to rađeno od ljudi koji nisu sebe zvali i predstavljali ''bezgrešnim svecima i čuvarima dobra'' kao što je to radila crkva.

To je ono što je problem.Licemjerno je govoriti ljudima da budu dobri i stavljati im zakone kojih se te iste osobe koje ih stavljaju ne drže istih.

Eto,ja sam se drage volje odbio krizmati i ići na vjeronauk čim sam vidio kako se časna ponašala prema učenicima.Ako sam htio šamare mogao sam ići na taekwondo,a ne da mi ih stara baba u haljini dijeli jer na taj način liječi svoje privatne frustracije.

I kakvi su mi to vjernici kad se krizmaju radi satova i lančića?

Jel to rade zbog toga što vole svog ''boga'' ili zbog novčane nagrade koji pokupe od rodbine?

Vjernici se trebaju osjećati krivi zbog toga što odbijaju priznati što je crkva radila i što i dalje radi.Kako netko poput one ženske može umanjivati silovanje djece da bi opravdala zlodjela starih napaljenih prdonja?

Vjernike krivim upravo zbog takvog ponašanja.Ne možeš umanjivati odvratne zločine samo zato jer ti se sviđa ta institucija.Samo umanjivanje trajno uništenih života ih čini krivima iako ih oni nisu sami počinili.

To me podsjeća na one fanove od nekih bendova koje optuže za silovanje,a oni im i dalje stanu u obranu samo zato što im se užasno sviđa muzika koji rade i ne žele pogledati stvari iz tuđe perspektive.

Sve to nema veze s vjernicima. Vjernikom se može smatrati bilo tko bilo kad, to što si ti naletio na 3 budale ne znači da su ostali za nešto krivi. Neće se Rus na cesti svaki dan zabit u Meksikanca, živiš ovdje pa je za očekivati da će statistički bar 85% ljudi koji su ti stali na žulj biti vjernici katoličke vjeroispovijesti, dio njih će biti ženskog spola, a dio muškog i većinom će se raditi o osobama bijele rase koji se u 88% slučajeva izjašnjavaju kao Hrvati. U Njemačkoj je to sve isto ali su Nijemci, u Sloveniji Slovenci. Bilo bi čudno da u RH imaš nešto protiv Inuita, štovatelja šamanizma.

Kad radiš poredbe iz prošlosti, s čim uspoređuješ taj odnos bolje/lošije? Kako su se pred 600 godina srednjoameričke religije odnosile prema ljudima u odnosu na kat. crkvu tog vremena? Ili ostale religije? U kojim kulturama i/ili religijama je ikad bila dozvoljena istospolna zajednica? Na rang listi zla svih religija, gdje je tu crkva?

Je li sramota što su izglasali u nas onaj referendum? Apsolutno, jad i čemer, sramota. No u kontekstu prostora i vremena, nadam se da im je Rh jedna od boljih država za bračni suživot i da će se i to govno promijeniti na bolje dozvolama za posvajanje djece i promjenom ustava da se makne "perma ban" na brak. 

Mongoli su ubijali u ime Mongolije, Englezi u ime Engleske. Ako je uspješnost izvršenja motiva mjerilo onda je crkva uspješnija od Džinghis Khana, a jednako su svi mrtvi iz tog doba. Svatko se borio za nešto za što je smatrao (ili na što su ga natjerali) da vrijedi okolo klati i ubijati i sad imamo to što imamo. Po tome smo svi mi krivi što smo danas tu gdje jesmo. Ilira i Liburna nažalost nema. Da budem iskren nije mi bed. Što mogu? Ako se krenemo svi nekome ispričavati za grijehe predaka, ne bi znali sve ni nabrojati pa bi se netko naljutio.

Ali ne shvaćam logiku. Alergičan si na moralne vertikale ali određuješ tko se za što treba osjećati krivim? Ok. Kome da se babe šta vise po crkvama ispričavaju? Pravnim sljedbenicima žrtava križarskih ratova, spaljenih mislioca i krivo optuženih vještica? Tko su ti ljudi? Nevjernici? Političari? Internetski korisnici? A nisu krive ni što su krštene ni što su odgajane tu gdje jesu. Tak ih je potrefilo. Tad možda nije bilo satova i lančića, možda su im roditelji dobili pola praseta. Osobno ne vidim problem ni u prasetu, bila je glad velika.

Jedan dio ljudi će uvijek imati potrebu štovati svoje idole ili vjerovati u nešto zbog ovih ili onih razloga. Kod nas je to crkva, u drugim dijelovima svijeta su neki drugi hramovi.. Koliko god da novih religija i hramova napravimo, ni jedna neće biti idealna ni bezgrešna i svaka će patit od istih bolesti od kojih pate i ljudi koji je prave. Ništa što čovjek napravi neće biti idealno i nemaš se potrebe čuditi "grijesima" ili "greškama". Možda imaš prevelika očekivanja. Možda da tebe postave za Papu pa određuj tko je pravi vjernik.

I koliko znam, crkva je među rijetkim institucijama pored KP Kine u kojoj korisnici tijekom korištenja usluge javno govore da su krivi i grešni, pa mole svoje idole za oprost grijeha. 

10 godina
neaktivan

@Jurassic Park

Primjetio sam tvoj ulet na temu na način kako si napisao u prvoj svojoj poruci - ne možeš vjerovati da je ovakva tema na IT forumu... no nastavljaš pisati romane 🙄 

Puno pišeš a ništa ne govoriš, a najmanje argumentiraš. 

Osvrnuti ću se samo na ono što tupiš cijelo vrijeme. A to su lomače i pedofili svećenici u crkvama. Očito želiš kroz svoje litanije "dokazati" ili ostaviti dojam da si u pravu i da govoriš nešto pametno na zapravo si "promašio ceo fudbal".

Pedofilije ima svagdje (nažalost), no kad se ista dogodi u crkvi, pogotovo od strane svećenika, to je breaking news, znaš i sam. No ako se ista dogodi u npr sportskoj dvorani, o tome se gotovo i ne piše osim u lokalnim novinama određenog grada/županije. Ono što želim reći je da pedofilije nema više u crkvama negoli u nekim drugim institucijama, samo se drugačije apsorbira u javnosti kako sam ti upravo objasnio, i sam znaš da je tako. Ako ćeš spomenuti "zataškavanje", u istom smo položaju, svaka institucija će zataškavati isto, ako može, i ako uspije. 

Kad čitam tvoje poruke, zvuče kao da su ti lomače i pedofilija "argumenti" u kontekstu "Crkva ne valja, Bog ne postoji". 🙄

Da ne bi pomislio da branim Crkvu/religiju reći ću ti samo da sam ja deist, ako ne znaš što je to, provjeri, nemam veze sa crkvom ili religijom. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Ovako kako se ovdje napada vjeru i crkvu može se napadati bilo šta. Brak ne valja jer žene cekeću muškarcima, a muškarci ih tuku. Ne valja kupiti auto jer ti se može dogoditi nesreća. Ne valja imati djecu, jer - niste li već pročitali - da je sin ubio i oca i majku. Sve na ovom svijetu ima svoju svjetlu i tamnu stranu, pa ako ćemo samo na loše gledati, najbolje da se potrudimo da što prije odemo sa ovoga svijeta. Što ne pišete o grozotama ateizma, kada su u Francuskoj vješali svećenike, Notre Dame pretvorili u skladište, a u Dubrovniku franjevački samostan u konjušnicu (od čega još i danas postoje tragovi u kamenu). Pri kritici religije jako se voli zaboravitii da protiv nje nisu billi samo slobodni mislioci nego i diktatori, od Robespierea do Hitlera i Staljina. Dajte malo pišite o tome. 

3 5 hvala 1
17 godina
danen kaže...

Ovako kako se ovdje napada vjeru i crkvu može se napadati bilo šta. Brak ne valja jer žene cekeću muškarcima, a muškarci ih tuku. Ne valja kupiti auto jer ti se može dogoditi nesreća. Ne valja imati djecu, jer - niste li već pročitali - da je sin ubio i oca i majku. Sve na ovom svijetu ima svoju svjetlu i tamnu stranu, pa ako ćemo samo na loše gledati, najbolje da se potrudimo da što prije odemo sa ovoga svijeta. Što ne pišete o grozotama ateizma, kada su u Francuskoj vješali svećenike, Notre Dame pretvorili u skladište, a u Dubrovniku franjevački samostan u konjušnicu (od čega još i danas postoje tragovi u kamenu). Pri kritici religije jako se voli zaboravitii da protiv nje nisu billi samo slobodni mislioci nego i diktatori, od Robespierea do Hitlera i Staljina. Dajte malo pišite o tome. 

Stvarno? Uspoređivati ćemo sustavno zatiranje znanosti i ljudske slobode sa pretvaranjem (crkvenih) građevina u skladišta?

Vjernici prelako zaborave da je građevina samo građevina i sve im je bogohuljenje čim im netko na bilo koji način ne ide niz dlaku.

Markićkin referendum za definiranje braka i muslimansko ubijanje su praktično jedna te ista stvar, samo civilizacijski doseg (Crkvi unatoč) društvo ipak malo ograničava Markićku u odnosu na muslimanske ekstremiste.

Pa dan danas Crkva sotonizira seks, nameće ograničenja čitavom društvu u pogledu ponašanja iz kojih se kasnije rađa hrpa problema (pobačaj, nema seksa prije braka, zabrana seksualnog odgoja, ...).

Gledam te!
9 godina
PzKpfw kaže...

Crkva se ispričala? Za kaj? Ubojstva, nasilje, zločine, za spašavanje ratnih zločinaca poslije WWII, proglašavanje svecima ratne zločince poput Stepinca?

Za silovanje djece? Za to kaj su licemjeri, pa ih jedna trećina nateže djecu, druga trećina svečinka ima dečka, a treća trećina ima "domaćicu"?

----

Problem je kaj križarska internet vojna, na svakoj temi koja se dotiče vaših dogmi, javlja, te onemogućuje normalnu raspravu. I to na način da vrlo neintelektno braniti vjeru, te vas svaki prosječni ateist, prožvače i ispljune za 5 minuta rasprave.

Ajd se držite svojih svetih spisa, pa prvo počistite pred svojim prag, te onda kada to završite se javite. I popujte drugima.

Ja isto odustajem od daljnje rasprave, crkva je zlo, svi katolici su licemjeri, nekad su palili vještice, a danas su svećenici, kako si napisao, 1/3 pedofili, 1/3 homići, 1/3 kršitelji zavjeta.

I definitivno moram počistit pred svojim pragom, a ti ne, ti si na ispravnom putu, nema sumnje.

Idem se izbičevati za pokoru, živio .

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice