Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 tisuća

poruka: 36
|
čitano: 4.137
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 tisuća".
17 godina
Re: Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 ti
Damir22 kaže...
nixass kaže...
zasto bi policija u iole normalnoj zemlji istrazivala odakle nekome 670.000 eura?

i ja se konjina idem uvuc u raspravu..

> svaka normalna zemlja ima nesto sto se zove "porijeklo imovine".... 

kakve to jebene veze ima sa ovim slucajem? kak znas da policija vec nije "istrazila porijeklo imovine"? jel bi i to morali navesti u clanku?
PS, za gospodina iz komentara, ovdje je izjava policije o porijeklu imovine

o covjeku i "ustedjevini" ne znas apsolutno nista, no na prvu kazes da ti je bas drago da se to dogodilo.

kak se zove takva osobost nekog covjeka? ja imam par naziva, al ih vjerojatno ne zelis cuti.

> evo banalan primjer, bratic u njemackoj (rodjen tamo, pravi natural svaba) je dobio nekakvu odstetu od firme, nesreca na radnom mjestu (a radi fini posao, nije baustelac), isplatili mu mislim nesto preko 60.000e. u roku tri dana od uplate je dobio poziv (ne sjecam se vise tocno od koga) da izvoli donijeti dokumentaciju iz koje je vidljivo na koji nacin je on dosao do te cifre.

evo i tebi banalan primjer, i ja zivim u svabiji a nisam naturalis.

apsolutno nitko nista ne pita ako ti novac dolazi od legitimnog izvora - pogotovo osiguranja, brokera itd.

source: ja sam takodjer investirao finu svotu u njemackoj (poprilicno vise od ovog kaj ti je bratic dobio, iz legitimnog izvora), prije toga mi je sjela na racun od americkog brokera i u nijednom koraku me nitko nista nije pitao, a pogotovo ne kad sam sam sebi slao sa jednog racuna na drugi u drugoj banci.

provjeri opet pricu sa braticem. od koga je dobio poziv i zasto? sigurno ga nisu zvali da ista dokazuje ako je dobio svotu sa IBAN-a osiguravajuce kuce.

provjere postoje al ne za ovo kaj ti pises.

jedini slucaj kad sam "dobio poziv" je kad sam placao rentu u njemackoj sa irskog racuna i razgovor je bio gotov za 30 sekundi.

>nije to jal

da te citiram - "ili sto bi nas narod rekao - e vala, neka su ga..... "

ja ne znam kak se to zove.

zlocudnost?

> pa jebote, kupi par stanova, cijena im ionako raste svakodnevno, iznajmljuj, em zaradis mjesecno za sasvim fin zivot, em ti ostaju nekretnine koje uvijek mozes prodati ako bas zapne, iako, gdje ce ti u tim godinama zapeti.

kakve ovo veze ima sa icime u ovoj raspravi? #1

> dodatno, ironicno, kako zelite nazvati - ne pise da je covjek prevaren za nasljedstvo, cijelu ustedjevinu (mogli bi raspravljati od cega ustedis 5 milji), vec mu je to valjda dio, ono, jebiga, ne treba bi, idem ulagati....

kakve ovo veze ima sa icime u ovoj raspravi? #2

drugim rijecima cisti bs... ljudi se iz njemacke, austrije, svicarske vracaju nakon 50 godina radnog staza, i imaju (barem ovi koje ja znam) max 200-250e ustedjeno za te godine, i to oni s boljim poslovima, neka gastarbajter sredina je presretna ako je za toliko godina nakupio 50 tisuca za stare dane.

kakve ovo veze ima sa icime u ovoj raspravi? #3

> uostalom, ne razumijem cemu toliko propinjanje na zadnje noge cim se spomene "istraziti porijeklo imovine"?

zato jer na apsolutno 0 informacija ides nekog pribijat na zid i jos se nasladjujes sa time

> jesi dobio na lutriji? neka, masala. jesi prodao njivu od pokojnog pradjeda? neka si, tvoja je. jesi zaradio na bitcoinima? neka si, svaka cast. jesi radio na kruzerima? jesi, bravo. jesi prodao bubreg? ajde,nisi trebao, ali, cist si. jesi iznajmljivao guzicu po odmaralistima? bravo majstore! sve dok postoji "kako", sve je cisto. najcesce ovakva ulaganja prati upravo nemogucnost legaliziranja takvih svota novca, pa onda, ili se ulaze kroz nekakve gradnje necega, kupovinu zemljista "na ruke", ili jednostavno sumnjivim ulaganjima se pokusava taj novac legalizirati, sto najcesce zavrsi s time da si jednostavno prevaren.

kakve ovo veze ima sa icime u ovoj raspravi? #4

kako znas da to nije slucaj i da je stari informaticki nepismeni prdonja nasjeo na scam?

ljudi su u komentarima vec naveli par realnih nacina za doci do tih novaca, al ne, ti odma covjeka ides pribit na kriz

> tako da, ako vec govoris o hrvatskoj realnosti, ona je takva - veliki broj ljudi ima enormne kolicine novaca za koje nemaju niti najnaivnije i najsuludije objasnjenje odakle im.... ostalo prepustam svakome na mastu, kako zaraditi parsto tisuca eura, ili kako ustedjeti od 1500e place (onaj tko ima toliko, jasno), kao i o mogucim nacinima da se dodje do ovakvih cifri.

kakve ovo veze ima sa icime u ovoj raspravi? #5

enivej.

argumentacija ti je glupa i na razini birtije di mirjana toci ozujsko u borosanama.

da ne velim da po tebi nitko ne smije prodat kucu, komad zemlje + imat solidno placen posao. odmah je prevarant, mutikasa i treba mu spalit svu imovinu i djecu poslat na fizicki rad.

jebote

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2025 15:50 (nixass).
2 godine
Damir22 kaže...
nixass kaže...
zasto bi policija u iole normalnoj zemlji istrazivala odakle nekome 670.000 eura?

svaka normalna zemlja ima nesto sto se zove "porijeklo imovine".... kod nas to ne postoji, iz jasnih razloga.

evo banalan primjer, bratic u njemackoj (rodjen tamo, pravi natural svaba) je dobio nekakvu odstetu od firme, nesreca na radnom mjestu (a radi fini posao, nije baustelac), isplatili mu mislim nesto preko 60.000e. u roku tri dana od uplate je dobio poziv (ne sjecam se vise tocno od koga) da izvoli donijeti dokumentaciju iz koje je vidljivo na koji nacin je on dosao do te cifre.

Ovo jednostavno nije istina. Probaj kod nas investirati veći iznos ili samo uplatiti na račun, automatski češ dobiti poziv od porezne i morati objasniti porijeklo tih novaca. Prošao sam to dosta puta. Drugi par opanaka je što je kod nas korupcija još uvijek prisutna pa neki te pozive rješe plavom kuvertom.

nego da se vratimo na temu, nije previše bitno odakle čovjeku ti novci, možda ih je pošteno zaradio, a možda i nije, ne vidim zašto pretpostavljati da svatko tko ima nekakvu ušteđevinu je lopov. ono što sam ja osobno gotovo siguran je da niti jedan pomorac neće svojih 30 godina navigavanja upucati u nekakvu telefonsku glupost, a posebno ne dva puta zaredom kao ovaj lik iz priče. tako da sam gotovo siguran da je čovjek ili bolestan pa je to netko iskoristio ili je do tih novaca došao na lak način pa ih se lako i riješio (lutrija, kripto...).

11 godina
Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 tisuća

Bespotrebno razbijate glavu i igrate se lova na vještice.

Postoji ljudi sa puno para, te su iste stekli poštenim radom, rentom, itd...Al, oni ovdje nisu tema.

Tema je da upozorite starije, mlađe, navine, labilne, da svoje pare ne ulažu u ništa sumnjivo.

Mac
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
Gallu kaže...
U mojoj obitelji su skoro svi pomorci i nitko nema 500k koji mu leže na banci, a vidim da i od društva od onih koji plove da nemaju neki novac koji im samo tako leži.

Pa ne leze, ali lako proda dionice, ETFove, stan ili kucu pa ulozis u nesto drugo jelda 😉.  Nemoj mi reci samo da su pomorci, a nemaju poprilicno investirano, usteđeno 🫨. Od kud ti da su mu novci lezali samo tako... iako iznenadio bi se kolikim ljudima novci samo leze na racunima za 0% prakticno ... pa 100 mlrd. € je u bankama, nedavno je bio izvjestaj.... ekipa ne investira, ejjjj, nego lova samo stoji i gubi na vrijednosti svako godine !!!

5 godina
Pa ležali su mu jer kako bi ih inače samo tako dao.
većina pomoraca koje znam imaju investirano u kuću/stan, auto i ženu. Troše na restorane i putovanja i prohtjeve žene i na kraju, prije nego odu na brod, ostane im tolko da pokrivaju tekuće račune. Drugačiji je to život i mentalni sklop. Ta plutajuća limenka te promijeni, htio ti to ili ne...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2025 0:44 (Gallu).
2 godine
PzKpfw kaže...

Bespotrebno razbijate glavu i igrate se lova na vještice.

Postoji ljudi sa puno para, te su iste stekli poštenim radom, rentom, itd...Al, oni ovdje nisu tema.

Tema je da upozorite starije, mlađe, navine, labilne, da svoje pare ne ulažu u ništa sumnjivo.

alo kolega, trebao bi pripaziti malo na svoju teško stečenu reputaciju 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice