Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s zaključana tema

poruka: 368
|
čitano: 74.535
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s".
13 godina
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Osim što neki nisu pročitali članak koji komentiraju i idu u debeli off topic, pokazuju da imaju osobni problem s vjerom i vjernicima.

Žao mi je što je tome tako, ali mogu dijelom shvatiti, ali i ne opravdati tu zatvorenost uma i isključivost.

Možemo mi ovdje danima jedni drugima lijepiti linkove, citate iz Sv.Pisma i koješta drugog, ali to neće otići dalje od smiješnog i nezrelog pumpanja ega i traženja samopotvrde od strane drugih, ugl.istomišljenika.

Stvari se često onda i nepotrebno radikaliziraju, a kad odu do ekstrema onda krenu ratovi i ubojstva bilo "u ime Boga", "u ime znanosti", ideologije, komunizma, čega ti drago...
I tome razlog nije ni vjera ni religija ni znanost, nego unutarnji kompleksi, frustracije, psihičke bolesti ili jednostavno zlo.

Da bi se razumjela vjera ili neki svetopisamski tekst treba uroniti u nju.

Otvorenog srca i uma čitati i pitati se što meni Bog po tome želi poručiti.
Jer Bog govori uvijek. I ne treba uzimati segmentirano citate izvan konteksta samog teksta, vremena i sveukupne teologije.
Da bi se ušlo u dublju raspravu o tome, ne bi bilo loše da smo i teološke struke.

Naivno je misliti da mi ljudi ograničeni intelektom, emocijama, vremenom i iskustvom možemo shvatiti Boga.
Takvo razmišljanje osim što nije racionalno, bahato je i oholo.

Ja bi to prispodobio ovako pošto smo na informatičkom forumu. Naše razmišljanje je binarno, a realnost i sam Bog je kvantan. Možda ček i nešto iznad toga ako postoji, ali još nismo otkrili.
Mi primjenjujemo elementarnu logiku, matematiku, psihologiju i ine znanosti na sve, ali to je kao da pokušavamo dokazati postojanje DNA običnom lupom.

A što se tiče i te naše “logike” potpuno je isključivo i nazadno gledati na vjeru, pa čak i na religiju kao nešto nazadno i negativno, čak na ekonomskom, gospodarskom smislu.
Da je ateističko društvo napredno i idealnije, bili bi svjedoci blagostanja za vrijeme komunizma, a Albanija bi doživjela svoj procvat od 1967.od kada je religija zakonom zabranjena.
Svatko tko zna išta o Albaniji zna da je ta država više primjer degradirane i propale države nego neke napredne države u koju bi itko od nas htio preseliti.

Ipak mislim da ima nešto i dobro u ovoj raspravi. Pokazuje koliko je vjerovanje važan dio nas i naše osobnosti.
Ovako žustre rasprave su vidljive još jedino u Apple temama. Dobro je dok nas se ovakve teme dotiču i dok nismo potpuno ravnodušni spram njih.

Svako dobro vam želim, pogotovo u ovo Božićno vrijeme! Budimo i ostanimo dobri jedni drugima, jer to je jedini dokaz da kao društvo napredujemo.

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.

6 4 hvala 2
3 godine
Re: Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o moguć
UltrasVinkovci kaže...

Jahve elohim, tako se Bog naziva u SZ-u. Ta rijec je mnozina, i odnosi se na sveto trojstvo.

Moš misliti kako su židovi mislili na sveto trojstvo dok su pisali Tanah

9 godina
UltrasVinkovci kaže...

Zasto tako pricas kada nije tako. Daj mi jedan dokaz link nesto gdje je Tesla ili Einstein rekao da Bog nepostoji, i da nisu govorili o frekvencijama i vibraciji. Evo ja sam otvorenog uma i sve cu rado procitati.

"Riječ Bog za mene nije ništa drugo doli izraz i proizvod ljudske slabosti. Biblija je zbirka časnih, ali primitivnih legendi. Nijedna interpretacija, ma koliko suptilna bila, ne može to promijeniti", napisao je Einstein.

Tesla je također rekao da se sve događa po zakonima fizike , nikakvog izmišljenog Boga !

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sto-je-einstein-mislio-o-bogu-pismo-slavnog-fizicara-uskoro-ce-na-drazbu-ocekuje-se-da-ce-biti-prodano-za-vrtoglavu-cijenu-7917390

waaagh ;
3 godine
Tau kaže...

Šta biblija nije samo zbirka random posloženih suglasnika?

13 godina
Otkud ili otkad su to Einstein ili Tesla autoritet za Boga?
4 godine
protjeran
warhammer kaže...
UltrasVinkovci kaže...

Zasto tako pricas kada nije tako. Daj mi jedan dokaz link nesto gdje je Tesla ili Einstein rekao da Bog nepostoji, i da nisu govorili o frekvencijama i vibraciji. Evo ja sam otvorenog uma i sve cu rado procitati.

"Riječ Bog za mene nije ništa drugo doli izraz i proizvod ljudske slabosti. Biblija je zbirka časnih, ali primitivnih legendi. Nijedna interpretacija, ma koliko suptilna bila, ne može to promijeniti", napisao je Einstein.

Tesla je također rekao da se sve događa po zakonima fizike , nikakvog izmišljenog Boga !

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sto-je-einstein-mislio-o-bogu-pismo-slavnog-fizicara-uskoro-ce-na-drazbu-ocekuje-se-da-ce-biti-prodano-za-vrtoglavu-cijenu-7917390

https://dugopolje.org/10-srpnja-1856-roden-nikola-tesla-kao-sinu-svoje-zemlje-duznost-mi-je-pomoci-zagrebu/

13 godina
Znaš kalo kaže Mary Cooper za Sheldona...ah ta sva silna znanost..pa to mu je ionako od Isusa Krista..;-)

3 godine
Samarzija kaže...
Otkud ili otkad su to Einstein ili Tesla autoritet za Boga?

Kog sad boga ti hoćeš?

14 godina

Impresivno je kako se samo ceka da se pojavi tema koja samo spominje ovakvo što i odmah se upale dezurni teisti/ateisti,pri tome da niti jedan uopce nije procitao tekst!

Jedni druge uvjeravaju kako bog ne/postoji i rokaju se agrumentima koje nemaju veze sa ne/vjerom,pri tome niti jedni niti drugi ne posustaju u svojim uvjerenjima.

Prije sam se i ja palio na ovakve teme,sada samo se smijem i citam!

Svako dobro svima zelim u novoj godini!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 17:11 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Milka30 kaže...

Impresivno je kako se samo ceka da se pojavi tema koja samo spominje ovakvo što i odmah se upale dezurni teisti/ateisti,pri tome da niti jedan uopce nije procitao tekst!

Jedni druge uvjeravaju kako bog ne/postoji i rokaju se agrumentima koje nemaju veze sa ne/vjerom,pri tome niti jedni niti drugi ne posustaju u svojim uvjerenjima.

Impresivno je da ti radiš isto što spočitavaš drugima, uopće ne komentiraš tekst.

14 godina
notloB kaže...

Impresivno je da ti radiš isto što spočitavaš drugima, uopće ne komentiraš tekst.

Jos impresivnije je to sto se ti idalje vracas na forum iako si banan nedavno,kako bi ti svima nama rekao-jer mi ne znamo

Ja sam dugo na ovome forumu i svi znaju moja uvjerenja,isto tako za razliku od tebe nikada nisam pokusavao nametnuti drugima ista!

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 17:48 (Milka30).
15 godina
protjeran
Milka30 kaže...

Znaci prije si bio napaljen dok si citao, sad vise nisi.. Tvoj gubitak...

3 godine
Milka30 kaže...
notloB kaže...

Jos impresivnije je to sto se ti idalje vracas na forum iako si banan nadavno,kako bi ti svima nama rekao-jer mi ne znamo

Ja sam dugo na ovome forumu i svi znaju moja uvjerenja,isto tako za razliku od tebe nikada nisam pokusavao nametnuti drugima ista!

Meni je još, još najimpresivnije da uopće nisi pročitao tekst, komentiraš komentatore, hvališ se dugim stažem i iskaljuješ se nad novim forumašima jer je svaki novi forumaš po difoltu nedavno banan, pogotovu ukoliko se usudi komentirati licemjerje starijeg forumaša.

5 godina
UltrasVinkovci kaže...

Ah kontakt...faking robovi smo jedne takve rase vec tisucama godinama. Samo sto to faking ljudi nevide, uzeli su nam sve, od teslinih izuma slobodne enrgije do nase podsvijesti. Zato i jesno tu gdje jesmo, a ljudi krive sebe medjusobno i religije. Ali nema veze, tama se nemoze usporediti sa svijetlom, nece ovaj sistem dugo vise.

Mislim da se potlačenost dijela ljudske rase ipak ne može usporediti s kontaktom s drugom inteligentnom vrstom koja nije nastala na Zemlji...posljedice mogu biti puno veće, npr. po cijelu vrstu, možda i sav život na Zemlji, a ne samo neke od nas. 

Osim ako ne dolutaju u konteneru, za pretpostaviti je da će biti tehnološki napredniji, a ako budu neprijateljski raspoloženi bijeg u Minhen ili ispričnica doktora neće ništa značiti. 🤭

5 godina
odjavljen
Tau kaže...

Osim što neki nisu pročitali članak koji komentiraju i idu u debeli off topic, pokazuju da imaju osobni problem s vjerom i vjernicima.

Žao mi je što je tome tako, ali mogu dijelom shvatiti, ali i ne opravdati tu zatvorenost uma i isključivost.

Možemo mi ovdje danima jedni drugima lijepiti linkove, citate iz Sv.Pisma i koješta drugog, ali to neće otići dalje od smiješnog i nezrelog pumpanja ega i traženja samopotvrde od strane drugih, ugl.istomišljenika.

Stvari se često onda i nepotrebno radikaliziraju, a kad odu do ekstrema onda krenu ratovi i ubojstva bilo "u ime Boga", "u ime znanosti", ideologije, komunizma, čega ti drago...
I tome razlog nije ni vjera ni religija ni znanost, nego unutarnji kompleksi, frustracije, psihičke bolesti ili jednostavno zlo.

Jer Bog govori uvijek. I ne treba uzimati segmentirano citate izvan konteksta samog teksta, vremena i sveukupne teologije.
Da bi se ušlo u dublju raspravu o tome, ne bi bilo loše da smo i teološke struke.

Naivno je misliti da mi ljudi ograničeni intelektom, emocijama, vremenom i iskustvom možemo shvatiti Boga.
Takvo razmišljanje osim što nije racionalno, bahato je i oholo.

Ja bi to prispodobio ovako pošto smo na informatičkom forumu. Naše razmišljanje je binarno, a realnost i sam Bog je kvantan. Možda ček i nešto iznad toga ako postoji, ali još nismo otkrili.
Mi primjenjujemo elementarnu logiku, matematiku, psihologiju i ine znanosti na sve, ali to je kao da pokušavamo dokazati postojanje DNA običnom lupom.

A što se tiče i te naše “logike” potpuno je isključivo i nazadno gledati na vjeru, pa čak i na religiju kao nešto nazadno i negativno, čak na ekonomskom, gospodarskom smislu.
Da je ateističko društvo napredno i idealnije, bili bi svjedoci blagostanja za vrijeme komunizma, a Albanija bi doživjela svoj procvat od 1967.od kada je religija zakonom zabranjena.
Svatko tko zna išta o Albaniji zna da je ta država više primjer degradirane i propale države nego neke napredne države u koju bi itko od nas htio preseliti.

Ipak mislim da ima nešto i dobro u ovoj raspravi. Pokazuje koliko je vjerovanje važan dio nas i naše osobnosti.
Ovako žustre rasprave su vidljive još jedino u Apple temama. Dobro je dok nas se ovakve teme dotiču i dok nismo potpuno ravnodušni spram njih.

Svako dobro vam želim, pogotovo u ovo Božićno vrijeme! Budimo i ostanimo dobri jedni drugima, jer to je jedini dokaz da kao društvo napredujemo.

Glupav ti je primjer. Komunizam nije isto sto i ateizam. I moze svatko da izabere statistiku da dokaze glupost.

Ali kad se vec uhvatio toga, "komunisticka" Kina se u 50 godina transforimirala od drzave gdje ljudi nisu imali sto da jedu u drugu ekonomiju svijeta.

S druge strane bivsa komunisticka Hrvatska je sada 90% katolicka, i nalazi se na dnu Europe po svim ekonomskim pokazateljima.

15 godina
notloB kaže...
UltrasVinkovci kaže...

Jahve elohim, tako se Bog naziva u SZ-u. Ta rijec je mnozina, i odnosi se na sveto trojstvo.

Moš misliti kako su židovi mislili na sveto trojstvo dok su pisali Tanah

upravo to, Židovi baljezgaju o 5872. g. od postanka svijeta a nemaju ništa materijalno svoje, osim posredno, starijih civilizacija (Egipćana, Perzijanaca)...

Elohim je upravo to - množina, bogovi i božice, koje Sv. Trojstvo... e moj VK Ultrašu,  Sin je oznaka Isusa Krista koji za Židove nema nikakvo značenje..

Ju je je? Je ju je!
5 godina
Teorija evolucije i big bang su jako udaljene stvari.
Evolucija je proces koji se događao 3,5 milijarde godina. Tako da sumnjam da će išta što napravimo danas ili kroz par godina značajno utjecati na naš oblik. Pogotovo ne letenje u avionu. To nije nikakav evolucijski pritisak.
Sve vrste prolaze kroz evolucijske procese. Prilagođavaju se trenutnim ekološkim uvjetima ili izumiru.
Tako i ljudi. Evolucijski dokazi su ti svugdje. Pogledaj samo Bušmane i Eskime. Ista vrsta a toliko različiti zbog različitih ekoloških uvjeta u kojima žive.
Ne treba niti gledati različite kontinente. Zaustavimo se samo na Europi. Prosječna visina Europljana prije kojih 300tinjak godina je bila 165cm, danas je 175cm.
Teorija u znanosti ne znači da nešto nije dokazano, čisto da to razjasnim.
Da, ne trebaju ti dokumentarci ali trebaju godine i godine indoktrinacije od malih nogu.
Škrge služe za disanje kisika iz vode i nemaju nikakve veze sa CO2. Produkt škržnog disanja je CO2.
Ali ljudi su evoluirali i za disanje u uvjetima smanjene količine kisika. Pogledaj stanovnike Anda. Da ti pokuša živjeti na visini iznad 2km, ne bi se baš dobro proveo, ali eto, evolucijom i selektivnom mutacijom, ljudi su nastanili i ta područja.
Evolucija nije stvar odluke pa da se sve vrste sjete hej ajmo i mi ko ovi. Ne nisu mogli. Svaka vrsta zauzima svoju ekološku nišu i ako se dvije vrste nađu u istoj, slabija izumire.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 23:36 (Gallu).
5 godina
@Tau - a jes ga našo države kao primjere. Pogledaj države koje nešto znače na karti svijeta. Kako se smanjuje postotak vjernika tako tehnološki i ekonomski napreduju.
16 godina
warhammer kaže...
* * *

* * *

Ajmo ovako:

1. Prelazak Izraelaca preko cvenog mora. Znanost kaže da su prešli neki plićak, a ista ta znanost ne priznaje da se cijela Egipatska vojska se utušila u plićaku.
Šta znanost kaže: Nakon hiljadu godina kažu da ne može ostati nešto drveno ili metalno a da ne korozira ili da se raspadne. A onda je znanost skužila da Alge koje se hvataju na te početne kotače, bedrene kosti konja i sl. su se tako formirali. Imaš i emisiju na Nat Geo o tome. Alge tačno u obliku kotač i, kočija egipatske vojske, a onda izneda Egipatska vlada kaže da je to područje više zabranjeno za expedicije i istraživanje. Hm...

2. Danijelovo proročanstvo o zvijeri koje pretkazuju Velike svjetske sile kao što su: Babilon, Medo-Perzija. Rim, itd. itd. kaže "ta knjiga je napisana mnogo kasnije".
Radio karbonskom metodom utvrđeno je da je "Danijelovo proročanstvo - knjiga kojoj se sudi", upravo izračunala da je knjiga napisana daleko prije nego što su non-vjernici rekli ii naučnici.
Hint: Tko danas može predvijeti koje će sile biti ili se smjenjivati na #1 kroz narednih 2000 godina tj od ove do 4021. godine?

3. Kada su Isusa pitali "treba li plaćati porez caru", on im odgorva sa "što je na toj novčanici (lik cezara)" i onda dodaje "plaćajte caru carevo".. A onda znanost kaže da nije bilo novčanice od 4 apoena. Znanost čak 1990-tih nalazi u medu koji se kristalizirao novčanicu od 4 apoena. Čudno zar ne.

Dodatak1: Zakone fizike netko je definisao: 4 temljne sile: Gravitaciona, Elektro-Magnetna, Jaka nuklearna sila i Slaba nuklearna sila, netko je definisao... sa tolikom preciznošću da promjeniš išta na tim silama život na Zemlji ne bi bio moguć. Skeptici bi rekli "tako se potrefilo i nastala je Zemlja", ali vjernici prihvataju znanost. XYZ vjernika liječi se metodama koju naučniic izmislili kao što je MRI skener ili CT skener, pa ti otkrije nešto i da možeš na vrijeme to sanirati. Jako puno vjernika cijepi se vakcinama protiv Corona virusa.

Dodatak2: Ali na zemlji zadnjih 100 godina toliko je ratova, gladi, bolesti, pošasti.. zašto to Bog dopušta?
Pa trenutno na Zemlji pravi Bog nije bog ovog svijeta: "Biblija to objašnjava kada kaže da “cijeli svijet leži u vlasti zloga”, a taj zli je “onaj koji se zove Đavo i Sotona”. Biblija Sotonu naziva i “bog ovog sustava stvari”.

Pitanje koje sada sebi postavljaš jeste sljedeće: "do kada će pravi Bog dopuštati đavolu da bude vladar ovog svijeta?" i "kada jednom pravi Bog uzme stvari u svoje ruke što će se desiti sa Zemljom?"

Na sva ova pitanja imaš odgovor. Samo trebaš pitati a ne citirati neke flozove koju su do prije desetjeće ili dva nešto svoje napisali.

Primjerice: Kada se Isus popeo na jednu vrlo visoku goru i Sotona ili Đavo je ponudio "sva kraljevstva svijeta samo da mu se pokloni", ali Isus je citirao retke iz starog zavjeta koji kaže "Jahve je pravi Bog i samo njemu se treba klanjati". Dakle Sotona (ima dijelova u Bibiliji kojeg se opisuje kao najljepši anđeo i da se zbog toga pokvario), nudi Isusu nešto. Da ovaj [Sotona] nije imao što za ponuditi - ne bi mu džaba ponudio.
Isto se desilo kada je Isus otišao u pustinju i bio gladan 40 dana i noći i rekao mu [đavo]: "Ako si sin Božiji, pretvori ovo kamenje u kruh". Isus mu odgovara: "Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi.... ".
Sotona i Isus su se očigledno jako dobro poznavali tokom XYZ godina.

10 godina

Čujte, a što ne napišete jedan post papi? Možda se predomisli... 

2 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Mislim da je vrijeme da se zaključa ova rasprava. Uvijek isto kada su u pitanju ovakve teme.

0 1 hvala 0
5 godina
:D
I to je, na kraju, kratki sažetak cijele ove rasprave.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 7:53 (Gallu).
7 godina
Tema je stara 3 dana i tek je na petoj stranici, zašto bi je zatvarali? Dok se ne vrijeđamo i samo branimo svoja stajališta u redu je. G. Danen je bacio dvije udice, da se lovimo. I obje su u pravu. Boga ima i on stanuje u 8 milijardi svijesti i svaka ga drugačije rekreira. Jednoga dana kada uspijemo, putem tehnologije ili nekako drugačije spojiti sve svijesti u jednu, bit ćemo jači od Q-a. No, ničija svijest nije istovjetna drugoj, u nekima je više tame, u drugima svjetla. Teško će to ići, jer ne damo se ni svi cijepiti, a kamoli da naše misli svi mogu vidjeti. I uspješno balansira u nama. Boga nema, jer je otišao drugim poslom, vjerujući da je svoju djecu stoljećima naučio stremljenju uzvišenom.
Ispada da nam je sve ostavio u kaosu, nemiru, strahu, boli, testovima. Jednom se mora i od roditelja otići, osim u Hrvatistanu.
Hitrec

1 0 hvala 0
5 godina
Većina toga što tvrdiš su samo legende bez uporišta. Mogu i ja reć - hej. Ja sam Marsovac. Znanstveno dokazano. I onda ne dopustiti znanosti da provjeri moju teoriju. (a i ne bi, mislili bi da sam lud).
7 godina
Izrekao sam svoje promišljanje, bez veleučenih riječi i citata različitih filozofa i teologa. Teško je izreći svoje mišljenje jer se bojite da će vas osramotiti, zato hvatajmo se provjerenih stvari iz udžbenika i stavimo ih u odgovarajući kontekst i pametni smo. Ovisi kojim putem krenuli , ništa nije dokazivo i sve je dokazivo.
Jedno pitanje: što će umjetna inteligencija pitati boga na kraju vremena i prostora?
Hitrec

0 0 hvala 0
14 godina
najdix kaže...

Jedno pitanje: što će umjetna inteligencija pitati boga na kraju vremena i prostora?

"Šta ćemo sad"?

15 godina
protjeran

Evo par mudrih:

When one person is delusional, it’s called insanity. When many people are delusional, they call it religion.

If you could reason with religious people, there would be no religious people.

Moj PC  
3 1 hvala 0
3 godine
Envy kaže...

Ajmo ovako:

1. Prelazak Izraelaca preko cvenog mora. Znanost kaže da su prešli neki plićak, a ista ta znanost ne priznaje da se cijela Egipatska vojska se utušila u plićaku.
Šta znanost kaže: Nakon hiljadu godina kažu da ne može ostati nešto drveno ili metalno a da ne korozira ili da se raspadne. A onda je znanost skužila da Alge koje se hvataju na te početne kotače, bedrene kosti konja i sl. su se tako formirali. Imaš i emisiju na Nat Geo o tome. Alge tačno u obliku kotač i, kočija egipatske vojske, a onda izneda Egipatska vlada kaže da je to područje više zabranjeno za expedicije i istraživanje. Hm...

2. Danijelovo proročanstvo o zvijeri koje pretkazuju Velike svjetske sile kao što su: Babilon, Medo-Perzija. Rim, itd. itd. kaže "ta knjiga je napisana mnogo kasnije".
Radio karbonskom metodom utvrđeno je da je "Danijelovo proročanstvo - knjiga kojoj se sudi", upravo izračunala da je knjiga napisana daleko prije nego što su non-vjernici rekli ii naučnici.
Hint: Tko danas može predvijeti koje će sile biti ili se smjenjivati na #1 kroz narednih 2000 godina tj od ove do 4021. godine?

3. Kada su Isusa pitali "treba li plaćati porez caru", on im odgorva sa "što je na toj novčanici (lik cezara)" i onda dodaje "plaćajte caru carevo".. A onda znanost kaže da nije bilo novčanice od 4 apoena. Znanost čak 1990-tih nalazi u medu koji se kristalizirao novčanicu od 4 apoena. Čudno zar ne.

Dodatak1: Zakone fizike netko je definisao: 4 temljne sile: Gravitaciona, Elektro-Magnetna, Jaka nuklearna sila i Slaba nuklearna sila, netko je definisao... sa tolikom preciznošću da promjeniš išta na tim silama život na Zemlji ne bi bio moguć. Skeptici bi rekli "tako se potrefilo i nastala je Zemlja", ali vjernici prihvataju znanost. XYZ vjernika liječi se metodama koju naučniic izmislili kao što je MRI skener ili CT skener, pa ti otkrije nešto i da možeš na vrijeme to sanirati. Jako puno vjernika cijepi se vakcinama protiv Corona virusa.

Dodatak2: Ali na zemlji zadnjih 100 godina toliko je ratova, gladi, bolesti, pošasti.. zašto to Bog dopušta?
Pa trenutno na Zemlji pravi Bog nije bog ovog svijeta: "Biblija to objašnjava kada kaže da “cijeli svijet leži u vlasti zloga”, a taj zli je “onaj koji se zove Đavo i Sotona”. Biblija Sotonu naziva i “bog ovog sustava stvari”.

Pitanje koje sada sebi postavljaš jeste sljedeće: "do kada će pravi Bog dopuštati đavolu da bude vladar ovog svijeta?" i "kada jednom pravi Bog uzme stvari u svoje ruke što će se desiti sa Zemljom?"

Na sva ova pitanja imaš odgovor. Samo trebaš pitati a ne citirati neke flozove koju su do prije desetjeće ili dva nešto svoje napisali.

Primjerice: Kada se Isus popeo na jednu vrlo visoku goru i Sotona ili Đavo je ponudio "sva kraljevstva svijeta samo da mu se pokloni", ali Isus je citirao retke iz starog zavjeta koji kaže "Jahve je pravi Bog i samo njemu se treba klanjati". Dakle Sotona (ima dijelova u Bibiliji kojeg se opisuje kao najljepši anđeo i da se zbog toga pokvario), nudi Isusu nešto. Da ovaj [Sotona] nije imao što za ponuditi - ne bi mu džaba ponudio.
Isto se desilo kada je Isus otišao u pustinju i bio gladan 40 dana i noći i rekao mu [đavo]: "Ako si sin Božiji, pretvori ovo kamenje u kruh". Isus mu odgovara: "Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi.... ".
Sotona i Isus su se očigledno jako dobro poznavali tokom XYZ godina.

1. Dakle ti uistinu vjeruješ kako je bog otvorio prolaz kroz more?

2. Bilo tko i bilo kad je mogao trtljati o stvarima iz međunarodnih, međuplemenskih, međuljudskih odnosa samo primjećujući stanje tih odnosa u vrijeme u kojemu živi jer malo se što u tim odnosima promijenilo kroz čitavu ljudsku povijest, dodaj tome mistike, vraga, zvijer, babilonskih kurvi i imaš proročanstvo.

Redakcije biblije, tore i kanonizacija su posebna tema za raspravu.

3. Što je tu čudno? Kad su arheolozi pronašli kovanice, tada je jasno da one postoje.

Dodatak: Kada bi zakoni fizike bili drugačiji ne bi nas bilo ili bi bili drugačiji, postoji više hipoteza o multiverzu u kojem bi postojala područja u kojima su zakoni fizike potpuno drugačiji od ovog našega, u nekima od njih život bi bio moguć u nekima nemoguć, mi se nalazimo u onom u kojemu je moguć, da nije ne bi postojali, vrlo jednostavno

Dodatak2: Ja sam agnostik, ne znam postoji li bog, znam samo da ovaj opisan u bibliji sigurno na postoji, bog koji svoje greške rješava masovnim ubojstvima, izgnanstvima, boli i patnjom svoje djece, tupastim pravilima, diskriminacijom i tako dalje nikako ne može biti bog, takav bog je gori od najcrnjeg vraga, gledajući samo njegov moralni kompas

9 godina

Ako su već pozvali profesionalne  promotore bliskoistočnog fantazija  trebali su  su pozvati i Georga Lucasa ,njegov Star Wars ima isti efekt na čovječanstvo,nekima i mnogo više !

waaagh ;

1 1 hvala 0
13 godina

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice