Nebi išao u SAD ni da mi život ovisi o tome
Putnici u SAD morat će za ulazak u zemlju dati na
- poruka: 106
- |
- čitano: 24.799
- |
- moderatori:
vincimus
Dobrodošli u 1984!
Dobrodošli u 1984!
Ili u Američku diktaturu, takve stvari vjerojatno ne traže ni kad ulaziš u Sjevernu Koreju
Ma nema ovo sve nikakve sličnosti sa periodom prije 2 sv. rata....
Hmm, not gud, not gud.
Sve ovo je zatvaranje u sebe i zapravo odbijanje ljudi da uopće dolaze tamo.
Bio sam tamo prošle godine i još uvijek mi vrijedi stara ESTA, ali ako budu stvarno ovako nešto tražili, nisam siguran da ću ići.
Ne zato što imam što za skrivati, nego naprosto iz pricipa. Narušavanje privatnosti bez granica. To ne mogu provariti.
Još društvene mreže kako tako, ali email - to je čisto njuškanje u privatnost.
Netko je stavio sliku Proton maila. Sve više sam sklon početi tako nešto koristiti.
A i razmišljam konačno ugasiti sve accounte društvenih mreža (FB, LI i X, druge nemam). U zadnje vrijeme koristim Brave browser - odličan je i dosta je dobar u čuvanju privatnosti. Malo po malo ću se zaključavati, koliko je moguće od svih ovih nametnika koji napadaju na privatnost.
Ironija bi bila da ti treba neki sofisticiraniji medicinski zahvat jer se većina njih obavlja u SADu. 😂
Velika većina ljudi, u većini zemalja, su dobri ljudi, no niti jedna država nije lišena rektuma. Mediji pretjerano pumpaju negativnosti u eter.
vicious
Ako su kolonoskopija i rektalni pregled uključeni u cijenu, možda da povežem sa sistematskim...
Dobro došli u Trumpovu "Kinu"...
Toliko mrzi zemlju jer tamo nije mogao zaraditi još više milijardi, da sad uvodi njihove zakone u svojoj voljenoj Americi...
Ovo me potsjeća na pad informatičkog sistema na splistkom aerodomu, pa su radili ručno.
Tako sad deduciram: ako im moram sve osobno pripreminit, znači da im NSA više ne radi dobro.
Cudna stvar.
Vjerojatno je plan povuci list kontakata da se cross reference-a s nekim potenc flag-anim drugim osobama.
Ne vjerujem da bi ih zanimale slike mog preplanulog manekenskog tijela u Napulju ili nekoj sl destinaciji.
na ulazu u Sjevernu Koreju dužan si ostaviti mobitel i putovnicu.
Dobiješ pratnju za vrijeme boravka.
vicious
Ironija bi bila da ti treba neki sofisticiraniji medicinski zahvat jer se većina njih obavlja u SADu. 😂
Velika većina ljudi, u većini zemalja, su dobri ljudi, no niti jedna država nije lišena rektuma. Mediji pretjerano pumpaju negativnosti u eter.
mislim da ću dok ovome ne prođe mandat, ne rikne ili dok ga ne optuže za pedofiliju izdržati
Nije nebitno. Privatnost nije on-off, nego je spektar. Uvijek se može smanjiti i ograničiti količina podataka koju šaljete.
Ovo što radi SAD je alarmantno, gore od Sjeverne Koreje i nema šanse da bi ikada išao u takvu državu.
meni je ovo OK
ima previse botova i budaletina na internetu.
Osobno mi se vise gadi doci online zbog kolicine govana, sta novinarskih, sta komentatorskih.
neka se malo tresu
Moraš prijaviti i sudjelovanje na bugovom forumu i vidim već je počelo dodvoravanje "joj, vi ste super u USA, vi ste cool, nemate takvih kao Prosinečki".
Što komplikovanija i intruzivnija procedura za ulazak u neku državu, i što više ostavlja utisak da tamo baš i nisam poželjan, to mi je ta zemlja niže na listi onih koje razmišljam da posetim i gde mislim da bi mi bilo lepo.
Nekada su se na dnu lestvice nalazile zemlje tipa već pomenute Severne Koreje (radoznao jesam, ali ne baš toliko), poslednjih godina im se nažalost pridružuju i neke koje mi ranije ne bi pale na pamet u ovom kontekstu.
Ne pomaze ovdje bas - sluzbenik ce te trazit da se logiras na mobitel i vidi sve sto i ti.
Kod nas u Kanadi su poceli savjetovat da koristis "burner phone" kad ides u SAD.
Znači državni firewall je samo fikcija u Kini, kao i brisanje komentara i slika (u skoro realnom vremenu) i bilo čega što može reći imalo loše o nekom činovniku u CCP-u ili nekoj državnoj firmi?
Ili zadnje izmjene kaznenog zakona u Kini, gdje su dodali da bilo kakvi loši komentari u bilo kojoj zemlji ili bilo kojoj platformi mogu biti shvaćeni kao "poticanje na svrgavanje legitimne CCP vlasti", pa ako slučajno koji stranac se nađe na presjedanju na aerodromu u Kini može biti uhićen i optužen.
Ili dodatak u zakon o nacionalnoj obavještajnoj službi gdje su maknuli točno definirane stvari koje ljudi trebaju učitiniti kako bi bili optuženi za špijuniranje, kako bi omogućili da mogu na "rekla, kazala" nekoga optužiti za špijuniranje, bilo kad za bilo što...
A sad Trump polako uči i prepisuje iste stvari u svoju "zemlju slobode"!!!
A u Hrvatskoj, za sada, samo podsjetnici za stoku sitnog zuba da budu tiho i uživaju. Ni samo ne znate kak nam je svima dobro. Barem se po ovome vidi da institucije ipak rade svoj posao. 
kao da sam znao da će mi nekorištenje glupih mreža donijeti više koristi nego štete