Stari pas se još uvijek neda
Intelovi 10nm procesori stižu do kraja godine
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.982
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako ga seru(ovaj krzanic je sigurno hrvat), zamisli manje kolicine( citaj 100 kom. za cijeli svijet)
i po paprenoj cijeni. Kakvi ishitreni marketinski potezi.lp
A nedavno stigla vijest da će snapdragoni biti na 7nm, Intel tu malo zaostaje, iako su ovo kruške i jabuke ali zar je Intelu sada teško i svoje praviti na 7nm ???
Naslov ove vijesti je vrlo neprecizan, a realno to šta če Intel u mrvicama izbacit na 10nm to če bit samo Mobilni Low TDP procesori.
Desktop procesori kaj se toga tiče, to če doč za oko godinu dana ali ne baš u velikim količinama.To je več odavno poznato Intel 10nm ima koš problema, ili preciznije prilično niski prinosi(skupi procesori) na High TDP Desktop procesorima recimo 100W itd.
Kaj se tiče IPC-a, Cannonlake=Skylake ili Kabylake tu nema nikakve promjene.
Kako ga seru(ovaj krzanic je sigurno hrvat), zamisli manje kolicine( citaj 100 kom. za cijeli svijet)
200m od moje kuće, čak smi i neki rođaci.
da ti sredim jednog 20 core 40 thread 7nm?
Sredi meni, Stjepko je njubara...
https://www.google.hr/maps/@43.238432,17.0886039,297a,50.9y,1.68t/data=!3m1!1e3!4m2!7m1!2e1?hl=hr
200m od moje kuće, čak smi i neki rođaci.
da ti sredim jednog 20 core 40 thread 7nm?
Ma pokloni ga nekome, nisam ti ja iz te sorte😎lp

A nedavno stigla vijest da će snapdragoni biti na 7nm, Intel tu malo zaostaje, iako su ovo kruške i jabuke ali zar je Intelu sada teško i svoje praviti na 7nm ???
-teško? (sarkazam on) ne.. to rade pakistanci čekićem, kinezi štapićima, naše tvornice (bivša brodogradilišta) zapošljavaju varioce koji švasaju tranzistoriće.
-zanimljivo, brka se voće, ali to je OK? :) no intel ga već ima, samo treba fab-proces ustaliti, yealdati, jer je cilj zarada, ne pokazivanje unikata. Onaj drugi proizvođač? Drugo voće?
nije teško, otvori startup i već za tjedan dana ćeš imati još manji proizvodni proces, toliko sitan da je nevidljiv, nepostojeći.. ravan nuli.
Eh Krzanichu, kao da do kraja godine ima godina dana.....