Slijedi li nam povećanje cijena grafičkih kartica?

poruka: 7
|
čitano: 2.103
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Slijedi li nam povećanje cijena grafičkih kartica?".
3 godine

Više nitko ne rudari ?!

Povećanje cijene sad nema veze s tim, a prije je imalo 

合氣道

1 0 hvala 0
4 godine

Čeka se reakcija koga? AMD-a, meni se nažalost čini da je doticni po tom pitanju gotov, nemogu se boriti nit s trenutnom premocnom 4090 a šta da rade tek s najavljenim povecanjem perfomansi od 70% na 5090

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Povećati će cijene jer im veliki prinos nose AI varijante pa mogu komotno dizati cijene ovih GPU-ova za smrtnike, računaju da će razlika između pada same prodaje i vrhnja koji uberu kroz povećanje cijena biti takva da će im biti isplativno manje raditi a više zaraditi.

Realno i mi smo donekle sami krivi što dolazi do dizanja cijena kod svake nove generacije GPU-ova, treba malo više mjenjati tabore i birati jeftinije. Ovako vide da mogu pa to i rade.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2024 8:32 (UncleJimbo).

1 0 hvala 0
16 godina

neka ubace u ps5 pro ili ps6/xbox punu podrsku za mis i tastaturu i neki bolji browser, i nece mi vise trebati PC

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Naravno.

svaki novi ai model je sve gladniji, ljudi sve nalozeniji, novi krug divljanja cijena je neizbjezan.

Koliko, vidjet cemo, mislim da nece toliko pogoditi nizi i srednji segment, tipa xx60 i xx70 modele, jer isti polako postaju neupotrebljivi za te svrhe pevenstveno zbog nvidiinog skrtarenja na vramu, ali xx80 i xx90....only sky is the limit.

Amd ce tu profitirati, svakako, no vjerovatno ne toliko koliko djeluje, ako ovo gore bude slucaj, u home i casual gamingu je ionako vec jeftiniji, u high end segmentu kartica za "ai" amd ionako nema neko pretjerano mjesto.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja volim mjenjati hardware, ali ako ovo se nastavi, jednostvno ću prestati jer realno sve AAA igre koje izlaze rade i na više godina starom hardweru. Realne potrebe za promjenom nema.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice