Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s zaključana tema

poruka: 368
|
čitano: 74.622
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s".
13 godina
Re: Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o moguć

Pa ako imaš dokaz onda nije vjera. Sam si sebi kontradiktoran.
Vjeruješ u nešto zbog vlastitog uvjerenja a ne zbog dokaza. Ako imaš dokaz, onda znaš.
Ili? Razmišljam onako usput ..

4 godine
protjeran
Samarzija kaže...

Pa ako imaš dokaz onda nije vjera. Sam si sebi kontradiktoran.
Vjeruješ u nešto zbog vlastitog uvjerenja a ne zbog dokaza. Ako imaš dokaz, onda znaš.
Ili? Razmišljam onako usput ..

Pa o tome i pricam. Nebi se vjera tako zvala vec nekim drugim imenom onda. vjerovanje kao takvo pada u vodu. Iako dokazi o postojanju Boga postoje u cijelom svijetu gdje pogledas. Meni ti dokazi kako sam rekao netrebaju, ja odkad znam sa sebe sam dolazio do misljenja tko i sto je Bog i koja je moja uloga vamo. 

Ali kada mi dodje ateist i veli Bog nepsotoji, ljudi koji se drze nacela dokazivanja,a sami nemaju dokaz u tu svoju tezu. Zato kazem da je ateizam totalna glupost, nema smisla, i samo ogranicava ljudski um. Ali tko voli, neka izvoli.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 20:40 (UltrasVinkovci).
5 godina
Ograničavanje ljudskog uma je vjera.Zašto stati na bogu. Zašto ne i trolovi i gnomovi, ružičasti slonovi ili što već ne.
Glupost je vjerovati u primitivne bajke.
Ne možeš dokazati ili ne dokazati da nešto što ne postoji ipak postoji. Evo ja ću nešto izmisliti - čaškavac. Aj mi ti dokaži da čaškavac ne postoji.
Ako za nešto ne postoje dokazi - to ne postoji.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 21:53 (Gallu).
13 godina
Prije 30 godina nije postojao dokaz o DNA pa su nevine ljude slali u zatvor jer nije postojao dokaz.
Jel to sad jasnije?
4 godine
protjeran
Gallu kaže...
Ograničavanje ljudskog uma je vjera.Zašto stati na bogu. Zašto ne i trolovi i gnomovi, ružičasti slonovi ili što već ne.
Glupost je vjerovati u primitivne bajke.
Ne možeš dokazati ili ne dokazati da nešto što ne postoji ipak postoji. Evo ja ću nešto izmisliti - čaškavac. Aj mi ti dokaži da čaškavac ne postoji.
Ako za nešto ne postoje dokazi - to ne postoji.

A virujes svijetu koji te stoljecima ubija(ratovi), zagadjuju, truju itd. Jos ti lazu o tvojoj povijeti, zakljucali xy artefakata od ociju javnosti. Pricaju kako obaramo svemir sa onom jebenom postajom a nema niti jedne slike na svijetu koja prikazuje cijelu zemlju i baren jedan peace znak u kameri da se zna da se slikalo. Daj molim te, njima virujes?

To je kao sa ovom situacijon sada, nema virusa a ljudi doslovno idu i poo 4-5 dozu cijepiva u manje od godinu ipo dana. Bas me zanima sto ce biti sa svim tim vakcinisanima u jedno 5 godina od sada. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 22:49 (UltrasVinkovci).
5 godina
Smiješno je spominjati ratove i ubijanja a iz toga isključiti vjeru. Pa to je bio jedan od glavnih pokretača progna, pokolja i inih zla.
Povijest? Koja povijest? Ko laže?
Ma kakvi skriveni artefakti? I to su priče za djecu kao i da su Einstein i Tesla vjerovali u boga.
Jedini artefakti koje crkva krije su oni koji se protive njezinim dogmama.
Čekaj. Kakva kamera? O čem ti pričaš?
Aha.. znači nema virusa? Sve jasno :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 23:08 (Gallu).
4 godine
protjeran
Gallu kaže...
Smiješno je spominjati ratove i ubijanja a iz toga isključiti vjeru. Pa to je bio jedan od glavnih pokretača progna, pokolja i inih zla.
Povijest? Koja povijest? Ko laže?
Ma kakvi skriveni artefakti? I to su priče za djecu kao i da su Einstein i Tesla vjerovali u boga.
Jedini artefakti koje crkva krije su oni koji se protive njezinim dogmama.
Čekaj. Kakva kamera? O čem ti pričaš?
Aha.. znači nema virusa? Sve jasno :)

Pa hocemo skupa nabrajati? Evo krenut cemo od rimskog carstva ili poznato kao danas vatikan, nemam broj ali sigurno milijuni ubijeni u ratovima i vjesali vjestice itd. Muslimani su isto imali svoj pohod, uzimali dicu od ljjudi za janjicare, mozda i vise mrtvih nego su krscani uzrokovali. Kao zidove se skoro pa poubijalo, agle cuda danas svaki CEO skoro, svaki glavonja koji vodi nesto u svijetu je zidov, pa su sada dosli i njihova vremena genocida. Glavni stab WHO-a svi zidovi, a da nepricam o Gates-u itd. Znas navodno ima i dokaza da su pola njih vec u GITMO-u. Kao sto kazem, dokle god budes u mainstream 3D svijetu neces ni vidjeti realnu istinu, ali kad tad ce doci na vidjelo neke stvari.

Prati malo irak, otplatili su kuvajt i sada su banke odlucile da ljjudi vrate sve novcanice bilo njihov dinar ili dolar USA. Irak ce biti prva zemlja na svitu koja ce imati zlatom pokrivene novcanice. Isto tako prati malo dizanje duga USA i XRP sudjenje. Mislim imas sve na pladnju, crvena-plava pilula biraj, nije na meni da ti crtam.

Ali uvijek mozemo na pivu kolega, nebitno koje smo vjere, boje i nacionalnosti :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 23:25 (UltrasVinkovci).
16 godina
Gallu kaže...
UltrasVinkovci kaže...
Envy kaže...

Ne znam čega su se prepali Teolozi kada im odgovor treba da budem vrlo jasan i jednoglasan "nama vanzemaljaca". Ok ima Boga i Anđela i drugih duhovnih bića ali to je u drugom domenu koji ljudi ne mogu dokučiti.

Evo primjera: Imate sliku 10x10metara. Mrav koji hoda po slici nikada neće skužiti šta je na slici, dok sa druge strane ptica jednostavno vidi sliku kao na dlanu. Mravi su ljudi, a ptica su viša bića (duhovna).

Teolozi se uplašili znanosti, a znanost daje bajke i teorije bez ikakvih dokaza. Postoji gro genetiračara, fizičara, biologa itd. itd. znanstvenih ljudi koji vjeruju u Boga.

Jer Vjera je jedno a Nada je nešto sasvim drugo. Vjernici Vjeruju da postoji Bog, dok naučnici se Nadaju da će pronaći "nešto".

Zato ja ljude dijelim samo na dvije vrste: Oni koji vjeruju u nešto (ne mora biti religija u pitanju) i oni koji se Nadaju nečemu. Čovjek koji vjeruje u sebe i trudi se može očekivati nešto, a ovaj koji se nada da će mu nešto pasti sa neba - može se nadati samo kiši ili snijegu primjerice.

Apsolutno. Ni nerazumijem cemu se ovo svodi sada na vjernike koji su navodno ovaki a ateisti su dar Bozju na zemlji. Netko tko viruje nemora znaciti da bas prati put svog muslimanstva ili krscanstva ili kaj ja znam. 

Pored einsteina i tesle koji vele da je Bog tu, postoje jos uvijk danas ljudi koji ce se okrenuti ateizmu jer je crkva ovakva onakva. Ma zaboli mene za crkvu kad imas Boga.

Bas je onak kako velis, imas ljude koji viruju i imas ljude koji se nadaju. ALi i taj ateist ce na smrtnoj postelji izmoliti oce nas ili sto ja znam vec, jer nebi bilo prvi puta da sam tako sto cuo. 

Za mene je onaj koji nemoze virovati plitkouman covik...A sto su crkve i popovi radili u proslosti i sadasnjosti iskreno me zaboli kada onaj tko zeli i trazi i nadje istinu pa mu netreba nijedna crkva pored Boga.

I ja bi da se mene pita ukinuo sve religije i otvorio ljudima razum prema Bogu.  Ali zasto, test je da sam vidis i onda da ti se otvori podsvijest. Vecina ovih ce vrlo virovatno nedje dalje nakon smrti ponovo sve i onda ce  biti ljuti na sve jer nisu tam di zele, tj 4D, 5D i daljne dimenzije. 

ILi zasto nebi postojali vanzemaljci... Sto smo stvarno toliko narcisoidna populacija da mislimo da smo jedini, najbolji i svasta jos hehe, u nekim drugim krugovima se prica i zna da smo navodno jedina civilizacija u nasoj galaksiji koja vodi radove, ima novac, ljudi umiro od gladi ili nemaju krov nad glavom. Zato sam i u prvom postu rekao da ima dovoljno materijala da covik viruje u sto zeli, ili neviruje, svejedno mi je. Samo nevolim ateiste prave se pametni tako da i mogu virovati da su nastali od bakterije, pa majmuna, JA NISAN.

Da ukineš sve crkve, religije više ne bi postojalo jer religija ide jedino indoktrinacijom. Plitkoumnost? Plitkoumno je vjerovati u nešto za što ne postoje nikakvi dokazi.

Definicija vjere (u religijskom smislu) nalazi ti se u Hebrejima 11:1 ili Jevrejima 11:1 zavisi koji prevod imaš je sledeći:

"Vjera je pak tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo, i dokazivanje onoga što ne vidimo.", prevod Dančić-Karadžić
"Vjera je čvrsto pouzdanje da će se dogoditi ono čemu se nadamo, dokaz onoga što je stvarno premda se ne vidi.", Prevod Novi Svijet.
"Vera je čvrsto pouzdanje da će se dogoditi ono čemu se nadamo, uverljiv dokaz o onome što je stvarno, premda se ne vidi." Prevod Novi Svet.

Vrlo jednostavno zar ne?

A onda si možeš postaviti sledeća pitanja:
"Vode li sve religije do pravog Boga?"
"Postoji li prava religija?"

Jer jako, vrlo jako je ne vjerovati ili vjerovati. Npr: Ne vjerujem da psotoji Bog jer sada sam u najboljim godinama - nitko mi ništa ne može... 60-tu ću dočekati - nekada. Ali vrijeme leti, a ja svejedno mi je (primjeice govorim o sebi u trećem licu) jer sam u najboljim godinama.
Ili pak.. "Vjerujem u vanzemaljce, svemir je tako ogroman da nema šamse da nema Vanzemaljaca." (*)....

A onda se vratiš na Darwina koji kaže da je "ćelija vrlo prosta gradivna jedinica". Lik nije imao elektronski mikroskop a onda kada su ljudi skenirali ćeliju uvjerili su se da je ćelija jedan "čitav grad". Darwinova teorija (a teorija koliko sam ja učio na Fakultetu Elektrotehnike - ne dokazuje se) pala u vodu vjerojatno je o tome napisano 10.000 doktorata.

A onda se pitaš, "Čemu toliki svemir, a čemu tako mala ćelija ili planeta Zemlja naspram tolikog svemira?".

A onda opet zaviriš u ovu gore knjigu i nađeš "da je Svemir za viša bića, a da je Zemlja za ljude". Malo progooglaj i nađi koji je to stih.

Summa summarum: Nije ovaj post da ti ja kažem da sam ja vjernik a ti nisi, ili ja nisam vjernik a ti jesi, zavisi u šta vjerujemo, u Boga, ili u Znanost, ili u neko svoje "ja sam ravnozemljaš" svaćanju. Kažem ti samo "lako je vjerovati", a "još lakše ne vjerovati". Kao što kaću stara poslovica "sit se gladnom ne vjeruje".

Primjer2: Savršen krug na 4K televitiji od 55" izgleda bezprijekorno. Kako ćeš dokazati da je sastavljen od kockica zvanih Pixeli, jer fakat izgleda bezšrijekorna kružnica? Kako?

Primjer3: Sad imamo lasere, 5G mreže, IR ili koje već senzore u svemiru, Wi-Fi, navodno smo otkrili Bozonovu česticu? Pitanje koje trebaš sebi postaviti jeste sledeće: "Šta ako ja imam instrumente iz 4021. godine i otkrijem da je u Bozonovoj čestici cijeli jedan svemir?!"

Kažem ti još jednom: Lako je ne vjerovati ili vjerovati zavisi na kojoj si strani. A još lakše pljuvati po tuđem uvjerenjeu!
l.p.

PS: Pričao sam sa doktorima raznih nauka (ovo ti ne govori da sam ja vjernik ili nisam, samo općenito pričam) pa mi Religiju definisali kroz neku kvazi-psihologiju da je to teško shvatiti da se to uči na univerzitetima (te definicije nisu glupost - nego kvazi glupost), a isti su i dalje prof. dr. sci. na nekom od čuvenih univerziteta.

Dakle ako si vjernik ili ne-vjernik postaviš si jednostavno pitanje: "Ako postoji Bog - zašto dopušta patnje?" itd. itd.

5 godina
Envy kaže...
Gallu kaže...
UltrasVinkovci kaže...
Envy kaže...

Ne znam čega su se prepali Teolozi kada im odgovor treba da budem vrlo jasan i jednoglasan "nama vanzemaljaca". Ok ima Boga i Anđela i drugih duhovnih bića ali to je u drugom domenu koji ljudi ne mogu dokučiti.

Evo primjera: Imate sliku 10x10metara. Mrav koji hoda po slici nikada neće skužiti šta je na slici, dok sa druge strane ptica jednostavno vidi sliku kao na dlanu. Mravi su ljudi, a ptica su viša bića (duhovna).

Teolozi se uplašili znanosti, a znanost daje bajke i teorije bez ikakvih dokaza. Postoji gro genetiračara, fizičara, biologa itd. itd. znanstvenih ljudi koji vjeruju u Boga.

Jer Vjera je jedno a Nada je nešto sasvim drugo. Vjernici Vjeruju da postoji Bog, dok naučnici se Nadaju da će pronaći "nešto".

Zato ja ljude dijelim samo na dvije vrste: Oni koji vjeruju u nešto (ne mora biti religija u pitanju) i oni koji se Nadaju nečemu. Čovjek koji vjeruje u sebe i trudi se može očekivati nešto, a ovaj koji se nada da će mu nešto pasti sa neba - može se nadati samo kiši ili snijegu primjerice.

Apsolutno. Ni nerazumijem cemu se ovo svodi sada na vjernike koji su navodno ovaki a ateisti su dar Bozju na zemlji. Netko tko viruje nemora znaciti da bas prati put svog muslimanstva ili krscanstva ili kaj ja znam. 

Pored einsteina i tesle koji vele da je Bog tu, postoje jos uvijk danas ljudi koji ce se okrenuti ateizmu jer je crkva ovakva onakva. Ma zaboli mene za crkvu kad imas Boga.

Bas je onak kako velis, imas ljude koji viruju i imas ljude koji se nadaju. ALi i taj ateist ce na smrtnoj postelji izmoliti oce nas ili sto ja znam vec, jer nebi bilo prvi puta da sam tako sto cuo. 

Za mene je onaj koji nemoze virovati plitkouman covik...A sto su crkve i popovi radili u proslosti i sadasnjosti iskreno me zaboli kada onaj tko zeli i trazi i nadje istinu pa mu netreba nijedna crkva pored Boga.

I ja bi da se mene pita ukinuo sve religije i otvorio ljudima razum prema Bogu.  Ali zasto, test je da sam vidis i onda da ti se otvori podsvijest. Vecina ovih ce vrlo virovatno nedje dalje nakon smrti ponovo sve i onda ce  biti ljuti na sve jer nisu tam di zele, tj 4D, 5D i daljne dimenzije. 

ILi zasto nebi postojali vanzemaljci... Sto smo stvarno toliko narcisoidna populacija da mislimo da smo jedini, najbolji i svasta jos hehe, u nekim drugim krugovima se prica i zna da smo navodno jedina civilizacija u nasoj galaksiji koja vodi radove, ima novac, ljudi umiro od gladi ili nemaju krov nad glavom. Zato sam i u prvom postu rekao da ima dovoljno materijala da covik viruje u sto zeli, ili neviruje, svejedno mi je. Samo nevolim ateiste prave se pametni tako da i mogu virovati da su nastali od bakterije, pa majmuna, JA NISAN.

Da ukineš sve crkve, religije više ne bi postojalo jer religija ide jedino indoktrinacijom. Plitkoumnost? Plitkoumno je vjerovati u nešto za što ne postoje nikakvi dokazi.

Definicija vjere (u religijskom smislu) nalazi ti se u Hebrejima 11:1 ili Jevrejima 11:1 zavisi koji prevod imaš je sledeći:

"Vjera je pak tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo, i dokazivanje onoga što ne vidimo.", prevod Dančić-Karadžić
"Vjera je čvrsto pouzdanje da će se dogoditi ono čemu se nadamo, dokaz onoga što je stvarno premda se ne vidi.", Prevod Novi Svijet.
"Vera je čvrsto pouzdanje da će se dogoditi ono čemu se nadamo, uverljiv dokaz o onome što je stvarno, premda se ne vidi." Prevod Novi Svet.

Vrlo jednostavno zar ne?

A onda si možeš postaviti sledeća pitanja:
"Vode li sve religije do pravog Boga?"
"Postoji li prava religija?"

Jer jako, vrlo jako je ne vjerovati ili vjerovati. Npr: Ne vjerujem da psotoji Bog jer sada sam u najboljim godinama - nitko mi ništa ne može... 60-tu ću dočekati - nekada. Ali vrijeme leti, a ja svejedno mi je (primjeice govorim o sebi u trećem licu) jer sam u najboljim godinama.
Ili pak.. "Vjerujem u vanzemaljce, svemir je tako ogroman da nema šamse da nema Vanzemaljaca." (*)....

A onda se vratiš na Darwina koji kaže da je "ćelija vrlo prosta gradivna jedinica". Lik nije imao elektronski mikroskop a onda kada su ljudi skenirali ćeliju uvjerili su se da je ćelija jedan "čitav grad". Darwinova teorija (a teorija koliko sam ja učio na Fakultetu Elektrotehnike - ne dokazuje se) pala u vodu vjerojatno je o tome napisano 10.000 doktorata.

A onda se pitaš, "Čemu toliki svemir, a čemu tako mala ćelija ili planeta Zemlja naspram tolikog svemira?".

A onda opet zaviriš u ovu gore knjigu i nađeš "da je Svemir za viša bića, a da je Zemlja za ljude". Malo progooglaj i nađi koji je to stih.

Summa summarum: Nije ovaj post da ti ja kažem da sam ja vjernik a ti nisi, ili ja nisam vjernik a ti jesi, zavisi u šta vjerujemo, u Boga, ili u Znanost, ili u neko svoje "ja sam ravnozemljaš" svaćanju. Kažem ti samo "lako je vjerovati", a "još lakše ne vjerovati". Kao što kaću stara poslovica "sit se gladnom ne vjeruje".

Primjer2: Savršen krug na 4K televitiji od 55" izgleda bezprijekorno. Kako ćeš dokazati da je sastavljen od kockica zvanih Pixeli, jer fakat izgleda bezšrijekorna kružnica? Kako?

Primjer3: Sad imamo lasere, 5G mreže, IR ili koje već senzore u svemiru, Wi-Fi, navodno smo otkrili Bozonovu česticu? Pitanje koje trebaš sebi postaviti jeste sledeće: "Šta ako ja imam instrumente iz 4021. godine i otkrijem da je u Bozonovoj čestici cijeli jedan svemir?!"

Kažem ti još jednom: Lako je ne vjerovati ili vjerovati zavisi na kojoj si strani. A još lakše pljuvati po tuđem uvjerenjeu!
l.p.

PS: Pričao sam sa doktorima raznih nauka (ovo ti ne govori da sam ja vjernik ili nisam, samo općenito pričam) pa mi Religiju definisali kroz neku kvazi-psihologiju da je to teško shvatiti da se to uči na univerzitetima (te definicije nisu glupost - nego kvazi glupost), a isti su i dalje prof. dr. sci. na nekom od čuvenih univerziteta.

Dakle ako si vjernik ili ne-vjernik postaviš si jednostavno pitanje: "Ako postoji Bog - zašto dopušta patnje?" itd. itd.

Možeš postavljati stvarno puno pitanja na temu ako postoji bog - zašto... Ali takvim pitanjima se bave vjernici ili agnostici. Ja ne nisam niti jedno od toga. Moje uvjerenje je prilično čvrsto pa ni nemam šta propitkivati.

4 godine
Gallu kaže...
Sve više i više shvaćaju od kuda dolaze. Zato i je vjernika sve manje kako društvo napreduje...

--do prve kataklizme, Mad Max 18 dio...

nego, htio sam reći nešto jako pametno...

da nema teista, bi li postojali ateisti ?

ne bi..

zaključite ostalo sami.. 

5 godina
protjeran
veliki pero kaže...
zagarac_ kaže...

auf koliko se ovih alergicnih na religiju aktiviralo, a procitali samo naslov clanka

Alergicni na budalase. Ti se mozes u svoj kuci klanjati i mackama i loncima, problem nastaje kad pokusas druge da uvjeris da su tvoja vjerovanja stvarnost. Da se danas pojavi prorok iz bliskog istoka koji zeli siriti novu religiju, milicija bi ga ekspresno izbatinala na granici i deportirala. Mozda bi i u ludnici zavrsio.

Slazem se, nametanje stavova i uvjeravanja je glupo. Ali isto tako je glupo nazivati vjernike debilima. Ako ne zelis biti vjernik, nitko ti ne brani, nije da ces zbog toga izgubiti posao (nismo vise u jugi).

3 godine
neaktivan
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Popine

0 0 hvala 0
14 godina

Treba našim vjernicima/domoljubima dati da budu u 'first contact' komisiji. Sigurno bi brzo smislili neki plan za vanzemaljce tipa "trećinu pobiti, trećinu pokrstiti, trećinu raseliti" :)

0 2 hvala 0
5 godina
Zaporožac kaže...
Gallu kaže...
Sve više i više shvaćaju od kuda dolaze. Zato i je vjernika sve manje kako društvo napreduje...

--do prve kataklizme, Mad Max 18 dio...

nego, htio sam reći nešto jako pametno...

da nema teista, bi li postojali ateisti ?

ne bi..

zaključite ostalo sami.. 

Najbolje se vratiti u doba inkvizicijer jer tada je bilo baš lijepše i bolje za život, jel? :D Kako civilizacija napreduje, tako je vjere manje, a život je bolji. Ko bi reć.

Niti jedan čovjek se nije rodio kao vjernik pa onda od tud traži zaključke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 11:02 (Gallu).
3 godine
UltrasVinkovci kaže...

Jahve je rijec kojom se pise i odaziva onda Boga. Jeli to neki entitet ili nije ja neznam i iskreno nevjerujem bas u to. Ono sto je Bog, to je sve vrijeme, prostor, sve dimenzije, svaki planet, zvijezda zivo bice i kamen cak. Apsolutno sve, zamisli si kao eto energiju veliku a ne kao nekog entiteta ili vanzemaljca. Isto tako mi nikada ni ujednoj dimenziji necemo shvatiti Bozje misli i zasto je napravio sve...

A tko su Elohim?

4 godine
protjeran
notloB kaže...
UltrasVinkovci kaže...

Jahve je rijec kojom se pise i odaziva onda Boga. Jeli to neki entitet ili nije ja neznam i iskreno nevjerujem bas u to. Ono sto je Bog, to je sve vrijeme, prostor, sve dimenzije, svaki planet, zvijezda zivo bice i kamen cak. Apsolutno sve, zamisli si kao eto energiju veliku a ne kao nekog entiteta ili vanzemaljca. Isto tako mi nikada ni ujednoj dimenziji necemo shvatiti Bozje misli i zasto je napravio sve...

A tko su Elohim?

Jahve elohim, tako se Bog naziva u SZ-u. Ta rijec je mnozina, i odnosi se na sveto trojstvo.

5 godina

Tema sastanka je opravdana, s obzirom da je važno odrediti reakciju šireg kruga ljudi na spoznaju da nismo sami u svemiru, odnosno da se dogodio kontakt.

Koliko god nekome bilo mrsko, oni u religijskom smislu zastupaju ogroman broj ljudi i njihov doprinos u tom smislu je vrijedan.

2 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Eric Prydz kaže...

Tema sastanka je opravdana, s obzirom da je važno odrediti reakciju šireg kruga ljudi na spoznaju da nismo sami u svemiru, odnosno da se dogodio kontakt.

Koliko god nekome bilo mrsko, oni u religijskom smislu zastupaju ogroman broj ljudi i njihov doprinos u tom smislu je vrijedan.

Ah kontakt...faking robovi smo jedne takve rase vec tisucama godinama. Samo sto to faking ljudi nevide, uzeli su nam sve, od teslinih izuma slobodne enrgije do nase podsvijesti. Zato i jesno tu gdje jesmo, a ljudi krive sebe medjusobno i religije. Ali nema veze, tama se nemoze usporediti sa svijetlom, nece ovaj sistem dugo vise.

10 godina

BOGA IMA!

0 0 hvala 0
7 godina
Ima, ima i poslao je Covid-19, kad ćemo već tako. Zašto bi nam stalno bilo dobro? Tko nije upoznao bol, ne zna što je sreća.
Hitrec

0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
najdix kaže...
Ima, ima i poslao je Covid-19, kad ćemo već tako. Zašto bi nam stalno bilo dobro? Tko nije upoznao bol, ne zna što je sreća.

corona je test, a Bozji put nije lak, vec trnovit i dug. Oni koji su se cijepili su trazili "slobodu"...a sto je to sloboda? Zato kazem, bas me zanima sto ce biti sa tim ljudima u jedno 5 godina od sada. Mainstreama mediji su lazni proroci, sjedi, uzmi kokice i uzivaj u filmu.

13 godina
Gallu kaže...

Jel se rodio koji da zna čitati odmah i pisati?

nemoj ići u krajnosti i zatvrati se u kutiju.

Razmisli:

Opcija 1) Bog ne postoji. Ufaš se samo u znanost i u ono što ti je dokazivo. Živiš svoj život na ovoj kugli. Zatvoriš oči. Umreš. Mrak, nema te.

Opcija 2) Bog postoji..Ufaš se samo u znanost i u ono što ti je dokazivo. Živiš svoj život na ovoj kugli. Zatvoriš oči. Umreš. Nema mraka- ima te, jer ti je duša vječna? I što sad? da karikiram -kažeš Sv.Petru, prije neg dođeš pred Boga, ali ja nisma znao, nisam mogao znati, nije bilo dokaza..a on ti lipo kaže..pa jeam ti poslao ženu (spoemnuo si da ti je žena vjernica..), nisi je slušao. Jesam ti poslao one sa Bug foruma.. ;-) ..nisi slušao, i 100 drugih primjera...nisi slušao - e vidiš, sad ćeš pred lice Božje takav kakav jesi. Uostalmo kao i svi mi drugi...Da se razumijemo, možeš ti bolje proć nego nekakvi vjernici-licemjeri-ima masu o takvim već opjevnih priča---ali ipak bio bi ti jedan nedostatak  a to ti je kršenje 1. Božje zapovjedi. A ti sad vidi. 

Ioanko ćemo se svi kad pređemo u zagrobni život spasit prema Božjem Milosrđu a ne prema našim djelima. 

Trudi se biti dobar čovjek na Zemlji, živi časno i pošteno (Mislim da čak i za ateiste nema ništa sporno u 10 Božjih zapovjedi) a onda se tu i tamo priupitaj  " WHAT IF" ? opcija 2 je moguća?

Plaćamo razno razna osiguranja i kaska za kuće, aute, stanove, a kakva osiguranja si stavljamo za dušu? Pa ni uzeti u mogućnost postojanje Svevišnjega? Suludo...

Činjenica da Svevišnji postoji? => pa pogledaj se=> koliko je čovjek i njegovo biće savršeno? Kako organizam funkcionira, kako sve ima svoje zašto i zato unutar tijela-kako svaki organ ima svoju funkciju? Zar zaista takvo savršenstvo može doći samo od sebe? Pa od čega si nastao? Spajanjem čega nastane novi život? Potpuno savršenstvo je čovjek!

To što se današnji čovjek izopačio u to ne ulazimo. To što Crkva ko instituacija radi ovo ili ono, to što određeni svećenici nisu dostojni obavljati svoju službu, sve što je prije navedeno kao "grijesi institucije Crkve" pa nije to razlog za postojanje ili nepostojanje Svevišnjega! Pa ako 100 dokotroa ne valja, nije da ćemo prestati ići u Bolnicu. Ako imamo 100 profesora koji su nedostojni biti učitelji djeci, pa nećemo zatvoriti školu?! Ali precpecija javnosti je takva-jer su mainstream mediji takvi-kad je problem sa svećenikom(koji je nedostojan obnašati svoju časnu dužnost), odmah treba zatvoriti sve Crkve. To je tako, i trenutno u takvom Svijetu živimo. Trenutno. 

5 godina
Samarzija kaže...
Gallu kaže...

Jel se rodio koji da zna čitati odmah i pisati?

nemoj ići u krajnosti i zatvrati se u kutiju.

Razmisli:

Opcija 1) Bog ne postoji. Ufaš se samo u znanost i u ono što ti je dokazivo. Živiš svoj život na ovoj kugli. Zatvoriš oči. Umreš. Mrak, nema te.

Opcija 2) Bog postoji..Ufaš se samo u znanost i u ono što ti je dokazivo. Živiš svoj život na ovoj kugli. Zatvoriš oči. Umreš. Nema mraka- ima te, jer ti je duša vječna? I što sad? da karikiram -kažeš Sv.Petru, prije neg dođeš pred Boga, ali ja nisma znao, nisam mogao znati, nije bilo dokaza..a on ti lipo kaže..pa jeam ti poslao ženu (spoemnuo si da ti je žena vjernica..), nisi je slušao. Jesam ti poslao one sa Bug foruma.. ;-) ..nisi slušao, i 100 drugih primjera...nisi slušao - e vidiš, sad ćeš pred lice Božje takav kakav jesi. Uostalmo kao i svi mi drugi...Da se razumijemo, možeš ti bolje proć nego nekakvi vjernici-licemjeri-ima masu o takvim već opjevnih priča---ali ipak bio bi ti jedan nedostatak  a to ti je kršenje 1. Božje zapovjedi. A ti sad vidi. 

Ioanko ćemo se svi kad pređemo u zagrobni život spasit prema Božjem Milosrđu a ne prema našim djelima. 

Trudi se biti dobar čovjek na Zemlji, živi časno i pošteno (Mislim da čak i za ateiste nema ništa sporno u 10 Božjih zapovjedi) a onda se tu i tamo priupitaj  " WHAT IF" ? opcija 2 je moguća?

Plaćamo razno razna osiguranja i kaska za kuće, aute, stanove, a kakva osiguranja si stavljamo za dušu? Pa ni uzeti u mogućnost postojanje Svevišnjega? Suludo...

Činjenica da Svevišnji postoji? => pa pogledaj se=> koliko je čovjek i njegovo biće savršeno? Kako organizam funkcionira, kako sve ima svoje zašto i zato unutar tijela-kako svaki organ ima svoju funkciju? Zar zaista takvo savršenstvo može doći samo od sebe? Pa od čega si nastao? Spajanjem čega nastane novi život? Potpuno savršenstvo je čovjek!

To što se današnji čovjek izopačio u to ne ulazimo. To što Crkva ko instituacija radi ovo ili ono, to što određeni svećenici nisu dostojni obavljati svoju službu, sve što je prije navedeno kao "grijesi institucije Crkve" pa nije to razlog za postojanje ili nepostojanje Svevišnjega! Pa ako 100 dokotroa ne valja, nije da ćemo prestati ići u Bolnicu. Ako imamo 100 profesora koji su nedostojni biti učitelji djeci, pa nećemo zatvoriti školu?! Ali precpecija javnosti je takva-jer su mainstream mediji takvi-kad je problem sa svećenikom(koji je nedostojan obnašati svoju časnu dužnost), odmah treba zatvoriti sve Crkve. To je tako, i trenutno u takvom Svijetu živimo. Trenutno. 

Opcija 1 je jedina moguća. Nemam ja ništa protiv vjernika. Svako nek radi svoje dok se ne mješa u druge. Što na žalost u ovoj državi nije slučaj. Zašto ateisti plaćaju vjerske namete? Ne treba zatvoriti crkve. Nego neka ih plaćaju oni koji upražnjuju njihove usluge. I svakako izbaciti vjeronauk iz obrazovnih ustanova. Tamo ne pripada nikako.

Slažem se za 5 od 10 božjih zapovjedi. Ono ostalo ateistima ne predstavlja ništa. Živim jako dobar i moralan život. Pozivati se na neko božanstvo da činim dobro mi stvarno nije potrebno.

Čovjek je savršen zbog evolucije, ne zato jer ga je neko takvog stvorio.

Meni je glupo uopće pomišljati da je moguće da boga ima kada je znanost prilično doboro opisala cijelu evoluciju čovjeka. I nije mi jasno kako pored svih tih dokaza neki vjernici mogu reći - e ne! Bog nas je stvorio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 15:07 (Gallu).
5 godina
danen kaže...

BOGA IMA!

Provokator! :D

4 godine
protjeran
Gallu kaže...

Meni je glupo uopće pomišljati da je moguće da boga ima kada je znanost prilično doboro opisala cijelu evoluciju čovjeka. I nije mi jasno kako pored svih tih dokaza neki vjernici mogu reći - e ne! Bog nas je stvorio.

A sto su onda danasnji majmuni? Ostatak ljudi koji nisu uspjeli evoluirati? xD

5 godina
UltrasVinkovci kaže...
Gallu kaže...

Ljudi i majmuni su primati. Imaju zajedničkog predka, ali smjer njihove evolucije je krenuo drugim granama evolucijskog stabla. Ne, nismo nastali od čimpanzi.

10 godina

BOGA NEMA. 

2 1 hvala 0
3 godine
protjeran
danen kaže...

BOGA NEMA. 

Ako ga i ima ubili bi boga u njemu.

4 godine
protjeran
Gallu kaže...
UltrasVinkovci kaže...
Gallu kaže...

Ljudi i majmuni su primati. Imaju zajedničkog predka, ali smjer njihove evolucije je krenuo drugim granama evolucijskog stabla. Ne, nismo nastali od čimpanzi.

Pa cekaj, teorija evolucije, bing bang-a govori kako si bio bakterija nekakva, pa neka ribica, pa malo naprednija ribica, pa si dosao na kopno kao majmun i svremenom se uspravio u covika. Ali kako se dogodi ta evolucija pretvaranja onda? Jer ako paris covjeka sa covjekom dobit ces uvijek covjeka, to znaci da ce ljudi za koju godinu poceti se radjati sa krilima jer smo navikli da letimo u avionu stalno? Nerazumijem, ti nemozes pariti konja sa psom, uvijek ista pasmina u istoj. Jer to je ipak samo teorija, a teorija nije dokazana. I to je razlika u vjeri, kad jednostavno znas i netrebati neki CNN ili BBC dokumentarac to objasniti, kad imas svoja cula i mogucnost zakljucivanja. 

Po teoriji evolucije onda mi i dalje tako fizicki evoluiramo. Neznam, povecava se koncentracija CO2 recimo pa ce nasa dica dobivat skrge nekakve da se prilagodjavaju stanju na zemlji, jer to isto govori teorija evolucije...zar ne?  Jer ako smo imali istog primata, majmuni su vidjeli kako mi idemo drugim stopama i zanima me kako nisu odlucili da postanu isto lijepi, obrijani i bogati. Ili sto je to potaklo da tebe kao ribicu dalje evoluira iz vode na kopno a ostatak isto ne. Ateist si, priznajes darwinovu teoriju i bing bang, znaci bio si prvo bakterija i ribica a ne primat nekakvi.

15 godina

sve više uviđam da je sasvim ok biti vjernik. naučiš jednu knjigu i nemaš više nikakvih problema sa smislom i svrhom.

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice