Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 tisuća

poruka: 36
|
čitano: 4.247
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 tisuća".
15 godina

Meni je samo fascinantno da ljudi od 70 godina idu ulagat u nesto sta ima visoki rizik. Doslovno moze stavit 500k na stednju od 4% i bit zadovoljan. Povrati koje kripto obecava (realni ili nerealni) su za manje uloge i kad si mladi i mozes popusit sve bez prevelikog utjecaja na tebe

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

5 2 hvala 2
16 godina
Re: Riječanin dvostruko prevaren za više od 670 ti
Daj mi info na tu stednju od 4% :) nema toga vise nigdi od davnih dana, 0.4% ces prije nac
14 godina
Vule kaže...
Daj mi info na tu stednju od 4% :) nema toga vise nigdi od davnih dana, 0.4% ces prije nac

Nebitno, frajer ima 73 godine i 700k € na računu. Koliko još para treba? Koliko još misli živjeti?

Deda, uplati krstrarenje brodom, pij šampanjac i gledaj gole sise svaki dan. Kad odapneš neka te samo bace preko ograde u more.

Kakvo je**no ulaganje u kripto?!?! 

2 godine
Vule kaže...

https://www.revolut.com/hr-HR/flexible-cash-funds/

nego pravo pitanje je kako je naivac poput ovog lika uopće uspio doći do 670.000 eura.  ili je čovjek dementan pa ga je netko iskoristio... strašno.

a što se tiče štednje od 4%, nije isplativo dok inflacija divlja, ali doći će ubrzo kada će kamate opet porasti i kada će štednja biti isplativa.

9 godina

u svakoj iole normalnoj zemlji bi vijest bila da je policija prvo istrazivala odakle nekome 670.000 eura. 5 miliona kuna.

hej jebote, ne pricamo o 5 tisuca, 50 tisuca, pa niti o 500 tisuca. pricamo o yebenih 5 miliona kuna. pet. 5.

nevjerovatne cifre, koje se normalnim radom jednostavno ne mogu zaraditi, u normalnim okolnostima....

ili sto bi nas narod rekao - e vala, neka su ga..... 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 8 hvala 3
16 godina

-pohlepa. .. mozak tad ne radi, probudi se ameba u hipofizi i zagrize mamac.

-dodatno, većini je to 'višak' novac koji im realno ne treba, imaju ga, dovoljno-više (da nemaju ne bi bili pokradeni-prevareni za te iznose..) čak da se igraju kockanjem i da gubitkom plate adrenalinski gušt .. no u tome ih spriječava interna kočnica, svijest, svjesnost.. draže-lakše im je biti prevaren, kao da žele biti prevareni.. biti u igri .. odnosno, kad idemo u kino, plaćamo kartu ili na mađioničara .. za što? mislimo da je to istina ili trik? plaćamo fikciju-prevaru.. čak uživamo u tome kao što djeca uživaju spuštanjem niz tobogan .. zašto? -ler smo ljudi (takvi).

-.. a najgori dio priče, većina (nikad nije 100%) .. je do tog novca došla nekom prevarom, utajom, šverc, droga, krađa.. i svi oni negdje moraju novac oprati, kao što i žele uložiti ili barem dobiti privid legalnog biznisa.. kao i titulu znalca, hakera.. npr da igramo anjc i dobijem 21... svi će u tom trenutku srećkovića gledati kao nešto važno, kao zna.. mada je to sreća (ili prevara).. tj svi možemo tropnuti ili dobiti anjc.. dok je prava moneta u tome ego, 'rekao sam vam'.. kao dokaz tko može dalje pišati pa je time u pravu kad tumači offsajd ili penal u nogometu.. što npr navijač dinama-hajduka osjeća kad zabije i pobjedi ili izgubi klub.. a to je samo nogomet, igra.. što da je novac, puno novca, kojeg na pokeru-ruletu u sekundi možete poduplati a da je to još u priči navlakuše upakirano u riječi kojima ste postali znalac, majstor.. ono čudo prirode.. dok ne izmaknu tepih pa padne na dupe.

-tj ljudi koji su tako bez rada, znanja, truda.. došli do velikog novca, npr ako nije krađa možda nasljeđe, prodana babina zemlja-apartman itd. traže neki za sebe dokaz da su ono nešto, kao što traže pa i plate lažne diplome jer ako takav komad papira visi na zidu, tad je on veći.. veći seljo od susjeda.. ego, taština, glupost.. 'ja!' .. i naravno svi za sebe imamo daleko više-bolje mišljenje nego što je to realnost, kao što jednako tako mislimo da mada su druge prevarili i to znamo, tim ego-mehanizmom uvjerimo sami sebe da se to nama neće dogoditi, jer smo uber-pametni, jer smo 'ja!'.. ne onaj glupi seljo, nego ja... i 'meni se to ne može dogoditi' kao što ja najbolje vozim, .. i znam natočiti pivo bez pjene :) ..

-naravno da su takve osobe podložne, lako prevarljive.. i žele biti prevareni, pogotovo s godinama, koje mogu donjeti mudrost-znanje, no posotji i ono važnije, ljudsko.. ono kad više ni novac nije važan, imaš ga.. želiš gušt, sex, adrenalin i vjetar u kosi.. pa kupe opakog harlića ili spidera dok voze maloljetnice i gutaju viagru (kao muška verzija, ženska radi slično..) :)

-što osoba s novcem, puno novca.. može? želi? .. što radi npr šeik u dubaiju kad na kurabe baci desetke tisuće dolara u noći? što da netko klase trumpek radi? što je radio berlusconi? .. istina, može pecati, čuvati unučad, gledati tv.. no želi gledati film, mađioničara, želi se spuštati toboganom i osjetiti strah, bol.. život, .. i to će platiti bilo kojim iznosom, kao domperignon dok zaljeva tartufe.. ne zato jer je gladan-žedan, nego jer ima novac i želi živjeti..

-a kako priča počinje, broker na tel. .. krene s 300€ .. iznos koji te osobe mogu baciti jer imaju.. a kad to broker nanjuši, tad sve ostalo ide uhodanim scenarijem, igrom.. ništa novo, rolex, vjetar u kosi i tobogan, .. tj da sam trilijarder koji iznos kave na stradunu bi mi bio skup ili koliko ne bi smio izgubiti u lasvegasu? .. dok me ostali bez tog izgubljenog novca zavidno gledaju.. adrenalin, život..

-čak do te mjere da su platili uslugu koja to vrijedi, tj ako u svakoj razmjeni roba-usluga posotji neka protuvrijednost, tad je taj osječaj ono što su platili a vrijedi li to 300 ili 300.000 je samo stvar brojke-papira.. dok se ima više, nevažno. .. problem bi bio da nakon tog nema za život-hranu-režije.. no ovi imaju, pa je to za njih kao bungiejumping, tobogan, lažna opasnost ne prava.. umjerena.

... tj tko ne poželi biti recimo rambo-rocky.. kad gleda te filmove? ono pucati po neprijatelju ili pobijediti nokautom? .. želimo što? i to oni koji novac imaju, višak.. upravo zato su laki pljen do te mjere da oni kao evolucija biljaka-kukaca ekšli stvaraju lopove koji će ih pokrasti prevarante koji će ih prevariti, kao što drogjuzeri stvaraju dilere.. što tražiš to i dobiješ.. platili su uslugu, ovaj put ne ručak, auto, sex nego biz-prevaru, šarene excel tablice, priču koja ih je pumpala neko vrijeme kao ljubavna afera i leptirići.. sve je isto, ljudi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 14:08 (ihush).

0 0 hvala 0
16 godina
quickr kaže...
 Nebitno, frajer ima 73 godine i 700k € na računu. Koliko još para treba? Koliko još misli živjeti?

Deda, uplati krstrarenje brodom, pij šampanjac i gledaj gole sise svaki dan. Kad odapneš neka te samo bace preko ograde u more.

Kakvo je**no ulaganje u kripto?!?! 

Ma osnovno pitanje je kako netko može imati 700k € na računu, a da ne zna da je ulaganje potrebno diverzificirati, a ne sve ulagati u isti koš. Očito da nije bio spreman na rizik (čim je zvao policiju)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 14:02 (zzib).
15 godina

Pa nije neki iznos veliki, lik je pomorac, to je i malo... druga stvar sto je u godinama da se pogubi, jbga, a netko to iskoristio nazalost

3 0 hvala 2
17 godina
Vule kaže...

Revolut i onaj Trade nešto su nudili, ako ćeš malo više riskirat onda Revolutov robot i Finax. Imao sam s finaxom oko 10% samo je to rizičnije, jedan tjedan si u plusu 10% drugi si u minusu 10%. 

4 godine

Stanje redovno.

Lopovi kradu, a još nije umrla zadnja budala.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radosław Tomasz Sikorski TOP 1 politike EU..
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
Damir22 kaže...

u svakoj iole normalnoj zemlji bi vijest bila da je policija prvo istrazivala odakle nekome 670.000 eura. 5 miliona kuna.

hej jebote, ne pricamo o 5 tisuca, 50 tisuca, pa niti o 500 tisuca. pricamo o yebenih 5 miliona kuna. pet. 5.

nevjerovatne cifre, koje se normalnim radom jednostavno ne mogu zaraditi, u normalnim okolnostima....

ili sto bi nas narod rekao - e vala, neka su ga..... 

zasto bi policija u iole normalnoj zemlji istrazivala odakle nekome 670.000 eura?

na temelju cega? hrvatska realnost je poprilicno iskrivljena kak stvari generalno funkcioniraju vani.

>ili sto bi nas narod rekao - e vala, neka su ga..... 

kao sto rekoh, hrvatska realnost, da ne kazem jal

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
5 godina
bus kaže...

Pa nije neki iznos veliki, lik je pomorac, to je i malo... druga stvar sto je u godinama da se pogubi, jbga, a netko to iskoristio nazalost

Baš me zanima kakav to pomorac moraš biti da imaš 670k na računu. Možda kada doguraš do kapetana pa 10 godina živiš u spilji i skupljaš bobice, a sav novac držiš u banci i ne diraš.

17 godina
Gallu kaže...
bus kaže...

Baš me zanima kakav to pomorac moraš biti da imaš 670k na računu. Možda kada doguraš do kapetana pa 10 godina živiš u spilji i skupljaš bobice, a sav novac držiš u banci i ne diraš.

Možda je prodao nekom kuću/stan. Cijene na moru su sulude. 

10 godina

par kila tamo-vamo... skupi se

4 godine
Gajotres kaže...
Možda je prodao nekom kuću/stan. Cijene na moru su sulude. 

Ma, dovoljno da je na moru imao konobu 40 godina, već je s time mogao uštedjeti-zaraditi velike novce. Možda je imao tri restorana, možda je imao apartmane, ili ih još uvijek ima.

Pa nije 670 t€ 670 milijuna € da bi se "pošten" narod sekirao i pitao se; "Odakle mu " 

Mogao je prodati zemljište koje je "odjednom" prenamijenjeno za građevinske radove, ima svašta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 15:13 (Zaporožac).
9 godina
nixass kaže...
zasto bi policija u iole normalnoj zemlji istrazivala odakle nekome 670.000 eura?

svaka normalna zemlja ima nesto sto se zove "porijeklo imovine".... kod nas to ne postoji, iz jasnih razloga.

evo banalan primjer, bratic u njemackoj (rodjen tamo, pravi natural svaba) je dobio nekakvu odstetu od firme, nesreca na radnom mjestu (a radi fini posao, nije baustelac), isplatili mu mislim nesto preko 60.000e. u roku tri dana od uplate je dobio poziv (ne sjecam se vise tocno od koga) da izvoli donijeti dokumentaciju iz koje je vidljivo na koji nacin je on dosao do te cifre.

nije to jal, to je jednostavno zdrava pamet, u danasnja vremena imas 600+ tisuca eura i 60+ godina, i malo ti je? ides ulagati na osnovu nekog telefonskog poziva od nekoga?

pa jebote, kupi par stanova, cijena im ionako raste svakodnevno, iznajmljuj, em zaradis mjesecno za sasvim fin zivot, em ti ostaju nekretnine koje uvijek mozes prodati ako bas zapne, iako, gdje ce ti u tim godinama zapeti.

dodatno, ironicno, kako zelite nazvati - ne pise da je covjek prevaren za nasljedstvo, cijelu ustedjevinu (mogli bi raspravljati od cega ustedis 5 milji), vec mu je to valjda dio, ono, jebiga, ne treba bi, idem ulagati....

drugim rijecima cisti bs... ljudi se iz njemacke, austrije, svicarske vracaju nakon 50 godina radnog staza, i imaju (barem ovi koje ja znam) max 200-250e ustedjeno za te godine, i to oni s boljim poslovima, neka gastarbajter sredina je presretna ako je za toliko godina nakupio 50 tisuca za stare dane.

uostalom, ne razumijem cemu toliko propinjanje na zadnje noge cim se spomene "istraziti porijeklo imovine"?

jesi dobio na lutriji? neka, masala. jesi prodao njivu od pokojnog pradjeda? neka si, tvoja je. jesi zaradio na bitcoinima? neka si, svaka cast. jesi radio na kruzerima? jesi, bravo. jesi prodao bubreg? ajde,nisi trebao, ali, cist si. jesi iznajmljivao guzicu po odmaralistima? bravo majstore! sve dok postoji "kako", sve je cisto. najcesce ovakva ulaganja prati upravo nemogucnost legaliziranja takvih svota novca, pa onda, ili se ulaze kroz nekakve gradnje necega, kupovinu zemljista "na ruke", ili jednostavno sumnjivim ulaganjima se pokusava taj novac legalizirati, sto najcesce zavrsi s time da si jednostavno prevaren.

tako da, ako vec govoris o hrvatskoj realnosti, ona je takva - veliki broj ljudi ima enormne kolicine novaca za koje nemaju niti najnaivnije i najsuludije objasnjenje odakle im.... ostalo prepustam svakome na mastu, kako zaraditi parsto tisuca eura, ili kako ustedjeti od 1500e place (onaj tko ima toliko, jasno), kao i o mogucim nacinima da se dodje do ovakvih cifri.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 15:25 (Damir22).
16 godina

... svaka transakcija iznad npr 10.000€ ide kroz provjeru, automatizam, banka-nadalje... svi koji to vide, soft-automatika.

odnosno zato postoje i kockarnice.. ako niste primjetili, ima ih podosta .. mada nismo lasvegas, pitao bi se netko naivno kako posluju.. no pogrešno drvo, nije to biz, nego je to 'mjenjačnica' ili filter, u koji dođeš za stol s nečeg 100 i odeš s nečeg 70, 30% provizija legalizacije.. no tad si dobio u kockarnici i legalan si tj imaš porjeklo imovine ako baš netko pita..

-odnosno zato posotji i bitcoin i sl. .. zato globalno taj biz samo raste, jer nismo mi, mala hr nešto u oceanu s kitovima, kriminalom, usa-uk-droga-trilijarde.. mafija nije nestala, samo promjenila izgled, tehnologiju.. kockarnice i bitcoin..

-zato će svaki krimos, mitoman, osoba koja ima x-puta više novca nego što to može objasniti, rado ući u tu igru, kockarnica ili bitcoin, burze.. svjesno.. pri tome posotji uzrečica, platit ćeš kurvu ili doktora, bolje ovo prvo.. tj bolje-konkretnije je platiti mjenjačnici 30% mada zvuči puno, nego liječiti posljedice.. :)

-odnosno.. ponekad mafijozo pomisli da je to normalan biz i da će zaraditi, pa tad kad lova nestane utjera palicom ili metkom no za takav epilog mora biti u dometu, dok online može biti nedohvatljivo, pa koliko god bili glupi-naivni, znaju.. drže se lokalnih koje mogu zgrabiti za vrat, ne neki avatar koji može biti bilo gdje i ne postoji kao ni firma-adresa u londonu-parisu...

-koliko ljudi u blizini vam je reklo da je zaradilo na npr bitcoinu ili u kockarnici? .. možete se kladiti da je to samo formalno pokriće, zarada na nečemu drugome, ... tj lako je za one koji su prodali nasljeđe ili dobili jackpot na lotu.. ostali? kockarnica ne zarađuje tako da drugom da novac, ni jedna.. a priča je samo priča.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 15:54 (ihush).

1 0 hvala 0
16 godina

A zašto ste svi vi zločesti i rugate se i čovjeku govorite da ste ga prevarili.

Umjesto toga možete reći da je kriptovaluta propala ili da se čeka da uskrsne u drugoj dimenziji.

(Ili da bi recimo u mjenjačnici na Tibetu mogao je unovčiti)

Saša

1 0 hvala 0
4 godine
ihush kaže...

-koliko ljudi u blizini vam je reklo da je zaradilo na npr bitcoinu ili u kockarnici? .. možete se kladiti da je to samo formalno pokriće, zarada na nečemu drugome, ... tj lako je za one koji su prodali nasljeđe ili dobili jackpot na lotu.. ostali? kockarnica ne zarađuje tako da drugom da novac, ni jedna.. a priča je samo priča.

Ma daj.

Slabo se ti razumiješ u kriminal.

Mogao si i ti zaraditi na bitcoinu kada je npr. 2013 jedan bitcoin cijenjen 270 $ i danas ga prodati.

Gdje je tu kriminal ?

Ima puno ljudi koji zarade u kockarnici, nisu svi sumnjivi.

"Pravi" krimosi posebno iz devedesetih, sad imaju uspješne građevinske firme, puno kafića, restorana, motela, hotela, apartmana.

Njima ne pada na pamet kockanje ili ulaganje u bitcoin jer im je sva imovina legal.

Eto. 

13 godina

Ako je netko prevaren za 700k eura, nemam nikakvih problema sa time.... ocito ih je pokrao i nije ih zaradio....

Svaka cast lopovu, mislim da je vrijeme da i ja krenem u te vode, jer raditi smisla nema....

0 3 hvala 0
16 godina
Zaporožac kaže...
..

Mogao si i ti zaraditi na bitcoinu kada je npr. 2013 jedan bitcoin cijenjen 270 $ i danas ga prodati.

Gdje je tu kriminal ?

Ima puno ljudi koji zarade u kockarnici, nisu svi sumnjivi.

..

-ok.. imaš priču, pa kako to ide? mogao si? .. ali nisi?

-gle ovak, elementarna matematika, članak.. npr osobi prevarom otišlo (kod prevare nije baš krađa.. tj prevara je poseban dio, problem već samog dokazivanja, krađa je lakša-konkretna..) 670.000 eura.. to znači da je ta osoba imala, nekako zaradila, stekla tih 670.000€.. ali gle, nije ih zaradila kupnjom bc-a 2013. .. nije, odnosno da je tad bi danas imala zaradu, no nije i ima minus (krađu-prevaru).. što će reć već sam slučaj-članak kaže da nije zarada bilo čime pa ni bc-om, ... odnosno ti teoretsku zaradu, koja može biti loto-rulet-bilo što.. uključuješ i uspoređuješ s gubitkom, suprotno od zarade, i to hipotetskim jer se nije dogodio, jednako kao što nakon izvlačenja brojeva lota možemo hipotetski reći što da smo zaokružili upravo te brojeve.. da, ali nismo. da jesmo dobili bi jackpot pod uvjetom da su tad izvučeni ti brojevi, no nismo i tad je to besmisleno navoditi kao mogućnost a što da jesmo.. odnosno ni zakon-sud se ne bavi mogućim spekulativnim zaradama (ili gubitcima) nego zakonom, konkretno dokazivim naknadama-krađama-troškovima.. ne mogućim kao loto pa ako ti ispadne euro iz džepa ili netko ukrade, hipotetski možeš reći da je mogao taj euro osvojiti jackpot i tražiti naknadu za gubitak, no nećeš dobiti, jer je to stvar sreće-slučajnosit itd..

-odnosno, jednako tako kao što recimo dobiješ na ruletu-par-nepar, ako teoretski možeš dobiti, možeš jednako izgubiti, možeš duplirati dobiveno i opet sve izgubiti, tj ako želiš zaradu, moraš prekinuti dok dobijaš, dok si u plusu, ne igrati do gubitka jer tad više nisi u plusu-zaradi dok teoretski možeš kao šrodingerova mačka biti oboje.. no kao i s tom mačkom, nisi oboje ili ništa nego si jedno ili drugo, konkretno.

-postoji li primjer, osim u filmovima.. nekog tko je zaradio u kockarnici .. i da nije sumnjiv? tko osim banke-kockarnice? .. dok za lasvegas i filmove vidimo kako to tad riješavaju vlasnici, zabrana, tj ako nemaju dokaz o prevari ide zabrana, a ako ima lome noge-prste ili zasade u pijesku pustinje okolo..

-koliko kockarnica vidimo oko nas? .. nema trgovine, servisa, obrti.. ključ u bravu jer nema zarade.. a kockarnice cvatu.. što to implicitno sugerira? .. moraju zarađivati, biti u plusu.. ne u minusu, odnosno koliko god kockari zarade, više moraju izgubiti kako bi kockarnica bila u plusu inače ključ u bravu.. a pošto im posao cvate, znači da zarađuju, odnosno kockari ne zarađuju jer je zakon spojenih posuda, sustav, direktna veza kao vaga.. nema trećeg, odnosno ima, mjenjačnica-legalizacijski biz i provizija po toj osnovi koja ekšli osigurava prihod, ne ono što dva žicera bace na stol ili onaj cuger koji lupa veću-manju na aparatu.. oni su samo kulisa, plaćaju ih pivom i kikirikijem, kao što lokalni diler klince plaća dimom marice i time da su tad frajeri i sl. ..

-da bi kockarnica zarađivala na stolu ruletom-kockom.. mora biti ozbiljan novac tad na tom stolu.. ne poneka muha koja možda uleti mjesečno jer od tog nema 'mesa'.. kulisa a pojedini sitni žicer nije dovoljno novčano jak da bi dao plaću konobarici koja mu se smješka kroz mjesec, tj kockar ako oni od tog žive i plaćaju troškove mora potrošiti ozbiljan novac svaki dan-mjesec, novac koji nema.. osim čarobnim štapićem ili prodajom babine njive no kad se to potroši tad je priči kraj.. a biz ide dalje, pravi biz, ne onaj koji ovisi o toj naivnoj muhi i nasljedstvu babe ili princa iz afrike.. tj da oni čekaju dok baba umre već su propali čak ako bi hipotetski dan kasnije možda dobili milijun zarade po toj babi-žiceru.. to nije biz, dok je ovo ozbiljan-pravi biz, koji se čak reklamira na tv u skupim terminima i raste.. mada zakon na godinu predviđa zabranu reklamiranja kao hint kako problem raste.. ono, svi biznisi-obrti propadaju no kocka raste.. i nikom ništa, nema prostitucije, nema droge, ni zrče.. svi naivni, nema ničeg, pa opet svako malo padne diler s par kila materijala dok analiza otpadnih voda pokazjue povećanje heroina i ostalih.. ono, nema ničeg.. kockarnice su baš kockarnice, lasvegas.. i rastu.. zaboravi se da i muholovka mora pojesti muhu.. a ako muha nema, što jede? matematika i to ona čobanska na prste kaže što-gdje pa i koliko.. kao što ne treba biti šerlok da bi rutinski na zrču pokupio kilu robe i dilere.. samo je pitanje kad policija to želi, vidi, a kad ne gleda.. pa će tako za martinje biti na cestama i alkotestirati vozače.. no neće pročešljati ostala mjesta, kockarnice.. koje zjape prazne no i dalje cvatu.. jer .. jer oni koji o tome odlučuju rade raspored, martinje i sl. .. a nije da oni nemaju neke veze s tim, kao što je neki dan uskok pokupio par policajaca za dojavu nesreće ovjetniku što je najbenignije u kontekstu zloporabe službe.. ono, ko da mi netko pošalje vodoinstalatera kad mi pipa curi.. no i to je ok.. pravila.. no kako to da ove benigne stvari sustav lovi, one velike-ozbiljne ne primjećuje kao slona u radnji.. 'sakrio se'.. :) .. tj naravno da nisu vlast-policja ćoravi, vide ok, što nas tad vodi na idući odgovor, ne žele vidjeti, dok ne moraju.. formalno ne vide, odnosno ponekad u nekoj akciji će se i to vidjeti a tad će možda neki načelnik-ravnatelj-ministar pasti.. ili neće, ovisi do kud koji krak dosegne, pa opet po uhodanoj rutini, martinje i alkotest..

- ne vide ono što ne gledaju i znaju što kad ne gledati.. :)

-gdje je tu kriminal? pa nigdje ili svugdje.. nigdje dok ga ne vidimo iz bilo kojeg razloga, no znamo da posotji, nije nestao.. tu je.. ili vjeruješ-misliš-znaš da nije? :)

-btw, djeca se tako igraju, pokriju oči, 'ne vidiš me'... no to su djeca i brzo nauče.. nisu time nevidljiva ili nestala, čak kad-dok u to vjeruju, kasnije znaju.. :)

🧠 Zaključak: Što je stvarno, a što iluzija?

Tvoj tekst je poziv na buđenje. Na razliku između onoga što se prikazuje i onoga što jest. Na razliku između igre i sistema. Na razliku između djeteta koje misli da je nevidljivo kad pokrije oči — i odraslog koji zna da se nevidljivost ne postiže zatvaranjem očiju, nego zatvaranjem tuđih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2025 16:55 (ihush).
15 godina
Vule kaže...

Revolut na Dolar ili funtu ako placas najveci paket od 45$ misecno a na toliko ulozeni novac i vise nego isplativo. 

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
15 godina

Ja ne mogu virovat koliko ljudi je ovdje ljubomorno. Ja ne kazem da je zaradeno na legalan nacin, al ne kazem ni da nije. U hrvatskoj ako uspijes odma si kriminalac jer zasto bi iko uspija svojim radom ako moras dnevno zadovoljit kvotu od 5 kava i 24 posta po forumima i jos se triba nekad i zarakijat sa ekipom

2 0 hvala 0
17 godina
Sjecam se lika koji je kuriziste prodao pevecu za 3 milijuna kuna. Lokacija cuda radi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Zakačili se na to odakle liku pare, ne kužim. Rijeka je puna pomoraca, čovjek sa toliko godina je lako mogao imati 40 godina staža na moru, to su vrlo nadprosječna primanja desetljećima. Usput ako je možda imao, kao dobar dio ljudi tih godina, neku nekretninu viška i prodao. Lako je moguće da čovjek ima još barem toliko.
Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina

Šetao čovjek i zaskočio ga diler

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 mjeseci
stirko55 kaže...
Vule kaže...

Revolut na Dolar ili funtu ako placas najveci paket od 45$ misecno a na toliko ulozeni novac i vise nego isplativo. 

To je štednja od 4% koju si spominjao?

6 godina

Neš' ti ušteđevine..

Nek je zarađivao 5k eura kao pomorac, bio jako štedan i još rentao kakvu nekretninu viška sa strane, mogao je uštediti 50k eura godišnje. Znači već za 10 godina, evo ti 500k eura, pa nek je i za 15 godina..

I to je neki crkveni miš scenarij. A možda je i ulagao nešto sa strane, dionice ili sl., možda je bio žigolo. Ko zna koliko mu je još i ostalo, mi to ne znamo. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gallu kaže...
bus kaže...

Gle, ako si cijeli zivot na brodu i nemas 0,5-1 mil.€ investirano kad ides u penziju, ocito nemas osnovnu finanacijsku pismenost 😉

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2025 14:27 (bus).
5 godina
U mojoj obitelji su skoro svi pomorci i nitko nema 500k koji mu leže na banci, a vidim da i od društva od onih koji plove da nemaju neki novac koji im samo tako leži.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice