Raste otpor Chat Controlu, ali EU je i dalje korak

poruka: 19
|
čitano: 4.668
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Raste otpor Chat Controlu, ali EU je i dalje korak".
9 godina

"Računi vojske i vlade se neće moći skenirati."

"Napisali ustave da mozak zaustave,

napisali zakone da se bolje zaklone."

Pjevao je Bora Čorba još '86.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 21:12 (EricCartman).
Moj PC  
14 0 hvala 6
11 godina

Instalirat ćemo decentralizirane kriptirane chat klijente pa će si moći skenirati k****. 

Nadglednik dina
Moj PC  
16 0 hvala 5
15 godina
Re: Raste otpor Chat Controlu, ali EU je i dalje k
Puna im usta zaštite djece. Neka krenu čistiti pedofilske mreže na Robloxu za početak

16 0 hvala 5
15 godina

Telegram je odličan .

Moj PC  
3 1 hvala 1
10 godina
Entry Point kaže...

Instalirat ćemo decentralizirane kriptirane chat klijente pa će si moći skenirati k****. 

Tek si onda naj3bao, proglasit ce te protudrzavnim elementom, u isti kos sa dilerom koji ima 3 grama trave kod sebe, korisnicima nelegalnih IPTV streamova i pcelarom koji prodaje med a nema OPG. U zatvor š'vama!

16 godina
Neces, apple vec neda ni 3rd party storeovima da nije registrirano, a dogodine nece ni google dat tako da instalirat ces k****
Iako moram priznat da mi je ovo vrlo vrlo neobican potez EU koja je smislila GDPR, al o onda je zadnjih godina otisa u PM pa..,,
17 godina

Očekujem veliki osvrt u Bugu na ovu temu... not 

Moj PC  
7 0 hvala 1
10 mjeseci
Europa se , točnije pripremaju nas za rat , tako da skrećemo u cenzuru i neko totalitarno društvo. Tipa ili si s nama ili protiv.
Nadam se da će nakakav zdrav razum ipak prevladati.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina
Pa Izraelci i onako već ovo nam rade , samo svaka EU zemlja im mora platiti ako treba informacije.

2 0 hvala 0
3 godine

znači sad se nakon Google-a, Apple-a, M$-a,Amazona, FB, X-a, CIA, FBI-a ,KGB-a,CCP-a, Mosada, i svih ostalih mogućih, i EU pridružuje špijuniranju,  (pre)strašno  

Dolje zakon 

As I Lay Dying - 1982 Electric Eye (Judas Priest cover)

and all the shipwrecks and the skeletons we keep inside are there to remind us we were meant to last
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2025 9:44 (Svakakav).

2 0 hvala 1
7 godina

Jer bolje je pustiti da nadzor vrše drugi umjesto nas, jer mi vjerujemo drugima.
Zaštitit će nas Ujak Sem, Mosad, CIA od zla. /sarkazam

1 0 hvala 0
12 godina

sve bitno se dogovara uzivo pa i puno prije ovih kontrola, sve se nadgleda...samo lajv a ostalo sto se mene tice nek skeniraju, nista nikad nece pronac 

2 4 hvala 0
17 godina

Mogu li to izglasati bez podrške nekih zemalja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
'Oni koji bi dali osnovne slobode da dobiju malo privremene sigurnosti ne zaslužuju ni slobodu ni sigurnost.' --Benjamin Franklin

A ča očekivati od država u kojima nema second amendment
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina

Lobira se dosta sa svih strana. Njemačka ima dosta servisa koji bi nastradali tj izgubili smisao poslovanja.

Tuta je zvanično objavila da im neće to biti ni prva ni zadnja sudska parnica u koju će se upustiti kada su ovakvi pristisci.

Evo recimo Tuta.. ima polugodišnja izvješća sa brojem sudskih zahtjeva o predaji podataka.  To se uglavnom vrti cca 120-130 zahtjeva godišnje.. kao što je bila 2024g.

Uglavnom organi na kraju od svega toga nemaju koristi.

I upitno je ima li od 120 godišnjih zahtjeva iti jedan vezan uz zlostavljanje djece. Uglavnom iznude i prijetnje.

Proton ima ista godišnja izvješča. Oni se vrte sa brojevima +2000.

Isto nikakve koristi. Daju ono što nije enkriptirano.. A KORISNIK JE SVJESNO unio neobavezni dio, kao francuski klimatski aktivist.. backup mail i to od MS-a outlook. (lijepo ti piše pod how to.. što je od podataka vidljivo Protonu i sve te podatke nisi dužan unijeti.. backup mail i broj mobitela)

Naravno, otkucao ga MS po sili zakonskog postupanja.

Čak im je koncept naplate zasebno odvojen i enkriptiran.

Švedski Mullvad ista stvar. Čak imaju vrstu bloga sa šalama gdje objavljuju dolazak policije svako treći dan.. te zajedno popiju kavicu i slikaju se. Ovi odlaze i kao i uvijek u izvješču napišu, nema logova.

I sve se to svodi na prijetnje, droga, prevare, iznude...

Zastrašujući je da se uvodi masovni nadzor uz opravdanje zlostavljanja djece. To je najučinkovitije... čak će proglasit one što se pobune.. da su oni ti zlostavljači.

Edit:

još me zanima kako će imati backdoor za stare korisnike?

Ako je enkripcijski ključ samo na mojoj strani od prvog dana kreiranja usluge (ne svi servisi, ali dosta radi na tom principu..bitno je gdje je sve ključ prisutan).

Evo njemački Filen. Ključ imam isključivo ja. Kako će sad Filen nakon nekoga datuma, na nečiji zahtjev, prekopat moj cloud?  

Za novog korisnika nakon tog datuma, zasigurno će uvesti dupliranje ključa...no što sa starim korisnicima?

Ništa.. "Zatvaraj radnju majstor Pero...biće gusto"

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2025 20:27 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine

Da se prisjetimo malo (informatičke) povijesti

Enigma je šifrirni uređaj razvijen i korišten od početka do sredine 20. stoljeća za zaštitu komercijalne, diplomatske i vojne komunikacije.
Nacistička Njemačka ga je intenzivno koristila tijekom Drugog svjetskog rata, u svim granama njemačke vojske.

____

Znači u svrhu slobode podržavamo i dark web ?  (dark web is the encrypted, unindexed part of the internet that requires special software, like the Tor browser, to access..)  

https://www.theguardian.com/technology/2025/aug/25/tor-network-child-sexual-abuse

an estimated 27 million images have been identified through UK law enforcement investigations of child sexual abuse (ovo je samo za uk)

Tu su još i nazi udruge u DE recimo, bande, droga, oružje, trgovanje ljudima.. sve divni ljudi koji naravno koriste enkriptiranu komunikaciju

Osobnog sam mišljenja da je bolje regulirati slobode  nego dopustiti divlji zapad (kao što nije dopušteno poticati nasilje, kriminalna djela, nemire itd. - "Jan 6" npr) 

Umjesto polariziranog stava za ili protiv, mislim da bi rasprava trebala biti ŠTO i u KOJU SVRHU se smije zakonski prikupljati kao dokaz.

Znači zabraniti dokaze prikupjene nadzorom "bez pristanka" (i.e. špijuniranjem) koji se tiču svih prekršaja i "manjih" kaznenih djela, recimo.

Osim ako se sutra svi ne probudimo u Lennonovom "Imagine" svijetu, mislim da je pragmatičnost jedino rješenje

But wtf do I know ..

and all the shipwrecks and the skeletons we keep inside are there to remind us we were meant to last
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2025 5:23 (Svakakav).

0 1 hvala 0
15 godina
lmutak kaže...

Telegram je odličan .

Toliko je odlican da nema end to end enkripciju osim ako ne pokrenes secret chat :facepalm: 

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.
7 godina
torrente kaže...

Lobira se dosta sa svih strana. Njemačka ima dosta servisa koji bi nastradali tj izgubili smisao poslovanja.

Tuta je zvanično objavila da im neće to biti ni prva ni zadnja sudska parnica u koju će se upustiti kada su ovakvi pristisci.

Evo recimo Tuta.. ima polugodišnja izvješća sa brojem sudskih zahtjeva o predaji podataka.  To se uglavnom vrti cca 120-130 zahtjeva godišnje.. kao što je bila 2024g.

Uglavnom organi na kraju od svega toga nemaju koristi.

I upitno je ima li od 120 godišnjih zahtjeva iti jedan vezan uz zlostavljanje djece. Uglavnom iznude i prijetnje.

Proton ima ista godišnja izvješča. Oni se vrte sa brojevima +2000.

Isto nikakve koristi. Daju ono što nije enkriptirano.. A KORISNIK JE SVJESNO unio neobavezni dio, kao francuski klimatski aktivist.. backup mail i to od MS-a outlook. (lijepo ti piše pod how to.. što je od podataka vidljivo Protonu i sve te podatke nisi dužan unijeti.. backup mail i broj mobitela)

Naravno, otkucao ga MS po sili zakonskog postupanja.

Čak im je koncept naplate zasebno odvojen i enkriptiran.

Švedski Mullvad ista stvar. Čak imaju vrstu bloga sa šalama gdje objavljuju dolazak policije svako treći dan.. te zajedno popiju kavicu i slikaju se. Ovi odlaze i kao i uvijek u izvješču napišu, nema logova.

I sve se to svodi na prijetnje, droga, prevare, iznude...

Zastrašujući je da se uvodi masovni nadzor uz opravdanje zlostavljanja djece. To je najučinkovitije... čak će proglasit one što se pobune.. da su oni ti zlostavljači.

Edit:

još me zanima kako će imati backdoor za stare korisnike?

Ako je enkripcijski ključ samo na mojoj strani od prvog dana kreiranja usluge (ne svi servisi, ali dosta radi na tom principu..bitno je gdje je sve ključ prisutan).

Evo njemački Filen. Ključ imam isključivo ja. Kako će sad Filen nakon nekoga datuma, na nečiji zahtjev, prekopat moj cloud?  

Za novog korisnika nakon tog datuma, zasigurno će uvesti dupliranje ključa...no što sa starim korisnicima?

Ništa.. "Zatvaraj radnju majstor Pero...biće gusto"

Prije nego ti odgovorim, reci hoćeš li plavu tabletu ili crvenu tabletu?

17 godina

Do your best...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice